1.6 tdi var 1.6 tdi varrrr:))))
Printable View
1.6 tdi var 1.6 tdi varrrr:))))
herkese iy geceler polo alma arefesindeyim motora 3500-4000 gibi bi rakam ayırıyorum. Sağlıklı bir şekilde bu bütçeyle neler yapabiliriz ? yazılım-dp-egzos üzerine işçilikdahil 1,6 tdi larda daha iyi yürümesini sağlayacak hangi parça eklenebilir ? araştırıyorum sürekli ama çeşit çıkmıyor karşıma sürekli yazılım-dp li araçlar. Turbo büyütmeyi düşünmüyorum. 200 hp lere sağlıklı çıkmak yeterli benim için ama hesap yapamıyorum.
200ün üstüne stock turbo ile çıkmak zor
Stock turbo ile 190'lar limitlere geliyor sanırım
anladım 200 civaı derken üstünü kastetmedim yazım hatasından dolayı öyle anlaşıldım kusuruma bakma :) yani o civarlar sağlıklı olduktan bana yeterli. varmı o hp lerde yürüyen polo videosu. izlediklerim yazılım-dp li genelde, bu ikisiylr hard yazılımla o hp lere çıkılıyormu yoksa wastgate-cooler fln giriyormu işin içine.
İstanbul parka çıkan 1.6 tdi görmüştüm sanki de hatırlayamadım, burdan biri mi ? Hızlı bir tdi, güzel süreler yapabilir aslında :)
yazılım, komple egzoz vs ile 170-180 hp(serp dyno) arası rahatlıkla yakalanabilir, hatta emülatörle basınç biraz daha açıp, 200'lerde zorlanır, ama turbo limitlerde kullanılmış olur, bu güclerde intercooler saglık açısından olmasında fayda var, box' hard yazılımlarda kullanmaya gerek yok, zaten basabilecegin basıncı bastıgın için, gerek kalmıyor.
Paşaoğlu Polo vardı sanırım slicklerle çıkmış yanlış hatırlıyor olabilirim.
zayıf güçlü kalmasından ziyade bence daily arabalar pist kullanımına uygun değiller, hararet yapma ihtimalleri olacagını dusunuyorum + bi kaç tura kalmadan frenler ne durumda olur biliniyor. arabanın şişip gitmemesi, baskının yıpranması, lastikleri söylemiyorum bile.. bence aracınız çok yıpranır, inceldiği yerden kopar. ben de çok istiyorum piste çıkmam ama stock arabayla çıkmak istemem açıkcası.
2.44 dönen polo arkadaşımın aracı, paşaoğlu yazılım var 3.5cm yay ve slick lastik ile trafikli bi seansta döndü o süreyi.pist tecrübesi olan biri aynı araçla 2.40ları görür onun ilk çıkışıydı.keyif verir yani kullanabilene
2014 leon 1.6 tdi lar clh motormu yoksa cay mı?
Sürekli yani hiç soğutmadan gazlarsan evet, o kadar kolay hararet yapmaz bu arada araçlar.
Ilk 2 turu nispeten Isınma sayıp 3-4ü hotlap atarak 5 te soğutup 6 da bi daha hotlap atarak 7. Tur tekrar soğutarak 20dk lık 1 seans minimum kayıp (fren lastik vs) maksimum keyfi verir bu güçlerdeki / sınıftaki araçlarda ist park için bence
6r için 5cm yay önerileriniz nelerdir acaba.
H&R Almanızı öneriyorum şiddetle. 3.5 - 5.5 Low Versiyon
Teşekkürler cevaplarınız için rica etsem fotoğrafları varsa bana gönderebilir misiniz. Bu hafta bir seçim yapıp almak istiyorum.
Ön tam ideal halde. Arka belki çok az daha düşürülebilir ama beni hiç rahatsız etmiyor. En azından 5 kişi ve bagaj dolu halde sürtmeden seyahat edebiliyorum.
http://i.hizliresim.com/AAo4vr.jpg
http://i.hizliresim.com/q4g6nQ.jpg
Çok güzel olmuş iyi günlerde kullanın sizde son olarak fiyat ve nerden bulabiliriz bilgisi verirseniz çok makbule geçer :)
H&R yay için de fiyat alabileceğimiz bir yer önerisi olursa oda çok iyi olur.
Ben arastirdim zamaninda ama hicbirsey bulamadim
-Redeagle ureten kimdir?Nerese uretilmistir? Hicbir bilgi yok
-Redeagle sitesi yok
-Yurt disinda yorumlayan birileri yok
-Turkiye disinda baska satisinolan yerde yok...
