Yaptığı işin hakkını veriyorki bunca insan gidiyor, ne güzel emeğinin karşılığını alıyor, 3 liralık işe&işçiliğe 5 lira istemiyor ;)
Printable View
İşçiliği 10 numaradir yalnız modifiye deil klasik araba ve fordun ralli arabalarınıda yapar referansları çok sağlam insanlığıda 10 numaradir
gerçekten bende merak ettim arkadaşın çalışmalarını kullandığın malzeme nedir kaynak olarak ne kullanıyorsun ?
iskender usta işi bilen kişidir
2000 TL nispeten yuksek bir meblag olabilir, ancak 2.0lt 200hp atmosferik bir motorda yalnizca egzoz manifoldu ve komple egzos sistemiyle 20 hp artış goruyorsam ustaya helali hoş olsun derim, verdigim paraya da uzulmem.
Millet %10 beygir artisi icin emme manifoldu, conta, kelebek degisimi vs vs daha bir suru islem yapip tonla para harciyor atmosferik araclarda. Bunlari goz onunde bulundurmak gerekir diye dusunuyorum.
2.000 TL her araç için aynı değildir herade. Ama gerçekten yüksek bir rakam. İşçiliği güzeldir ama her araç için o paranın değeceğini düşünmüyorum.
850 tl fiyat alan var 2000 tl alan var . acaba bu uçurum niye arkadailar ? şimdi araçtan araca fark var diyeceksinizde atmosferik sanırım ikiside . bu arada 1.8 n/A passata bende komple egzoz yaptırmak istiyorum . sizce headers yaptırılmalımı ? etkisi nekadar olur ? orta boru olarak 60 lık idealmi yoksa backpres. için daha dar çap mı seçilmeli ?
Eskiden komşuyduk sağolsun bizi maslak sanayi sitesinde hiç yanlız bırakmadı sürekli müşteri yolardı kendide arada sırada gelir çayımızı içerdi en fazla 5 dakka dururdu o ayrı :)
YG 615 106 aracımız için çok rica ettik 1 ayda yaptı sağolsun ama öyle bir ses ve performans hiçbir egzozcudan almadım,yanındaki ahmet ustamızıda burdan saygı ve sevgilerimi yolluyorum.
Ücret için hiç düşünme yaptığı işçiliğininin fazlasını hak ediyor ...
Ben isciligi ile ilgili tek kelime soyleyemem gayet iyidir ama fazlasiyla abartildigini dusunuyorum yani yaptigi iscilik guzel fiyatlari yuksek ve abartili bekleme sureleri (bunun bir satis pazarlama stratejisi oldugunu dusunuyorum)
Kendi adima maslak sanayide en az iskender usta kadar usta savas ustayi tercih ediyorum..
3-4 yerde yazmışsın o yüzden yazmak istedim o senin aracındaki k20 motorun güzelliği her 2000cc den o güç çıkmaz egsoz işi araca göre değişir kimi araç 20 verir kimisi hiç vermez
iskender usta işçiliği ile referansları ile zaten kendini kanıtlamış birisi sorgulanacak bir durumu yok kendisinin..
ama herkez beğenecek diye birşeyde yok fiyata fazla diyenleri taşa tutuyorsunuz bırakın herkez fikrini açıkça beyan etsin iskender ustanın savunulmaya zaten ihtiyacı yok isteyen gider yaptırır isteyen yaptırmaz yaptığı işçilik ortada
çok para çooook .. tig kaynak makineleri 986 ile 2880 € arası değişiyor.. ilk mesajımdada söyledim altı üstü düz boru.. paslanmaz boru fiyatı vs.. hepsi hikaye.. malzeme fiyatı kaç lira tutacak 1500 liramı ? mühendislik çalışması yapılmıyor.. işin içine headers girse bile bana göre fazla fiyat..
egzoz işini iskender değilde her egzoz cu yapabılır aman aman bi kaynak yok. ustalık custom headersta çıkıyor bence
4-2-1 custom headers aşşağı yukar nekadar olur fiyat olarak ?
arkadaslar parasi olan gitsin, cok para falan degil olurda kendi egsozunuzu yaptirmaya karar verirsiniz, gidin izleyin iscilik gorun..
araba ayiran, adam kayiran birisi degil Iskender abi. gider baska yerde yaptirirsiniz memnun kalmaz pisman olur yine solugu iskenderde alirsiniz. buna 50 tane ornek veririm :)
Headers dediginiz is alttarafi boru deildir. Downpipela karistirmayin. Headers icin o kadar zaman olduruyorki, bu paralari cekmesi gayet normal. Biri de desinki ben manifold catlattim :D
hee illaki vardir tek tuk diyorsaniz adam omur boyu garanti veriyor.
