50 tl = 400 km yani 13 kuruşmu yakıyor aracınız benmi yanlış anladım acaba
Printable View
Şirkette personel kullanıyor, stage 1 yazılımlı. 5 litre sabit geziyor hep. Arada 4 lü rakamlara da düştüğü oluyor.
100 km düz yol adana osmaniye arası, enjektörlü big setup. Otobana çıkmadan 10 km şehir içi yol katettiğim için hız ortalaması 86 olmuş, normalde 110-120 arası geldim.
Xremaps
https://www.youtube.com/watch?v=hokf...ature=youtu.be
2.6lt biraz zor gibi geldi bana. Adana hatay arası oem enjektör 1549 turbo 90sabit 3.6nın altına düşmüyor.
Merhaba, bu ortalamayı 1 defa almadım osmaniyede çalışıyorum her hafta sonu adanaya giderken dönerken bu ortalamayı görüyorum. Çok ısrar ederseniz beraber deneyebiliriz :) Bu arada enjektörlerin büyük olması, ayarı ve yazılım gibi faktörlerden dolayı değişkenlik gösterir bu ortalamalar. Turbonun büyük olması etki etmez ama enjektör önemli. Bende de bv43 hybrid var.
Selamlar,
Tecrübesiz bir 1.6 TDI kullanıcısı olarak aşağıdaki konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Araç Seat Leon 1.6 TDI DSG S&S 115 hp 2019. Güncel 8K km de.
1- Yaklaşık 200 km de 1 partikül temizliği için rölantide 1000 devir çalışıyor. Genelde aracı stop ettikten sonra fan çalıştırıyor. Detaylı olmayan bir araştırma sonucu bu durumun olağan olduğunu öğrendim, ancak akü için endişeliyim. Bu partikül temizlik işi sebebiyle dikkat etmem gereken bir şey var mı, tavsiyeleriniz olur mu?
2- Yukarıdaki konuya ek olarak, geleneksel "dizel motor yüksek devir kullanılmalı" anlayışı bu güncel motorlarda ne durumdadır. Zira DSG buna pek müsaade etmiyor. Yüksek devir için işe gidiş geliş güzergahımda ya manuel kullanmam gerekli, ya da ceza yerim :) aksi takdirde hep sürekli düşük devir.
3- Biraz leona özgü bir soru olacak ancak, trim sesleri için 7-8K km erken midir? leonda kronik olduğunu okudum ancak bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum.
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bir kullanıcı olarak sizin de bana sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmaya hazırım.
Merhaba, yol bilgisayarı kalibrasyonu orjinal enjektöre göre vs vs ye göre yapılmış olabilir ondan orada gördüğünüz değer belki yanlış bu yakıt olayını pompada doldurup gidip gelip tekrar doldurup doğrulama imkanınız oldumu hiç ?
hocam partikül için araç rölantide 1000 devirde çalışmaya başladığını farkettiğiniz zaman eğer hala eve varmadıysanız devri 2000-2400 arası sabit tutmanız faydalı olacaktır. örneğin ben de ankarada yaşıyorum. şehir içinde gideceğim yerlere 80 sabit 2000 devirle gidiyorum. eğer bu şekilde yol yapacağınız günlük bir rotanız yoksa bu durumu farkettiğinizde 20km bu şekil bir sürüş partikül filtresi açısından sağlıklı olacaktır.
aracın kendini 1000 devire çekmesi demek kendini aktif rejene aldığını gösterir. yani ortadaki egzos valfi kapanır ve araç egzos sıcaklığını kurum yakmak için yükseltmeye başlar. siz bu sırada stop edip gittiğiniz zaman fan açmasının sebebi egzos ve motor sıcaklığını düşürerek çevreye zarar vermesini önlemektir.
araç rejenerasyon sırasında egzos sıcaklığını 600 derecelere kadar çıkarır. bu egzosa tutulan bir kağıdı kolaylıkla yakabilir örneğin.
özetle aracınızı şehir içerisinde rutin seyahatlerinizde akan trafikte 1800-2200 devir aralıklarında sürün. aracınız dsg ise manuel vites yükseltin ya da s moduna alın.
eğer böyle bir günlük rotanız yoksa aktif regen durumunda 20km lik bu şekil bir sürüş yeterli olacaktır. zaten sürüşten sonra araç otomatik 800 devire düşer.
bunu yapmazsanız eğer zaten araç partikül filtresi dolduğunda size dpf arıza ışığı yakarak bunu yapmanızı isteyecektir.(kitapçıkta yazar)
ha araç normal 800 devirde çalışırken bu şekilde bir sürüş kurum yakmaz. çünkü araç dpf temizleme modunda değildir. kafanıza göre devirli süreyim temizlensin diye bir şey yoktur. ama rutin olarak bu devirlerde sürmek kurum birikmesini en aza indirir.
Verdiğiniz detaylar ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim,
Sürekli 1.6 benzin manuel kullandım dertsiz tasasız, bakalım bu sürüş tarzına alışmaya çalışacağım.
