madem konusu geçti ne zamandır merak ediyordum. hemen sorayım.
1. rs de düz 61 veya 63 lük boru sona sadece varex vana kapalı iken baya keser mi sesi varex?
2. diyelim düz boru sonra otto var, sondaki ottoyu söküp varex taksak vana açıkken ne kadar kayıp olur? 200e kadar kaç boy?
3. varexler 800-900 civarı, o paraya değer mi? performans iyi mi? sesi hakkaten baya kesiyor mu? vana açıkken ses nasıl?
bayadır kafama takılıyodu bu sorular sırf bunlar için konu açacaktım, rs ile varex aynı konu altında buluşunca dayanamadım sorem dedim))
Varex lerin nette videoları var baya kesiyorlar sesi boy hesabına gelince ben pek bişi etkileyeceğini zannetmiyorum ona göre dizayn edilmiştir. Daha ucuz alternatif olarak izmirli sponsor bi eksozcumu lion marka idi sanırım getiriyorlar 500 falandı yanlış anlamadıysam fiyat gene ss replikasıda yaptırılabilir 60lık hoş olur bence.
1.6tdi.
Ecutech.
Rs i honda veya peugeot larla karıştırmayın Rs e yapacaksanız 63 düzboru sonra ss istediğin performans ve ses yeter şunu söyleyim 63 rs in canı yani egzoz ben egzozsusz denediğim rollinglerde 5-6 boy geçlidiğim araca sadece ve sadece egzoz takarak 2 3 boy geçiyorum hesabını sen yap Rs e egzozun nekadar yaradığını aynı zamnadada flitre salıklı soğuk hava aldığı zaman egzoz ve flitre Rs in canı salıklı olursa ikisi yapabileceklerini tahmin bile edemezssinizdenenmiş tecrübelerden söylenir kulaktan dolma değil saygılar
![]()
Niye rs araba deilmikarıştırmayayım. 63lük boru çekili sende sonraki sustucunun giriş çapı kaç ? Yukardaki bold kısmın hesabını yaptım 9 boy yapar bi biru bi eksozla 9 boy hızlandı ise o rs aman diyim aman diyim bi egzantrik takma 12 boyda ordan alsa allah allah... Yapabileceklerini tahmin edemeyeceğim kısım nedir hiçmi rs görmedik sağlıklı olunca uzayamı cıkıcak kprolu typlar falanmı geçicek
Kulaktan dolmayla bu kadar öğrendim ben napalım yeterince spor arabamda oldu ama napalım öğrenecez
![]()
![]()
1.6tdi.
Ecutech.
aynı kıyaslamayı bende yaptım ben 5 e attıgımda vıdeodaki rs 4 e atmış oluyor
ama arkadaşı tebrik ediyorum arabasına bu kadar olumsuz tepkı alıp hala olumlu cevaplar verdıgı için
hiç güleceğim yoktu ilahi selçuk
60 lık düz boru+orjinal susturucu ile 60 lık düz boru+ss son susturucu arasında en az 4-5 boy fark tarafımdan da test edilip onaylanmıştır.
filitre egzoz gıbı cok basıt seylerle bariz iyileşmeler gosteren ve binbir türlü çeşidi denenmiş ve yapılması gereken şeylerin tartışmasız belli olduğu bir aracı su videodaki durum düşürmeyin artık yazık günah ya.
Maşallah araçların ikisinede...
Coğu arkadaşla bende hem fikirim RS in vitesleri cok yavas kalmış...
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
olumsuz tepki yeniden değerlendirme yapmak için fırsattır arkadaşlar, kavga etmek için sebep değildir.
tabi bir de yorumların havada kalması, yapmış olmak için veya yazmış olmak için yazanlar, kıyaslamaları hayali yapanları dikkate almayacaksınız...
kıyaslama yapacaksanız sıcak hava girişini, sıkan egzosu, yavaş vites atmamı ve 2. videoya göre kıysalama yapın.
intercoolerı spreyleyenhiç bir masraftan ve hinlikten kaçınmayan hüseyin kardeşime burdan selam söylüyorum, az sonra da yanına gidecem araç gitmediyse bir daha çıkarız belki.. su vtec satılmadıysa onunla da ölçü almak için çıkmam lazım...
herkeze thnxşür..
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
aracım satılmadı ama bu aralar daha öncede belirttim evlilik işlerim olduğunu ondan bnm adıma pek mümkün hatta biraz komik gelebilir evleneceğim insan arabadan nefret ediyor ve her çalıştırmaya evde bi tartışma ondan yatırıyorum aracı satmak için eğer mümkün olursa bende bir kaç şey ekledim görmek isterim
Erkan RS lerde egzoz farki ciddi boyutlardadir. Utkunun RS ile benim RS kafa kafaya yururken ben sirf sesi azalsin diye ortaya direk gecisli bir tane osuruktan orta susturucu koymustum da hemen ayni aksam denememizde Utkunun bana 200 lere kadar 1.5 boy nasil actigini gormen lazimdiDevam etsek daha da acilacakti fark.
Ayni sekilde benim eski RS ile birebir ayni speclerde fakat sadece uzerinde son susturucu olan bir RS ile denemistim. 230 km de yaklasik 6-7 boy fark olmustu aramizda. Ayni RS spor tipi son susturucusunu geri takinca kafa burun gitmistikFarki sen dusun.
Demek RS ler ile ilgili dersine iyi calismamissinKulaktan dolma bilgilerle degil somut verilerle gel bana Erkan
![]()
bora ablsomut olarak yaza bu tarafa gelirsen 2de 70 basalım jipinden soğutayım seni
![]()
abi ben 1 boy 2 boy 3 boy anlarım ama sadece eksoz 9 boy hızlandırıp yawaşlatmaz aracı ve adanadaki arkadast son susturucu probleminden ziyade orta susturucusu fazla. Derslerime iyi calısırım onuda biliosun abi
![]()
1.6tdi.
Ecutech.
Ben 63 lük otto kullanıyorum memnunum
Supersprint kullanan arkadaşlarda çok memnunlar
Otto biraz fazla ses yapar silencer derdi var
Supersprint ottoyo nazaran daha tok ve sesi kısık çıkar
saxo ve vti da otto kullandım cok güzel eksoz ama polis sıkıntılı oluyor bende izmir işi ss alıcam 60lık.
1.6tdi.
Ecutech.
Benimde 70 lik ara borular var sonda 63 lük otto
Bu duruma bakılırsa biraz sıkıştırma yapıyor son susturucu
Ama memnunum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)