Aracımı sattığım için size uğrayamadım ama 1.sayfadan beri hep takip ediyorum ve cidden çok başarılısınız tebrik ediyorum
Yakın zamanda alacağım sıfır veya 2.el araç ile hemen Ankara'ya geliyorum inşallah![]()
Aracımı sattığım için size uğrayamadım ama 1.sayfadan beri hep takip ediyorum ve cidden çok başarılısınız tebrik ediyorum
Yakın zamanda alacağım sıfır veya 2.el araç ile hemen Ankara'ya geliyorum inşallah![]()
Dby bu işte varılabilecek son nokta, berkay bol kazanç diliyorum Ankara ya parça almaya gidiyoruz sürekli, çayını içmeye gelicem.
Teşekkür ederim yorumlarınız için..
@Slmcnsl: Bu şekilde boyandığında iç kısımları boyanmamış oluyor. Ancak jantların arkasını çevirip iç kısımları da rahatlıkla boyanabilir.
DBY Detailing olarak bu haftaya oldukça yoğun başladık.. Bugün itibari ile elimizde olan ve uygulaması yapılan araçlar..
-VW Passat detaylı bakım ve Mini onarımlar
- Peugeot 308 Boya Düzeltme, Boya koruma ve Boyasız göçük düzeltme
- Honda Civic Boya Düzeltme, Boya Koruma ve Far Temizliği
- Ford Focus Boya Düzeltme, Boya Koruma ve Far Temizliği
- VW Caravelle Llumar Cam Filmi Uygulaması
- BMW 520d Mini Boya Onarımları
- Mercedes C180 Amg Plasti - Dip Sıvı Folyo ile Jant renk değişimi
- Chevrolet Corvette C6 Kaplama Sökümü, Detaylı Bakım ve Gyeon Mohs+ Seramik Kaplama Uygulamaları
Bizi Takip etmeye devam edin...
![]()
Ben DeviL(TR)ankaraya düştüğümde yanindayim
Berkay'ım, senin dükkanın yanına fizik tedavi ve görüntüleme merkezi açmak lazım. Sende uzun boylusun, eğilip bükülmekten yakında bel ağrıları başlayacak diye tahmin ediyorum![]()
Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.. Corvette'in kaplama söküm işleri bitti. Boya yüzeyindeki portakal kabuğu görünümünü giderip Gyeon Mohs+ Seramik kaplama ile koruma altına alacağız.
Hakan abi böyle aktif çalışında valla spora ihtiyaç azalıyor.Olabildiğince kendime zarar vermeden çalışmaya çalışıyorum ama bir lift almanın vakti yaklaşıyor..
Merhabalar herkese.. Yoğun tempo ile çalışmaya devam ederken, fırsat bulabildikçe uygulama konularını paylaşmaya devam ediyoruz..
Bayiden alındıktan sonra ilk iş olarak konuğumuz olan Beyaz Mercedes-Benz E250 Coupe araca olabilecek en iyi koruma seçeneklerinden oluşan koruma uygulamalarımızın yanı sıra Llumar Koruma Filmleri ve Llumar ATR Serisi Cam Filmleri uygulamaları da yaptık.
Aracı teslim aldıktan sonra ilk iş olarak uygulama öncesi fotoğrafları çekip aracı yıkamaya başladık. Sadece 1 gün trafikte kullanılmış olmasına rağmen yine de oldukça fazla demir tozu yapışmış boya yüzeyine.
- Basınçlı su ile kaba tozunu temizledikten sonra Crystal Concept Sensei ve Foam Lance kullanarak aracı köpükleyip yıkadık.
- Swissvax detay fırçası kullarak mümkün olan her detayı derinlemesine temizledik.
