orası yokus yukarı degılmıydı kardesım :)
Printable View
bende bı çekim kıyaslayalım bakalım
kıyasla baalım :)
1.6 tdci, hdi fanları inceleyin şu konuyu derim :)
300hp fiesta 1.6tdci project - PassionFord
benzin o kadar ucuzken niye mazotun pisliğiyle uğraşırlar başka ülkelerde anlamam.
Fiestalar 90. Hatta 110 tdci memeleri takmis turbo cooler debriyaj vs 156 hp alabilmis ilk basta. Bi onceki sayfada racelogic olcumu 160 hp oldugunu iddia ediyordu konu sahibi. Onun oyle olacagini hic sanmiyorum adamlar bosuna milyarlar verip dinamometre almiyor :)
4-5 senedir biniyorum bu arabalara, burada beygirler havada uçuşuyor. Bizimki bozuk demek ki:soru:
İddia etmiyorum kardes direk soyluyorum. 160 oldugunu. Varsa 160'lik ayni klasman bir araban buyur gel deneyelim. Turbo arabanin basinciyla enjektor basinciyla oynarsan cok rahat bu guclere ulasirsin. Eski turbolu dizel araclarla kiyas yapacaksanda hic ugrasma ben sana kiyaslayim hemen. Eskiden turbo aracin cekisine destek verip yigilmalari onlemek icindi, suanda turbo dizel araclardaki turbo ise yakit tasarrufu ile birlikte performans saglamak amaciyla kullaniliyor. Neden 1900-2200 arasinda turbo devreye girer saniyorsun? Bunun cevabida bu devirlere kadar zaten motor kendine yetiyor amaç normal surus devirlerini rahatlatmak ve performans saglamaktir.
Ben bu araca eger 5-6bin lira harcayacak olursamda emin ol cok sey degisir.
Standart yazilimlarda zaten remaps olsun superchips olsun veya costum bir yazilim olsun hatta box olsun. %30-%35 guc alinabilecegine inanipta. Açık bir yazılımla 110'luk aracin 160'a cikmasida zaten %40-45 civari bir fark yaratir. Buda aracinin turbosunu gozden cikardiysan alinabilmesi mumkun bir degerdir.
5-6 bin tofoşa harcasan onda da çok şey değişir :) saygılar ustam.. bizim öğrenceğimiz çok şey ama senin öğreneceğin dünya dolusu şey var emin ol.. şu yukarda yazdıkların arasında bile dünya dolusu yanlış var.
Ayrıca konuşma tarzın hoş değil. diğer postlarındanda belli tek sen yapmıyorsun
bu arada rolantideyken bile turbon çalışır pervanelerin hep döner. ;)
Kaç seneden beri bu motora sahip arabayı kullanıyorum 160hp öyle dediğiniz gibi risk alınarak bile çıkacak değer değil. Bu gücü alırsınız fakat arkanızda devasa bir duman bulutu olur her zaman, duman daha az ise bu seferde turbonuz size 3-4 bin km civarında elveda der.
Tekerde 105-110kw demek krankta en az 170hp üstü güç demek ki bunu çıkarması mümkün değil..
Onur Fatih'in örneğini verdiği fiestaların hepsi hybrid turbo kullanıyorlar ve basınçları 1.6 bar civarında stabil... Oradan gerçekçi güçler hakkında fikir sahibi olursunuz.
Ben sakarkadayim atari sen yapiyon hemde gel diyon :) cok merak ediyosan sen gel araya bi tir sokmazsam ben kendi arabami ertesi gun saticam :)
Siz haklisiniz beyler benim ogrenecegim cok sey var ;) onur 1.9 arabayla 1.6'ya tir sokunca sevineceksen simdiden sevinebilirsin problem yok. polemik yaratmaya gerek yok bence...
onurcum yanlıs anlamada senın butun vıdeolarını ızledım o focusu senın arac gecemez hele 1 tır fln komık olmus abartma dun focusada cok bındım nasıl gıttıgını bılıyorum o focusu 1 tır gecmen ıcın senın aracın 200 hp fln olması lazım...kaldıkı 1 tır fln mumkun degıl butun vıdeolarını nasıl gıttıgını ızledım belkı 1 boy gecersın oda cok kucuk bı ıhtımal kardesım :)abartmayın yanı 1 tır fln komık olmayın cordabayla sahın bastırmıyosunuz...dun ben bastım 190 a geldıgımde adam 6 7 boy onumdeydı ben 200 e geldıdıgımde dahada uzaktaydı senın aracında kalıdıkı ben stock focusla 200 u gordugumde o 220 ustu bı rakamlarda buyuk ıhtımal yanı bence 1 tır fln deyıpte abartma bu arada sende alı kardesımde bırbırınızden bı farkı yok gozumde tarafsız olarak yorum yaptım :)
sakın olun uzamasın konu kımsenın kımseyle gelıp bascagı yojk zaten gereksız uzamasın...
