siyah cita yerine komple beyaz olsaymış daha iyi olurmuş :) ilanda yazdıgı gibi kaplamaymış araç ama bence gayet iyi görünüyor :) orj jant yada farklı bi jantla cok daha iyi durur :) görmek lazm
Printable View
siyah cita yerine komple beyaz olsaymış daha iyi olurmuş :) ilanda yazdıgı gibi kaplamaymış araç ama bence gayet iyi görünüyor :) orj jant yada farklı bi jantla cok daha iyi durur :) görmek lazm
Peugeot 106 GTI 1998 Model 17.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 69125323
bilen varmıdır nedir ne değildir?
Bal köpüğü daha önceki sayfalarda görmüştüm biraz karıstırırsan bulabilirsin selman biraz gerilerde ama :)
ÜSTÜNERC
Aracın boya değişen vs durmunu hatırlıyormusunuz peki hatırlıyorsanız eğer kutsala yada bana PM atabilirmisiniz ?
o 306 nın mavi hailinide hatırlıyorum, yine aynı şekilde tamponlar felan siyahtı..
o haldede ilandaydı eskiden bayadır kartalda bu araç..
Konuya fransız kalan arkadaşlar için yazıyorum GTI sorgusu 227 ve 234 üncü sayfalara itafen yazdığım bir cevap baya geç görmüşümde :D
Peki yanlışsa sana matematiksek olarak hesaplayayım yine yanlış dersen doğrusunu söyle bende öğreneyim..
Öncelikle neredeyse tüm araçların gerçek hızıyla kadranda gözüken arasında fark vardır.Fabrika verilerine göre
genelde +5kmh tır.
Fabrikasyon verilere göre 106 nın vites oranlarını yazayım orjinal sanzıman oranlarıdır...
1. vites 3.417 .......
2. vites 1.950 .......
3. vites 1.360 ......
4. vites 1.050 ......
5. vites 0.850 ......
6. vites ----- ......
Geri V.. 2.500 .......
Son dişli 3.938
Birde aracın tekerlek ölçüleri gereklidir... bizim araçlarda orjinal jantla 185/55/14 sende biliyorsundur
Tekerlek yuvarlanma dairesi = [(inch türünden jant çapı*25,4)+(lastik genişliği*yanak yüksekliği*2)]*Pi sayısı (3.14)
Tekerlek yuvarlanma dairesi 106 GTI için [(14*25.4)+(185*55*2)]*pi sayısı = 1.755mt
Tekere aktarılan devirin formülü = (motor devri/son dişli oranı/vitesin dişli oranı/1000) = 0.521
Hız ı bulmak için gerekli formül...
Hız = Tekerlek yuvarlanma dairesi x tekerleğe aktarılan devir x 60
Oranları yerlerine koyduktan sonra gereken formülde hepsini yerine yazdım tek tek hesapladım...
Hız = 1.755 *(4000/3.93/1.95/1000)*60 = 54.86kmh reel hızdır GPS e göre ölçülen 16/63 sanzımanla + 5kmh kadran sapmasıyla 59.86 kmh kadranda görünen
Bu formüllerle sana 13/61 - 13/59 - 14/60 ın direk süratlerini yazayım...
13/61 5000 dd ye göre hesaplandığında 57.49 kmh GPS hızı cıkar +5 kadran sapması ile 62.49kmh kadranda görünen hız
14/60 4500 dd ye göre hesaplandığında 56.75 kmh GPS hızı cıkar + 5 kadran sapması ile 61.75kmh kadranda görünen hız
13/59 4750 dd ye göre hesaplandığında 56.54 kmg GPS hızı cıkar + 5 kadran sapması ile 61.54kmh kadranda görünen hız
13/59 ve 14/60 ta 250dd fark ile oranları doğru yazmısım görüldüğü üzere...Yazarkende yanlış yazdıklarım olabilir bilenler düzeltirler diye eklemişim zaten :)
Sen hepsi yanlış demişsin yine aynısını diyorsan doğrusunu bekliyorum.Tabi bu oranlar sadece ayna mahruti değişimiyle elde edilen değerlerdir vites dişlileride kısaltırsan oranlar tabiki değişecektir...Baya bi geç cevap oldu ama yeni gördüm kusura bakma arkadaşım...
Anladım önceden bakmıştık diye yazmışsınızda o yüzden sormuştum bende teşekkür ederim yinede :)
bu sene yazin araci 4 veya 5 defa disçiye gittigimde her zaman görüyordum :D
kisaca size araci anlatayim.sahibini tanimam etmem ama araç gerçekten güzel duruyor sadece cantlarini siyah parlak siyaha boyatirim daha hos durur.
bence araçta en güzel yerleri karbon kaplamalar.araca güzel kombinler vermis.
Sayın YÜCEL BİLGİNNN facebook da orda burda arabam hakkında yorum yapıp *** atmayın ne gördün ne biliyosunuzki konuşuyosunuzzz anlamıyorum almıcaksanız yorum yapmayınnnn
Konu olan 306 gti ın jantlarını almıştım zamanında, kaplama yapılmadan önce, arac orjınal renginde bile fena bi duruşu vardı, güneş yanığı falan yoktu zevkten kaplandı diye biliyorum. O zaman araç pendikteydi ve çok güzel yürürü olduğunu biliyorum, ozaman ki sahibi tanıdık bir abimizdi... ozaman da coiller vardı üzerinde..
Toplu ve diri duran bir gti dı ama şuan ki durumunu bilemem
ben eski konulara göz atmasını söyledim ben şöyledir böyledir kesin bişey söylemedim kardeş yazılanları oku ona göre yaz buraya . daha önceki sayfalarda konusu geçti aracının orda yazanı söyledim ben kesin bi konusma geçirmedim kimsenin arabasına laf atacak degilim .
hala anlamış değilim millet kulaktan duyma sözlerle sırf laf olsun diye çok bilgili görünüyüm amacında yazı yazıyor şu araç şöyleyMİŞ böyleyMİŞ böyleydi böyle dediler falanlar filanlar... önceki mesajlarımdada dediğim gibi kimse görmediği bilmediği bakmadığı araç hakkında konuşmasın heleki b*k atmaya hiç kalkışmasın ozaman ister istemez mevzu değişir ;) bu şeylere dikkat edilirse konu amacını tam anlamıyla bulur
Peugeot 106 GTI 2001 Model 17.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 64218355
Arkadaslar bu arac hakkında iyi yada kotu bılgısı olan arkadaslardan ricam soylemeleri hafta icide bakmaya gidicez..Tşk..
konusu geçen beyaz kaplamalı mavi 306 gtı bızım panpiş harunun eski aracı:)
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4338003_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...99047758_n.jpg
EE gti, Bal küpü idi sarı'ya boyandı.
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._4419706_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...30073077_n.jpg
EK gti, Gri idi sarı'ya boyandı.
Kanka boyanın durumu kötü diyorsan bence boya sarıya.
Ama ben EE'nin sahibi olsaydım boyamazdım, boyası çok çok iyidi ve bi bal küpü rengini anca bu kadar beğenebilirdim.
EK bende olsaydı kesinlik boyardım zaten, gri gti güzel durmuyordu, yeni hali harika oldu. Ama ben sarı'ya boyamam, aklımda S2000 red var. Bi araba renk değişimi yaparsam heleki bu çıtalı 106 olursa, kesinlikle s2k red ve çıtalar kömür gibi mat siyah yaparım.
Kafanızı şişirdim ama yardımcı olmak istedim :)