bomonti Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar bizim b7 cozuttu iyice..
Konu açmıştım 3-4 bin devir aralığında 100 devir boşluk yapıyor diye.. yani devirlenmiyor sanki gazdan ayağınızı çekmişsiniz stabil gidiyormuşsunuz gibi.. Forumdan bir arkadaş wg de problem var turbo değiştireceksin dedi, ihtimal vermedim hala vermiyorum. Servise gittim usta hissedemedi o boşluğu ( turbo taş gibi bu arada ) problem arabada değil bende mi acaba dedim. Değil, zevkine 1-2 gazladık arkadaşlarla rahat rahat geçtiğim arabaları 3-4 bin devir aralığında takriben 3800 ile 3900 devir aralığı diyelim yan yana kalıyorum, sonra uzayıp gidiyorum..
Bu boşluklardan sonra bir de şu olmaya başladı.. Benzini alıp harekete geçiyorum 1. vites 2. vites 3-4 tak birden yakıt bitmiş gibi gaz yemiyor araba.. Durup tekrar çalıştırınca herşey normal.. Bir ilginç nokta daha var bu arızayı opetten benzin alınca yapıyor, shell de sıkıntı yok..
Gelelim benim senaryoya.. Araç 2011 model ve daha önce hiç çeyrek depo altına düşmemiş sürekli full depo gezmiş bir araç.. Yıl 2015 ve ben son 1 aydır sık sık 0 km menzil yazdırdıktan sonra benzin alıyorum, aldığımda da 50-100 civarı işte..
Servise gittim durumu belirttim usta anlattı da anlattı randevu al cart et curt et ehh dedim vw çıktığın gibi bat inşallah. Gittim würthün enjektör temizleyicisini aldım 4 yılın kirini pasını çektik belliki.. Araba şuan zımba gibi gazlarken boşluk yok ve hiç te yolda kalmadım.. Ama yine tatmin olmadım, problem benzin pompası diyorum ne dersiniz ?