Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0 km Araç satış danışmanları

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

207_TR
11-08-2023, 08:07
Yaş olarak ileri birisi, araba meraklısı olmayan sadeyi seven kullanıcılar, kadınlar vs T-Roc seçiyor biraz daha merakli bizim kafaya yakın insanlar veya hacim isteyen oyuncak isteyen de Formentor seçiyor. Ama T-Roc ile formentor arasında daha fazla fark olmalı fiyatlarının bu kadar yakın olması yanlış tüketici açısından.

İşte burada marka gücü troc un fiyatını yükseltiyor yada Formentor un fiyatını törpülüyor.

Tabi Formentor 2000 i geçerse şuan fiyat olarak Q3 ve Tiguan R line a göz kırpar insanlar.

Bu araçların fiyatlama dengesini kurmak zor iş.

8.000rpm
11-08-2023, 08:13
pejo bekleyenler :)
harem'den son haberler :D
opellerden kalan boş kısıma pejolar indirilmiş
:)

tequila818
11-08-2023, 08:37
Avek Çanakkale de bildiğiniz herşeyden var liste fiyatından indirim dahi yapıyorlar

Süper haber. 1-2 aydır belliydi bugünlerin geleceği. Muhtemelen Mart ayına kadar dövizi baskılarlar. Eğer ÖTV'de artış olmaz ise önümüzdeki dönem araç almak isteyenler için çok güzel dönem. Tabi nakit parası olanlar için geçerli malesef.

CND
11-08-2023, 11:48
Troc ben 2019 da Vw de başladığımdan bu yana hep iyi sattı. Taigo da çıktığı günden bu yana satış başarısı yakaladı.

Variant ve aynı klasmandaki araçların satış hızı düşüktür ama adetlerde bu hıza göre belirlenir. Alltrack zaten az adetlerde geliyor, stok yaşı uzun araçlar değil.

Touareg şuan Türkiye de çok kısıtlı adetlerde var. Yeni kasası geliyor.

Alsatçı tayfa piyasadan biraz çekildi, şuan için gerçek kullanıcı araç alıyor. Kredi sıkıntısı biraz nihai kullanıcıyı zorluyor. Araç kredisi yanına ihtiyaç kredisi çeken çok oluyor maalesef. Ödeme gücü var ama kredi yok.

Troc - Formentor karşılaştırmasına gelirsek Troc B Suv - Formentor C Suv.

Troc R line ortalama 1800 civarı, Formentor ortalama 1900 civarı. Rakamlar yakın ama adet yapan Troc .

Ben olsam çok arada kalırdım seçim yaparken. Ama Formentor ın iç dış tasarımı çok güzel bence.

T-roc nasıl b-suv olabilir ? Golf ile aynı iz genişliğine sahip ve muhtemelen 7,5 veya 8 ile aynı alt yapıyı kullanıyordur. Total uzunluğu ve iz genişliği onu c segmentine sokmaya yetiyor.

Bunun dışında millet araba için birbirini ezerken Doğuş 'un stoklarında yatan t-cross, taigo ve t-roc ları gördüğüm için piyasa anomalisinde bile müşteri talebi birbirini ezme boyutuna gelmeyen modeller benim için hareketsiz modellerdir.

Ölü doğum meselesini açacak olursak formentorda şanzıman olarak yağlı tip dq381 ( Golf R da kullanılan ) versiyonu kullanılırken t-roc da kuru dq200 var.

Her modelin iki karış yükseğini yapalım nasılsa satıyor diye model serpiştirip onu da bizim pazarda sunanların 2024 ortasından sonra çoğu gereksiz modeli pazardan ufak ufak kaybetmeye başladığına şahit olacağız. Yokken ne getirsen satıyorken bundan sonrasında seçici stok yükü büyük bir silah olacak.

eminkilic61
11-08-2023, 12:50
Ölü doğum meselesini açacak olursak formentorda şanzıman olarak yağlı tip dq381 ( Golf R da kullanılan ) versiyonu kullanılırken t-roc da kuru dq200 var.

evet şanzıman detayı önemli, VAG demek ki Cupra markası ve Formentor modeline değer veriyor.
teknik kısma gelirsek birebir aynı değil ama altyapı olarak evet dq381

mrtkap
11-08-2023, 14:10
Avek Skoda'da Premium Fabia için 1.15M fiyat verildi. Ek olarak turuncu renk ve led stop mevcutmuş.

PiscocuK
11-08-2023, 14:21
Avek Skoda'da Premium Fabia için 1.15M fiyat verildi. Ek olarak turuncu renk ve led stop mevcutmuş.

Montecarlo aklımda kalan bir araba oldu.Bence içi dışı ayrı güzel

hddsheriff
11-08-2023, 14:27
Karadağ da bir çok galeriyi gezdim, o kadar çok sıfır araba var ki adamlar imkanları olsa bahçede arabaları üst üste koyacak. Türkiye de ki araç kıtlığının suni olduğuna %100 eminim artık.

d3n1s
11-08-2023, 14:31
T-roc nasıl b-suv olabilir ? Golf ile aynı iz genişliğine sahip ve muhtemelen 7,5 veya 8 ile aynı alt yapıyı kullanıyordur. Total uzunluğu ve iz genişliği onu c segmentine sokmaya yetiyor.

Bunun dışında millet araba için birbirini ezerken Doğuş 'un stoklarında yatan t-cross, taigo ve t-roc ları gördüğüm için piyasa anomalisinde bile müşteri talebi birbirini ezme boyutuna gelmeyen modeller benim için hareketsiz modellerdir.

Her modelin iki karış yükseğini yapalım nasılsa satıyor diye model serpiştirip onu da bizim pazarda sunanların 2024 ortasından sonra çoğu gereksiz modeli pazardan ufak ufak kaybetmeye başladığına şahit olacağız. Yokken ne getirsen satıyorken bundan sonrasında seçici stok yükü büyük bir silah olacak.

Wikipedia'ya gore B-SUV imis T-Roc ( link (https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_T-Roc) ) MQB A1 platformunu kullanmislar T-Roc'ta, Formentor'da is MQB EVO platformunu kullanmislar ( link (https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_MQB_platform#A1) )

Eskiden beri VW'nin arac pozisyonlamasina gore zaten Tiguan Golf'un SUV'si gibiydi, T-Roc da Tiguan'dan ufak, B-SUV olmasi mantikli bu acidan bakinca. Ama kafa karisikligi da gayet anlasilir, butun markalar zibilyon tane suvcuk urettiler, hangisi hangisinin dengi, segmentler nerede baslayip nerede bitiyor belli degil.

AlwaysFast
11-08-2023, 14:32
Tesla alırken yazılırken 10 kez düşünün. 40 gün önce parasının tamamını aldıkları arabaları halen teslim edemediler. İnanılmaz beceriksiz bir Türkiye organizasyonu var. Soru sorsanız cevap veremiyorlar, adama araban gemide diyorlar ertesi gün teslimat açıyorlar. Sonra para aldıkları bir anda teslim de alabiliyor milli piyango gibi. Ne yaptıklarını kendisi de bilmiyor. Arabalar korunmasız limanda yatıyor yağmuru martısı hepsi 1 aydan fazladır bin civarı teslanın üzerinde. Servislik vaziyet olursa ne olur bilemiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşın arabasını sürekli geciktiriyorlar, arıyor arabanızda hata var yazılım güncellemesi yapılıyor Almanyadan mühendisler geldi vs. 2-3 hafta böyle oyalanıyor sonra dayanamayıp teslimat yerine gidiyor bir bakıyor ki arabanın bagajı çarpık. Dün birisi teslim aldı arabanın çamurluğu kaputu taze boyalı çıktı. Kepazelik had safhada.

d3n1s
11-08-2023, 14:33
Tesla alırken yazılırken 10 kez düşünün. 40 gün önce parasının tamamını aldıkları arabaları halen teslim edemediler. İnanılmaz beceriksiz bir Türkiye organizasyonu var. Soru sorsanız cevap veremiyorlar, adama araban gemide diyorlar ertesi gün teslimat açıyorlar. Sonra para aldıkları bir anda teslim de alabiliyor milli piyango gibi. Ne yaptıklarını kendisi de bilmiyor. Arabalar korunmasız limanda yatıyor yağmuru martısı hepsi 1 aydan fazladır bin civarı teslanın üzerinde. Servislik vaziyet olursa ne olur bilemiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşın arabasını sürekli geciktiriyorlar, arıyor arabanızda hata var yazılım güncellemesi yapılıyor Almanyadan mühendisler geldi vs. 2-3 hafta böyle oyalanıyor sonra dayanamayıp teslimat yerine gidiyor bir bakıyor ki arabanın bagajı çarpık. Dün birisi teslim aldı arabanın çamurluğu kaputu taze boyalı çıktı. Kepazelik had safhada.
BARR Tesla'sini yeni teslim aldi, umarim benzer seyler yasamamistir.

berkaym
11-08-2023, 14:38
Wikipedia'ya gore B-SUV imis T-Roc ( link (https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_T-Roc) ) MQB A1 platformunu kullanmislar T-Roc'ta, Formentor'da is MQB EVO platformunu kullanmislar ( link (https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_MQB_platform#A1) )

Eskiden beri VW'nin arac pozisyonlamasina gore zaten Tiguan Golf'un SUV'si gibiydi, T-Roc da Tiguan'dan ufak, B-SUV olmasi mantikli bu acidan bakinca. Ama kafa karisikligi da gayet anlasilir, butun markalar zibilyon tane suvcuk urettiler, hangisi hangisinin dengi, segmentler nerede baslayip nerede bitiyor belli degil.

T-Cross / Taigo / T-Roc aynı sınıf maalesef bir markada 3 suv tek sınıfta mantıksız oluyor. Formentor c-suv olarak t-roc ile fiyat rekabeti etmeside değişik konu :D

207_TR
11-08-2023, 14:48
Zamanında bir araç forumunda Mercedes CLA200 çıktığında A5 ve 3.20 nin pazar rakibi demiştim millet ne yürümüştü üstüme :)

Aynı segmentte değiller ama birbirinden müşteri çalan araçlar.

Troc ile Formentor da aynı durumda.

Şuan showroom tadilatından dolayı CUPRA ile TROC u yanyana satıyoruz.

Yeni nesil Cupra diyor, klasik müşteri TROC diyor.

Formentor un da C Suv a göre eksikleri var ama TROC dan üstün bir araba.

Yağlı tip ve kuru tip şanzıman meselesine gelince neden FORMENTOR da Yağlı tip kulllanıp TROC da kuru kullanılıyor bir açıklama yok ama TİGUAN da da Yağlı kullanıldığı için kendi yorumum segmente göre ayırıyor olabilir. Çünkü hepsi aynı motoru kullanıyor sonuçta.

CND
11-08-2023, 14:50
evet şanzıman detayı önemli, VAG demek ki Cupra markası ve Formentor modeline değer veriyor.
teknik kısma gelirsek birebir aynı değil ama altyapı olarak evet dq381

Dq381 i anlatmak için en bilinen kullanım alanı R olunca bu şekilde anlattım. Mutlak bir dq381 varyasyonudur üzerindeki ama dq200 e göre avantajı tartışılmaz. Launch bile aktif geliyor :D

Wikipedia baz alırsak yanılabiliriz. Sonuçta biraz çaba ile benim kral olduğuma dair bir sayfa düzenlemek mümkün :D T-roc c segmentinin 2500-2700mm aks mesafesi ve total uzunluğunun 4100-4700mm aralığında olabileceği tanımına da uyuyor zaten.

Şöyle bir link bırakayım t-roc kamuflajı yapmak ile uğraşmayalım golf cap i atalım demişler :D İkinci nesil T-Roc test edilirken yakalandı! (https://tr.motor1.com/news/673536/ikinci-nesil-vw-troc-casus/)

https://i.hizliresim.com/fm5emi0.JPG (https://hizliresim.com/fm5emi0)

d3n1s
11-08-2023, 15:00
Dq381 i anlatmak için en bilinen kullanım alanı R olunca bu şekilde anlattım. Mutlak bir dq381 varyasyonudur üzerindeki ama dq200 e göre avantajı tartışılmaz. Launch bile aktif geliyor :D

Wikipedia baz alırsak yanılabiliriz. Sonuçta biraz çaba ile benim kral olduğuma dair bir sayfa düzenlemek mümkün :D T-roc c segmentinin 2500-2700mm aks mesafesi ve total uzunluğunun 4100-4700mm aralığında olabileceği tanımına da uyuyor zaten.

