Turbo, şanzıman, enjektörler ve yazılım gibi farklılıkları var.
150/180 ve 210/225 BG'lik 1.8T'ler arasında motorun içindede farklılıklar mevcut. Farklı ve daha güçlü pistonlar, sübaplar, enjektörler, çift intercooler, farklı enjektörler, benzin pompası, yazılım, k04 turbo ve egsoz manifoldu.. Liste uzayıp gidiyor.
Sağlıklı bir 150 BG'lik 1.8T stok olarak 400 BG'lere kadar çıkabilir.
MSN => raymanbu@hotmail.com
kirliligi devam etiriyorum kusura bakmayın ama, biyerde duydum yada okudum hatırlamıyorum 1.8t stock internal ile 600hp-700hp civarı bişey cekmişler turbo makinede rekor gibi bişeydi sanırım
225 lik 1.8T ise dediğin, doğrudur.. 150 ve 180 lerde, 400 hp den sonrası sallantılı internala girmeden
Madem öyle iyice konuyu saptıralım, bana göre 1.8 motorda 300-350 max olmalı, zaten üstüne çıkıldığında pistonlar yataklar kapak v.b. gibiler değişiyor olması lazım bildiğim kadarıyla..
1.8T Motorun stock olarak kaldırabileceği gucler belli. Tabiki belli bir noktadan sonra yetmiyor, ama 300-500 hp değil..
Zaten 500 hp'ye yada ustune cıkmak isteyen biri internallarada girer, yoksa en azından 5000 d/d de gelecek, 8000 de bitecek guc pek bi ise yaramaz, 8000 deviride fazla uzun sure ceviremezsin zaten orjinal internallar ile..Yani stock motorla o gücleri alırsın, ama bir isine yaramaz
Tabi bu soylediklerim 225 lik icin... 150-180 icinde aynı hacimde aynı seyler gercerli ama 400lerden sonra kasarsın internalları..
.
evet kesinlikle stocklarla 400+ tehlikeli en azından piston kolları değişmeli...
ayrıca filtre içinde aem 1.8t ler için dry filtre çıkardı. yazın kullandım ve çok memnun kaldım. yaklaşık 3 ay kullandım ve maf ile ilgili bir problem yaşamadım. borulamayı da kendimiz yaptık ve gayet güzel olmuştu...
Konuyu hortlatmış olacam ama aceba 2007 yılından bu yana bu 1.8t lerde sağlıklı bir şekilde BOV kullanmanın bi yolu bulundu mu yani yeni bir ürün filan üretildi mi internette araştırdım ama ne varsa yine tech te varsizlere sormadan edemedim. yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim...
Şeytan Sadece Sunar... İnsan İstediğini Seçer...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)