Tabiki , ne kadar çok yanma, o kadar güç
Printable View
Geçmiş olsun. turbonun kesmesinin aslında yazılım dışında 3-4 nedeni daha var. aracın kilometresi,hava filtresi,egzoz çapı, kullanım tarzı...
yeni taktırdığınız turbo gayet güzel ve sağlam bir turbo. yazılım güncellemesi şart değil ama o ki turboyu büyüttünüz verimli kullanmak adına güncellemek iyi olacaktır.
cooler yeterli gelecektir ama büyütürseniz hem iat yi düşürürsünüz,daha fazla güç alırsınız,2-3 gazlamada aracınız şişmez.. vs vs
2 gün önce sanayiye gittim yağ bakımını yaptırmaya. Her zaman ki gibi mazot filtresi takılırken hava yaptı. Ama bu sefer baya uzun bir zaman çalıştıramadılar usta da hem manifoldun oradan hem de turbonun oradan balata spreyi sıktı. Balata spreyinden sonra egzozdan yoğun şekilde beyaz duman attı. Bi süre sonra dumanı kesti. 1 gün sonra tekrardan duman ortaya çıktı.Özellikle motor soğukken yoğun duman çıkışı var egzozdan. 2. vites gaza oturduğumda aynı şekilde yoğun duman atıyor. Antifiriz haznesine baktım su eksiltmiş. Yağ eksiltme yok. Dpf in içi boş yazılımla iptal edildi. Egr sadece beyinden iptal edildi. Moralim çok bozuk dertsiz başıma dert aldım gram duman atmayan araba yolda yanıyormuş gibi duman atıyor. Rolanti devrinde , çalışmasında ya da performansda bir değişiklik yok. Fikirlerinize ihtiyacım var yorumlarınızı bekliyorum.
ben değiştirirken küçük pet şişeye mazot doldurup, 3-4 liralık, filtrenin yanlarından dolduruyorum, tek marşta çalışıyor.
Aklinizda oldun vcds gibi programlar ile mazot pompasini calistirirsaniz sorun yaşamazsınız hic.
Beyler bu Hybirt turbo olayında işinin ehli ustalarımız kimler biraz gıdıklamak istiyorum benim golfü..
arkadaşlar merhaba,
triger kayışınızı kaç bin de değiştiriyorsunuz ? 77 binde hiç değiştirmedim. yazılımlı araç. sizde değiştirmeliyimim ?
117 binde. 60 binden beri stage 1 yazılım ile kullanıyoruz. Henüz değiştirmedik. 2014 Polo tdi
ölçmedim hiç before after yapmak lazımdı aynı dynoda.
-3.2 eğimde 22.45 sn 100-200 ölçtüm bugün ama eğim fazla geldi biraz :)
ama şöyle bi kıyas verebilirim.
-2.2 eğimde 100-180 sadece yazılımlı hali ile tek kişi, best 22.6 iken.
-1 eğimde 100-180 yazılım + dp , 2 kişi 19sn aldım net.
Arkadaşlar Polo 1.6 tdi oem intercooler kaç lt? Polo 1.4 Gti cooleri uygulayan oldu mu aracına?
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir yağ deniyorum, çok memnun kaldım. Gazprom 'un ürettiği bir yağ. Menşei Moskova
ilk sıcaklık değerine ulaşması ideal zamanda, motor ses düzeyi güzel & fiyatı nispeten uygun.
https://n11scdn.akamaized.net/a1/102...5234303745.jpg
Liqui molly 4200 den çok memnun kalmıştım ben. Epey denemeler yapmıştım. Denk gelirse bu yağı da deneriz.
Selamlar arkadaslar,
Obdeleven cihazi aldim. Ddya ve dgte motorlar icin torque degerlerini nasil okuyorsunuz. Bir suru parametre var driver demand torque degerini goremedim listede.
Tesekkurler.
@efe_ ben değiştirdiğimde bu haldeydi
2013 77 bin de aracım .
42 bin km'de chiptuning yaptırmıştım, şuan sildirdim. sizce ne kadar gider trigerim ? :)
Merhabalar Arkdaşlar,
2013 dsg caddy aracım var serviste 23r7 emisyon güncellemesi yapıldı yaklaşık her 300 km'de rejenerasyon
yapıyor eski versiyona çevire biliyormuyuz.
Üstünde 9977 emisyon yazılımı var
liqui moly yağların piyasada sahteleri oluyor mu ? motulların oluyor diye biliyorum fakat lm hakkında bi bilgim yok
Abilerim selamlar
1.6TDİ 2011 cay motorlu fabia aldım. Aracım normallerine göre 2 litre fazla yakıyor ve enjektör şakırdama problemim var. Vw grubunun zamanında araçlara attığı emisyon yazılımı yüzünden olduğunu söyleyenler var. Enjektörü yaptırsanda tekrar bozar diyorlar. Başına gelen var mı ?. Eski yazılımı nereden yükletebilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
şu sıralar yakıttan bence, CLH da bile enjektör sesi arada alıyorum.
ama cay motorlarda sık oluyor, eski yazılımı servis yüklemez, dışarıda chiptuning cilerde yükletebilirsiniz ücreti karşılığında.
Cay motor aracımda şakırdama sorunu ve çok yakma sorunu vardı. bilindik yerde yapıldıktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum.Takıldıktan sonra kalibrasyon şart. Bütün contalaraıda değişti 2000km dir bir sorun yok ve yakıt ciddi oranda düştü (50TL 235km yerine en az 350-400 gidiyor). araç sessizleşti ve sansıntı kesildi. aracım 207bin km'de ve 3 saatlik işlemi var. fiyatlar genelde 400-600 aralığında, 1000e kadar çıkıyor.
istanbulda nerede yaptırabilirim
abi enjektörlere nasıl bir işlem uygulandı bilgin var mı ve kim yaptı enjektörlerini. Cuma günü Allah izin verirse exclusive garage Fatih abiden randevu aldım. Downpipe yaptırıyorum. Oradan da yazılıma paşaoğluna geçicem. Eğer enjektörlerim düzelmezse ay pompa ya da Bilim Dizel de enjektör bakımına giricez hayırlısıyla.
Sanayide gördüm bugün aracı..