Şöyle bir link bırakayım t-roc kamuflajı yapmak ile uğraşmayalım golf cap i atalım demişler :D İkinci nesil T-Roc test edilirken yakalandı! (https://tr.motor1.com/news/673536/ikinci-nesil-vw-troc-casus/)

Fiat 500L'nin, ve hatta Jeep Renegade veya 500x'in de Doblo sasesine kuruldugunu ogrendigimden beri bu "sinif" kavrami iyice karisti bende. Arabalar da bi acayip oldu zaten. Guncel Polo, Golf 3'ten buyuk. Golf 3 C segment mi degil yani? Neyse. VW ozelinde zaten ayni ebatlarda, Tiguan'i da katarsak 4 tane SUV var. Hangisi hangi segmentte konumlanir, veya bu kadar SUV'ye ne gerek var, bilemiyorum.

berkaym
11-08-2023, 15:10
Zamanında bir araç forumunda Mercedes CLA200 çıktığında A5 ve 3.20 nin pazar rakibi demiştim millet ne yürümüştü üstüme :)

Aynı segmentte değiller ama birbirinden müşteri çalan araçlar.

Troc ile Formentor da aynı durumda.

Şuan showroom tadilatından dolayı CUPRA ile TROC u yanyana satıyoruz.

Yeni nesil Cupra diyor, klasik müşteri TROC diyor.

Formentor un da C Suv a göre eksikleri var ama TROC dan üstün bir araba.

Yağlı tip ve kuru tip şanzıman meselesine gelince neden FORMENTOR da Yağlı tip kulllanıp TROC da kuru kullanılıyor bir açıklama yok ama TİGUAN da da Yağlı kullanıldığı için kendi yorumum segmente göre ayırıyor olabilir. Çünkü hepsi aynı motoru kullanıyor sonuçta.

35 yaş üstü t-roc için daha sempatik :D

taigo kullanıyorum detayını bilmiyorum ama kuru kavrama değil bence taigo yağlı tip sanırım detayına ulaşırsam güncellerim.

G_TT_I
11-08-2023, 17:37

Ekim teslim beklerken, 1/2 hafta once sali gunu kut mail,
Persembe oglene kadar hesabi kapamaniz gerekli,
5 is gunu deniyordu, malesef cuma son gun arabalar yanasiyor dediler.
Ertesi gun 9da odemeyi kapadim, temsilci kayboldu,
Eylulde vericez arabanizi daha ne istiyorsunuz gibi bir mail geldi ��
Aciklama isteyince, sozlesme boyle, istemiyorsaniz iadenizi baslatayim 30 gune paranizi alirsiniz yazdi,
Uslublar cok fena.
Teslim alirken tabanca ile tek tek kontrol ettim, sadece kaput ici ayar yapmislar menteselerde iz vardi okadar.

Benden 2 ay once odeyip 1e1 ayni konfigre arabayi alamayan arkadasim var.

Kaporayi 2. Ayda odeyip hemen teslim alanda var,
Skywell gibi fabrikadan uretime giren aracin tum odemesini alip, sonrasinda transfer ithalat islemine baslama gibi bir isleme baslamislar,
Tum odeme yapilinca arabanin ham fiyati sabit ama %18kdv %20 oluna arabalar gelmeden farki hemen tahsil ettiler.
Odeme yapildi 2 ay sonra otv kdv artti fark alicidan aliniyor.
Her teslim sonra garanti zam ekliyor.
Bundan sonra siparis edeceklere allah sabir versin.

Teslimatta janti kirik vs arabada olabilir hemen servise yonlendiyoruz sorun yok gerekirse gumrukte kapi kaportada degisiyomus.

CND
11-08-2023, 17:49

https://www.youtube.com/watch?v=9fQLV1AF1tE

Sıfır alınan araç ve yaşananların anlatıldığı bir video. Sanırım tamir süreci de 5-6 hafta sürmüş.

AlwaysFast
11-08-2023, 18:51
Kuzenimle benzer saatte benzer arabayı sipariş ettik. O benden 2 ay önce 400 bin ucuza teslim aldı, ben halen alamadım. Arabanın üzerine kuş pislemiş, ertesi gün yıkadı buna rağmen iz kaldı. Ppf şart(siyah renk) f/p aracı diye aldık bildiğin Çin kalitesi çıktı, chery’nin boyası bu kadar kolay yanar mıydı sanmıyorum.

Müşteri temsilcisine mail atıyorum arabayı geçtim bari faturasını kesin diye. Bizde üzgünüz de, arabanın gemideki konumu önemli de, bi ton hikaye anlatıyor. Mailde temmuz sonu teslim etmeyi planlıyoruz dedikleri arabanın akıbetini söyleyemiyorlar bana. Dedim denize düştüyse söyleyin de bilgimiz olsun.

Ben ev6 almak isterdim ama fiyatı pahalıydı ama paramla bu kadar rezil olacağımı bilsem sportage’ım ile devam ederdim.

G_TT_I
11-08-2023, 18:58
Kuzenimle benzer saatte benzer arabayı sipariş ettik. O benden 2 ay önce 400 bin ucuza teslim aldı, ben halen alamadım. Arabanın üzerine kuş pislemiş, ertesi gün yıkadı buna rağmen iz kaldı. Ppf şart(siyah renk) f/p aracı diye aldık bildiğin Çin kalitesi çıktı, chery’nin boyası bu kadar kolay yanar mıydı sanmıyorum.

Müşteri temsilcisine mail atıyorum arabayı geçtim bari faturasını kesin diye. Bizde üzgünüz de, arabanın gemideki konumu önemli de, bi ton hikaye anlatıyor. Mailde temmuz sonu teslim etmeyi planlıyoruz dedikleri arabanın akıbetini söyleyemiyorlar bana. Dedim denize düştüyse söyleyin de bilgimiz olsun.

Ben ev6 almak isterdim ama fiyatı pahalıydı ama paramla bu kadar rezil olacağımı bilsem sportage’ım ile devam ederdim.

Ben bosuna bekledim, ilanlardaki sifir pahali denen arabalardan hemen alsaydim 2/3 aydir kullaniyo 600/700 daha ucuza almis olurdum.

Renk jant farki artik otv’yide ust dilime cikartiyor.
Beyaz degilse ilk alanlar alt dilimde dusuk otv kdv ile satin aldilar.

Ilanlarda ceki demirli gri arac vardi sifir, suanki rakama gore bedava kaldi. Alip 10.000km bindiler yazin sezonda bekleme stresi cabasi.
Dolar 28lerde olursa beyaz renk aksesuarsizlar bile performance ile ayni otv olacak.

Ilk performance beyaz koltuk vs alanlara hediye etmisler gibi oldu, ocak mart teslimler x2 olur heralde

mrtkap
14-08-2023, 06:31

Çanakkale Avek'te mevcutmuş abi 18 jantlı led stoplu fakat 1.35M o para ve Fabia yan yana gelemiyor hala kafada :)

Motor ve donanım çok güzel fakat alternatifler çoğalıyor, kafa Golf'e kayıyor.

eminkilic61
14-08-2023, 08:16
https://i.hizliresim.com/fm5emi0.JPG (https://hizliresim.com/fm5emi0)

umarım Golf R Dakar versiyonudur bu :D :D :D

CND
14-08-2023, 14:22
umarım Golf R Dakar versiyonudur bu :D :D :D

Baby porsche adının hakkını verir. Pasm teknolojisini transfer etseler yeter aslında :D

Gökhan Bilgin
16-08-2023, 09:53
Polo life dsg için araç bulma konusunda yardımcı olacak varmıdır

berkaym
16-08-2023, 10:11
Polo life dsg için araç bulma konusunda yardımcı olacak varmıdır

mavi vardı hazırda bakıyorum

Sezgin
16-08-2023, 10:25
mavi vardı hazırda bakıyorum

Komisyon isteniyor mu araçlarda hala ? Polodan bağımsız genel olarak soruyorum.

ilkay325i
16-08-2023, 12:33

i20'n mi yoksa Montecarlo'mu konusunda kafam biraz karışık bu aralar

dirk
16-08-2023, 12:46

Montecarlo kırmızı ve Grafit gri var listeden verebilrim. Bende her iki araçtandan vardı ikisinide 5000km civarı kullandım. Soracağın bişey olursa cevaplarım.

eminkilic61
16-08-2023, 13:05

ilkinin yanına diğeri yaklaşamaz.

CND
16-08-2023, 13:09
ilkinin yanına diğeri yaklaşamaz.

Ama evde manuel kullanamayan biri varsa rahatça kullanır ve çocuğu okula bırakabilir :D

berkaym
16-08-2023, 13:37
Komisyon isteniyor mu araçlarda hala ? Polodan bağımsız genel olarak soruyorum.

istenmiyor liste fiyatına alınıyor.

Polo satılmış bu arada

eminkilic61
16-08-2023, 13:55
Ama evde manuel kullanamayan biri varsa rahatça kullanır ve çocuğu okula bırakabilir :D

tek sorun manuel olması olmalı (bazen benim için bile sorun oluyor) , onun dışında 'gazlarken' vereceği keyif ve 'günlğk kullanımdaki' düşük yakıtıyla N iyi bir seçenek.
(sabah trafiğinde 20 km ev-iş arası 6.5 yakıyor)

MCN21
16-08-2023, 15:07

Günlük sıkışık trafikte bineceksen i20n.

Gencim güzelim herkesi üzerim trafik derdim değil diyorsan i20n.

1.5tsi da yazılım sonrası güzel gidiyor. Gidişine çok takılma :)

MCN21
16-08-2023, 15:09
Günlük sıkışık trafikte binmeyeceksen i20n.

Gencim güzelim herkesi üzerim trafik derdim değil diyorsan i20n.

1.5tsi da yazılım sonrası güzel gidiyor. Gidişine çok takılma :)

10karakter

Gökhan Bilgin
16-08-2023, 16:18
istenmiyor liste fiyatına alınıyor.

Polo satılmış bu arada

Gelir mi yakın zamanda özelden görüşelim istersen

berkaym
16-08-2023, 16:36
Gelir mi yakın zamanda özelden görüşelim istersen

ay sonu var, istersen başka modellerde var özelden yazabilirsin seçenekleri ona göre ayarlarız

Mivec_4G63
16-08-2023, 19:08
Merhaba ben de 0 km
Forza 250
Avd 350 arıyorum.

Nereye sorduysam yok çekiyorlar. Sarı sitede zibil ilan var.

ruudvan
16-08-2023, 21:21
Merhaba ben de 0 km
Forza 250
Avd 350 arıyorum.

listeden mumkun degıl alamazsın. ekstra verırım dıyosan sorarım senın ıcın

pirasa
17-08-2023, 08:24

ne kadar bir extradan bahsediyoruz

dirk
17-08-2023, 08:35
ben adv 350 için 350 lira ödedim ay sonu gelecek :/ malesef

PiscocuK
17-08-2023, 08:37

Süper.Hayırlı olsun.Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.Merak ettiğim bir motor

dirk
17-08-2023, 08:39
Süper.Hayırlı olsun.Deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.Merak ettiğim bir motor

xmax alacaktım 280 300 bandında satılıyor piyasada bide yıl sonu yeni kasa gelecek adv yeni güncel motor. Daha önce forza ve xmax e bindim bakalım bu nasıl banada süpriz bi motor inşallah iyidir. =)

d3n1s
17-08-2023, 08:39

ekstra 350 tl degildir, 350 bin de degildir. Motor dahil 350 bindir, yine sarisin sitedeki ilanlardan ucuz?

dirk
17-08-2023, 08:40
350.000 Ya 350 lira olsa niye yazayım listeden aldım derim =)

Jön Türk
17-08-2023, 08:42
Merhaba ben de 0 km
Forza 250
Avd 350 arıyorum.

Çantalı nardo forzaya 300 diyorlardı alsat ekibi.

d3n1s
17-08-2023, 08:43
350.000 Ya 350 lira olsa niye yazayım listeden aldım derim =)

sarisin sitede 400 bin bandinda motorlar, saskinligim bundan :) Listesi kac para ki bunlarin?

PiscocuK
17-08-2023, 08:48
karakışın ortasında
2018/2020 integra alıp motor konusunu kapatmak istiyorum.Eskiden yaz başı alır, yaz sonu satardım..Şimdi fiyatı geçtim motorda yok.
Umarım liste fiyatından denk getirebilirim bir tane

dirk
17-08-2023, 08:53
sarisin sitede 400 bin bandinda motorlar, saskinligim bundan :) Listesi kac para ki bunlarin?

