Millet baya coşmuş sağolsunlar, baya bilgi sahibi oldum. Pal büyütme yerine 2.0 tdci mondeo 140hp turbosu arıyorum şuanda, bulduğum zaman montaj daha kolay olacak 2-3 flanş ile olay çözülecek. Daha sonrada intercooler büyütme işine gideceğiz. Tabi bunlar ha deyince olmayacağı için zamanla olacak.![]()
ben hybrid turbo 1544 ile son halimde 2.1 bar peak 23 psi boost yürüyordum dahada fazla açılırdı açılmazdı diye bişey yok ama hem yakıt yok içerde hemde turboma güvenmiyordum
vallaha moralim bozuluyor mondeo turbosu falan diyinceyapmayın abii ya manifolt döküm kesim biçim kaynak işi yaş
orjinal bloktan çıkan turboya giden manifoltu kullanın ve eksoz emme tipi uygun 1749 bulun araya bi flanş yapın bunu da kimseye dimemarabayı sattım akıldaki projeler düşünceler dökülsün bari işe yarasın
![]()
malesef0-100 hadi 150 km ye kadar verimli ortalığı pislettiğide cabası ama 160 170 den sonra malesef araç tıkanıyor kim ne derse desin o kadar uğraştım ettim para harcadım polo gti ın orjinalini dahi geçemedim
![]()
poloya gelelim 1.4 tsi 180 hp stock focusu deler geçerdi ki şuanda ona harcadığıım paranın yarısını harcadım ( yazılım eksoz dv ) top speed de 265 i canlı canlı gördüm
harcadığım paraya deydi focus da 50 tl atıp 100km gazlıyordum , poloya 50 tl atıp 60 km hakkı ile keyiflice gazlıyorum
yani dizelden sonra baya bi keyifli oldu polo benim için...
isntagram da bayağı video var bektastalay bi kaç tanesini paylaşıyım
23 psi cont.
dumanlı son hali
gelin arabasına saldığım duman
bi tane daha boost ama burda debriyaj kaçırıyordu
verim deyince alınan güçten bahsetmiyorum. her motorun bir sınırı vardır. 1.6 tdci sonuçta bir dizeldir. çevireceği devir bellidir. yapabildiği max güçte polodan belkide 2 kat verimlidir. 1 cc mazotta bulunan enerji 1 cc benzindeki enerjinin az bir miktarını karşılar ama dizel motor bu yakıtla benzinden daha fazla iş yapar. o yüzden az yakar.
bir benzin motoru asla dizelden verimli olamaz. neden dizel motorların suyu geç ısınır ve kışın benzinliden daha geç sıcak üfler kaloriferi, düşündün mü ?
Byte-R
instagram: dogancglr
sımdı polo gtı la focusu bır tutmayın bencesenın focus neden o kadar cok yakıyodu? ben 50 tl ıle 180 km yol gıdıyodum 100 km ne?bu arada sattıgın aracla senın poloyu denedınızmı ?
bi cadde yapıp kurtköye gidiyorum arkadaşı bırakmaya , tabi heryerde dip gaz 50 tl bitiyordubunu demek istedim son zamanlarda çok yakmaya başlamıştı box dan sonra
şehir dışı 20 tl ye 100 zorlarsan yapıyordu 2.7 3 litre falandı şehir dışı ortalamam
benim verim anlayışım farklı o kadar masrafa 180 hp çıktığını bahsettim şimdi benim 100-200 üm 14 saniye polo ile focusu ölçemedim sıkılmaktan![]()
bu hızlanmam
https://www.youtube.com/watch?v=3Rtt...OcOWjrGCN2sJgQ
buda yol tutuşum
https://www.youtube.com/watch?v=1wop...OcOWjrGCN2sJgQ
ikisinide bana sunsaydı focus emin olun satılmazdı![]()
verimli değildiki motoru sattık tsi a geçtik ki motorunun (güçte) verimli olduğunu savunan işi bilmiyordur
stok motora yazılım yapıyoruz 135 140 hp çıkıyor çıkmıyor bide 1.6 tdi poloya yapın yazılım 170 180 leri görüyor verim budur
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)