sağol link için cem zc olarak satan bi bunlar var zaten aksi taktirde anca 13.5 cr d16a6 d15b2 gibi model bakmak gerekiyo yine 11 küsürler yakalamak için ama biraz pahalılar işte
Printable View
peki ies te en cok sıkıstırmayı model olarak ne kullana biliriz? piston olarak
13.5 un üzerine bile çıkma imkanın var ama yabancı forumları da dolaş o şekilde gündelik memnun kalan çak da kimseyi görmedim yakıt kalitesine göre sıkıştırma zaten temel bilgiler bölümünde yazmıştım 11 küsürler ideladir
kardeşim si benim si valla cağtay garip gurup parça var demiş olabilir arabamda garip gurup parça yok erkut biliri benim arabanın butun parçaları yurdışından geliyor ve yansanayi malzeme hayatta arabama koymam o arabayı 10 gün sanayide yatığı için kirli görmüş ve bi takım parçaları ona garip gelebilir ama arabama laf söletmem :D en kısa zamanda ankaradaki 106 ve vtec lerle yürümeyi düşünüyoruz o zaman resimleri görürsünüz. ;) :)
106 ve vteclerle yürürsen yetişemezsin,koşmak lazım o işi başarmak için :)
Bladerkut'un antrenörlüğünde form yakalarsan o da olacak inşallah crused kardeşim :)
Chiplendikten sonra Bir final drive takıyorsun, bir de kelebeği kondurdun mu o zaman çok daha fazla insanın şaşıracağı kesindir ;)
b18c5 kolunu sonunda ben kullanıp tarihe gecicem TR de erkut abi :) bide dartonun 78mm gömlek ve zc için endyn nin ürettiği 78mm high cr pistonları için ne düşünüyorsun bu tarz bi setup la ne civarda seyrederiz sitede gömlek çaktırmakla ilgili şüpheyle yaklasan arkadaşlar vardı konuyu tam bilmediğim için küçük bi acıklama yaparmısın
olm adam garip parça demiş beklenmedik parçalarla güç alınmasından bahsetmiş bi de senin aracında bütün parçalar yurtdışından gelmiyo subaplar cai ve kısa benim imalatım %de100 türk malı :) :hahaha:
darton montajı trde çok az firmanın yüksek rakamlara yaptığı bi uygulama ve bu uygulama sonucu halen sorun yaşanan araçlar çıkabildiği için insanlar korkarak yaklaşıyo kii halklılar 78mm 11 küsür piston ve 78mm ince conta süper bişey olur aslında 1720 cc lik 12 cr a yakın bi canavar yaratırsın diğer oversize olanağın da kendi gömleğine 76mm pistonla 1633 cc de yürütmek tabi diğeriyle alakası olmuyo
Erkut birak bu isleri, 2 saat once dedigim gibi, "there is no replacement for displacement..." :)
Ne isiniz var kutu gibi 4 silindirler ile oynuyorsunuz diye de kizdirayim biraz :)
erkut abı burdyken soralım sol amartısorun ordan luk luk sesı gelıyr abı nedendır ındım camurluktan zıplattım luk luk dıye bı ses:)gıderkende arc gelıyr
[QUOTE=bladerk;1828008]olm adam garip parça demiş beklenmedik parçalarla güç alınmasından bahsetmiş bi de senin aracında bütün parçalar yurtdışından gelmiyo subaplar cai ve kısa benim imalatım %de100 türk malı :) :hahaha:
hand made in ERKUT
hahasadasdf oda onu dedi biri filtrenin içine elini sokmuşta kastırmış azını genişletmiş , hava alsın diye :D:D bombasın erkut abi :D
güle güle kullanın gerçekten beklenmedik parçalarla da ciddi sonuçlar alınabildiğini öğrendik...maşallah..araç bitince gönlünüzden geçen gibi olur inş.