Dio
83.500 TL

PCX125
120.500 TL

Forza 250
204.000 TL

Forza 250 Çantalı
219.000 TL

ADV350
299.750 TL

d3n1s
17-08-2023, 08:58
Dio
83.500 TL

PCX125
120.500 TL

Forza 250
204.000 TL

Forza 250 Çantalı
219.000 TL

ADV350
299.750 TL

350'ye al 400'e sat. Guzel ticaret valla. Neyse, arada en azindan icimizden biri, binmek icin sahip olabilmis.

individual
17-08-2023, 10:36
İstanbul tekstilkent avek sabah sms göndermiş seat ateca ve cupra formentor cazip fiyatlar ile hazır diye.Demek depodaki araçlar çıkmaya başladı.Bunun sonu 2018 gibi olucak sanırım.Bu araçlar satılmazsa 2024'de az sipariş girecekler araç az gelicek 2025'de bu sefer fabrika az araç göndericek yine araç yokluğu başlayacak.Böyle bir kısır döngü devam edicek.

G_TT_I
17-08-2023, 11:18
Ocak gibi techmax 250 aldim, gene dert, egzantirik gerisi gevsiyormus bulanakadar serviste gun geciriyordu.
Bugun tuna yamahaya gittim direk kapat git dediler 3 gun gene motor yok.
Sorunlardan dolayi yedek pcx alacaktim 2/3 hafta once sifir yeni kasa forza aldim,
Koltugu sert, xmaxten yavas ama huzur, ozellikle sehir ici pcx gibi in bin yol vs ciddi anlamda cok iyi.

CND
17-08-2023, 12:40
İstanbul tekstilkent avek sabah sms göndermiş seat ateca ve cupra formentor cazip fiyatlar ile hazır diye.Demek depodaki araçlar çıkmaya başladı.Bunun sonu 2018 gibi olucak sanırım.Bu araçlar satılmazsa 2024'de az sipariş girecekler araç az gelicek 2025'de bu sefer fabrika az araç göndericek yine araç yokluğu başlayacak.Böyle bir kısır döngü devam edicek.

Eğer yerel seçim sebebi ile bir parasal genişleme veya kısa da olsa bir seçim ekonomisi yaşanmaz ise daha çok 2019 gibi olacak...

Bu arada depodan çıkmıyor arabalar. Gemiler yanaşıp, stoklar erimedikçe satış ekipleri saldırıyor. Olay bundan ibaret. Fiyat yukarı sürülmüyor ve buna ek olarak artık fiyatlar her segment için acaba? dedirtecek seviyelerde. Bu durum sektörün anomalisini düzelttiği için bu sonuç kaçınılmazdı.

Şimdi piyasanın işleyişinden rahatsız veya istediği aracı bulamadığı için taleplerini erteleyenler ve kiralama firmaları işleri yıl sonuna kadar öyle böyle yüzdürür. Şapka 2024 ilk çeyrekte düşer altından çıkanı hep birlikte görürüz :D

8.000rpm
17-08-2023, 13:16
kaç hafta oldu pejolar ve opeller yatıyor harem limanında
liman full oldu artık
gümrükleme yapıp içeri çekmediler

furkane
17-08-2023, 14:40
İ20 n çıktımı liste fiyatından varmıdır ?

TolgaUs
17-08-2023, 21:05
1000 lik çiçek paket ducatiler 400 bandındayken ,

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ducati-2023-model-ducati-monster-aksesuar-donanimli-1.600-km-1118556277/detay)

Dandirik xmax forzalara 300 liralar verenlere allah en damarlısından akıl fikir versin nediyim.

bilalMW
17-08-2023, 22:15
Bi aksilik olmaz ise KTM 250 Duke için yazıldım. Eylül sonu alacağım.

8.000rpm
18-08-2023, 07:33
yenikapı feribot iskelesinin önündeki otopark renault dolu
üstelik birsürü megane e-tech de var aralarında

dirk
18-08-2023, 08:47

o arabayı türkiyede listeden alan 10 kişi var mıdır acaba ? :D

Doğu
18-08-2023, 12:49

1.500 ankarada 1 adet hazır araba var

eminkilic61
18-08-2023, 15:16

2024 üretimi TR'ye gelmeyecek bilgisiyle bayiler ellerinde tutuyormuş. muhtelemen 2024 yılında saçma paralara satmaya devam edecekler eski modeli...

Dragger
19-08-2023, 11:43
Sahibindende 1-2 tane araba var 6001 km yazan muhtemelen sıfırlardır, 1250ye onlardan biri alınır binilir.

TolgaUs
19-08-2023, 12:11
Sahibindende 1-2 tane araba var 6001 km yazan muhtemelen sıfırlardır, 1250ye onlardan biri alınır binilir.

Keşke verseler de bugun nöbetçi noterde bitirsem hemen işlemi.
Hepsi 200 250 lira ekstrası var onuda istiyorum diyo jsjsj millet şaşırmış.

pirasa
19-08-2023, 14:13
Keşke verseler de bugun nöbetçi noterde bitirsem hemen işlemi.
Hepsi 200 250 lira ekstrası var onuda istiyorum diyo jsjsj millet şaşırmış.

ee onlar alırken verdiler o paraları :D bak ilk 5 sayfa önce yazdım 800k lık arabaya 200k elden para aldılar şimdi satanlar o paraları istiyor. alıcı bulurlarsa satarlar :D

Seneca
19-08-2023, 16:02
2 yıldır egea alamadık ya var mı liste fiyatından satan bayi bilen?

TarikS
19-08-2023, 23:52
Egea baya baya bu sene türkiyenin en çok satan arabası ya sanırım geçen sene de öyle olabilir, onu bulamamanın sebebi yine makul kalıyor :D

drago
20-08-2023, 14:53
2024 üretimi TR'ye gelmeyecek bilgisiyle bayiler ellerinde tutuyormuş. muhtelemen 2024 yılında saçma paralara satmaya devam edecekler eski modeli...

Türkiye’de üretilen arabanınTürkiye’ye kotası mı yok yani?

Mivec_4G63
20-08-2023, 15:42
Forza 250 için bir kaç bayi yokladım. Elimizde yok diyip aracıya yönlendiriyorlar. Bu bayiiler ile karaborsacıları birbirlerine bağlayıp kodese atacaklar. Başka bir çözümü yok. Kanun çıktı, adam kanunu dolanarak yazmış aksesuarslı fiyatı budur diye. İnşallah yakın zamanda hepsine operasyon çekilir de millet rahat bir nefes alır. Bazı ilanlara bakıyorum adam motoru almış eve çıkartmış halının üzerinde foto çekmiş:)

TolgaUs
20-08-2023, 17:16
Forza 250 için bir kaç bayi yokladım. Elimizde yok diyip aracıya yönlendiriyorlar. Bu bayiiler ile karaborsacıları birbirlerine bağlayıp kodese atacaklar. Başka bir çözümü yok. Kanun çıktı, adam kanunu dolanarak yazmış aksesuarslı fiyatı budur diye. İnşallah yakın zamanda hepsine operasyon çekilir de millet rahat bir nefes alır. Bazı ilanlara bakıyorum adam motoru almış eve çıkartmış halının üzerinde foto çekmiş:)

Seni en azından birilerine yönlendirmişler. Ben kimi aradıysam,
Satışımız yok sırayada yazmıyoruz iyi akşamlar diyolar.
Honda bayiisinimi arıyorum chat gpt ilemi konuşuyorum belirsiz.

Mivec_4G63
20-08-2023, 19:20
Olacak gibi değil 2. El 1000 kmde alıyorum nasipse.

En azından bayi ile muhatap olmam

Mutu
20-08-2023, 21:57

Vardır da karaborsacılığın ekmeği tatlı gelmiştir. :)

ilkay325i
21-08-2023, 09:01

-Araç için düşündüğünüz son rakamı öğrenebilir miyim ? diye sorduğumda +200 fiyat istiyorlar :)

individual
21-08-2023, 09:28
1.250 yazanlar yada altına yazanlar bakanlık gelip ceza yazar diye öyle yazmıştır.O rakamlara almak çok zor.

geçenlerde bende başka marka model için baktım liste fiyatının altında sonra fark ettim hepsi aynı rakamı yazmış.arasam 250.000TL 350.000TL üstüne para istiyecekleri belli.

eminkilic61
21-08-2023, 11:12

bayilerin verdiği bilgi bu, bahaneleri de 'emniyet ve sözde kendilerinin almadıkları ama başka bayilerin elden aldığı parayı fabrikanın öğrenmiş olması'.
gelecekse de kendi karaborsalarını devam ettirmak istiyor olabilirler elde kalan 2023'ler için

Sti_Ozan
21-08-2023, 12:36
Bu bakanlık muhabbetine arabaların piyasasını da takip edemez olduk. Eskiden en azından gerçek fiyatları görüyorduk kim ne ekledi vs belliydi.
Şimdi tek tek telefonla aramak gerekiyor.

Zaten bir şekilde insanlar bu ticareti sürdürmeye devam ediyor. Düzeltemiyorsunuz bari düzeni bozmayın.

eminkilic61
21-08-2023, 13:46
Bu bakanlık muhabbetine arabaların piyasasını da takip edemez olduk. Eskiden en azından gerçek fiyatları görüyorduk kim ne ekledi vs belliydi.
Şimdi tek tek telefonla aramak gerekiyor.

Zaten bir şekilde insanlar bu ticareti sürdürmeye devam ediyor. Düzeltemiyorsunuz bari düzeni bozmayın.

alıp binecek adam için çok büyük eziyet gerçekten...

tequila818
21-08-2023, 15:07
alıp binecek adam için çok büyük eziyet gerçekten...

şu an sarı sitede 1.870'e haftalardır satılamayan aracın aynısı ilan fiyatı 1.5 milyon olup da aradığınızda 2 milyon fiyat çeken insanlarla dolu. Araçların satılamayacağı rakamları ısrarla istemeye devam ediyorlar. Değişen tek şey aracın ilan fiyatı ve alım satımda durma noktasına gelen piyasa.

arda35
21-08-2023, 17:03
şu an sarı sitede 1.870'e haftalardır satılamayan aracın aynısı ilan fiyatı 1.5 milyon olup da aradığınızda 2 milyon fiyat çeken insanlarla dolu. Araçların satılamayacağı rakamları ısrarla istemeye devam ediyorlar. Değişen tek şey aracın ilan fiyatı ve alım satımda durma noktasına gelen piyasa.

Valla sizin 8y siparişini okuduktan sonra daha bir merakla takip ediyorum piyasayı. 8v'lere 1400-1500 istiyorlar. Takip ettiğim ilanlar satılmıyor. Kendilerini inandırmışlar bir şekilde.
* Tamam 8y'ler liste fiyatından zor denk gelir ama arada o kadar komik rakam kalacak kadar değildir herhalde.

eminkilic61
21-08-2023, 17:24
Valla sizin 8y siparişini okuduktan sonra daha bir merakla takip ediyorum piyasayı. 8v'lere 1400-1500 istiyorlar. Takip ettiğim ilanlar satılmıyor. Kendilerini inandırmışlar bir şekilde.
* Tamam 8y'ler liste fiyatından zor denk gelir ama arada o kadar komik rakam kalacak kadar değildir herhalde.

0km 8Y'ler için elden istemeye devam ediyorlar

Alpii
22-08-2023, 14:17

Emin hocam bu konfor + premium paket ikilisi ne kadar ediyor bilginiz var mı? Sitede fiyatı göremedim. Arkadaşım da 8y bakıyordu geçen haftaya kadar kimi arasa 300-400 arası fazla söylüyor bu ikisini bahane ederek :)

erdielkoca
22-08-2023, 14:21

Merhaba size zahmet, PCX için ekstrası dahil fiyat sorma şansınız var mı ?