Gidin gorun konusun tanisin esnafligini insanligini en onemliside isciligini gorun sonra yorum yapin.. Burda cogu kisi yaptigi isi gormeden pahali odur budur yorum yapiyor. Kimse bos konusmasin.
en basit ornek : Eisenmann egsozum var kendi aracimda, dunya para verip aldim fabrikasyon marka egsoz diye.. Hayatimda bu kadar kotu bir kaynak gormedim. Adam sanatkar :D
Fanatiklik olarak algilamasin kimse dogruya dogrudur bu dediklerim.
baska bir ornek daha, daha da agritmayacagim basinizi :) yarin obur gun x marka custom bir egsoz manifold falan sattiginizda, iskenderin egsozunun yarisina bile satamazsiniz bununda ornekleri cok.. :)
işçiliğine insanlığına birşey diyen yok zaten.. ne kadar güzel kaynak çekilse de bir işte malzeme fiyatı neyse üstüne bir okadarda işçilik konur en fazla.. ben inanmıyorum 2000 liralık egzos için 1000 lira malzeme fiyatı tutsun ;) .. İşçiliği diğer ustalardan iyi olduğu için fiyat arttırılmış ama abartılmış " bence ".. parası olan yaptırsın, kimsenin çok pahalı sakın yaptırmayın dediği yok .. Kimse boş konuşmuyor .....
Bunca yazidan 1 cumle :) hadi hayirlisi
Mış muş lu fiyatlarin yerine yaptiran arkadaslar fiyat yazsalar daha iyi olacak galiba.
aynen yav kımse kımseyı savunmasın. iskender ustaya kımse *** atmıyor , referansları belli . isteyen yaptıtır isteyen yaptırmaz . yaptıran arkadaşlar yaptırdıkları paraçların karşılarına fiyat yazabılırmı merak ettim :)
beyler bu fiyatlar bu maliyetler çok derken hesabı sadece boru ve tig kaynağı olarak düşünmeyin bir iş yerinin vergileri stopajı kirası elektrik su yemek gibi personel gibi bir çok gideri var ayrıca malzemenin parası birçok nedenden değişir paslanmazın kalitesi kesilen headersların flanşları sağlam olsun dönme yapmasındiye 10mm paslanmazdan kesiliyor arada kullanılan flanşlar var 60 lık bir dirsek tanesi 14 tl bi headers yapılıyor son teslim yapılmadan tornaya verilip yüzeyi taşlanıyor o bile 50 tl dışardan fiyat biçmek kolay
pardon ama 2000tl lik bir iş 2 gün sürer ondada 600 tl kazanmassa bi dükkan dönmez bu iş....
birde bu 2000 lira headers dahil fiyatmı ? .. ben sadece çekilecek düz boruya verilen fiyatı 2000 lira biliyorum ..
araba aldığımda gelecem zaten :D
ben 2010 un başında egsoz yaptıırdım sürekli gittiğim egsozcu var headers ve susturucular hariç baştan sona 60 lık borudan çift egsoz sağdan ve soldan araçta bayağı uzun 280 tl ye yaptırdım bu zamana kadarda sorun çıkmadı tabiki kaliteli malzemeler var çok daha iyi işçilikler var fiyat haliyle değişir ama bencede 2 bin tl bi egsoz için fazla usta nasıl bir işçilik uygulayacakda aracın hp si artacak sonuta boruyu aracın taban yapısına göre kıvıracak burda hp artıran headers olur ancak onuda zaten hazırlarını satıyorlar çokda pahalı değiller
Benden istenen fiyat ikinci el bir eksoz için İskender'den sadece ve sadece 60 lik krom boru sonda İskender yapımı susturucu 1200 tl diye söyledi İskender mal kullanılmıştı dükkanında duvarda duruyordu biri takmış sesini begenmeyip çıkartmış Jcw replikasi dedi sesimi çıkartmadım mal onun ama pahalı geldi daha sonra btg yi aradım marka bir sistem sordum cat back olarak düz boru iki adet son susturucu 1100 lira 500 Euro civarına geliyo 1100 tl yaparım dedi 15 günde teslim
Borla markasini bilirsiniz degilmi ?
Fiyatlarinida bilirsiniz ki kol gibidir ....
Bundan seneler once bir vette ye savasta borla ile dyno yapip sonrasinda iskonun dukkana biraktilar isko yapti yeniden .
Tekrar dyno yapildi sonuc
İskender 1 -borla 0
Binlerce yuksek performans eksoz vb sistemleri uretmistir . Argesi saglam zeki bir sanatkardir .
Dunya rekoru kosan porschelerden tutun akliniza gelebilecek gipta ile bakilan bircok otomobilin uzerinde emegi vardir . Adamlar 15 bin tl lik sistemi cope atip iskendere is yaptiriyorlar ise boşuna degil bu solenenler degilmi ?
Ayrica 2000 tl afaki fiyati uzerinden konusuluyor hoslanmadim bundan bir arkadasimizin arkadasi gitmis 2000 demis mis mis ...
Gidip sorarsiniz nekadar diye olur biter adam yemez isko cay ismarlar sohbet eder ....
Duz boru cekmek icin kimse 2000 tl istemez ...
Adama gidersin kim olursa olsun usta turbo olmayan arabaya turbo manifoltu icad et hem guc cikartsin hem egt cosmasin derseniz kirilmasin akmasin kokmasin derseniz mubala etmiyorum dunyadaki en iyi manifoltuda yapar size ve hakki ne ise ister yurtdisindan getirttiginiz1000 - 2000 dolar verdiginiz manifolttanda 50 kat iyi yapar ....