yok yav iğrenç bi hava filtresi vardı araçta en azından evine ulaşsın diye takıldı bi v1 takarlar cai sonrası
gökan rot balansçıya gidersen yardımcı olurlar nasıl tahmin ediyim ben
gökan rot balansçıya gidersen yardımcı olurlar nasıl tahmin ediyim ben[/QUOTE]
erkut kafayı yemezse iyidir :D:D
bunlardan sorun olmaz da konuya biraz ekleme yapıyım dedim bi sürü eksik var herhalde doldurmak yedirtmezse sıyıram
umarım :hahaha:
erkut abı d13 den cıkan kısa si a uyar mı
konu baya gerilere düşmüş arkadaşlar ben burayı sürekli güncelliyorum elimden geldiğince yeni şeyler ekliyorum lütfen artık dişli oranı ne şu ne gibi yeni konualr açmayın tüm modelerin subap ayarlarını falan da eklycem sizler de eklerseniz geliştirelim şu arşivi sağlam bi D arşivimiz olsun ben yukarı taşırım sorun yok ama her zaman vakit bulamıyorum
bladerk aydınlat bizi :D cbr bobinlerini anlat mesela d serisi ve cbr coil :hihih:
Erkut abicim senin yazılarını merakla bekliyoruz.
Konu günceli olsun buda.
arkadaşlar tecrübenize dayanarak bişi sormak istiyorum d16a9 motora headers almak istiyorum yalnız üst devirlerde daha yüksek performans alabiliceğim bişi lazım 4-1 mi kullanmam gerek yoksa 4-2-1 mi daha etkin olur?
4-2-1 alman daha iyi olur.
fiyat / perf olarak ebay tipi headerslar çok verimli ben bisimoto kullanıyorum ama pahalı ve motorum yüklü çok harcama yapmanıza gerek yok o konuda
çok yararlı bilgiler bladerk paylaştığın için teşekkürler
abi yaaa önümüzdeki ay yanındayım inşallah gerisi senin ellerine kalmış. :)
Burda bilgili adam yandı :) bilmeyenin sorularınla uğraş dur :) eline sağlık :)
youtubeda dolanırken d serisi sohc motorlara uygulanmış supercharger videoları görüyorum hep nasıl olur verim açısından
usadan getirtsek montaj&tune sıkıntısı olurmu
http://www.youtube.com/watch?v=hg7_T...eature=related
malesef CR nin SC kitlerinden sadece ikinci el buluna biliyo ve malesef çok az şu an bi arkadaşımızn aracına intercooler dahili bi sc projemiz var detaylı biçimde paylaşırım burada gayet mantıklı bi sistem 170 180 hp typer hibi gezilebilecek bi araca dönüşür
eğer JR nin kitini getirtirseniz bi sıkıntı yaşamadan monte edersiniz ve ayarlanmasında bi sıkıntı olmaz sadece ikinci el olacağı için chargerı değiştirmek gerekebilir
Öncelikle paylaştığınız güzel bilgiler için teşekür ederim .
D16A6 motor koduna sahip ef mi soch vtec yapabilmek için nelerin yapılması gerekiyor genel olarak bilgi verebilirmisiniz ? soch motor u bulma konusunda sıkıntı yok sadece kendi aracımın üzerinde nerin yapılması gerekiyor ?
D16A6 EF ne zamandır sizde aracınız? varmı fotoğraflarınız
3 tane d serisi var bende bi *** bilmiom vala..sayende öğrendik bişiler:D
tabiki
kapak vtec selenoidi harici benzin pompası sohc emme manifoldu seti enjektör yakıt rayı gaz kelebeği gibi bir adet uzun saplama çelik ince sohc conta (perçin yerlerine dikkat edilecek) honda tipi obd1 beyin ya da daha basiti standalone ecu kabaca bunlar lazım :) benim gündelik ex konusundan takip edebilirsin ney nasıl yapıldı ya da project cars dan
saol abi..bu ejcektörleri filan temizlesek yakıt düşermi.. bide ben bu beyaz si ye hiç avans supap ayarı yaptırmadım....benim filtre hayvanlar gibi bagırıo bu ayarları yaptırsam bu ses giderrmi