16EC813
22-08-2023, 14:33

bunların ne farkı var bukadar çok fazla istiyolar ? hemde 2,el sıfır degil

Just a moment... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-2023-a3-s-line-rs-koltuk-ozel-siparis-1106440381/detay)

tequila818
22-08-2023, 15:32
Emin hocam bu konfor + premium paket ikilisi ne kadar ediyor bilginiz var mı? Sitede fiyatı göremedim. Arkadaşım da 8y bakıyordu geçen haftaya kadar kimi arasa 300-400 arası fazla söylüyor bu ikisini bahane ederek :)

21.06 tarihli faturamdan bakarak yazıyorum bu fiyatları yaklaşık %20 artırabilirsiniz (kur arttı 2 ayda)en azından yaklaşık da olsa hangi paket güncelde ne kadar tutuyor görmüş olursunuz.
35 tfsi metalik siyah A3 sportback advanced :
Aracın net fiyatı: 604.700 TL
WA4 Premium Paket: 67.440 TL
WA5 Konfor Paket: 39.920 TL
9VS Bang & Olufsen Premium Ses Sistemi : 15.610 TL

Bu fiyatlara önce kur farkı %20 sonra %80 ötv sonra %20 KDV eklemeniz gerekecek. Şu an yaklaşık premium + konfor + bang olufsen maliyeti 320 bin TL yapıyor.

eminkilic61
22-08-2023, 16:13
a3'lere hakim değilim, soruları cevapsız bırakmak zorundayım :(

ruudvan
22-08-2023, 19:49
Merhaba size zahmet, PCX için ekstrası dahil fiyat sorma şansınız var mı ?

dio 100
pcx 165
forza 275çantalı

sordum verılen fıyatlar bu sekılde.

GKD
22-08-2023, 20:36
dio 100
pcx 165
forza 275çantalı

çantasız forza kaça çıkarırız

GKD
22-08-2023, 20:41
buradan arıyorum ilanıda paylaşim) liste (imkansız) yada listeye yakın fiyatlı sıfır honda forza 250 nardo çantasız yamaha r25 siyah yada yeni kasa x max çantasız bulabilecek bir babayiğit varmı)))

Alpii
23-08-2023, 08:18
21.06 tarihli faturamdan bakarak yazıyorum bu fiyatları yaklaşık %20 artırabilirsiniz (kur arttı 2 ayda)en azından yaklaşık da olsa hangi paket güncelde ne kadar tutuyor görmüş olursunuz.
35 tfsi metalik siyah A3 sportback advanced :
Aracın net fiyatı: 604.700 TL
WA4 Premium Paket: 67.440 TL
WA5 Konfor Paket: 39.920 TL
9VS Bang & Olufsen Premium Ses Sistemi : 15.610 TL

Bu fiyatlara önce kur farkı %20 sonra %80 ötv sonra %20 KDV eklemeniz gerekecek. Şu an yaklaşık premium + konfor + bang olufsen maliyeti 320 bin TL yapıyor.

Detaylı cevabınız için çok teşekkürler. Aracınız da hayırlı olsun :)

erdielkoca
23-08-2023, 09:17
dio 100
pcx 165
forza 275çantalı

Teşekkür ederim 10-15 ekstra ödemeye razıyım da, neredeyse 45 bin oynuyor beni aşar :)

Mivec_4G63
23-08-2023, 16:11
2023 1000 kmde nardo gri çantasız, silly barlı motosikleti 250 bine aldım, arayan arkadaşlara Allah sabır versin :)

serkanOC
23-08-2023, 16:29
geçenlerde bakım randevusu için bayiyi aradım yalandan da araba var mı diye sordum.. 2008 308 3008 var dediler.. üstüne ne koyarlar bilmiyorum ama araç arayıp bulamayanlara yardımcı olmaya çalışırım..

ruudvan
23-08-2023, 22:37
buradan arıyorum ilanıda paylaşim) liste (imkansız) yada listeye yakın fiyatlı sıfır honda forza 250 nardo çantasız yamaha r25 siyah yada yeni kasa x max çantasız bulabilecek bir babayiğit varmı)))

çantasızlara 250 istiyolar ama çantasız benım sordugum yerde yoktu.alacak olan 3e 5 e bakmadan alsın yaz sonu fıyat artar seneye 250den pcxleri konuşuruz.

TolgaUs
24-08-2023, 09:35

Çantasız forza/xmax e asla bulaşma hocam.
Türk insanı çantada çanta diye tutturuyor maalesef.
2.el de büyük sorun yaşayacağını düşünüyorum.

G_TT_I
24-08-2023, 10:07
Buyuk top case ile motoru parka yanastiramiyorum, gunluk ne olursa olsun yuksek hizda gidonu salliyor,
Ruzgar tutuyor, sele alti zaten ihtiyc fazlasi, forzanin on cep ciddi buyuk.
20.000tl canta farki vardi onun yerine cantasiz alip 800’tl ye givi canta demiri taktirdim, cok lazim olursa evde surekli duran 37lt yanlara orjinal kadar genislik vermeyen ufak kendi cantami kullaniyorum.

2. Elde motor yoklugundan fiyatlar ayni, baktim cantali olan uyaniklar sokmus ayri satma cabasinda.
Birde cok para oldugu icin kalk gidelim olma durumu cok var galiba zorlayinca kopuyor zaten,
Sahibindene 2. El dusuyor, bmw lerin nbt hayalet ekrani gibi forza cantalari surekli yer degistiriyor.
Belli yerlerde Kask degerli esyalari asla cantaya koymayin.

Alpii
24-08-2023, 11:36
geçenlerde bakım randevusu için bayiyi aradım yalandan da araba var mı diye sordum.. 2008 308 3008 var dediler.. üstüne ne koyarlar bilmiyorum ama araç arayıp bulamayanlara yardımcı olmaya çalışırım..

Hocam hangi bayii acaba iletme şansınız var mı? Gruptna bi abimiz 308 arıyor da bulamadık. Çoğu bayi 3008 ve 408 var diyor hazırda sadece

eminkilic61
29-08-2023, 09:05
VAG grubu indirimlere başlamış bile bazı modellerde :D :D
detaylı bilgiye bayiiler hakimdir

berkaym
29-08-2023, 09:29

10 dakikada nereden nereye geldik :D

207_TR
29-08-2023, 22:04

İndirim yok aslında, Sadece Variant modellerde destek var.
Bayinin kar marjı zaten %2 inse inse %2 inebilir.

Biz mesela liste fiyatından devam ediyoruz. Variantta biraz indirimimiz var ki Variant 1 aracım kaldı.

Ama bazı bayiler hedefe uzak olduğu ve hedef tutmazsa bir kayıp oluşacağı için elindeki kar marjını silebiliyor yada eski kurdan girmiş aracını alıştan verebiliyor.

Polo-Golf-Tcross-Troc-Tiguan satış adetleri baya iyi. Taigo biraz adetli geldi Taigo yavaş ilerleri ama onda da stoğum azaldı.

Bazı markalarda distribütör indirimleri olduğunu duydum. Ford mesela.

Cupra markasındaaki indirim ise fabrika kaynaklı bir indirim, normalde fazla adet talep etti Türkiye, üreticide desteklemek adına hem adetli araç yolladı hem destek verdi.

deep
31-08-2023, 22:41
Araç alımında buraya çok yazmıştım. 11 ağustosta aracımızı teslim aldık.

Darısı sizlere. Allah isteyene nasip etsin inşallah.

https://imgur.com/V7HmGHs

https://imgur.com/PursQQ8

deep
31-08-2023, 22:45
Araç alımında buraya çok yazmıştım. 11 ağustosta aracımızı teslim aldık.

Darısı sizlere. Allah isteyene nasip etsin inşallah.

https://imgur.com/PursQQ8

kdmavili
01-09-2023, 21:54
İndirim yok aslında, Sadece Variant modellerde destek var.
Bayinin kar marjı zaten %2 inse inse %2 inebilir.

Biz mesela liste fiyatından devam ediyoruz. Variantta biraz indirimimiz var ki Variant 1 aracım kaldı.

Ama bazı bayiler hedefe uzak olduğu ve hedef tutmazsa bir kayıp oluşacağı için elindeki kar marjını silebiliyor yada eski kurdan girmiş aracını alıştan verebiliyor.

Polo-Golf-Tcross-Troc-Tiguan satış adetleri baya iyi. Taigo biraz adetli geldi Taigo yavaş ilerleri ama onda da stoğum azaldı.

Bazı markalarda distribütör indirimleri olduğunu duydum. Ford mesela.

Cupra markasındaaki indirim ise fabrika kaynaklı bir indirim, normalde fazla adet talep etti Türkiye, üreticide desteklemek adına hem adetli araç yolladı hem destek verdi.

Caddy lerde durum nedir üstad?

_driver_
01-09-2023, 22:17
Caddy lerde durum nedir üstad?

Samsun bayisi bir ay önce liste fiyatı üzerinden indirim yaptı 2-3 arkadaşıma bir fiyat alın isterseniz

serkanOC
04-09-2023, 09:26
Hocam hangi bayii acaba iletme şansınız var mı? Gruptna bi abimiz 308 arıyor da bulamadık. Çoğu bayi 3008 ve 408 var diyor hazırda sadece

Özelden paylaştım detayları..

PiscocuK
04-09-2023, 09:49
Selamlar

Honda ADV 350 arıyorum.Herhangi bir aciliyetim yok.Elden açıktan para vermem.Bu şartlarda liste fiyatından satılan, bilgisi olan varsa görüşebiliriz.

-Ata-
04-09-2023, 16:19
Selamlar

Honda ADV 350 arıyorum.Herhangi bir aciliyetim yok.Elden açıktan para vermem.Bu şartlarda liste fiyatından satılan, bilgisi olan varsa görüşebiliriz.
bulabilirseniz +1 ben de talibim sayın piscocuk

PiscocuK
04-09-2023, 16:25
bulabilirseniz +1 ben de talibim sayın piscocuk

x-adv 750 buldum :) 350 yi arıyoruz

dirk
05-09-2023, 09:11

fiyat ne xadv nin bende 350 aldım almışken 750 mi alsam acaba dedim

PiscocuK
05-09-2023, 12:27
fiyat ne xadv nin bende 350 aldım almışken 750 mi alsam acaba dedim

Ben bayi fiyatından alacaktım ama istemedim

johnie
05-09-2023, 13:28

750 liği kullandıktan sonra 350 lik sarmaz :)
Kullanmadım ama görüntüsü ve sesi pek hoşuma gitmedi.
750 liğe bi yükseliyoruz ama bir türlü olmuyor :)

PiscocuK
05-09-2023, 14:10
750 liği kullandıktan sonra 350 lik sarmaz :)
Kullanmadım ama görüntüsü ve sesi pek hoşuma gitmedi.
750 liğe bi yükseliyoruz ama bir türlü olmuyor :)

750 lik istanbul içi çok gelir bence.330 kafi..en kötü forza250 diyeceğiz :)

MBuğra
05-09-2023, 16:26
Honda CL250 bulunuyor mu bayilerde?

PowerSample
05-09-2023, 20:41
Honda CL250 bulunuyor mu bayilerde?

19 Ağustosta Antalya ataberk Honda’ya gittiğimde stoktan veriyorlardı. Liste fiyatından, arayıp bilgi alabilirsiniz.

SCfr
05-09-2023, 20:56
İ20N bulma şansımız var mı ?

lowLevel
06-09-2023, 00:03
İ20N bulma şansımız var mı ?

Bayiye göre, liste fiyatının üstüne 150-250 TL elden vererek evet.

SCfr
06-09-2023, 04:21
Bayiye göre, liste fiyatının üstüne 150-250 TL elden vererek evet.

Görüştüğüm bayilerde hiç yok bildiğiniz bayi var mı ?

TarikS
06-09-2023, 22:48

bugün bir arkadaş Urfa'dan teslim aldı :)

lowLevel
07-09-2023, 00:04

İstanbuldan Ankaraya kadar tüm bayileri arayıp gerekirse ekstradan para vereceğinizi de belirtin. Ortaya çıkar bir anda araçlar :D

berko
07-09-2023, 06:01
Babam için Toyota Corolla cross flame x bakıyorduk, 2 bayiye sorduk ikisi de şu kadar geldi 1 saatte bitti, şu kadar geldi hepsi kaporalandı falan dedi. Sonra Toyota genel merkez memnuniyet anketi için arayınca babam durumu anlatıp şikayet etmiş. Telefondaki görevli yardımcı olacağız demiş, 15 dakka sonra yok çeken bayilerden biri aradı ne hikmetse istediğimiz donanım ve renkte araç çıktı ortaya, kaporaladık. Ertesi gün de diğer bayi aradı :)

BARR
07-09-2023, 06:26
Babam için Toyota Corolla cross flame x bakıyorduk, 2 bayiye sorduk ikisi de şu kadar geldi 1 saatte bitti, şu kadar geldi hepsi kaporalandı falan dedi. Sonra Toyota genel merkez memnuniyet anketi için arayınca babam durumu anlatıp şikayet etmiş. Telefondaki görevli yardımcı olacağız demiş, 15 dakka sonra yok çeken bayilerden biri aradı ne hikmetse istediğimiz donanım ve renkte araç çıktı ortaya, kaporaladık. Ertesi gün de diğer bayi aradı :)

Rezalet gerçekten. Bilinçli tüketicilerin hepsinin bunu merkezlere taşıması lazım.