1.6 tdi dsg bakım listemi hazırlamaya başladım. Triger, V, su pompası, motor yağı ve filtresi, mazot filtresi, hava filtresi, polen filtresi, şanzıman yağı ve filtresi, ön arka disk balata, amortisör, eibach 3.5 yaya geçeceğim hazır başlamışken, ön takımı a'dan z'ye yenileyeceğim, soğutma sıvıları, hidrolik yağı, direksiyon hidrolik yağı...
Mini bir servet ödeyeceğiz gibi gözüküyor :)
Selam , fikrinizi alayım. Bugün yakıt filtresi dahil bakımı yaptırdım. Sistemden de bir kontrol yapalım dedik. Bunlar çıktı.
[IMG]https://i.hizliresim.com/T1PgB2.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/hxg5Di.jpg[/IMG]
VAG Error Code: 10119
EOBD II Error Code: P00C6
Fault Location:
High Pressure Fuel Rail - Engine Cranking - Pressure too Low/Minimum Pressure Not Reached
Possible Cause:
Fuel level low.
Fuel leak/blockage.
Fuel Pump (G6).
Injector(s).
Fuel Pressure Sensor (G247).
Possible Solutions:
Check/Replace all faulty Wiring/Connector(s).
Read Measuring Value Blocks (MVB).
vag com da anlık hatalar çıkbiliyor diye biliyorum, tekrar tekrar denediğinizde aynı geliyor mu
Nihayet emisyon güncellemesi yazılımından kurtuldum araç jenerasyon görmedi daha
Ben de golf 7 1.6 TDİ midline plus var
uzun yolda (izmir-aydın) 3.8 litre yi gördüm. Sırf denemek için yaptım fakat bir daha asla yapmam . sürekli 80 civarı gitmek ve her türlü eğimden yararlanmak zorundasınız çok yorucu.4.5 litre civarı normal kullanımı var. Full gaz şeklinde gidince 8 litre yakıyor 180 ve üzeri
Şehir içi ise berbat bir trafik varsa 8.2 litre normal akıysa 5.2 filan görünüyor genelde. Max 1 depo ile gidebildiğim menzil 895 km . Araç 90 hp fakat bence gayet yeterli. Klima kompresörü arıza yaparsa zar zar ses çıkarır bilginiz olsun. Ben de 2 defa oldu ilginç bir şekilde.
1.6 tdi cayaj motor soft yazılımla kullanıyorum araç gidiyor baya iyi 220 230 yazılımlı b8 passatı boy boy yiyor.. araçta herşey orjinal halinde egzoz v.s, fakat arkadan gelenler siyah duman atıyor diyorlar normalde gözükmüyor duman tamponda is bırakmış halde görülüyor. partikül dolu değil, enjektörler tam sorunsuz çalışıyor kontrol ettirdim.. ne olabilir? başkan @Oz` ?
120 bin km de dsg aracım var bakim zamani geldi. Yetkili servis aradim indirimli hali 3.200 tl dediler bakım ucretine. Anadolu yakası güveneceğimiz yer varmıdır bakim için.
Merhabalar konuyu hortlatayim.
Polo tdi cay motor aracim var.Dp egzoz yazilim(1.5 bar) mevcut.2 ay once once turbom egzoz tarafindan mil dagitarak kesti.Aracin canini alarak kullanan biri deilim fakat dusuk basincta egzoz tarafindan milin dahitmasinin sebebi ne olabilir ?
Diagnostik limitleri 255mbar, fazlasını göremezsin vagcom ile log almadıkça .
Turbomu inceletcek durum yok zaten yenilettik, egzoz pali yoktu ortalıkta. 225 bin km de 40 derece dış sıcaklık klima açık 40 dk boyunca 220 üzeri hız standartın üstüne 0.5 bar kadar fazla basınç (4000 devirlerde) ile gayet normal. EGT tamamen :)
beyler selam, kardeşimde leon 2014 1.6tdi dsg 105hp var. bende a3 2013 1.6 tdi dsg 106 hp aldım. leon 100.000de a3 150.000 de. a3 ü alır almaz bakımı yaptırdım fakat a3 te çekiş daha düşük. kız kardeşim bile farketti. acaba neden olabilir? yakıt olarak iyi a3 şehir içi şehir dışı karışık 950km gittim bi depo ile. hep aynı güzegahta a3 ve leonu deniyorum a3 sanki motoru sağır kalmış gibi biraz daha nazlı hızlanıyor. neleri kontrol etmemiz lazım?
bi kaç kez rejenasyon yapınca otobanda baya zorladım son gaz 200-220 ye kadar gördüm yokuş aşağı. sonradan rejenasyon bi kez yaptı ama. partikül tıkalı ise ne yapmak gerekir ve tıkalı olup olmadığını nasıl anlarız? egr kaçırıyor ise nası anlarız ve ne yapmak gerekir hocaam? teşekkürler
hocam pm atıyorum