bende havada durdum şahitleri var
3.20 den internallere girmeden hp almak bir typeR cıya 3.vites 80km de bastırmak gibi bişeydir.
bende havada durdum şahitleri var
3.20 den internallere girmeden hp almak bir typeR cıya 3.vites 80km de bastırmak gibi bişeydir.
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
bence sat,yüksek motorlusunu al,ama ille de bu araba olcak diyosan 5 bin civarı verip onları kovalamaktansa,biraz daha sık kendini,turbola,kökten çöz olayı derim(ki zaten aşırı beslemeye açmışsın konuyu,istikameti belli etmişsin)
FERROS GARAGE GİT KONUS 3-5 lira alır zaten![]()
Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ:
yazdiklarini tekrar okuduktan sonra sana tek birsey diyorum, TURBO, gerisi hikaye,yap turbonu allah bereket versin,haram beygir ;p
bende dedım turbo ...demedı demestok motor 1 bar mıs mıs...atmosferık 320 ye para harcamak bosuna...contanı saplamanı stand alone ecunu alcaksın ...1 bar da cıcek evladıyelık araban olur...
o zaman kalıtelı parcalarla guzel bır ecu ıle cok keyıflı bır araban olur...helekı araban canlı ve temız dıyorsun satmaya nıyetın yok...o zaman turbo yapıp keyfıne bak...arabadan ınmessın![]()
güzel bir headers, bence katı iptal et, sonuna kadar 2 eksoz borusu ve gene güzel bir son susturucu kullan. 7200dd lik bir çip bul (ki piyasada var hatta ecumen gökhan yapıyordu), kutu içi filtre. m502.5 ların nasıl uygulanması gerektiği hakkında bmw ye ait bir türk forumda tüm çizimleri var. Bunları yapıyorsun vede gayette keyif alıosun.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
3.20 ile 3.28 arasında motorların blokları ortak piston çapları vs.vs.de fark var diye biliyorum. Krank değişimi artı büyün piston ile 2.8 makinın blok ve internal olarak aynısı elde ediliyordu sanırım. Belki kapak, emme ve header da fark olabilir ama onlarda halledilebilinir. Eğer km de yüksekse bence en iyisi makinayı 2.8'e çevirmek. Hem sıfır makina hem hacim. Hemde 2.0 vergisi ile devam.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şimdi şöyle söyleyim bende M54 motor 3.30 CI var. Araca yaptılarımla anca 35 45 HP arası alabildim. 3.20 de atmosferik 30 HP almak çok zordur.
Ben şunları yaptım:
Superchips yazılım = +18 HP (Normal değer +13HP ama motor durumuna göre max 20HP deniliyor +18 alabildik.)
Simota Cold Air Intake Kit = ? HP (5 ile 8 arası düşünüyorum)
İskender son susturucu + orta susturucu iptali + supersprint headers = ? HP (5 ile 10 arası düşünüyorum)
Performans Bujileri + Bobinler = ?HP (8 ile 12 arası düşünüyorum)
Kule gergisi = 0HP (Motor gücünü etkilemez ama yere aktarılan gücü etkiler)
Eibach Spor Yay Kiti (Aynı şekilde yere aktarılacak gücü etkiler kaybı düşürür)
OZ Botticolli Extra hafif Jantlar (2-3 KG olsada kilo kaybı iyi bişey)
Son ölçümde 272 HP bir rakam ölçüldü ama septronic olduğu için ne kadar düzgün bir değer bilinmez. Ama BMW de atmosferik besleme ile alınabilecek maksimum gücü aldığımızı düşünüyorum.
Geri kalan arka kule gergisi düşünüyorum artık gücü supercharger yada turbocharger koymadan, pistonlarla oynamadan yükseltmek imkansız. Tek yapabileceğim aktarmada oluşan kaybı minimuma indirmek.
Herkes motor gücünde ne kadar yukarı çıkabilirse o kadar iyi düşünüyor ama bence tekerlek gücü daha önemli aktarmada ne kadar az kayıp olursa araba o kadar daha iyi gidecektir.
zaten amacta motora gırılmeden alabılecegımızı almak aslında yoksa 320 cabrıo fıyatına hatta 20 bıne coupe m3 vardı ben aracı alırken...
motor gucu şase yuruyen iç dıs aracın cok temız zaten su anda motorun rektıfıye ıhtıyacı yok en az da benım kullanımıma gore kaldıkı devamlı gazlayan yanlayan bırı degılım 60-70 bın km daha ıhtıyacı olacagınıda sanmıyorum...
motor buyutmeden ne kadar alabılırsek onu almaya calısacagız artık maksat toplansın arac bıraz daha kendıne gelsın.
turbo olayınıda bıkac forumda ***** yerlerın yaptıgı turboları gordum acıkcası gozum korkmadı desem yalan olur.....
yok sc zaten olmazda harcanan paralarla m3 alınır 15 bın dolarlardan bahsedılıyor yazık gunah 100 bg ıcın hemde 15 bın dolar 2 sene evvelkı 15 bın dolarlar...
yapamazlar dedıklerıne gore 10 bın km de mappıng yapmak lazımmıs kayıyormus cunku yazılım oda ayrı bır sorutr de chıplere bıle 3-4 sene sonra ne olacagını sordugunuzda duzgun cvp alamazken sc ye nasıl guvenelım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)