Ben bunlari bulamamistim,sanirim Turkiyede uretiliyor ve FK Tarzinda bir yay,fazla arastirmadim ama yukaridakkleri bulamamam bana yetti :)
Red eagle yayları Türkiye üretimi değil. Piyasaki çakma fk, tein, apexi, mishimoto gibi ne olduğu belirsizde değil. Yaylar Birlas için Hollanda da bulunan Cobra Suspension firması tarafından Redeagle markası adı altında üretilmektedir. Cobra'nın ürünleri de avrupada oldukça kullanılan ürünlerdir.Ürünlere ait tüv sertifikaları bulunmaktadır. Yani öyle sanıldığı gibi boş beleş bir ürün değil.
Kendim kullanıyorum diye körü körüne yorum yapmıyorum. Araştırarak özellikle bu markayı tercih edip aldım. Yaklaşık 3bin kilometredir kullandığımdan ve memnun olduğumdan da ben şahsen öneriyorum.
h&r varken diğer markaları önermiyorum, en azından orjinal amortisörle. Gti'da kullandım, çok memnundum konfor/yol tutuş olarak idealdi..
orjinal amortisörlerle 6r da pek rahat edebileceginizi söyleyemem bende aracıma el yapımı coilover taktım fakat cok fazla sekme yapıyordu cünkü amortisörler o tarz kullanıma uygun degil bu yüzden kw st1 coilover kullanıyorum ve orjinal halinden daha konforlu.
Bizde hararet göstergesi yokya oil temp-water temp saati alayım diyorum. En doğru gösteren ürün hangisidir ? Araba full stock ama ben yinede o 2'sini görmeden gitmek istemiyorum.
Siz ne dersiniz ?
beyler araçlarınız kaç kmdir yazılımlı hangi güçlerde yürüyor ? bende yazılım yaptıracağım ama sadece yazılım yapılacak dpf iptal vs düşünmüyorum. Bu şekilde yürüyen kaç kişi var Debriyaj 2-3 yapıp torqu arada hissedecek şekilde gazlamaya ne kadar dayanır? Çok açmadan soft plus yazılımla kaçırma olur mu ?
aracıma 1800 km de iken yazılım ve dp yapıldı. 150-160 hp civarı 10.000 km ye kadar kullandım. 10k da iken büyük turbo uygulaması yapıldı. 240 hp de 11.000 km dir sıfır sıkıntıyla geziyorum. aracım 21.000 de. bir kez debriyaj kaçırdı. 3-4 kez sıkarak kalktım hava sıcaktı. onun haricinde şu an oem debriyaj sıkıntısız yürüyor. zaten fazlada sıkmam arabamı, pata küte gazlamam.
hala orijinal debriyaj 240hpler maşallah baya zevklidir imrendim valla :) enjektör değiştiniz mi?
bana 150-160 arası yeter gibi orta karar bi ayarla yürümeyi düşünüyorum. Senin hissiyat şimdi baya farklıdır ama 150 civarı nasıldı araba?
Aynen Levent Lazım öyle bi konu ama benden başka aktif kullanıcı yokki :D mecbur diğer almanlarla takılıyoruz yabancılık çekmemek adına debriyaj kaçırma söz konusu değil zatende ben merakımdan soruyorum.
Özgün bizim arabada yazılımla 180bg lere kadar çıkmış dpf üstündeyken torq 400+ olunca anca kaçırmaya başlamış :)
150-160 arası istememin sebebi aslında birazda dpf tıkanmasın ,uğraşmak istemiyorum onunla o yüzden
bırak 150 yı 130 larda bıraksan o dpf senı hayattan sogutacak soleyım :D ya yazılım yapma yada dpf yı ıptal et 1 defa da yazılımla kurtul.yoksa 2 defa yazılım işi çıkacak (ornek ben :D)
Yazılım muayenede sorun çıkarıyormu acaba
muayende ıstersen elemana benım gıbı arabamda yazılımda var muhabbetı yap hıc bır sey olmaz
DPF ne olursa olsun kesiyor yazılımdan sonra aracı yine.. Normalden de daha çok regeneration yapmak gerekecek yine.. Bence de DP yapması kolay bir yapı varken 2 kez uğraşmak yerine 1 defada hepsini tertemiz yaptır derim, orta karar bir yazılım ile 175 hp / 380 nm lerde sorunsuz sıkıntısız binersin derim. Yakıta fazla abanılmazsa hem duman az olacaktır hemde tork limitlenmiş olur, debriyaj kaçırma ihtimali düşmüş olur Sinan :)
Bence iyi düşün :D N47, 1.6 bile olsa keyifli motor :)
iyi gaza getiriyon sende :D ama haklısın bi düşüneyim ben bu işi :)