User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Turbo Devreye Girmiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Turbo Devreye Girmiyor

arkadaslar bugün ilk defa söyle birşey basıma geldi,birinci viteste bastım,2 ye geçtiğimde araba yavas hızlanmaya basladı sanki turbo devrede değilmiş gibiydi.devirleniyordu fakat tın tın.3 e aldım bi problem yok devam etti fakat devirlenirken bi kaç kere ağırlasır gibi oldu.her zaman cyclo oktan arttırıcı katıyorum depoya 97 nin üzerine,100 liralık benzine assagı yukarı yarı şişe.bu sefer würth atayım dedim yarıdan birazcık fazla koydum gibi.hiç önceden basıma böyle bişey gelmedi.araç arıza filan vermedi.neden böyle olmustur acaba?

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normalde faydasını görüyhomusun oktan artırıcıların peki..arıza yakmaması da garip..
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normalde faydasını görüyhomusun oktan artırıcıların peki..arıza yakmaması da garip..
    benim kullanma sebebim kötü yakıta geldiğimde veya yağ sıcaklıgı vs yükseltiğinde ,knock sensörünün avansı kısmaması için.güç için kullanmıyorum zaten.gidiş olarak faydasını görüyomuyum hissedilir bi fark görmüyorum.sadece avans vurcak duruma gelmesin de avansı kısmasın diye,belki geriye bile düşürmüştür aracı oktan olayı bilemem

basar13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde dizelde basima geldi dizelde enjektor temizleyici koydum sonax marka aracin turbosu cok gec devreye giriyor gaz tepkisi kotu oldu, mazot eklettim sonra gecti.

Kimseye kullanmamasini tavsiye ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim kullanma sebebim kötü yakıta geldiğimde veya yağ sıcaklıgı vs yükseltiğinde ,knock sensörünün avansı kısmaması için.güç için kullanmıyorum zaten.gidiş olarak faydasını görüyomuyum hissedilir bi fark görmüyorum.sadece avans vurcak duruma gelmesin de avansı kısmasın diye,belki geriye bile düşürmüştür aracı oktan olayı bilemem
    Oktan arttirma durumu yok, nerdeyse hicbir etkisi yok.

Yakit katkisi isteyenler depoya 9 litreye 1 litre ethanol veya toluene koyabilir

Ertug_T. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onur yeni güzel araban var niye ekliyosunki katkı hiç gerek yok =) geçmiş olsun göster biyerlere arabayı..
    (2008 GP T-Jet sport-2005 Golf V GTI-2012 Leon TSI-2009 GP T-jet sport)-Abarth 595c competizione- ????

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı basar13 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oktan arttirma durumu yok, nerdeyse hicbir etkisi yok.

Yakit katkisi isteyenler depoya 9 litreye 1 litre ethanol veya toluene koyabilir
    onun bi zararı varmıdır ?uzun süreli kullanımda vs.
    heralde oktan arttırıcıdan oldu bu sefer fazla kacırdım.hiç böyle bişey basıma gelmemişti.

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    knka ben gibi gaz tak arabana cillop gibi gez ne avans derdi var ne vuruntu canavar gibi yakıt valla lpg

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maf yada map hangisiyle çalışıyo bilmiyorum soketini söküp rolantinin değişip değişmediğine bakarak ufak bi test yapabilrsin bence maf yada map sensöründen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onun bi zararı varmıdır ?uzun süreli kullanımda vs.
    heralde oktan arttırıcıdan oldu bu sefer fazla kacırdım.hiç böyle bişey basıma gelmemişti.
    Benim arastirdigim kadari ile ethanol koymanin bir zarari yok. Araciniza uyumu ile ilgili bir arastirma yapmanizi tavsiye ederim.

E85 herkes duymustur modifiye camiasinda bunun acilimi %85 ethanol %15 benzindir. Bunu kullanmak standart araclarda mumkun degildir.

Fakat Amerikada ve baska ulkelerde E10 olarakda yakit vardir standart araclara konan yakit vardir surekli kullanilir buda %10 ethanol %90 benzindir. Bende bu oranda kullanilmasini tavsiye ederim.

Toluene ise benzin sistemini duzenli kullanimda asindirabilir. Fakat katkilar icinde en iyisi olandir.

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toluene çok güzel verim sağlar ama aynı orantıda yakıtın temas ettiği heryere zarar verir.Bildiğim kadarıyla kullanılırsada hızlı tüketim öneriliyor (depoda bekletmemek)

Böyle bi oktan konusu vardı diye hatırlıyorum baya tartışılmıştı birçok kimyasal..

En güzeli hiçbir katkı maddesi kullanmamak sağlıklı ve uzun ömürlü kullanım açısından...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu oktan arttırıcılar aracı zengine çekermi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oktanin artmasi eksozgazi sicakligini etkiler, buda zaten 1.8T da kronik olan eksoz manifoltu ve turbo eksoz tarafinda catlaklarin daha hizli olusmasini saglar. sizin yerinizde olsam , güc icin turbo büyütürüm. k03 fazla zorlamam.
    Batuhan M. Ince

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    K03 yok ki aracımda,sorun tekrar etti,oktan arttırıcıyı bi süredir kullanmıyordum zaten,kardeşim baska bi yerden benzin alınca araba teklemiş stop etmiş.yakıt pompası arızası vermiş.shellden almıs ama shell var shell var demekki istasyon önemli.yakıt pompası kirlenmiş kısacası

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guncel araclarin beyinleri cok akilli
    bir terslik oldumu motoru korumak icin ne gerekirse yapar
    bunlardan bir taneside turbo basincini kismaktir
    sizin sorununuz belli aslinda kotu benzin almis ve bunun sonucunda ecu basinci kismis ki motoru kirmayasin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok akıllı gerçekten herseyi anlıyor,stop etmiş çekiciyle servise çekmişler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok akıllı gerçekten herseyi anlıyor,stop etmiş çekiciyle servise çekmişler
    Arac akilli ama şanssiz, şanssizki senin gibi bi adama denk gelmis, o gun o fabrikanin bandindan 500 tane arac cikmisti, kimisi işini gücünu kovalayan haftasonlari da aracini okşayip temizleyen vatandaşlarin elinde, kimiside mis gibi parfüm kokuları icinde güzel kızlarla geziyo. Bu gariban da senin elinde, mıncıklamadıgın yeri kalmadi, rahat birak arabayi artik, Sonunda yeter demis iste o da

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arasts61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arac akilli ama şanssiz, şanssizki senin gibi bi adama denk gelmis, o gun o fabrikanin bandindan 500 tane arac cikmisti, kimisi işini gücünu kovalayan haftasonlari da aracini okşayip temizleyen vatandaşlarin elinde, kimiside mis gibi parfüm kokuları icinde güzel kızlarla geziyo. Bu gariban da senin elinde, mıncıklamadıgın yeri kalmadi, rahat birak arabayi artik, Sonunda yeter demis iste o da
    arabada bi son susturucu bide yazılım var yahu ,kardesim bi yerden yakıt almıs yolda kalmış,shell den cok istasyona bakacağız demekki,düzgün olsun opette olur ,benim arabamda parfüm kokuyor temiz temiz

uuuggguuurrr
    Misafir
    yeterlı basınç gelmeyebılır onun nedenıde hortumlarında delik çatalk vs olması bence bı kontrol et derım ... hatta aracı suan km de normalden fazla yakıt harcar...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)