PuT
08-09-2023, 13:24
selamlar amorok veya ranger bulabilceğimiz bir yer varmıdır? 5 6 adet alım yapacağız.

C!N
09-09-2023, 16:43
Arkadaşlar merhaba, Skoda Superb 1.5 tsi bulabileceğimiz bildiğiniz bir bayi var mıdır?

207_TR
09-09-2023, 21:40
selamlar amorok veya ranger bulabilceğimiz bir yer varmıdır? 5 6 adet alım yapacağız.

Amarok çok zor ama ranger e yorum yapamam Ford da araç bulmak biraz daha kolay

GKD
09-09-2023, 22:15
bu hafta favorilere aldığım motosikletler 1-2 binlira geri gelmeye başladı 2 bayiyede kredi çeker alırım dediğim motorlar için aradılar nc750x dct ve kawasaki ninja 400 ama kredi çıkmadı bu seferde :D güzel gelişmelerde olmuyor değil :)

ruudvan
09-09-2023, 23:38
bu hafta favorilere aldığım motosikletler 1-2 binlira geri gelmeye başladı 2 bayiyede kredi çeker alırım dediğim motorlar için aradılar nc750x dct ve kawasaki ninja 400 ama kredi çıkmadı bu seferde :D güzel gelişmelerde olmuyor değil :)

sen onu dıyosun ben bugun activa ya yazıldım. baslamıs yazmalar yani. gecen haftada fordda focus kuga vardı

Mutu
10-09-2023, 08:06
sen onu dıyosun ben bugun activa ya yazıldım. baslamıs yazmalar yani. gecen haftada fordda focus kuga vardı

Ne zaman insan yüzüne bakıp etkileşime girmeye başlarlarsa gider şartları konuşuruz. Ben 1 sene daha motorsuz kalırım sorun değil. Bu süreçteki tavırları müşteriyle ilişkiler nasıl olamamalı temalı ders olarak okutulurdu. Umarım kendilerine gelirler, şartlar da bunu sağlar.

AşkınS.
10-09-2023, 13:15
Arkadaşlar merhaba, Skoda Superb 1.5 tsi bulabileceğimiz bildiğiniz bir bayi var mıdır?

Abi doğuş oto nun sitesine arada düşüyor. Oradan takip edebilirsin, rezerve edebiliyorsun diye biliyorum

Victiz
10-09-2023, 23:26
Bmw F20 aracımı sattım ama bin pişman oldum bu piyasada sattığıma :D
Peugeot 208 1.2 otomatik bulabileceğimiz bayi var mıdır İstanbul'da? Hemen teslim almam gerek.

TolgaUs
11-09-2023, 10:08
Honda Marmara da liste fiyatından 750 hornet ve nc750 var

anamur
12-09-2023, 07:07
amarok stlye beyaz 2230tl hemen teslim teklif aldık

anamur
12-09-2023, 07:08
marmara motor güngör ve koşnuktan 240tane pcx alanlar oldu bir ayda motor çoğaldı artık birde sezonu bitiyor

C!N
12-09-2023, 09:58
Abi doğuş oto nun sitesine arada düşüyor. Oradan takip edebilirsin, rezerve edebiliyorsun diye biliyorum

Baknıyorum her yere Aşkınım, oradan da takipteyim. Burada da ilgili bir arkadaş varsa diye yazmak istedim. Superb 1.5 tsi için bi güncel çekelim :))

TolgaUs
12-09-2023, 10:05
marmara motor güngör ve koşnuktan 240tane pcx alanlar oldu bir ayda motor çoğaldı artık birde sezonu bitiyor

Honda Aneste sınırsız motosiklet var.
Çoğu tozlu ve Hepsinin üstünde teslimat formu var.
Aklım almıyor benim motosikletim teslim alınmaya hazır olacak ve ben gitmicem.
Hele aneste bi goldwing var üstü kurum bağlamış artık tozdan. Teslimat formlu.

Akıllarda sınırsız soru işareti.

dirk
12-09-2023, 10:43
Honda Aneste sınırsız motosiklet var.
Çoğu tozlu ve Hepsinin üstünde teslimat formu var.
Aklım almıyor benim motosikletim teslim alınmaya hazır olacak ve ben gitmicem.
Hele aneste bi goldwing var üstü kurum bağlamış artık tozdan. Teslimat formlu.

Akıllarda sınırsız soru işareti.

AL satçıların aldığı değerini bulunca satarsın başkan kalsın motor burda dediği motorlar onlar =)

dirk
12-09-2023, 10:45

2.124.899,98 // Superb Prestige Gümüş Renk

berkaym
12-09-2023, 11:23
a3 sedan olan bir yer var mı

makif84
12-09-2023, 15:23
efe honda da 1 adet turuncu var hazır

twin
14-09-2023, 10:37
merhaba 0 a5 konusunda durum nedir kardeşime bakıyorız

Wromm
20-09-2023, 13:12
"0" motorsiklet konusunda bilgisi olan var mı ? PCX bakıyoruz ancak liste fiyatı 120 olan motor 160 filan istiyorlar ?

Bayi tanıdığı olan var mı acaba ?

Victiz
20-09-2023, 14:58
yeni gelen makyajlı clio ne zaman satışa çıkar bilgisi olan var mı

Ramcho®
20-09-2023, 15:16
yeni gelen makyajlı clio ne zaman satışa çıkar bilgisi olan var mı

Bütün bayilerde mevcut bugun 3-4 bayiden teklif edildi.

gene bulamaz iseniz bayi numarası paylaşabilirim.

liste fiyatı bu arada fark istemiyorlar.

mustafa53
22-09-2023, 10:19
Merhaba bildiğiniz bir bayi'de
Golf 8 GTİ var mı?Bayi'de çalışan veya tanıdığı olan biri bana bu modelin temininde yardımcı olabilir mi

ikuybu
22-09-2023, 12:14
Merhaba bildiğiniz bir bayi'de
Golf 8 GTİ var mı?Bayi'de çalışan veya tanıdığı olan biri bana bu modelin temininde yardımcı olabilir mi

Aykan kayseri de kırmızı renk cam tavansız araç var arayabilirsiniz.

PiscocuK
22-09-2023, 13:24
Liste fiyatından i20N arıyorum arkadaşlar.Bildiğini bayi varsa paylaşırsanız sevinirim

sweap07
22-09-2023, 14:58
"0" motorsiklet konusunda bilgisi olan var mı ? PCX bakıyoruz ancak liste fiyatı 120 olan motor 160 filan istiyorlar ?

Bayi tanıdığı olan var mı acaba ?guncel olsun bende ariyorum pcx

Eworen
22-09-2023, 19:46
Bu TR ye gelen golf GTI larin hepsi cam tavansiz midir Avekte ( tektilkent ) beyaz cam tavansiz var berbat yahu..

derviscapaci
22-09-2023, 21:16

Bayi tanıdığı olan var mı acaba ?

NMAX için konuşuyorum, dün Konya Erdem Yamaha ya uğradım şuanda NMAX lerin hepsini sattım 175 bin tl den dedi. Ben de satın almak istesem dedim, seneye kadar NMAX yok dediler..

ruudvan
22-09-2023, 22:14
actıva aldım dün. lıste fıyatından .sıraya yazılmıstım 10 gun once. kapora dahı vermemiştim. activa bol sanırım sansınızı deneyebilirsiniz.

anamur
23-09-2023, 10:57
hangi bayiden aldınız?

TolgaUs
23-09-2023, 18:09
actıva aldım dün. lıste fıyatından .sıraya yazılmıstım 10 gun once. kapora dahı vermemiştim. activa bol sanırım sansınızı deneyebilirsiniz.

Tebrik ederim hocam. Umarım o şans bizede güler.

ruudvan
23-09-2023, 18:47
hangi bayiden aldınız?
drd atasehır

Tebrik ederim hocam. Umarım o şans bizede güler.

sanslık bır durum yok ya. gıttım yazıldım 10 gun ıcınde aradılar.
emin ol geçen seneden beri 40 defa gıtmışımdır adv350 almak için ama malesef ne sıraya yazdılar ne motor satarız dediler.

activanın lansman günü ugradım toplamda 3dk .
hatta kacıncı sıradayım dediğimde 90 demişlerdi.

onurgoyunc
24-09-2023, 07:40
Liste fiyatından i20N arıyorum arkadaşlar.Bildiğini bayi varsa paylaşırsanız sevinirim

Aynı arayış bende de mevcut, var mı bilen?

PiscocuK
24-09-2023, 14:00
Aynı arayış bende de mevcut, var mı bilen?

1330 a kadar buldum ama almadim. Sanirim Ekim sonu Kasim ortalari 100.000 e kitledikleri seramikleri hediye olarak teklif eder ve liste fiyatindan pazarlik yaparlar

lowLevel
24-09-2023, 14:01

Bir bayi i20N'i liste fiyatından vermeye kalktığı an orayı yıkarlar.

lowLevel
24-09-2023, 14:02
1330 a kadar buldum ama almadim. Sanirim Ekim sonu Kasim ortalari 100.000 e kitledikleri seramikleri hediye olarak teklif eder ve liste fiyatindan pazarlik yaparlar

1330 kelepirmiş valla. makyajlı normal i20 ve clio fiyatlarını düşününce.

kıvancr
24-09-2023, 14:24
Vespalarda kampanya var. Nakit fiyatına kredı kartına 6 taksıt bölünüyor. Liste fıyatına ılave fark ıstenmıyor.
Ben garajda biblo niyetıne bırtane aldım. Dusunen varsa değerlendırsın italyan, tasarımı keyıflı motorlar.

kıvancr
24-09-2023, 14:25
*Edit kampanyası bu ay sonuna kadar.

FTHBRK28
24-09-2023, 14:33

Dün Hyundai Mar ile görüştüm, liste fiyatından 1 tane var demişlerdi.

ruudvan
24-09-2023, 15:23
cok guzel kampanyaymıs

TarikS
24-09-2023, 15:43
1330 kelepirmiş valla. makyajlı normal i20 ve clio fiyatlarını düşününce.

valla, makyajlı clio 1.6 145hp hibrit olan 1.250 fiyatlı çıkacak deniyordu, i20N'e 1.330 bedava kaldı valla :D

Shadow_Dancer
24-09-2023, 15:44
*Edit kampanyası bu ay sonuna kadar.

Mal var mı ellerinde

lowLevel
24-09-2023, 16:16
valla, makyajlı clio 1.6 145hp hibrit olan 1.250 fiyatlı çıkacak deniyordu, i20N'e 1.330 bedava kaldı valla :D

1250 boş paketi. i20N ile benzer donanım 1400 oluyor. Hyundai Türkiye ya bir sebepten i20N liste fiyatını düşük tutuyor ya da diğer araçlar gereğinden fazla pahalı. Bilemedim açıkcası.

PiscocuK
24-09-2023, 18:18

Verecekler. Seve seve hemde. Mutlu mesut. Gule oynaya. Hoplaya ziplaya :)

kıvancr
24-09-2023, 18:53
Verecekler. Seve seve hemde. Mutlu mesut. Gule oynaya. Hoplaya ziplaya :)

i20n ıcın olmasa bıle yakın zamanda bır cok arac ıcın gerı aramalar bile başlar:) Arkadasım N'i marmara bayıden 1.320 aldı yaklasık 20 gun kadar once

Victiz
24-09-2023, 20:29
Vespalarda kampanya var. Nakit fiyatına kredı kartına 6 taksıt bölünüyor. Liste fıyatına ılave fark ıstenmıyor.
Ben garajda biblo niyetıne bırtane aldım. Dusunen varsa değerlendırsın italyan, tasarımı keyıflı motorlar.

nereden aldınız acaba? Primavera 50 almak istiyorum ben de bu hafta

Eworen
24-09-2023, 21:28
Simdi konuya Vespa yazmanin sebebi neydi ki :D
Hayir ben motor sevmem hayatimda hic motorum da olmadi peki niye 2 saattir primavera bakiyorum birde hanimla pic nic modeli mi olsun normal lacivert mi olsun kavgasina girdim
Yetmedi birde 50 lik gider mi yoksa 125 veya 150 mi alsak diye bakiniyorum
Yalniz degilim dir umarim:D

BARR
25-09-2023, 07:10
Hayir ben motor sevmem hayatimda hic motorum da olmadi peki niye 2 saattir primavera bakiyorum birde hanimla pic nic modeli mi olsun normal lacivert mi olsun kavgasina girdim

Ben de süs olsun diye kenara koyayım yazın kullanırım mottosu ile bakıyorum şu an. Emeği geçen herkese teşekkürler :hehe: Boşa masraf.

