evo 9 bilstein ile evo 8 in standart amortisorlerinin arasinda dunyalar var konfor konusunda. Evo 8 cok sert kalir 9'a gore. Keza sen yay takarak iyice konforu bitirmissin o yuzden evo 9 + standart yay seni rahat ettirir konfor bakimindan ancak istedigin alcakligi saglamaz o yuzden zaten senin coilover alman lazim.
Coilover konusunda da Gokhan E. yazmis marka siralamasini ama ohlins konusunda katilmiyorum. Ohlins var ohlins var, direk model belirterek konusursak daha net olacak hersey.
Ohlins dfv ile kw v3 arasinda hemen hemen hicbir fark yok, ne teknoloji olarak ne uretim kalitesi olarak. Ama Ohlins'in TT serilerini KW'nun 2A ve 3A serilerine tercih ederim. Ama zaten bunlar senin kullanimina uygun suspansyonlar degil. Seninki hem caddede hem pistte kullanabilecegin bir model olmali.
Amortisor iside lastik isi gibi bu ulkede. Markalardan bahsedip "x marka iyi" "y marka kotu" demek uygunsuz acikcasi, yuzeysel degil ki bu konular boyle markalarla konusabilelim. Direk model model konusmak laizm, hic degilse segment segment konusulmali. Neyse.
Bak bu linkte KW amortisorlerin tablosu var, neden variant 3'un caddede ve yolda kullanilan bir arac icin en uygun coilover oldugunu kendinde gorebilirsin.
http://www.kw-suspensions.eu/images/...010-xl-img.jpg
Ben her turlu Kw'dan yanayim, tamam belki teinden ya da hks'den pahalidir ama Kw v3, teknoloji olarakta hks'nin ve tein'in ayni segmentteki urunlerinden ustundur.
Bilstein'in filanda super coiloverlari var cadde kullanimina uygun, ama bunlara erisemiyoruz. Bilstein ithalatcisi var mi? varsa biri sorabilir mi pss9 fiyati nedir? Ya ayni sey ohlins icinde gecerli , ohlins dfv ne kadar? Bu amortisorler piyasada varsa uzerinde konusup kafa yoralim kw mi ohlinsmi vs mi diye, ama bu segmentte bir tek Kw bu ulkeye geliyor diye biliyorum, geri kalanida hep 1 alt segmentteki fiyati sisirilmis urunlerdi...