***** sitede senelerdir skoda fabia vrs var 23 civarı bir para istiyordu o araç benim favorim başka pd lere çok ilgim yok standart afn yada o tür bir motora sahip araç almayı planlıyorum ne kadar kara düzen o kadar iyi :)
Printable View
238 binde pd130 alınırmı arkadaşlar? Birde araca bakarken nelere dikkat etmek gerekir özellikle bunu motor için soruyorum.Kompresyon değeri bu motor için nedir.Enjektörlerin sağlıklı olup olmadığını makinaya bağlamadan anlamak mümkünmü?
Alinir neden alinmasin. Ben 240bin de bi ibiza pd130 almistim. Kontrol amacli motorunu actirdim.pistonlar ve gomlek sorunsuzdu.hic asinma yoktu. Sekman attik kapattik. Genelde ust kapakta enjektor yuvalari genisliyor bunlarin. Kapak degisikligi gerekiyor. Haricen bakimli bi motorda km sorun degil bence. Enjektorleri makinaya bagladiginda degerler cikiyo ama yine gidisinden de belli olur diye dusunuyorum. Tekleme sallama yada beyaz duman veriyor mu diye bakilabilir.
1.9 VAG TDİ gerçekten çok dayanıklı motorlardır. Ancak o km ler ne olursa olsun büyük risk barındırıyor. Bence 3 5 fazlasını verip az km de olanı tercih etmek gerek. Alınabilecek bir araç olarak örnek vermek gerekirse http://www.techturkey.com/forum/otom...-tdi-evo1.html üstelik yapılması gereken her şey itina ile yapılmış sadece resimlerine bile bakmak yeterli.
Arkadaslar bende fabia rs imi satıyorum. otomobiller kkısmından detayları gorebilirsiniz...
Gerçekten 1.9 düşünen varsa aracıma kefilim.sadece farklı bir segmente gecicem.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...88/pasif-ilan/
Fiyatı uygun düşünen olursa
bu araç daha önce komple boyalı idi.Son kazasından sonra hasar kaydı oluşmuşdu sahibi triger ve baskı balata değişmesi lazım demişdi başka forumda.Alıcak kişi bunları bilerek almalı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...22551788/detay
pd130 cu dostlarım. aracına sadece son susturucu iptali yapıp deneyen varmıdır ses nasıl oluyor. aklıma şöyle bişi geldi. bizim araca son susturuyu söküp yeni passat yada audi gibi egzos başı yapsam abartı olmayacak şekilde nasıl olur merak ettim
http://n1305.hizliresim.com/19/5/mswh0.jpg
ben tek çıkış düşünüyorum tabiki sadece solda iki kafa
kadir son susturucu sökük şekilde çok fazla artmaz ses merak etme zaten turbon spool ediyor sürekli rahat ol
serdarcım resmi gördünmü sonradan ekledimde.
ses te sorun yoksa eğer sanırım muayeneye giderken orjinali taktırmak gerekicek dimi
ben düz boru arkada çift çıkış son susturucu ile muayeneden geçmiştim o şekilde gazlamadıkça ses çıkmıyor zaten :)
Serdarcim ben duzboru derken simdi pek anlamadigim icin anlatamadim bilmiyorumda parcalari acikcasi. Orta durucak sonra orjinal son susturucuyu ellemicem onun yerine tamponun altina uydurabilmek icin cift cikis kafa kullanmak istiyorum.boruyu cekip sonra iki egzos kafasi cikicak sekilde nasil oluyor bu is:)
sadece sola 2 kafa ise, son susturucudan çıkan uçlar kesilip yerine 2 tane (sizde çifter çıkıyordu diye hatırlıyorum) kafa kaynatılacak bu kadar basit :)
Aynen dedigin gibi ama ne biliyim mundar etmesekmi diye dusundum susturucuyu gerci duzgun bir iscilikle yapilabilir sanirim.cunku cikislarin kafasi saga dogru gidiyor.tampona yapilacak yer biraz sollu kaliyor.sekil verilmesi gerekli
Ozaman tamamdir.once arka lipi hallemem lazim