PiscocuK
25-09-2023, 08:11
Dün Hyundai Mar ile görüştüm, liste fiyatından 1 tane var demişlerdi.

Az önce görüştüm 1470 TL den veriyoruz dedi hanımefendi :)

FTHBRK28
25-09-2023, 10:00

Ben yanlış anlamışım demek ki, kusura bakmayın

PiscocuK
25-09-2023, 10:16
Ben yanlış anlamışım demek ki, kusura bakmayın

Sorun yok denedik :)

derviscapaci
25-09-2023, 10:27
Honda activa bayiiler 103 bin çekmeye başlamışlar bile. Liste fiyatından arayışa devam ..

mrtysn
25-09-2023, 10:43

Vespa 6, ben de aldım :D Ayrıca Aprilia'da da 12 taksit diye duydum bu arada.

kıvancr
25-09-2023, 11:56
Maslak Vespa Asel Oto'dan aldım. Suan ellerınde 1 adet 150 lık mat sıyah ve 50 lık motorlar kalmıştı. Erken davranırsanız alabılırsınız.

kıvancr
25-09-2023, 12:04
Bence almışken 150cc alın arada çok fark yok kullanımı cok daha rahat olur.

Ben de süs olsun diye kenara koyayım yazın kullanırım mottosu ile bakıyorum şu an. Emeği geçen herkese teşekkürler :hehe: Boşa masraf.

Rica ederim :) Garajda çok şık duruyorlar

https://i.hizliresim.com/tvjpqho.jpeg (https://hizliresim.com/tvjpqho)
https://i.hizliresim.com/7pp94dh.jpeg (https://hizliresim.com/7pp94dh)

BARR
25-09-2023, 12:05
Böle garajda Kuba da koysanız güzel durur :) Güle güle kullanın.

R.I.P
25-09-2023, 12:58
bu garajda ben bile yakışıklı dururum, işin şakası bir yana güzel ve bir çoğumuzun hayali olan garaj, güle güle kullanın.

kıvancr
25-09-2023, 19:41
Böle garajda Kuba da koysanız güzel durur :) Güle güle kullanın.

bu garajda ben bile yakışıklı dururum, işin şakası bir yana güzel ve bir çoğumuzun hayali olan garaj, güle güle kullanın.

Güzel dilekler için teşekkür ederim arkadaşlar daha iyileri sizin olur inşallah

Wromm
26-09-2023, 13:34
Maslak Vespa Asel Oto'dan aldım. Suan ellerınde 1 adet 150 lık mat sıyah ve 50 lık motorlar kalmıştı. Erken davranırsanız alabılırsınız.

Beylikdüzü bayisine uğradım sıraya yazıyoruz stokta yok dedi ama 150 bine kadar sıfır faiz 6 taksit önümüzdeki ayda devam eder dedi.

berkaym
26-09-2023, 13:44
selamlar, mercedes eqe 350 4matic arıyoruz, bayilerde iskonto durumu nedir, online dışında araç kombinasyonu bulunabilir mi

Dreamcupra
27-09-2023, 14:10
selamlar, mercedes eqe 350 4matic arıyoruz, bayilerde iskonto durumu nedir, online dışında araç kombinasyonu bulunabilir mi

Sıfır arac teklifi | Mercedes-Benz Online Store (https://www.mercedes-benz.com.tr/passengercars/buy/new-car/product.html/V295_0358119320_TR_1576866?ct=61b1ccf1-c871-140b-41e7-80379f73b44d)

Bu aracın aynısından aynı fiyata geçen hafta dayıma aldık online'dan uzun süre eqs580 kovaladık ancak bu eqe 350 4matic'ler baya dolu tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama dış ve iç kombinasyonuda reelde baya başarılı aklınızda varsa hiç aracı komisyonuc bayi ağız kokusu vb uğraşmadan bu aracı rezerve edin.

O.Ozgur
27-09-2023, 17:58

bir iskonto durumu yok ama ekim ayında gelecek farklı kombinasyonda araçlar için özelden ulaşırsanız yardımcı olabilirim.

burakburn
28-09-2023, 08:44
sizin vesilenizle ben de vespa aldım :D hayırlı olsun alan herkese

kıvancr
28-09-2023, 09:13
sizin vesilenizle ben de vespa aldım :D hayırlı olsun alan herkese

Sevindim güzel günlerde kullanın, şehir içi için ideal 150cc ıcın soyluyorum 0 60 km arası hızlarda gayet tatmınkar

sportwagon
01-10-2023, 09:24

Banada 1450 olarak fiyat verildi,şu en düşük fiyatı nerede buldunuz?

umut01
01-10-2023, 14:19
audi a3lerde ekstra paketsiz internetteki liste fiyatından araba gelmesi durumu var mı? ikinci bir soru da paketler çok gerekli mi? teşekkürler herkese.

PiscocuK
01-10-2023, 14:40
Banada 1450 olarak fiyat verildi,şu en düşük fiyatı nerede buldunuz?

5-10 ekim arasi haber gelecek. Liste fiyatindan sözü aldim. Haber gelirse paylasirim

neuras
01-10-2023, 16:36
Otomobil firmaları şu anda web'deki fiyatlarını güncelliyor. Yükselir mi, düşer mi?

DOHC
01-10-2023, 17:03
Toyota corolla ve chr'de sağlam indirim yapmış.
Sarışın sitede kartlar yeniden dağıtılıyor :)

bilalMW
01-10-2023, 17:46
Toyota corolla ve chr'de sağlam indirim yapmış.
Sarışın sitede kartlar yeniden dağıtılıyor :)

evet ya şok oldum. Toyota bildiğin fitili ateşlemiş. :)

tequila818
02-10-2023, 06:53
audi a3lerde ekstra paketsiz internetteki liste fiyatından araba gelmesi durumu var mı? ikinci bir soru da paketler çok gerekli mi? teşekkürler herkese.

hocam donanım onlar gerekli gereksiz diye düşünmemek lazım. Cam tavan, elektrikli koltuk, ısıtmalı koltuk, anahtarsız giriş vb ihtiyacınız yok ise tabi ki alınır düz paket. Benim gördüğüm cam tavansız olanlar çoğunlukla kiralık arabalar oluyor ama bireysel kullanımda da tek tük cam tavansız araba denk geldi. Adaptif cruise, front asist vb güvenlik donanımları hepsinde standart zaten.

Ramiz
03-10-2023, 12:57
Bu corolla kampanyasında araç var mı acaba bayilerde gören duyan varmıdır ?

fussy
03-10-2023, 13:39
Fiat fiyat yükseltmiş :D

Sezgin
03-10-2023, 14:40
Fiat fiyat yükseltmiş :D

Şimdi onun için aradı arkadaşım, Egea ' da 10 yada 20 liralık bir zam olmuş :D İndirim bekliyordu, ters köşe oldu.

fussy
03-10-2023, 15:42
Cross urban gelir mi 800 e diye bekliyorduk - nah çıktı :D

G_TT_I
03-10-2023, 18:19
Bu corolla kampanyasında araç var mı acaba bayilerde gören duyan varmıdır ?

Hybrid dolu paket yok,kem kum.
Bos 1 tane ayarlariz belki durumu ama yuksek fiyat.
Zaten tutulan araclarda indirim yok yada satmayan versiyonu mevcur gibi

Ramiz
03-10-2023, 20:33
Hava civa yani

Victiz
05-10-2023, 11:06
clio alpine bulabilir miyiz istanbul içi hemen teslim

Mr.K
05-10-2023, 12:51
clio alpine bulabilir miyiz istanbul içi hemen teslim

Bu ay fatura, aynsonu gibi teslim yardımcı olabilirim izmirden almayı düşünürseniz.

mrtysn
05-10-2023, 13:36
Selamlar, A3 Sedan arayısımız mevcut var mıdır cevresinde duyan bilen ?

PiscocuK
10-10-2023, 12:52
i20n ler bayilere gelmeye başlamış.
Varmı tanıdık yönlendireceğiniz bayi çökelim..Benim anlaştığım bayiye hala kota açılmamış.Adam bekliyoruz gelecek diyor

önemli not: açıktan 5000 TL bile vermem

bugün bir kaç ilan aradım 1500/1600 ler havalarda uçuşuyor.Ya çok inandılar yada piyasanın durumundan haberleri yok

individual
10-10-2023, 13:17
bugun istanbul avek gittim.vw bolumune girdim golf golf gti passat ve suvlardan vardi.

en dikkatimi ceken 2 senedir bayiye giderim bir allahin kulu yanima gelmedi.simdi kapidan iceri girerken merhaba nasilsiniz size nasil yardimci olabiliriz dediler.demekki araclar depoda birikmeye baslamis :)

Mutu
10-10-2023, 14:15
Varmı tanıdık yönlendireceğiniz bayi çökelim..Benim anlaştığım bayiye hala kota açılmamış.Adam bekliyoruz gelecek diyor

bugün bir kaç ilan aradım 1500/1600 ler havalarda uçuşuyor.Ya çok inandılar yada piyasanın durumundan haberleri yok

abi onlar güncel i20n gelmeyeceğe inandırmaya çalıştılar insanları ama o da yemedi. Adam şurada ürettiği ve iyi de sattığı aracı neden piyasaya sokmasın? :) Kendileri söyledielr yalanı kendileri bile inanmadan.

eminkilic61
10-10-2023, 14:28
abi onlar güncel i20n gelmeyeceğe inandırmaya çalıştılar insanları ama o da yemedi. Adam şurada ürettiği ve iyi de sattığı aracı neden piyasaya sokmasın? :) Kendileri söyledielr yalanı kendileri bile inanmadan.

fabrika, hem bayi hem emniyetle uğraşmak istemiyor. keşke gelse de sokaklarda spor arabaya binen gençleri daha fazla görsek

Mutu
10-10-2023, 14:49
fabrika, hem bayi hem emniyetle uğraşmak istemiyor. keşke gelse de sokaklarda spor arabaya binen gençleri daha fazla görsek

Çözülmesi ufak bir emniyet duyuru güncellemesine bakan bir şey için adamlar pazardan model mi çeker yahu?

eminkilic61
10-10-2023, 16:21
Çözülmesi ufak bir emniyet duyuru güncellemesine bakan bir şey için adamlar pazardan model mi çeker yahu?

benim bildiğim, Emniyet'e 3 kere yazı gitti. hala bağlanan araçlar var maalesef

Victiz
10-10-2023, 16:39
Bağlarlar her türlü. Geçen hafta Bolu'da jandarma tarafından orjinal M4 bağlandı oem egsoz ile. Adama nasıl açıklayacaksın. Abartı var bunda diyor :D

sportwagon
10-10-2023, 17:35

2 bayide araç buldum 1.450 fiyat verdiler liste fiyatından bulursam bende alacağım

Eworen
10-10-2023, 17:53
Bu Fiesta ST listelerde var gözüküyor hala geliyormu TR ye ?
Eğer geliyorsa İ20n yerine çok iyi bir alternatif

PiscocuK
10-10-2023, 22:06
2 bayide araç buldum 1.450 fiyat verdiler liste fiyatından bulursam bende alacağım

1330 a kadar buldum almadim. Vermeyecegim o parayi

Ramcho®
11-10-2023, 07:33
1330 a kadar buldum almadim. Vermeyecegim o parayi

almıyorsan bana alırmısın ? müsterim var yada hangi bayi olduğuu sölermisin ?

PiscocuK
11-10-2023, 07:36
almıyorsan bana alırmısın ? müsterim var yada hangi bayi olduğuu sölermisin ?

2 ekimde satıldı o araç başkası aldı

R.I.P
11-10-2023, 07:47

sabah yanından geçerken dikkatimi çekti, hyundai onurlu - yalova bayiinde bir tane var sanırım. kıyı köşe bir yere çekmişler duruyordu.

Sezgin
11-10-2023, 08:10
Otomatik Cool Paket Picanto aldık geçen hafta. Bugün teslim alacağız hatta, liste fiyatının 30.000 TL altına.
arayan varsa aklında olsun.

PiscocuK
11-10-2023, 08:24
sabah yanından geçerken dikkatimi çekti, hyundai onurlu - yalova bayiinde bir tane var sanırım. kıyı köşe bir yere çekmişler duruyordu.

