Aracında egzantrik kullanan varmı ve 2260 boyutunda turbo kullanan varmı arti eksileri nedir
Printable View
Aracında egzantrik kullanan varmı ve 2260 boyutunda turbo kullanan varmı arti eksileri nedir
Golf 6 aracımda 1 yıla yakındır bu durum var. O gün içinde arabayı sakin kullanırken ya da ani hızlanmalarda veya 100-120 km hıza dip gaz çıkarken herhangi bir problem yok. Ne zaman ki 140-150 km hıza sıkıştırarak çıkarsam aracın içine yanık kokusuna benzer bir koku geliyor. Bahsettiğim koku yoğun değil hafif bir şekilde geliyor. Daha sonra o gün ne kadar sıkıştırsam da koku gelmiyor. Koku sanki egzozdan değil de motordan geliyor gibi. Araçta yazılım var aynı zamanda dpf-egr iptal. Bilgisi ya da fikri olan var mıdır?
Aracı 4 seneden beri yazılımlı kullanıyorum. Bu süre zarfında egr ve dpf de iptaldi. Bu zamana kadar genelde hep egr iptalinin faydalı olduğunu yazdık konuştuk. Şimdi bakıyorum egr iptaliyle alakalı zararlı diyenlerde çoğaldı. Özellikle sanayi ustaları ezelinden beri iptal işine pek sıcak bakmıyorlar. İptalinin yanma odasındaki sıcaklığı arttırdığını ve pistonlara zarar verdiğini savunuyorlar. Benim egr soğutucusu çatladı şu an zaten mecbur iptal şekilde kullanıyorum. Uzatmayayım tekrardan yeni egr alıp takmaya gerek var mı gerçekten motora zarar veriyor muyuz bu şekilde?
2014 polo tdi. 85k km dir sadece yazılım var. Ne Egr ne partikül iptal edilmedi. Sadece yazılım. Tıkanmış mıdır filtre dolmuş mudur hiç bir fikrim yok. Araç 140 bin civarı. Ne turbo ne triger, bobin vs hiç bir ağır bakım yapılmadı araca. Arada aklımıza geldikçe yağını filtresini değiştiriyoruz. Yakıt filtresini de 2 defa değiştirdik. Ha şu var , 55 binde yazılımı yaptırdığımızda 80-160 hızlanma 14 saniye ise şimdi 15,5 falan. İllaki biraz performansı düştü. Egr , dpf, bobin vs belki değişse ya da temizlense eski haline gelir.
Konuya biraz can gelsin.polo 1.6 tdi icin hibrit yapitiricam fakat orjinal filitre kazani hibrit turbo icin yeterli olurmu basincim dusuk olucak sehir ici kullanim icin bu konuda tecrubesi olan abilerimizden bilgi alabilirmiyim.
Bv40 ve 1549’un çok farkı var mı? Poloya hibrit turbo düşünüyoruz
Aracım fabia 1.6 tdi şuan downpipe ve paşaoğlu yazılımla kullanıyorum. Mayıs gibi turbo değişikliğine gitmeyi düşünüyorum. Enjektörlerimi revize ettirmek istiyorum odisten baktığımızda bir tanesinin değeri baya bozuktu. Maslakta bilim dizele sordum açmadan bilemem meme değişirse 2800tl yi bulur gibi bişi dedi. Bu fiyat bana çok yüksek geldi. Önerebileceğiniz bir enjektörcü var mı ? saygılar
selamlar 1.6tdi cay için. İstanbulda bildiğiniz işçiliği düzgün dürüst enjektörcü tanıdığınız var mı ?
isteyen olursa elimde cay polo turbosu var oem.
