EB RS e şu an F7R motoru takılmış sanırım bu şekilde dolaşıyormuş
Yani alan adam ucuz yollu bu mevzuyu kapatmak istemiş belliki
F7R motoru çaktırmış nasıl olsa 2.0 16V işletmesi sıkıntı olmaz hesabı
Yazık etmişler...Bizde EB RS e Megane RS motoru konulcak diye sevinmiştik Megersem Megane F7R mış![]()
Pistonların sıkıştırması düşük F7R ların bize göre
Grank ölçüleri farklı
Egzantiriklerdeki açılar farklı
![]()
Üst kapagını 2 cm taşlamaları lazım iyi gitmesi için![]()
Zaten EB RS te wimmer olduğu zaman benim aldığım boy farkı max 2 boydu. O da kaliteli bir oktan artırıcı takviyesi ile mümkün oluyordu. Yani Burgazın çılgın 97 oktan benzini o arabayı benim İstanbulda yaptığım oktan artırıcı + benzin karıışımı ile yakalayamazsınızYani öyle 5 boy 8 boy almadım ben wimmer ile
Demek aşağı yukarı aynıymışsınız EB RS ile şartlar eşit olduğunda. Tabii buna EB RS i kimin kullandığı da bağlı. O arabayı ben iyi kullanırdım ve eminim ki direksiyonunda ben olsam o yarım veya 1 boyu da kapatırdım
Hatta Mustafaya da defatkere söyledim Mustafa Okanla deneme geçilirsin o adam seni geçmeden bırakmaz diyeYanılmamışım. Hatta şöför bile değiştirmişsinizdir siz ama dedim ya her at sahibine göre kişnermiş
Benim EB RS' i nasıl kullandığımı Alican da Can da herkes çok iyi bilir
Ama sen bana hala şunun cevabını vermedin Okan. Bak demişsin ki eşit şartlarda videodaki halinden 2-3 saniye daha hızlıyım demişsin 200 e kadar. Bu da kaba tabiri ile en az 7-8 boy filan yaparYani sen şimdi bana senin arabanın seninle aynı speclerde olan ve gayet de sağlıklı yürürü olan bakımları eksiksiz yapılmış draglarda birinci gelmiş başka bir RS ile arasında 8 boy fark mı var diyorsun? Peki bunun en doğru ve mantıklı açıklaması nedir sence?
Diyorum ya yoksa senin Stok anlayışın ile bizimki arasında birtakım ufak detay farkları mı var Okanım kızanımHadi söyle bakalım
![]()
Şimdik şöyle oluyor LAL motor kırdığında blok bulunamadığından 2.0lt 150hp megane ın blok u kullanıldı ama herhangi bir performans kaybı yaşanmadı filtre egzoz çip ile gayet başarılıydı Bora abi iyi bir hocaya okutmuş arabayı mübarek arabayı yıkasan hızlanıyordu![]()
İbo bak ben 12 senelik mühendisim. Az çok anlarım teknikten. Atmosferik bir arabanın nasıl hızlanacağını nekadar hızlanacağını da bu forumdakiler az çok bilirlerDiyorum ki SS RS evet çok iyi gideri var. Ama EB RS de ondan aşağı kalmazdı buna inan
Ama bak arada 2-3 boy farktan bahsetmiyoruz. Aradaki fark 180 km ye kadar 8 boy diyor Okan
Sence bu 8 boy şöförlükle mi oluyor? Yanlış anlaşılmasın cidden soruyorum. Çünkü bir mühendis olarak anlamıyorum
Anlayan varsa nasıl olduğunu bana biri mantıklı olarak açıklayabilir mi rica etsemHadi biri bakımlı biri bakımsız olsa tamam derim. Ama EB RS e yaptığım bakımı Okan bugün bile yapmıyordur emin ol
Yani ne oluyor da iki aynı kategorideki iki aynı motor arasında 8 boy fark oluyor
![]()
LAL i aldırdığım ilk arkadaşa n/a gırtlak yükleyecektik araba kırılıpta blok bulunamayınca yalan oldu aldırdığım diğer abiye turbo yükleyecektik oda para bulamadı mecbur böyle toplandı alan kim tanımıyorum ama komik rakama aldı gerçi satışı ağır bir araç maliyeti ve bekleyeceği zaman düşünülürse yapcak bişi yok satma niyetli değildir umarım benim vicdanım rahat ben o arabaya elimden geleni yaptım.. Hala çok iyi gidiyor ama bizden sonra arabanın aem cai short ram e döndü dc sport bülent ersoy egzoz a döndü biz 97+ oktan kullanıyorduk 8200rpm şimdi nedir Allah bilir yani fazla giderli olmayabilir şuan için demek istiyorum..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)