seat leon mk3 1.6 tdi clh için
teşekkürler abiler
Printable View
Bronz baskı balataya geçen var mı hiç? Haftasonu bronz'a geçiş yapıyoruz kısmetse.
Kullanan varsa oem 'e göre farklılıkları yazabilir mi ? Kavrama, tepkime açısından.
Bu hafta yazlık jant lastikleri takıcam 18 inç jantlarım 18 takınca çok yüksek duruyo araba hangi yayı kullanmalıyım golf kullanıcıları hangi yayı kullanıyosunuz blueline bide TA technix diye coilover markaları var bunlar güvenilirmidir acaba ayrıca yaylarını satmak isteyen olursa ilgilenirim
Selamunaleyküm arkadaşlar,
Konumuz hayırlı olsun, CAYB motor ile takipteyim :)
Resimdeki 3 numaralı parçalar 1.6 TDI Polo 6R araçlarda kaç mm bilen varsa paylaşabilir mi?
http://i57.tinypic.com/1z7sic.jpg
"Front anti roll bar bush" (viraj demiri burcu ya da viraj çubuğu lastiği diye de geçiyor) 17.5 mm mi, 19 mm mi, 20 mm mi?
Bende polo 1.6tdi ile aranızdayım.
Vw tech ilkan ve ismail usta sağolsun çok güzel şekilde bakımımızı yaptılar. Kusursuz oldu araba şuanda en ufak bir eksiği bile yok mekanik olarak.
Yaza muayene var,muayeneden sonra yazılım cooler egzoz yapıp bırakıcam kısmetse.
Öncelikle sizlere sorularım olacak;
1) normal ayarda (ne soft ne hard) alınacak güç (dynamicste) ne civarda olur ?
2) Kat ve dpf iptalinden sonra seste artış oluyor mu ? Polisin çok yoğun olduğu rotada araç kullanıyorum. Bu sebeple sessiz olması ama kat ve dpf'nin takılı olmaması gerekiyor. Bu işlemi yaptırmak için nereyi tavsiye edersiniz ? (istanbulda)
3) radyo (rcd310) bi sorun var sanırım. Bazen tuşları ve ekran ışığı çalışmıyor. Kontak aç kapa yapınca düzeliyor. Bunu yaşayan yada çözümünü bilen var mı ?
4)Cooler olarak ne tavsiye edersiniz iatın düşmesini ve sorunsuz olmasını tercihen plug&play kesme biçme olmasın istiyorum. Ara borular silikon mu olmalı krom mu ?
Öncelikle hayırlı olsun
1- 140 civarı bir güç alırsın
2- kat ve dpf iptalinden sonra ses çıkmıyor. Düz boru yaptırırsan ortaya bir susturucu taktığın takdir de ses makul çıkıyor.
3- Rcd- 510 tak hiç uğraşma
4- 6,5 lt olarak aldım borularını değiştirip takıcaz montaj dan sonra isterseniz resimleri paylaşırım
145-150 civarı alırsın dpf iptali yazılım cooler ile dd üzerinde Ufuk.
6.5 lt civarı cooler yeterli oluyor diye biliyorum, hatta oem s3 cooler ı falan da olur.
ortaya tüp koydur sesi güzel oluyo, rahatsız etmez polislerle dert olmaz :)
Bi soru sorucam biraz cahilce bu dizel araçlardan alınan egzozdan rüzgar sesine benzer bi ses çıkıyo ya onun için hangi işlemleri yapıyoruz partikül temizlemesi diye biliyorum ama arabaya bi katkısı olurmu güç bakımından böyle yapmaktansa düz boru ortaya susturucu daha mı mantıklı istediğim ses rüzgar sesi fakat böyle altttan biraz hırıltı
kat+ dpf yazılım fakat cooler olmasa çok sorun yaratır mı?
kat ile dpf birlikte iptal ediliyor bitişik bildiğim kadarıyla mehmetmert de iptal ve yağ sıcaklığı düşmüştü
Araçta ya kat ya dpf olur, genelde 2010 sonrası araçlarda dpf mevcut. Gelişmiş katalizör, dpf ile birlikte egr iptali de yapılmasını öneririm ben.
