Bir pm de ben alayım
Mercedes S320 Long
Araçta ciddi şekilde yıkama ve fırça çizikleri var.. Makam şöförünün ve yıkattığı yerlerin kulaklarını bol bol çınlattım
Daha önce yanlış ellerde uygulama görmesi sonucu özellikle yan panellerde hologramlar mevcuttu, fotoğraflarda rahatlıkla belli oluyor..
5.20 metre uzunluğundaki bu ufak gemiyi hayata döndürmek için kolları sıvadım
Önceki halinin fotoğraflarına geçelim
İç aksamı dışına göre nisbeten daha temizdi, Scholl Spam ile detaylı temizliğini yapıp koltuklara ve deri aksamlara Gtechniq L1, konsol ve plastik aksamlara Gtechniq C6 uygulayıp içerdeki işi bitirdim
Detaylı bir yıkama ardından, Gyeon Iron ve Gyeon kil ile polisaja hazırladım, maskeleme işlemleri de bittikten sonra,
Çizikler için Scholl S3 ve bazı panellerde Meguiar's yün ped, bazı panellerde Scholl cutting ped kullandım, detaylarda ise Swissvax spot ped ile çalıştım.
Sonrasında Scholl S30+ ile devam ettim
Polisaj işlemleri bittikten sonra aracı tekrar yıkayıp kuruladım
IPA ve Gyeon Prep ile polisaj yağlarından arındırıp koruma işlemine başladım
Koruma olarak 2 kat Gtechniq EXOv2 kullandım
Camlara Gtechniq C5 uyguladım
Lastik ve davlumbazları parlattıktan sonra 4 günlük uğraşın sonuna geldim..
Final fotoğrafları;
Teşekkürler,
EMG Detailing & Car Care
(Fotoğraflarda hiçbir oynama yoktur)
Facebook/emgdetailing
Instagram/emgdetailing
Araç 2004 model fabrikasyon boyası üzerinde olan çok güzel bir mavi tonuna sahip. İçi açık gri renkte fakat fotoğraflardan göreceğiniz üzere aşırı kirliydi. Ayrıca şöför koltuğunun bazı kısımları deforme olmuştu.
Temizlik öncesi iç aksam;
50/50
Temizlik sonrası;
Şöför koltuğundaki deforme olan yerler temizlendikten sonra daha çok göze batmaya başladı,
Bende hazır bu kadar uğraşmışken deriyi kendine getirme çalışmalarına başladım
Koltuğun koyu renk olan orta kısımlarını maskeledim, malzeme bulaşabilecek diğer yerleride güzelce maskeledikten sonra işlem yapacağım yer olan koltuğun açık gri olan yerlerini deri temizleme sıvısı ile temizledim. Deforme olan yerler iyice açılmış oldu.. Daha sonra scotch ile derinin üzerinden hafifçe geçip tekrar temizledim. Sonrasında 2 kat deri astarı atıp üzerine orjinal deri renginin renk koduyla aldığım boyayı toz olarak 3 kat uyguladım. Sonuç çok hoşuma gitti![]()
Aracın içiyle işim bittikten sonra dışıyla ilgilenmeye başladım. Zorlu bir boya düzeltme operasyonu beni bekliyor :wax:
Detaylı bir yıkama ardından Gyeon Iron ve Gyeon kil ile yüzey temizliğini bitirdim
Öncesi;
Scholl S3 ve Meguiar's yün ped ile çizikleri aldım
50/50
Tüm detaylara Swissvax spot ped ve Scholl spot yün ped kullanarak polisaj yaptım
Sonrasında Scholl S30 ve Scholl Polishing ped ile hologramları düzeltip parlattım
Koruma olarak geçici bir süre Gtechniq c2v3 kullandım, müsait bir zamanda daha üstün bir koruma ürünü uygulayacağım
Final fotoğrafları;
Fotoğraflarda hiçbir oynama yoktur
Teşekkürlerk:
Facebook/emgdetailing
Instagram/emgdetailing
Mercedes harika olmuş o koltukta ki detaya girmen eminim araç sahibini çok mutlu edicekBaşarılarının devamını dilerim.
On numara işler yapıyorsunuz harika olmuş son araçMerakla takip ediyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)