- Hiç koruma yapılmamış bir araçta Gyeon Bathe+ 'ın performansını gözlemlemek için, Sensei ile yıkadıktan sonra bir de kova da hazırladığımız Bathe+ ile aracı yıkadık ve bol miktarda boncuğumuz oldu![]()
- Boya ve jantlardaki demir tozlarını temizlemek için Gyeon Iron kullandık. Sıfır km bir araçta bile ne kadar ciddi kontaminasyon olabileceğini de görmüş olduk. Piyasadaki çoğu uygulama merkezinde maalesef sıfır km araçlara uygulama öncesinde dekontaminasyon işlemleri yapılmadan direk koruma uygulamalarına geçiliyor. Bu yüzden de boya üzerindeki kalıntılar korumanın altında kalarak hem korumayı zayıflatıyor hem de boyanın gerçek parlaklığını göstermesine engel oluyorlar. Bunların yanında Kaplama yapan koruma ürünleri uzun süreli koruma sağladıklarından dolayı bu kalıntılar boya üzerinde oldukça uzun süreli olarak kalıyorlar ve içten içe boyayı yıpratmaya devam ediyorlar.
![]()
- Demir tozlarından kurtulduktan sonra aracı kurulayıp içeri aldık ve geride kalan kalıntılar için kil ile temizlik yaptık.
- Koruma uygulamalarına başlamadan önce aracın camlarına Llumar ATR35 cam filmi yaptık. Bu aşamada cam filminin koruma uygulamalarından önce yapılması gerekli. Cam filmleri cama alıştırılırken aracın içinden değil dışından cama yapıştırılır. Bu yapıştırma esnasında cama solüsyon sıkılarak filmin daha rahat hareket etmesi sağlanır. Bu solüsyon her ne olursa olsun yapılacak korumalara kürleşmeleri esnasında kesinlikle temas etmemeliler. Bu yüzden Mohs+ veya herhangi bir glass coating uygulamalarına başlamadan önce mutlaka sıvı kullanımı gerektiren cam filmi ve koruma filmi uygulamaları mutlaka tamamlanmış olmalıdır.
- Cam filmleri çekilirken aracın kapı içlerinin ıslanmasını engellemek için maskeleyip hazırlığı tamamlıyoruz. Bu sayede hem elektronik aksamlara sıvı temasını engellemiş oluyoruz hem de aracın deri ve plastik aksamında oluşabilecek lekelenmelerin önüne geçmiş oluyoruz..
- Cam filminin ardından aracın kaput ve çamurluklarına tam boya Llumar Şeffaf Koruma filmi uygulaması yaparak oluşabilecek taş çarpması vb. tehlikelere karşı boyayı en iyi şekilde korumuş olduk.
- Cam filmi ve koruma filmi uygulamaları bittikten sonra tüm aracı Gyeon Prep ve yeni bezler ile temizleyerek Mohs+ uygulamalarına hazır hale getirdik. Ardından 3 saat ara ile 3 kat Gyeon Mohs ve 12 saat sonra da 2 kat Gyeon Phobic uygulayarak kaplama uygulamasını tamamladık. Her kat arasında olduğu gibi tüm boyalı yüzeyleri Infrared ısıtıcı ile ısıtıp kaplamaların daha hızlı kürleşmesini sağladık.
![]()
Takip ettiğiniz için teşekkür ederiz..
www.dbydetailing.com
Facebook.com/DBYDetailing
Twittter.com/dbydetailing
Instagram: dby_detailing
Foursquare: DBY Detailing Car Care
abi sen sormasan ben soracaktım , bir de merak ettiğim , killeme sırasında boyanın çizilme ihtimali yok mu , ben kendi aracımda gyeon un kilini kullanarak her panele yoğurarak geçmeme rağmen çizikler oluşmuştu , tabi bunları elle pasta uygulayarak geçirdim , çok derin değiildi zaten ama sonuç olarak çizmişti, yazmayı unuttum ellerine sağlık abi çok güzel olmuş
elinize sağlıkmohs gibi diğilde normal bi wax ı kaput filminin altıda yapsak bi zararı olurmu ? ***** piyasada dandik filmler var boyayı mahveden bunu azda olsa engeller mi ?
keşke antalyadada bayiniz olsada korkmadan emanet edebilsek araçlarımızı .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)