Şuan şu dakika arabaya taktıklarım harcadıklarım hariç 2 mt. yanımda odada duran 4000 tl lik malzeme var bitmiyor bitmiyor
Printable View
Okan gel sana hazır bu işlemlerin hazır yapılmışını vereyim ne uğraşıyorsun;)
sen 11bin değil 21binTL bile harcarsın ben sana söyliimm Piyasada yapılan Ls/Vtec'ler en az 10bin TL yemiştir ama hangisi 200HP'nin üstüne çıkabilmiştir:rolleyes: O yüzden hedefin 220hp ve üstü ise ve sadece yürürü değil görselliği ilede tek olmak istiyorsan bence en az 20000TL harcarsın o arabaya:rolleyes:
vallah fatih abi çıktık bi yola elimden geldiğince en iyisini almaya çalışıyorum motora önem veriyorum kasa bitince svaplık araba alıp motoru geçirecem ona ama bu benim kasa baya bi gider sağlam 220 üstünü planlıyorum hacim de büyütebilirim şuuu incik boncuk bitsine oraya gelince artık grank falandaa alacam sonumuz hayır olsu:):):):):):)
Turbovtec Eroldaki Maxilight kolları al bence çok faydasını görürsün:rolleyes:
Vtec şanzıman yapcan sanırım ama bence s80 düşün madem ki güzel bir proje için uğraşıyorsun 4*4'lük birşey olsun bari ;)
Main girdle setini kesin al çünkü 8500dd fazla dönemezsin 8500 üstü dönmediğin sürece Ls/Vtec ile zaten 220hp üstü biraz zor olur:confused:
egzantrik olarakta Skunk 2 Stage 2 pro serisi al mademki 9000dd dönceksin bunlar işini görür:icon_tup:
kıbrıs fuatta direk telli kısa şanzuman var okan 1400tl yazmıstı bi iletişime geç
ya geçen bi forumda gördüm (fatih abinindi sanırım) b18a2 yi vtec e çevirmek için golden eagle vtec conversion kit vardı olmazsa olmaz deniyordu. o kitin kullanım amacı nedir? gördüğüm kadarıyla bloktan kapağa bi yağ kanalı gibi duruyor ama işlevini tam çözemedim. ayrıca kitte kapak contası da var.
o kitin kulanım amacını açıklayabilir misiniz? ben de böyle bi işe girişmek istiyorum da :D
Bu kit yeni tip Conversion kit yani Ls/Vtec için gerekli olan birşey goldeneagle'da oil sandwich işi daha kolaylaştırıyor ve ileride takmak istediğin yağ basınç ve yağ ısı göstergeleri için üzerinde hazır vidalı yuvaları mevcut montajlama basit oluyor..Önceleri bu conversion kit yoktu tabi sanayi usulü yapılıyordu bu conversion ama sonuç olarak her ikiside fonksiyonel sonuçta:rolleyes:
ya bi de şöyle bi durum var.
elimde 81.5 nippon ppistonlar var. ls vtec yapıcağım zaman bu pistonları değerlendirmek istiyorum. bi arkadaş b18 bloğu 81.5 honlarsan sorun çıkarır dedi.
benim aklımda pistonlara yeni sekman alıp 81.5 taşlayıp yatakları sıfırlayıp vtec kapak takmak var ama pek sağlam olmayacağını söyledi. korktum açıkçası. var mı öyle bi durum
Senin arkadaşın biraz sıkmış sana:D
ben 81.5 ile 1 sene gazladım bir sorun olmadı ve daha sonra geçen sene 82mm'ye honladım hala sorun yaşamadım Allah şükür bende de b16B var Nippon tavsiye ederim hele ki Skunk 2 stage 2 ile tam bir Frankenstein oluyor;)
220hp daha ne olsun:rolleyes:
nippon mu kullanıyorsun abi? segmanların markasını mrk ettim birde :)
fatih abi o zaman benim izleyeceğim yolda bi sıkıntı yok.
kollarla krankı kontrol ettikten sonra yataklarımızı tertemiz bi şekilde değiştikten sonra pistonlarımızla aşağı tarafı tolayıp üstüne vtec kapak takmakta bi sakınca yok.
hayırlısıyla yeni arabamı yarın alacağım. ufaktan parça toplamaya başlayalım :D
arp kol ve kapak saplamaları da alınacak. hmm. listeyi hazırlamaya başlayayım :D
bi de şu varç. orijinal kapak kullanırken headers alıp takmayı düşünüyorum. sonra vtec kapak taktıktan sonra da kullanayım diye
hytech headersı vtec öncesi ve sonrası kullanabilirim değil mi? işlemsiz oturuyor mu yerine?