1.6 tdci, hdi fanları inceleyin şu konuyu derim :)
300hp fiesta 1.6tdci project - PassionFord
Printable View
1.6 tdci, hdi fanları inceleyin şu konuyu derim :)
300hp fiesta 1.6tdci project - PassionFord
benzin o kadar ucuzken niye mazotun pisliğiyle uğraşırlar başka ülkelerde anlamam.
Fiestalar 90. Hatta 110 tdci memeleri takmis turbo cooler debriyaj vs 156 hp alabilmis ilk basta. Bi onceki sayfada racelogic olcumu 160 hp oldugunu iddia ediyordu konu sahibi. Onun oyle olacagini hic sanmiyorum adamlar bosuna milyarlar verip dinamometre almiyor :)
4-5 senedir biniyorum bu arabalara, burada beygirler havada uçuşuyor. Bizimki bozuk demek ki:soru:
İddia etmiyorum kardes direk soyluyorum. 160 oldugunu. Varsa 160'lik ayni klasman bir araban buyur gel deneyelim. Turbo arabanin basinciyla enjektor basinciyla oynarsan cok rahat bu guclere ulasirsin. Eski turbolu dizel araclarla kiyas yapacaksanda hic ugrasma ben sana kiyaslayim hemen. Eskiden turbo aracin cekisine destek verip yigilmalari onlemek icindi, suanda turbo dizel araclardaki turbo ise yakit tasarrufu ile birlikte performans saglamak amaciyla kullaniliyor. Neden 1900-2200 arasinda turbo devreye girer saniyorsun? Bunun cevabida bu devirlere kadar zaten motor kendine yetiyor amaç normal surus devirlerini rahatlatmak ve performans saglamaktir.
Ben bu araca eger 5-6bin lira harcayacak olursamda emin ol cok sey degisir.
Standart yazilimlarda zaten remaps olsun superchips olsun veya costum bir yazilim olsun hatta box olsun. %30-%35 guc alinabilecegine inanipta. Açık bir yazılımla 110'luk aracin 160'a cikmasida zaten %40-45 civari bir fark yaratir. Buda aracinin turbosunu gozden cikardiysan alinabilmesi mumkun bir degerdir.
5-6 bin tofoşa harcasan onda da çok şey değişir :) saygılar ustam.. bizim öğrenceğimiz çok şey ama senin öğreneceğin dünya dolusu şey var emin ol.. şu yukarda yazdıkların arasında bile dünya dolusu yanlış var.
Ayrıca konuşma tarzın hoş değil. diğer postlarındanda belli tek sen yapmıyorsun
bu arada rolantideyken bile turbon çalışır pervanelerin hep döner. ;)
Kaç seneden beri bu motora sahip arabayı kullanıyorum 160hp öyle dediğiniz gibi risk alınarak bile çıkacak değer değil. Bu gücü alırsınız fakat arkanızda devasa bir duman bulutu olur her zaman, duman daha az ise bu seferde turbonuz size 3-4 bin km civarında elveda der.
Tekerde 105-110kw demek krankta en az 170hp üstü güç demek ki bunu çıkarması mümkün değil..
Onur Fatih'in örneğini verdiği fiestaların hepsi hybrid turbo kullanıyorlar ve basınçları 1.6 bar civarında stabil... Oradan gerçekçi güçler hakkında fikir sahibi olursunuz.
Ben sakarkadayim atari sen yapiyon hemde gel diyon :) cok merak ediyosan sen gel araya bi tir sokmazsam ben kendi arabami ertesi gun saticam :)
Siz haklisiniz beyler benim ogrenecegim cok sey var ;) onur 1.9 arabayla 1.6'ya tir sokunca sevineceksen simdiden sevinebilirsin problem yok. polemik yaratmaya gerek yok bence...
onurcum yanlıs anlamada senın butun vıdeolarını ızledım o focusu senın arac gecemez hele 1 tır fln komık olmus abartma dun focusada cok bındım nasıl gıttıgını bılıyorum o focusu 1 tır gecmen ıcın senın aracın 200 hp fln olması lazım...kaldıkı 1 tır fln mumkun degıl butun vıdeolarını nasıl gıttıgını ızledım belkı 1 boy gecersın oda cok kucuk bı ıhtımal kardesım :)abartmayın yanı 1 tır fln komık olmayın cordabayla sahın bastırmıyosunuz...dun ben bastım 190 a geldıgımde adam 6 7 boy onumdeydı ben 200 e geldıdıgımde dahada uzaktaydı senın aracında kalıdıkı ben stock focusla 200 u gordugumde o 220 ustu bı rakamlarda buyuk ıhtımal yanı bence 1 tır fln deyıpte abartma bu arada sende alı kardesımde bırbırınızden bı farkı yok gozumde tarafsız olarak yorum yaptım :)
sakın olun uzamasın konu kımsenın kımseyle gelıp bascagı yojk zaten gereksız uzamasın...
--------------------