Ben bir bayi ile anlaştım.Başka yerden alırsam ayıp.Ha benimde ortada kalma durumum var abi kota açılmadı gelmedi diyebilir :)

eminkilic61
11-10-2023, 10:24

aracın üretimi bitti, daha da gelmez muhtemelen. i20N yerine günlük olarak daha iyi bir alternatif ama N kadar agresif değil sürüşte

drago
11-10-2023, 10:53

Ford premium için Antalya Bilaller yetkiliydi. Biraz daha eskiden de Ankara Tur Oto getirirdi.

O olay da bitti diye bir duyum aldım ama arayıp denenebilir.

Maalesef Ford'un özel araçları bayilere inmiyor.

O.Ozgur
11-10-2023, 17:02

yanılmıyorsam izmir bayide satışa hazır durumda 1 adet olmalı. i20n için bayiler elden 150 200 isteyince ben de fiesta st tercih ettim, aracı geçen hafta istanbul kar otodan teslim aldım. başta tek kapı için şansımı zorladım imkansız olduğunu söylediler :) araçtan genel olarak oldukça memnunum, i20n yerine bence de değerlendirilebilir.

https://i.hizliresim.com/gxtioyw.jpg (https://hizliresim.com/gxtioyw)

eminkilic61
11-10-2023, 17:19
yanılmıyorsam izmir bayide satışa hazır durumda 1 adet olmalı. i20n için bayiler elden 150 200 isteyince ben de fiesta st tercih ettim, aracı geçen hafta istanbul kar otodan teslim aldım. başta tek kapı için şansımı zorladım imkansız olduğunu söylediler :) araçtan genel olarak oldukça memnunum, i20n yerine bence de değerlendirilebilir.

hayırlı olsun, Yeşil rengi mükemmel kesinlikle

Eworen
11-10-2023, 17:43

Harika !!
Çok iyi seçim demekki hala varmış ah bide şunların otm vitesi olacaktı ah ah..
Bunlar günlük binilecek keyifli araçlar otm vites çok çok önemli yaşadığımız kentten ötürü
Birde bi daha böyle araçlar gelmez artık imkanı olan hiç kaçırmasın
Güle güle kullanın.

AşkınS.
11-10-2023, 19:45
Fiesta çok güzelmiş gerçekten. Tek sıkıntı i20N in liste fiyatı ile arasında 230 bin tl gibi bir fiyat farkı var. Fiesta daha pahalı. Hadi İ20N i liste fiyatının 50 bin üstüne sattılar diyelim, 180 bin güzel para :)

AlwaysFast
12-10-2023, 23:53
Normalde hiç hesapta yokken scooter ihtiyacım oldu. Vespa kampanyası iki gün sonra bitiyormuş. Acaba motor var mı? Ödeme yaparsak peşin fiyata 6 taksit yine işliyor mu? Yarın arayacağım bayileri de önden alanlara sormak istedim. Teşekkürler

Mivec_4G63
13-10-2023, 07:45
Bundan 2-3 yıl önce birisi hyundai markasına ait arabanın karaborsa olacağını söylese güler geçerdim. Otomobil piyasası ne hallere düştü. :)

SeRKaN
13-10-2023, 08:48
Bundan 2-3 yıl önce birisi hyundai markasına ait arabanın karaborsa olacağını söylese güler geçerdim. Otomobil piyasası ne hallere düştü. :)

Hyundai bayilerinde danışmalardaki havaları, tripleri bir görsen sanarsın atom parçalıyorlar

AlwaysFast
13-10-2023, 13:52
Hyundai H100 742ye anlaştık araç var. Kia Bongo 760 dedi bir yere sordum diğer Hyundai bayileri 750 son dedi. 2 ay önce sene sonuna kadar araç yok deniyordu sarı site daha dolu ama fiyatlar daha yüksek.

Yukarıda Vespa sormuştum, motor var, nasip olursa beyaz color vibe 150 alıyorum.

arda35
14-10-2023, 11:48

Hadi i20n özel bir otomobil. Ona tamam. Ama i10, i20, kona gibi vasat modeller için satış temsilcilerinin girdiği tripler çok komikti hakikaten. (Bir yakınım için seçim öncesinde bayiye uğramıştık).

AlwaysFast
16-10-2023, 14:44
Bugün fiorino sordum sene sonuna kadar teslim dediler, ilginç. Tek paket pop satıyorlarmış.

Victiz
16-10-2023, 21:28
clio alpine var mıdır istanbul içi nakit alınır

ceratoniaorg
21-10-2023, 10:37
Audi a3 sedan sline hakkında hiç bilgisi olan var mı? Almaya niyetlenme arifesindeyim de, pug 408 ile formentor arasında gidip geliyorum audi ye kaysam mı diye düşünüyorum.

baskan96
21-10-2023, 11:17
Audi a3 sedan sline hakkında hiç bilgisi olan var mı? Almaya niyetlenme arifesindeyim de, pug 408 ile formentor arasında gidip geliyorum audi ye kaysam mı diye düşünüyorum.

Hocam şu şekilde bir bilgi paylaşabilirim, istesek de istemesek de en iyi ihtimalle birkaç yıl daha bu enflasyonla devam edeceğiz gibi duruyor. Bir tanıdığımızda net olarak bilmiyorum ama 2015-2016 model gibi hatırlıyorum A3 sedan var. Aylardır satamıyor aracı, buna son 1.5 aylık ekstra durgunluk öncesi de dahil. Emsal 3 kasalar, C serisi vs. alındığı dönemde arada çok ekstrem fiyat farkı olmamasına rağmen şu an ikinci el pazarında uçurum oluşmuş durumda. Bu durum yalnızca bizim tanıdığın başına gelmiş olabilir ancak emsal ilanlara bakarken de çok nadir araç satıldığını görüyorum A3 özelinde. Şunu da eklemeliyim, yiğidi öldür hakkını yeme Sline A3'ler bambaşka duruyor :D

Bunlara ek olarak geçtiğimiz hafta içinde arkadaşa bayiden 408 aldık. Ankara'daki en büyük bayiden aldık, Allure paket gri renk araç. Peugeot sitesinde yazan fiyat 1691 ama biz 1483 nakite bağladık aracı yani oradaki fiyatlara aldanmamak lazım. İmkan varsa kesinlikle GT alınmasını tavsiye ederim, GT'de ellerinde gelecek araç olarak vardı. GT'nin site fiyatı 1952 ama 1770 fiyat vermişlerdi bana üstüne de pazarlık yapmamıştım daha da inerlerdi muhtemelen. Yine 408 için ekleyeyim 250kTL 12 ay 0.99 faizle kendi bünyelerinde kredi verebiliyorlar. Aracın büyüklüğü, sokakta giderken bakışlar vs. başka bir dünya en azından şimdilik :D Güzel bir tasarımı var bence düşünülebilir.

Formentor için çok bir yorumum yok ama hep kafasında 2-3 sene sonra ikinci el pazarındaki değerini düşünen biri olarak bana pek sıcak gelmiyor.

Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz selamlar..

ceratoniaorg
21-10-2023, 13:35
Detaylı fikir beyanı ve yorumun için çok teşekkür ederim. Elimde MG HS benzinli luxury paket C suv var, kesinlikle çok memnunum. 1 yıl önce 980 liste fiyatından aldık ve yakıt konfor donanım olarak oldukça tatminkar. Bahsettiğin gibi enflasyonist bu ortamda listesi %50 arttı. Bu artışa distribütörün satış ve piyasada tutunma stratejisi çok büyük etken. Bu bağlamda ortalama reel olarak %100 yıllık enflasyon desek ben %50 zarardayım diye düşünerek şu anda piyasa durgun olsa da ilerleyen dönemlerde hareketlenebilecek nitelikte bir araç alayım diye düşündüğüm için bu arayışa girdim.

Elimdeki araç + bir miktar nakit ile 2m altı 1-2 sen keyifle bineceğim araç aradığım için de a3 sedan 408 ve formentor güzel ihtimaller diye düşünüyorum. 408 hemen teslim veya kısa termin ile bulunabiliyor. formentor 1-2 ay gibiydi sorduğumda max fakat a3 hiç daha sorgulamadığım için burada o sebeple sormak istedim.

Tekrar teşekkürler.

G_TT_I
21-10-2023, 14:15
Hocam şu şekilde bir bilgi paylaşabilirim, istesek de istemesek de en iyi ihtimalle birkaç yıl daha bu enflasyonla devam edeceğiz gibi duruyor. Bir tanıdığımızda net olarak bilmiyorum ama 2015-2016 model gibi hatırlıyorum A3 sedan var. Aylardır satamıyor aracı, buna son 1.5 aylık ekstra durgunluk öncesi de dahil. Emsal 3 kasalar, C serisi vs. alındığı dönemde arada çok ekstrem fiyat farkı olmamasına rağmen şu an ikinci el pazarında uçurum oluşmuş durumda. Bu durum yalnızca bizim tanıdığın başına gelmiş olabilir ancak emsal ilanlara bakarken de çok nadir araç satıldığını görüyorum A3 özelinde. Şunu da eklemeliyim, yiğidi öldür hakkını yeme Sline A3'ler bambaşka duruyor :D

Bunlara ek olarak geçtiğimiz hafta içinde arkadaşa bayiden 408 aldık. Ankara'daki en büyük bayiden aldık, Allure paket gri renk araç. Peugeot sitesinde yazan fiyat 1691 ama biz 1483 nakite bağladık aracı yani oradaki fiyatlara aldanmamak lazım. İmkan varsa kesinlikle GT alınmasını tavsiye ederim, GT'de ellerinde gelecek araç olarak vardı. GT'nin site fiyatı 1952 ama 1770 fiyat vermişlerdi bana üstüne de pazarlık yapmamıştım daha da inerlerdi muhtemelen. Yine 408 için ekleyeyim 250kTL 12 ay 0.99 faizle kendi bünyelerinde kredi verebiliyorlar. Aracın büyüklüğü, sokakta giderken bakışlar vs. başka bir dünya en azından şimdilik :D Güzel bir tasarımı var bence düşünülebilir.

Formentor için çok bir yorumum yok ama hep kafasında 2-3 sene sonra ikinci el pazarındaki değerini düşünen biri olarak bana pek sıcak gelmiyor.

Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz selamlar..
Doviz bu seviyede iken gt 1.2 bandindaydi, allure icin cok buyuk rakammis
Gt icin ekstra daha kampanya yaparlar,

umut01
21-10-2023, 14:16

17 Ekim salı günü doğuş oto kartalda a3 sorduk, talebe göre geliyor, belli değil dedi. içerisi lüks modellerle doluyudu. yan tarafta vw'de ne isterseniz var hatta %2 indirim yapıyoruz dedi. Audi bence biraz saçmalıyor, her taraf araba dolu, hala yok çekiyor. Bana mantıklı gelmedi bu durum.

eminkilic61
23-10-2023, 08:09
17 Ekim salı günü doğuş oto kartalda a3 sorduk, talebe göre geliyor, belli değil dedi. içerisi lüks modellerle doluyudu. yan tarafta vw'de ne isterseniz var hatta %2 indirim yapıyoruz dedi. Audi bence biraz saçmalıyor, her taraf araba dolu, hala yok çekiyor. Bana mantıklı gelmedi bu durum.

Audi, üst modeller için hala elden para istiyormuş, alt modellere yok çekmesini garipsemedim :D :D

ByKazim
01-11-2023, 15:19
https://www.youtube.com/watch?v=bOJgxAoCRnM&pp=ygUZaXN0b8OnIGdhbGVyaWNpbGVyIHNpdGVzaQ%3D%3D

Piyasayı iyi özetleyen bir video olmuş, umarım otomobil yatırım aracı olmaktan çıkar.

eminkilic61
01-11-2023, 15:49
Piyasayı iyi özetleyen bir video olmuş, umarım otomobil yatırım aracı olmaktan çıkar.

yedikleri günlere saysınlar...

furkane
02-11-2023, 10:27
yedikleri günlere saysınlar...

