stok huzurdur :) Arabayı alamadım daha aldıktan sonra eklerim resimlerini :)
Printable View
can adamın d... araba görmüş verirmi:)
alda bi hava atalım kanki artık
Wv seat vs 1,9tdi die gecen 110luklarda mevcut. 130mu 110mu nasil anlasiliyor yani motor gorundugnde belli oluyor fakat 2000model ustleri 130lukdur vs gibi bi durum varmi en basit nasil ayirt edilir
90/110 lar VP , 105-115(nadir)-130-150 PD kodludur, motor kodundan anlaşılır en net. Dıştan bakınca pek ayırt edilemezler genelde.
üst kapağın üzerindeki TDI yazısı tek renk ise 90
TDI şeklindeyse 110
TDI şeklindeyse 130 ya da 115 ( 4motion TDI larda çıkar, TR de nadirdir, gümrük girişlilerdir genelde)
TDI şeklinde hepsi kırmızı ise 150 liktir mesela.
Başka ayırt etme yöntemi bilen varsa ekleme yapacaklardır :)
Cift kirmizi olayini vs biliyorm dedignz gibi benm sormak istedgm sahibinden ararken mesela su model ustu golfler pd130du su modele kdr 110luk cikti gibi bisi varmi die sordm yok sanirm
ayırt edilecek tek nokta var o da ;
motor kodu.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...diesel_engines
burdan bakılabilir.
Gtb gtb yazdim durdum sonunda bitti GTC de. Orjinal manifolt butun oldugu icin turboyla kestirip kullanmak hep cor zor olcakti hemde pek istemedim. Custom garagede manifolt ve gerekli tadilatlar yapildi. Arabam dun bitmisti ama zamanim olmadi bugun teslim aldim. Yazilim kisikti en son ayarsiz gazlamak istemedigimden daha dip gaz yapmadim hic ama araba eski halini hic aratmiyor. Alper abi izmirde dondugunde ayara goturcem. Simdilik bi sikinti eksik yok gibi:) Turboyu bulan kankam emreye, tel ile surekli iletisimde oldugum cahite, custom garage sebahattin abi, gokhan abi ve hemserim bilale tesekkur ederim :)
http://m.ak.fbcdn.net/photos-b.ak/hp...93708721_n.jpg
merak ettiğim bir şey var. arkadan itiş araçların motoru dik konumda oluyor. bizim pd motorlarda dik konumda.bunun avantajı yada dezavantajı nedir sebebi nedir bilen varsa beni aydınlatabilirmi acaba?
ARL 150 lik motora yazılım ve egzos sonrasında yapılacak ufak ama etkili işlemler nelerdir? Nasıl sağlıklı güç elde edebiliriz ?
"Longitudinal vs. Transverse"
Yani enlemesine veya boylamasına montajlı motorlar.
Arkadan itiş araçların tamamında motor dik montajlıdır. Ama iş önden çekişe gelince hem dik, hem yan montajlı örnekleri vardır.
Önden çekiş dik monteli motorların şanzımanları da motorun sonuna ekli, arkaya doğru devam eder. Bu durum eşit uzunlukta akslar sayesinde simetrik aktarma sağlar. "Torque steer" denen asimetrik aktarmaya bağlı oluşan sorunu çözer. Ayrıca aracın ağırlık dağılımına da olumlu etkisi vardır. Şanzıman ön aksın gerisinde kalarak ağırlığını aracın orta kısmına vererek ağırlık dağılımını düzenler. İlaveten dik monteli motorların dik monteli şanzımanları genelde daha yumuşak kavrama, daha yumuşak sürüş de sunarlar.
Yan(transverse) konumlandırılmış motorlarda ise şanzıman çok daha komplike bir şekilde motorun bir yanına sıkıştırılmıştır. Enlemesine motor ve şanzıman enlemesine hayli yer kaplar. Bu yüzden bu tür araçların ön takımları, aktarma organları daha basit, dar ve ekonomik tasarlanır. Motor ve şanzıman ağırlığının tamamı ön aksa biner ki bu durum ağırlık dağılımını olumsuz etkiler. Şanzımanın ortada değil de bir tarafta konumlandırılmasından ötürü oluşan asimetrik aktarma sebebiyle "torque steer" durumu da oluşur.
Genel olarak motorun dik mi yan mı konumlandırılacağını belirleyen kriter kasanın, ön yürüyen aksamın ve şasinin tasarımı, limitleridir. Önden çekiş dik montaj (longitudinal) motorlu örnekler genelde uzun burunlu, ön takımı double wishbone gibi kompleks sistemler içeren araçlardır. Örneğin Passat B5 kasaya geniş ön takımından dolayı zaten transverse, yani yan montaj bir motor konumlandırmak imkansızdır. Çünkü ön takımı, taşıyıcıları çok fazla yer kaplamaktadır. Zaten şasi dizaynı da baştan sona buna göre yapılmıştır.
Önden çekiş dik monteli motor+şanzıman artık yüksek maliyetler ve araçların burunlarının kısa tasarlanması sebebiyle pek görülmüyor. Dik monteli (longitudinal) motorları artık muhtemelen sadece arkadan itişli motorlarda görmeye devam edeceğiz.
B5'inizin kıymetini bilin :)