Bende bujileri değiştiricem gibi gözüküyo..Arkadaşımın Golf 160lığında da vardı aynı durum bujilerden sonra kesildi..
Printable View
Bende bujileri değiştiricem gibi gözüküyo..Arkadaşımın Golf 160lığında da vardı aynı durum bujilerden sonra kesildi..
Arkadaşlar 1.4 tsi 125 lik yeni kasa leon aldım yazılım yaptırmak istiyorum. Daha önce yaptıran arkadaşların fikirlerini almak istiyorum artıları eksileri nelerdir. aracım 30000 km rede filitre ve egzost sistemim hazır. motordan yana şüpelerim var. ne gibi şüpe derseniz bir çok türlü şikayetler okudum bir çok forumda.soft bir yazılım tercihlerim arasında şimdiden bilgiler için tşk ederim ..
?????????...
122 lik tsi da işin ucunu kacırmayınca pek sorunla karsılasan ben görmedim şahsen.yabancı forumlarda var bıkac tane motor kol bacak kıran ama extreme seyler denıyorlar.
122 lıkde +28 hp civarlarında sorun olacagını hıc samıyorum..
Eyüpcm 122'lerde yazılım sonrası istenilen verimin alınamadığını duydum yani araca yazılım atılıyor lakin çok fark etmiyor değerleri araç kısıyor kendi gibi vs vs
Oyle bir durum söz konusu degil.Hem yol dyno diye tabir ettigimiz aletde hemde gercek dyno hemde insan hissayatı olarak kendimce eminimki arac 25-30 hp arası kazanıyor.r
Ancak beklenti yüksek olunca gitmiyormus gibi oluyor :) Onunda sebebi mesela örnekle 1.5 dci megane 40-45hp alabiliyor..
Korkularım yazdığınız şeyler kol bacak çıkarması gibi ama zaten gündelik kullanıyorum.birazda şehir içi kullandığım için ekonomi amaçlı düşünüyorum alt devirlerin canlanması gibi. sorarsanızki çokmu yakıyor ortalama şehir içi tüketim 8.0 litrenın altına düşmüyor. birazda yazılımı bundan istiyorum onun için fikirlerinizi almak istedim ..
Megane'dan 40-45 hp? Ciddimi bu...
1.5 dizel,EDC sanzimandan max 139 hp aliyoruz,160 bu tip motora saglikli olmayacaktir,ozellikle puskurtme sistemine.
Ama kinu AS950 ise,akan sular durur ;)
30 bg 122 tsi dan zor be Tr benziniyle.20 filan ideal.fazlası gelmiyor+üst devirlerde stock halinden biraz daha farklı gidiyor o aracın ciğeri bu nefesi yetmiyor turbosu basmıyor vs vs
aynen,timing kurcalıyosun retardlar tavan oluyor,fakire cekiyosun aynı sekilde.
ben değilde tunerım ugrasıyor bende sonucları goruyorum bu araba böyle yani.
basınc acarsın turbo basmaz.
wg kurcalarsın basar ama fön yapar verimi düşer :)
böyle gidiyor da gidiyor.
turbonun emme kısmını büyütüp biraz daha güç alanlar var ama twin charge değil sonuçta aynı verimi beklememek lazım
yani anlıyacağım hiç bişey yapılmaz diyosunuz . :D +20 hp ötesi yalan
20 hpnin değerini en iyi n/a kullanıcıları bilir az değil bence
122 lik motorda 30 hp kisin alinabilir ama yazin hayal gibi cok cabuk isinan verimliligi dusuk bir turbo var kompressor tarafinin pal ini degistirmeden cok zor sonucda 30 mm lik bir pall ancak bu kadar ufleyebiliyor.
Timing i agresif yapmakda stock turboda care degil dahada geri dusebilir stock turbo 20 hp daha genis devir bandinda guc ve tork araci keyiflendirir ama 160 gibi olmaz genede.