--------------------
Arabayı yapan tuner bile yaptığı ayara 144hp öngörmüş(o civarda bir değer istemiş demekki) ama araba tekerde 110kw olmuş.:soru:
https://www.facebook.com/Thresholdof...type=3&theater
decat ve yazılımla tekerde 110kw :eek::eek:
Varmayin ustune :D
hayır sunu merak edıyorum adamın arabasıyla dalga gecmek cokmu hosunuza gıdıyo?bu sızın aracınıza yapılsa cokmu ıyı olur?
Ankara da degilim yolum duserse bulur,zevkle yediririm.
Bir akilli sensin forumda bir yerinden gucler cikariyorsun uyaran insanlara artislik yapiyorsun...
Hangi kafada yasiyorsun yada okuma anlama problemi mi var? Kim dalga gecmis? Herkes demis ki oyle olmaz. Neyse siz kafadan gucler cikarmaya devam edin..
1.sı ben guc ıle ılgılı bısıy demedım arkadas bı hesap yapmıs cıkar yada cıkmaz dogru yada yanlıs bısıy dıyemem...körmüsün bak bakalım ben 160 170 hp cıkar yazmısmıyım hıc mesajlara?onur 1 tır gecerım demıs bende gecemessın 1 tır abartma dedım gozun korse ankaraya gelınce haber ver ben o gozunu duzeltırım merak etme hıc...
2.side herkes bı dalga pesınde yok 150 hp yok 160 hp yok krankta 150 tekerde 160 dln bunlar hıc hos degıl o olmayan beyıncıgıne ıyı sok ben focustan yada 1.6 tdci hdi motordan yok 170 hp 180 hp cıkar dıye bısıy ıdda etmedım bu konuda...herkes bı dalgalarda adam yapmıs sunmus ınanmıyosanız dalga gecmenın anlamı yok kımse sana ınandırmak zorunda degıl tdcı hdı muhendısı senmısın?
ankaraya geldıgınde ılk ısın benı aramak olsun su lafı bana bı yedir...
Ankara da degilim ya sîk sen burdan daha giderli giderli, denk gelirsek ya pisman olursun yada hic orali degilmis gibi davranirsin.. bilmiyoruz sanki bu turleri...
Arabayla dalga gecende yok diyoruz ki olmaz sen baska bir yerinden anliyorsun.. Herkesin dedigi bir yazilimla 1.6 tdci hdi tekerde 110kw cikmaz. Onu gectim mal sahibi bu kadar savunmuyor,sana ne oluyor?
Beyler tartışmak yakışmıyor, oem turbo ile aklı başında olan her kişi az çok 1.6 tdci dan 150 teker hp si çıkmayacağını bilir diyorum ben de.
bunu söylemek için psa mühendisi olmaya gerek yok, ben de makine mühendisiyim .:) mezun olamamış olsam da her ne kadar..
Beyler hepiniz mübarek otomotiv mühendisi gibi konusuyorsunuz. 18 martta yayinlanan pakette 144hp dogrudur. 18 marttan bu yana 4 kez daha guncellendi bu yazilim ve turbo son seviyeye kadar acildi. Ayrica dalga dumen islerine girmeyin. Araç benim, varsa 1.6 dizel yazilimli araciniz buyrun deneyelim. Bunu size ispatlamaya yada ispatlama cabasina bile girmeyecegim. Faceden arastiran dostum. İsterden firmanin numarasini vereyim son degerleri kendin sor ogren. Lastikte alinan gucun motorda kaca tekabul ettigini falan sorabilirsin. Yok ama burdan yazip cizmeye devam edip benim arabamla kafa bulmaya kalkacaksanda dedigim gibi muadil bir aracla gelirsin deneriz. Burada hic kimse hic birseyi birilerine inandirmak zorunda degil. Ben simdi size pal buyuttum yazilimla 200hp desem ooo hepiniz kac mm buyuttun diyecek sonra o kadar buyutmeyle o guc alinamaz diyecek. Bu is cigirindan cikmasin hic. Konuyuda kirletmenin bi anlamı yok.