100.000 kmdeki araçtan söküldü
golf clh oem hibrit nasıl olur fikri olan yapmış olan var mı ?
onu bulmak da mesele şu an sanırım
İyi akşamlar herkese. Bu sabah Elm ile aracın değerlerine bakarken fark ettim, basınç peak 22psi olması gerekirken 35psi göstermekte araç boştada aynı şekilde 14-15 psi da seyretmekte. Arıza kaydı düştümü diye bakarken P0049 turbine overspeed kaydını gördüm. Araç CLH üniteye sahip denk gelen var mı ?
Hocam emme manifold basıncına baktınızmı ? Atmosfer basıncı 1ATM=1BAR=14.7 PSİ dır. 22 psi da turbo basıyor 22+14.7=36.7 psi basınç görmeniz normal
1449 un fiyatları ne durumdadır acaba ? birde kime yaptırabiliriz ?
en son 6 bin civarlarıydı sanırım
Youtube'da soluksuz hızlanan bir Polo var.Araç sahibi gt20 turbo olduğunu yazmış.Şöyle bir baktım, 2.5 tdi turbosu olarak görünüyor.Tadilatsız kullanılabiliyor mu bu turbo?
Benim cevap kabul görmedi sanırım :)
Öncelilkle herkese iyi günler diliyorum. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 2020 polo 1.6 tdi adblue için yazılım düşünüyorum . Önerileriniz nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.
2015 ten beri aynı makine 2019 itibariyle de adblue eklentisi mevcut, sizin 95 hp lik versiyon ile güncel 115 hp lik versiyonlar arasında mekanik herhangi bir fark söz konusu değil, güç farkı yazılım kaynaklı.
Ancak yukarda belirttiğim gibi üretim tarihi 2020 nin 6. ay sonrası olan araçların yazılımı içinde farklı bir tuning koruması mevcut, bu sebepten ötürü cihazlar iletişim kurup okuyabilse dahi hazırlanan yazılım yüklemesini beyin kabul etmiyor bu protokol kırılmadan da yazılım yapılamıyor araçlara :) hemen her firma bunun kırılmasını bekliyor 2020 6. ay sonrası üretimli araçlar için.
1,6 tdi larda normal ve uzun süre tempolu kullanımda yağ sıcaklık değeri ne olmalıdır ?
İzmir taraflarında 120-130 arası yükseldi tedirgin oldum 1000 km önce koyduğum Edge 5-30 u Luqui Molly ile değiştirdim ama yine yüksek devam etti. Hava sıcaklığı çok yüksek diye düşündüm ama istanbuldada durum aynı malesef. Yağ soğutucusu vb. Bir sıkıntı olabilirmi? Nereye odaklanmak gerek?
İzmir-İstabul otobanını komple 415-420km ayağımı gazdan sadece bursada çektim çevre yolunda hep tapagaz 186km ortalama ile gittim 120-122'yi geçmedi benim. Liqui Moly + Ceratec var şu an üzerinde gündüz gittim yaz sıcağında. Kimsenin bir 1.6tdi 'ı daha çok zorlayabileceğini düşünmüyorum :D
Edit: RSA Stage 1 yazılımlı aracım.
Aynı şekil Riva dan bağlanıp Osmangaziye kadar nefes aldırmadan gidebildim sonrası ***** yağ sıcaklığını görünce 110-120 gitmeye başladım.
Ceratec geçen sene yaptırmıştım onu yenilerim ama Luqui Moly sonrası bile 150 - 160 lara geldiğimde 130 derecelere çıktı ısı.
Hala araştırıyorum mantıklı bir çözüm bulamadım.
Selamlar,
TDI için
Kutu içi filtre P0299 hatasına sebep olur mu?
Kesintisiz 1000 km kullandim uzun yolda bir kere anlik bu arizayi vermis. Hatayi sildim tekrar etmedi.
Selamlar,
uyarı verdikten sonra 5 litre Adblue eklememe rağmen ikaz lambasını söndüremiyorum, 750 km sonra motor çalışmaz diyor, deneyimleyen var mı acaba bu durumu
Araç 2019 Leon FR DSG