Galericiler büyük götürdü … Allah galericilerin belasını versin … Abi hep bu galericiler piyasayı yükseltti …Bu gibi cümleleri ne yazıkki her ortamda duyuyorumda , insan ne diyeceğini bilmiyor , işin mantıgı 50 kere anlatmısızdır ya cahillik var yada kafa basmıyor . Bu zihniyette olan kardeşim , arkadaşım var ise oku lütfen.
- GALERİCİ , Bu işin ticaretini yapan adam piyasanın yükselmesini istemez ! Kısa vadeli bu işi düşünmeyen , uzun vadeli şekilde ticaretini sürdürcek adam piyasanın yükselmesini istemez . Gerçek galericiler için al-sat önemlidir ( yeni müşteri çok ama çok önemlidir) . 300e alıp , 500e sattıgımızda , gerye donuk tekrar emsal aracı 300e alabiliyorsak gercekten 200 bin kazanmıs oluyoruz . Öyle bi dönemler geldiki 500 e sattıgını 550e geri aldık bu durumda 50 bin durup dururken zarar ettin .
+ her arac fiyatlarının artışında sermayen eriyor , galericiler için adet önemlidir . 1 milyona 10 araba alabiliyorken şimdi 2 araba alabiliyor . Keşke fiyatlar düşsede sermaye daha güçlü olsa .
!! Demekki neymiş uzun vadeli şekilde bu işi yapan değil , anlık aylık bu işi yapmaya çalışanlara piyasanın yükselmesi güzel geliyormuş .
- Galericiler bu rakama araba sattılar ! Arz - talep meselesi talep olmasa nasıl satabilirdi ? O paraya alan adam 1 ay sonra iyiki almışım dedi her süreçte . Galericiler araç üretmiyor , üretlmiş aracı alıp piyasaya sürüyor . Bu süreçteki bana göre en büyük sıkıntı bayilerdi , stoğunda araba olupta satamayan bayi kim ise bu süreçe destek oldu. Yeri geldi biz ihalelerden dışarda 1milyona giden aracı 1050e aldık, yükseliş sürecinde esnaf piyasası arasında binicye göre artış daha hızlı oluyor .
- bugun en kötü galerinin sermayesi 10 milyon - orta ölcekli bi galericinin 30-70 milyon - büyük ölçek 70+ , ya arkadaş böyle bi paranın riskini alan adama kalkıpta şöyle kazandın böyle kazandın diyemezsin. Sırf paraylada bu işler olmuyor, her türlü bilgiye sahip olman gerekiyor , gelebilecek her türlü riski önceden bilmen gerekiyor ve karşılık verebilecek gücünün ve mantıgınn olması gerekiyor .sadece ben bu işe para koydum öyle iş olsun mantıgı yok …
- 2020 yılından beri hiç bir galerici şunu demedi , ya bu köylünün m2’sı 1 dolar olan arazi 7 dolar oldu . Ninesinden dedesinden süt oğlana miras kalan ev 300bin tl’den 3milyon tl oldu , bunlar artarken araba fiyatlarının artmamasını düşünmek cahillik .
- bankada faiz ! Şuan bankada ortalama %40 faiz var. Örneğin 50 milyonluk bi galeri bugun bu prayı bankaya yatırdığında 20 milyon hiç bir çaba harcamadan kazanabiliyor 12 ayda . Bu şuan paranın maliyetidir . İşe başlarken kısaca -20 milyon ile başlıyorsun . + %10-15 bu büyüklükte bi galerinin gideri olur . Kısaca 12 ayda toplamda 25 milyon maliyet + giderin var . Bunuda aylığa vurdugunda 2 milyona denk geliyor . İşin özü ne ? 50 tane risk alacaksın ayda 3 milyon kazanman gerekiyorkı 1 milyonu işletmeye kalsın . O yüzden bu iş dışarsan bakıldıgı gibi 300a aldın 500e sattın kadar basit değil , daha çok hesabı var bu işlerin işin özünü mantıgı anlatmaya çalıştım … umarım anlaşılmıştır

eminkilic61
02-11-2023, 11:18
Galericiler

font bozukluğundan dolayı okuyamadım ama Borusan'ın paketine göre indirimsiz 6.5/8.5 milyon arası sattığı 2023 model 0km M2, şu an bir galeride 10.5 milyon'a ilanda. bence savunulacak yanları yok.
bayiden indirimli alırsan, dediğim rakamlarında altına geliyor.

tequila818
02-11-2023, 12:04

Hocam 2023 model 2. el almayı düşünürseniz sarı sitede vakit geçirmenizi öneririm. Hızlı nakde dönmek isteyen sedan a3 3-4 tane denk geldim. 1.9 milyon ve altı rakamlara hızlı satış oldu. Millet dala opsiyonlarla 2.2 milyon istiyor.

d3n1s
02-11-2023, 12:27
font bozukluğundan dolayı okuyamadım ama Borusan'ın paketine göre indirimsiz 6.5/8.5 milyon arası sattığı 2023 model 0km M2, şu an bir galeride 10.5 milyon'a ilanda. bence savunulacak yanları yok.

dogru hatirliyorsam o arkadas galerici. Kendini savunmasi kadar dogal bir sey yok haliyle :)

Ramcho®
02-11-2023, 12:41

o zaman borusan araç varken galericiden araç alan MAL olmassa Galerici araba satmaz.

82 den beri işim galeri baba meslegi.

galericiler tüüü kaka *** kelimelere okadar alıştım ki. su anda HERKES GALERİCİ çünkü.

o yuzden çok ta takmayin gerek yok.

Galeri den almassın satmassın olur biter.

Şunu da unutmayın Bayiler de GALERİDİR.

drago
02-11-2023, 13:32
Ben galeri ile, hatta genişleteyim; herhangi bir sektörde herhangi bir aracı ile iş yapmayı sevmem.

Lakin, vergisini veren bir işletmenin de al-satçıyla bir tutulmasını da doğru bulmuyorum.

Toplum olarak bir çok şeyde yozlaştığımız gibi ticarette de yozlaştık; hepsi bu.

Mesleğimi bilenler var ; sektörüm otomotiv değil ama son 3 yılda yapmış olduğum farklı kalemlerden milyarlarca liralık satınalmanın özeti olarak şunu söyleyebilirim; tencerenin dibi gelince, yaşadıklarımız turnusol kağıdı gibi kimin ne olduğunu çıkardı ortaya.

Ramcho®
02-11-2023, 14:42
Ben galeri ile, hatta genişleteyim; herhangi bir sektörde herhangi bir aracı ile iş yapmayı sevmem.

Lakin, vergisini veren bir işletmenin de al-satçıyla bir tutulmasını da doğru bulmuyorum.

Toplum olarak bir çok şeyde yozlaştığımız gibi ticarette de yozlaştık; hepsi bu.

Mesleğimi bilenler var ; sektörüm otomotiv değil ama son 3 yılda yapmış olduğum farklı kalemlerden milyarlarca liralık satınalmanın özeti olarak şunu söyleyebilirim; tencerenin dibi gelince, yaşadıklarımız turnusol kağıdı gibi kimin ne olduğunu çıkardı ortaya.

kesinlikle okuduğum en mantıklı yorum.

galericilere sallaya bi tayfa var geçmişlerine baksan en az 15-20 araç almış satmış sonra tövbe etmiş para bulduğu için ama ahkam kesmek te sallamakta üstlerine yok.

aybarsdnr
03-11-2023, 00:46
kesinlikle okuduğum en mantıklı yorum.

galericilere sallaya bi tayfa var geçmişlerine baksan en az 15-20 araç almış satmış sonra tövbe etmiş para bulduğu için ama ahkam kesmek te sallamakta üstlerine yok.

Sizin meslektaşlardaki asıl sıkıntı, %90 ının mafya babası triplerinde olması. Yoksa al-satçı ile galericiyi aynı kefeye koymamak lazım bence de. Ufak da olsa büyük de olsa bir dükkan var, çalışanlar var, giderler var, ödenen vergiler var vs. Meslek en nihayetinde. Ama bitirim, mafyavari tavırlar aynı taksiciler gibi insanları genelleme yapmaya sevk ediyor.

Cimmeria
03-11-2023, 12:48
galerilerin bayilerdeki satis danismanlarini prime bagladigini, normal vatandasin bayi bayi gezip araba aradigi donemde galerilere cekicilerle bayilerden araba indigini bilmesek uzulucez galericiler icin...

drago
03-11-2023, 13:25
galerilerin bayilerdeki satis danismanlarini prime bagladigini, normal vatandasin bayi bayi gezip araba aradigi donemde galerilere cekicilerle bayilerden araba indigini bilmesek uzulucez galericiler icin...

Galericiyi savunuyormuş gibi olacağım ama :D öyle değil diyerek niyetimle giriş yapayım:

Ben bayii sahibi olacağım, benim satış temsilcim bu şekilde kendine çalışacak ve benim haberim olmayacak?

Mümkün mü hocam :)

1e listelenen bir aracın, arz talep dengesizliğinden 1.5a kendi kendine satılabildiği bir ortamda, herkes o pastadan payını alır.

Örneğin, anlaşır bir galeriyle, sen bunu 1.5a sat, beni bağlayan liste fiyatı var, benim payım şu der, bitti gitti.

O yüzden ben insan seçmeden hiçbirine üzülmemeyi tercih ediyorum :)

Ama en çok, mesaiden yarım saat geç çıktığımda kapalı garajda yer bulamamama sebep olan vergi levhasız “ayaklı” galerilere inşallah plaka taktığın o sıfır araçlar şu dönemde elinde patlamıştır diyorum :)

Cimmeria
03-11-2023, 18:20
Galericiyi savunuyormuş gibi olacağım ama :D öyle değil diyerek niyetimle giriş yapayım:

Ben bayii sahibi olacağım, benim satış temsilcim bu şekilde kendine çalışacak ve benim haberim olmayacak?

Mümkün mü hocam :)

1e listelenen bir aracın, arz talep dengesizliğinden 1.5a kendi kendine satılabildiği bir ortamda, herkes o pastadan payını alır.

Örneğin, anlaşır bir galeriyle, sen bunu 1.5a sat, beni bağlayan liste fiyatı var, benim payım şu der, bitti gitti.

O yüzden ben insan seçmeden hiçbirine üzülmemeyi tercih ediyorum :)

Ama en çok, mesaiden yarım saat geç çıktığımda kapalı garajda yer bulamamama sebep olan vergi levhasız “ayaklı” galerilere inşallah plaka taktığın o sıfır araçlar şu dönemde elinde patlamıştır diyorum :)

bayi sahibinin bunu yapmasi galericinin yaptigini degistirmez ki, vatandas olarak sen yine bayiden araba bulamiyorsun. bu mantikla baktigimizda normal olan namuslu bayinin ve satis danismaninin bunu yapmamasi ve namuslu galerinin de bunu kabul etmemesi :)

ama ne demis unlu dusunur
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=q_SglqR__88

5500
04-11-2023, 17:59
Bugun MG bayisini gezdim. Muazzam bir ilgi alaka var :)
Mg4 ellerinde hazir arac. Liste fiyati uzerinden indirim.
2022 308 gt yi satip gecsem mi bilemedim.

fussy
06-11-2023, 08:00
Bugun MG bayisini gezdim. Muazzam bir ilgi alaka var :)
Mg4 ellerinde hazir arac. Liste fiyati uzerinden indirim.
2022 308 gt yi satip gecsem mi bilemedim.

luxury paketi kaça bırakıyorlar ? Arkadaş almış çok hoşuma gitti benimde

ahmettatar
06-11-2023, 20:29
Dün öyle bugün böyle çokta şey yapmamak lazım. Sanki alan son kullanıcı karı görünce satmadı.

CloudGrey
06-11-2023, 21:58
selamlar danışman arkadaşlar ;

Şuan dizel otomatik şirket spec ne modeller üretiliyor ?
6 ay sonra yüklü bir kiralama yapacağım (ortalama 200 adet)

bildiklerim ; egea cross , sanıyorum focus var .. başka neler var ?

drago
07-11-2023, 01:15
selamlar danışman arkadaşlar ;

Şuan dizel otomatik şirket spec ne modeller üretiliyor ?
6 ay sonra yüklü bir kiralama yapacağım (ortalama 200 adet)

bildiklerim ; egea cross , sanıyorum focus var .. başka neler var ?

Bir de fransızlar var işte, onun dışında kalmadı dizel. Gerçi C sedan/hb bakıyorsun gördüğüm kadarıyla ama 2008 de dahil olabilir diye düşündüm egea crosstan ötürü.

Ben de filoyu benzine döndürdüm artık :)

CloudGrey
07-11-2023, 10:35
Bir de fransızlar var işte, onun dışında kalmadı dizel. Gerçi C sedan/hb bakıyorsun gördüğüm kadarıyla ama 2008 de dahil olabilir diye düşündüm egea crosstan ötürü.

Ben de filoyu benzine döndürdüm artık :)

abi fransızda yok ya sanıyorum.
yeni clioda meganda dizel yok galiba, bikaç pejo ile citroende var onlarda yüksek klass.
2008 çok lux olur :)

sanıyorum sedan egedada yok , bi tek cross ta var .

benzin yapıcaz mecbur elde seçenek kalmıyor,

sendemi filo yöneticisisin?