Selam vagci dostlarim.spiral isini hallettik turbodan bir miktar ses geliyordu pek belli olmadan simdi spiral saglam olunca ses ortaya cikti:) devirsizken kacirma vs gibi degilde cuflama gibi.ustada dedi yag kacirma yok ama tamir takimi yaptirsan temiz olur dedi. Ki bende dusunmuyodum degil 130 binde arac orjinal turbosu.simdi bana istanbulda bu iste basimizi agirtmayacak bir turbocu lazim oncelik bostanci ama isin ehli maslakta ise sokuldukten sonra bende goturebilirim yeterki yapilsin guzelce.kuzey turboyu duymustum ama iyimidir bilmiyorum.300 tl miz bosa gitmesin
hoop bende artık 1.9 tdi'lıyım :)
kadir yanlış anlama ama o turbonun orjinal tamir takımını 300 liraya alamazsın tutup çakma şekilde revize edeceksen hiç elleme o turboyu :)
Valla ben tahmini soyledim daha dorusu genelde o civarlarda oluyor diye.hadi 500 olsun skinti degil orjinali 1000 tl uzerindedir kesin.komple patlarsa ozaman uyuyorsa 140-150-160 turbosu bakarim temiz yada sifir olarak.ama simdiki dusuncem temizletmek tamir takimi yaptirmak.forumda cok sorun yasayanlar olmus oyuzden suan direk acelesi olmadigindan arastirmak istiyorum duzgun biri yapsin istiyorum.senin vardir bu iste parmagin:)
Bi 2260 Hazırladım, Bilyalı takmaya karar verince boşta kaldı..
ilgilenen varsa büyük fırsat hazır altak. 1 günde 2260a geçer marşa basarsınız.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...33861772_n.jpg
http://www.techturkey.com/forum/modi...gtb2260vk.html
mehmet usta bunu takınca yazılım güncellenmesi yapılması gerkmezmı?
Turboyu yaptrmak yerine tamirsiz temiz çıkma almak daha mantıklı şahsi fikrim.
O sekildede bulmak zor yani bide benim aracim eski.140 lik turbosu uyuyorsa ancak onun temizi belki bulunur
büyük ihtimalle 140 lık uyar (manifold giriş ölçüleri 2.0 lar ile tutuyorsa) ama yazılıma bi ayar gerekir.
kadir sen arabayı sat bence :D:D
Birşey sormak istiyorum belki yüzdefa soruldu ama bulamadım 164 sayfa olmuş ***** :) 110 luk toledo da ortalama kaç hp alırız çok hard bişi yapmadan ? bilgisi olan yardımcı olabilirmi? :)
-tekrardan selamlar.hava biraz soğuyunca aracım gec çalışıyo 2 hatta 3. seferde çalıştırıyorum bu ara .sıkıntı ne olabilir .kızdırmalarında sorun yok.bakımınıda yaptıralı 3.000 km fln oldu.olası sıkıntılar sizce nedir acaba?
-ankarada turbo tamirini hakkıyla yapabilecek uzun vadede sorun çıkarmadan dertsiz tasasız şekilde halledebilecek usta tanıyanı olan varmı acaba?(aracı çok sıkıştıran biri değilim) yada çıkma tamirsiz turbo mu araştırmalıyım? bu ara çok ses yapmaya başladı ve basınç çok düzensiz.
-son sorum:) bazen aracı çalıştırdıgımda turbo bi 30 sn falan devreye girmiyor sonra aniden geliyor.bunun nedeni ne olabilir?
biraz fazla oldu soru sayım kusura bakmayın şimdiden ilgileneceklere tesekkür ederm.
tdipower serdar'a pm at, ulaş, yardımcı olur ankarada :)
foruma üye cok yakın bi arkadasım tanıstıracaktı guya:) en iyisi ddgn gbi yapmak:)
http://www.techturkey.com/forum/otom...at-b5-tdi.html
http://www.techturkey.com/forum/dize...upgrade-4.html
aynı motor :) Serdar'ın eski arabası, gündelik olarak 190hp gibi kullanıyordu sanıyorum.
yazılım, egzoz ile 150 civarlarına gelir tahminimce ama vnt15 turbo ile anca..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4682579/detay/
ilgilenen olursa yardımcı olurum..herkese hayırlı günler..