edo typer Nickli Üyeden Alıntı
tekrardan 2 aracada masallah.. Iat konusuna soyle bırsey solıyım,dısarısı 30 derece ıken ıat nın atmosferık bır aracta yada turbo sc farketmez ( nos,co2) tarzı bır sogutucu olmadan en ıyı seneryo ıle 30 derece ceker. dıs hava sıcaklıgının daha dusugu bır hava cekmez ımkansızdır. ıat nın 50 olması aracta bellı yavaslamaya sebep olur ama bu dyno kagıdına ole agım sahım yansımaz cunku ortaya cıkan degerler bellı hava sıcaklıgında tam emın deılım yanlıs solemıyım 20 derecede denız sevıyesınde 1 atm basınc altında bellı nem oranlarıda oldugu farz edılerek verır ekran yanı duzenlenmıs hp. ıatden dusgun olsaydı aracınız max 2 hp fazla cıkardı dıe dusunuorum. ben cok bılgılı bu ısın sonu bır ınsan deılım bu soledıklerım kendı aracımın dyno tune esnasında,orcunun typerı yaparken,mertın turbo typerı yaparken edındıgım bılgıler.dedıgım gıbı araclar yolda bellı olur dyno vs dyno karsılastırması bugune kdr hıcbır zmn dogru sonuc vermemıstır..
soyle ornek verıyım,best servıs muzaffer abının orda saydıgım 3 aracta headers fıltre egzos kpro varken alınan degerler soyle;
dkj 209 hp
au 214 hp
er 216 hp bu dynoda au nun egrısı benımkınden ıyı duruyordu benım aracım peak hp yapmıstı dynoda bulunan sımılasyona gore au benım onumdeydı. ama yolda hıc oyle olmadı. aracıma conta rbc egzantrık eklemesınden sonra aynı dynoda 240 hp verdım. ertesı gun dyno ustunde ayara dokunmadan egzantrık kasnagını ayarladık ve 251 hp aldık. ertesı gun serp dynoya gıttım 263 hp verdım.dynolar arasında 5 km var yok:D pasaoglunda sadece dc headers ıle 214 hp cıktım var. sımdı dc headers ıle bu arac headers fıltre egzos kpro halı ıle aynı mıydı?
@mechanıcer b16 bıttı k20 basladı demıssın selcuk ıle ılgılı oldugunu dusundum ama bu arabaları ogrenmek ne kdr kurcaladıgın ıle alakalı. soyle bırsey sorıyım honda servısındekı her usta k20yı en ıyı bılen olabılır mı? camkıranda ben dkjye dc race headers takılırken kule gergısının ordan sokmaya calısıp bu olmuo dıyen bas ustayı gordum;) honda yetkılı servısınde headersın nasıl takılcagını ben anlattım ustaya;) herkes her aracı bılemez her aracın puff noktası farklıdır. k20den ındım ewoya bındım sudan cıkmıs balık gıbıyım ewodan her anlayanı yakaladıgımda soru yagmuruna tutuyorum ogrenmem lazım;) ıns typera harcadıgım zmnı ewoya harcıyabılırımde onuda ogrenmıs oluruz.