Evet pdf+ egr olması lazım yanlış yazmışım. Pist falan durumu yok arkadaşım yapacak da cooler olmadan sorunsuz olursa öyle yapalım o zaman..
dpf iptal ederken downpipe yapıyor musunuz?
clh(vag 1.6 tdi bosch) motorun dpf sistemi. egr kökten iptal, fişi çekik durumda.
http://i.hizliresim.com/AAvDO7.jpg
http://i.hizliresim.com/gkDrb2.jpg
arkadaşlar aracımı yeni sattım golf 7 1.6 tdi comfortline manuel veya leon tdi dsg düşünüyorum ikisinin fiyatlarıda 60 bin civarında yükleme konusunda dp ve yazılım yapmayı düşünüyorum dsg araç bu işlemlerden sonra manuelden yavaş kalırmı birde kavrama zırt pırt değişirmi torktan dolayı?son olarakta leonmu sizce yoksa golf mü?
dsg arac s ici rahat olur diye dusunuyorum ama bu kavrama problemide korkutuyor acikcasi manuellere yogunlasicam bu gidisle.
cevremde herkes duz olsun golf olsun diyor fakat golfun dsgsine butce el vermiyor bende leonlara yoneldim yazilim sonrasi kavramada sorun olucak manuel daha iyi gibi bana
sarı renkte megane coupe 1.6 dci da güzel olur
2 sene 1.5 dci megane coupe kullandim farkli bisey istiyorm :)
^^Bi soru sorucam biraz cahilce bu dizel araçlardan alınan egzozdan rüzgar sesine benzer bi ses çıkıyo ya onun için hangi işlemleri yapıyoruz partikül temizlemesi diye biliyorum ama arabaya bi katkısı olurmu güç bakımından böyle yapmaktansa düz boru ortaya susturucu daha mı mantıklı istediğim ses rüzgar sesi fakat böyle altttan biraz hırıltı^^ sorumu tekrarlıyorum :)
Fışşşş eden istiyosan o çok başka bi kafanın eseri.. Dolmuşçu işi diyeyim.
dpf yerine dp yaparak şöyle sonuç alınıyor..
https://www.youtube.com/watch?v=pi7oGHhx1U0
Paylaşım için çok teşekkür ederim istediğim ses bu zaten diğer o dediğinz gibi fışş eden ses bizim burda okul servislerinde oluyo :) peki sadece dowpipe ile alınan sesmi bu o zaman bunun haricinde orta susturucu sökülüp son orjinal susturucu kalsa veya performans egzoz alınsa sona çok güzel bi ses elde edilir:)
downpipe+komple egsoz mis olur kendi aracımda dp var ses bu şekilde diyebiliriz
kısmetse bi aya kadar downpipe yaptırıcam 700 tl fiyat alddım fiyat nasıl sizce downpipe ı yapacak usta ankaranın en iyisi denebilir hani sıkıntı çıkmaz işçiliğinden
Bide internnette ikinci el downpipe gördüm 1.4 tsi iler için yokmu 1.6 tdi için ikinci el downpipe satanlar
Mehmet Gazihan'da vardı diye biliyorum, ulaş derim Mehmet abiye.
Bayadır yazmıyo mehmet abi konuya bi direct atıyım ona
Cooler kullananlar hangi cooler'ı kullanıyorlar.
2.5tdi transporter coolerı vs gibi oem ürün mü yoksa aftermarket bi parça mı ?
Elinde olup satmayı düşünen olursa pm atabilir
Aynı şekilde dp içinde elinde olan pm atabilir
1 hafta sonra mishimoto takılacak inş.
Beyler 2 çeşit DP var.
biri orta ek yerine kadar tek parça , spiralli.. bunu komple almak veya yaptırmak isterseniz 2katı ücretle karşılaşırsınız.
2.si partikülü dibinden keser yukarıya bağlarlar, az malzeme, az işçilik düşük ücret.
Bende Polo için komple DP var, ama Golf e veya leona uyarmı bilmiyorum. Yarım DP lar da olması lazım depoda. Gelin bakın, işinize yarar bişey bulursanız alır gidersiniz.
Merhaba ,
1,6 dizel ile ist.parka giden varmı acaba keyif verir mi sizce ne dersiniz?