ki zaten wg deiğilde cut out yapıcam gibi görünüyor, sağolsun alper abide baya yardımcı oldu bu konda![]()
bilen bilmeyen herkez yazmış valla konuya
external wg ile cutout un tek ortak yanı ikisinin içinden egzoz gazı geçiyor olması .
amacın egzoz çıkışını rahatlatmaksa eğer cutout yada düz boru yapabilirsin .
external wg e geçmenin tek amacı ; basınç kontrolünü daha iyi hale getirmektir.
şöyle bir örnek ki , büyük turbolarda (internal wg li tipler arasında ) düşük basınçlarda internal wg basıncı sabit tutmakta zorlanır kapak yeterince egzoz gazını tahliye edemez . yada çok fazla peak yaşıyorsan external a geçip bunu engellemek ( evc nin olmadığını farz ediyorum ).
orjinal internal wg li turboyu sadece vakum hattını sökerek wg iptali yapamazsın . kapaktan ister istemez basınçtan dolayı sızma olacaktır . bunu kapağı kaynaklayarak çözebilrsin . yada wg in çubuğunu wg in kendisine kaynaklayarak ( kapağın tmamen kapalı olduğundan emin olduktan sonra .
teşekkürler bunlarıda biliyorumancak, wg in çıkışını egzos sistemine değilde dışarı verirsek eğer, wg açıldığı andan itibaren egzosta rahatlama yapacaktır bundan bahsediom bnde zaten
ki alt devirler için daha verimli olur backpressure olayından dolayı diye düşünüyorum.... bana lazım olan zaten üst devirlerde bi rahatlama....
"screamer pipe" yapılmadığı sürece zaten external wg egzoza bağlanır .
Screamer pipe:
externaldan çıkacak gaz senin motorundan çıkan gazın çok küçük bi kısmını kapsadığından performansa etki etmeyecektir. zaten turbodan önceki kısıma koyuyorsun wg i rahatlatman gereken turbodan sonraki kısım , free flow olması gereken kısım yani.
yapacağın şey eğer bütçe var ise düz boru ve düzgün bir susturucu ( ş.içi de kullanıyorsan varex tercihen) . eğer az parayla çok çokomel diyorsan cut out ( uzun ömürlü olanı daha icad edilmedi onun henüz )
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)