Duz boruya degil 50 cm lik turbo manifoltuna ister o parayi ... Bide burdan hesap edin borunun metresi kac para diye ....
ben kesınlıkle daha arabama marka bı egzos fılan takmam sadece ıskender abı ne yaparsa onu takarım
Bende İskender ustaya aracimi teslim edenlerdenim. Cokda memnun kaldim. Adam isi biliyor ve yapiyor. Ne hakediyorsa onuda istiyor. Burada kimsenin size zorla gidin orada eksozunuzu yaptirin diye bir dayatmasi olamaz. Herkesin kendi tercihidir ve istenen fiyatlar elestirilemez diye dusunuyorum. Cunku bende dis hekimiyim ve en basitinden bir dolgu bedelini, kullanilan malzememin 2-3 kati diye hesap yapsaydik, bir dolguyu en fazla 15-20 tl gibi yapmamiz lazimdi. Burada istenen bedel, tecrube ve birikimin karsiligidir. Bunuda bulmak kolay degildir. İskender usta'nin ismi bosuna herkes tarafindan bilinmiyor. Senelerdir yaptigi onca araba ve memnun ettigi binlerce musterisi oldugu icin bugun oldugu konumda. Birakinda adam birazda para kazansin.
Ben aracımdaki İskender headers ve egzozu satılık ilanı olan bir FN2'den aldım. Aracın sahibi parçaları 3 ay kullandığını, ses nedeniyle polis aracını bağladığı için de satmak üzere söktüğünü belirtmişti. Neyse, hikaye kısmını geçiyorum.
Şansıma, araç sahibi tarafından biraz acilen satılık olması nedeniyle bu parçalara toplamda 1.300 TL verdim ki bu rakam yukarda konuşulan fiyatlara göre çok anormal uygun bir fiyat. Bu sebepten, işçilik fiyatlarını da az çok bildiğim için, içime kurt düştü ve İskender ustayı arayarak sormaya karar verdim.
Komple sistemi 2.500 TL'ye yaptığını belirtti. Parçalar:
4-2-1 Headers (Kat iptalli)
Çift susturucu 70 mm komple sistem
Marka olsa millet atlar, usta işi olunca nedense pahalı oluyor..
valla bende invidia egzoz var kaynaklarını en son sebo düzeltti heryerden kaçırıyodu :D marka egzozlarda kaliteli oluyo diye bişey yok :)
şu fiyatları bilmeden hala bıdı bıdı ? Daha gidip görmeden yorumluyorsun buna anlam veremiyorum. Düz boruya 2000 TL veriyorlar diye kim söyledi sana merak ettim :)
Gidip zaten orta susturucu iptali ne biliim son susturucu değişimi varsa zaten İskender'in kapısında yatmaya gerek yok :)
Sence mümkün mü böyle birşey ? :D Headers + komple egsoz fiyatları bu civarda o da arabasına göre değişmektedir.
Downpipe olursa biraz daha düşüyor fiyat diye biliyorum.
Gariban Gökhan abi de söylemiş. Maliyet sanayide yüksek, dışarıdan gozuktugu gibi değil. Bide banka hesaplarını inceleyelim bari Tech Ailesi olarak :D yahu size ne kar ettiği ne kazandıgı. Burda hala kar maliyet hesabı yapıyorsunuz. Adamlar bu işte ter döküyor. Orasını burasını yakıyor. Bu kadar düzgün çalışıp bu riskleri alan adamlar bırakında istediği fiyatı çeksinler.. Laf anlatmaya gerek yok artk, beğenen yaptırır beğenmeyen yaptırmaz.
sanayide 500 bilemedin 1000 liraya yapılan işler bunlar.
aracıma son nokta bi sistem yapacağım diyorsan paraya acımayacaksın.
biri yapar dyno da 5 hp verir veya vermez bile. 500 ister memnun kalan olur.
usta yapar 15 hp verir. 2500 lira fiyat ister. yaptıran da allah razı olsun der :D
Tercih meselesi bunlar.
Fiyat bence de pahalı. aslan besliyorsan yemine katlanacaksın paşam :D
Arkadaşlar aracmın üzerindeki headrsı söktüm ve egzostu iskender abi headrs ve egzost yaptı 2 boy temiz aldım uçuyorum şahitlerim war:D e46 m3 EMG cooper videolarını izleyin aracıma headrs egzost yaptırdıktan sonra debriyaj değişti hoşuma gitmiyodu Cumhur ne zaman değişmişti bilmyodum kafamda soru işareti kalmasın dedim iskender susturucuları gidip piyasadan 10 20 30 liraya susturucu almıyo tamamen kendisi elde susturucu yapıyo bunu hayal edebilen var mı acaba çok merak ediyorum? headrs egzost yaptırdım ödediğim para aldığım performansın yanında hiç bişe kaldı ki herkezinde parasına göre mal var kimse sıkntı yapmasın ama ben ucuz mal alıcak kadarda zengin değilim
şuayip ten sasmam...