Levent çok güzel söylemiş, dpf iptal etmedikten sonra yazılım yapmak bana saçma geliyor.
Printable View
Levent çok güzel söylemiş, dpf iptal etmedikten sonra yazılım yapmak bana saçma geliyor.
Seni tanıyorum diyelim :) duman atmasın istiyosun ama dpf iptal etmemek tek yöntem değil yani :) daha sorunsuz bilebilecekken, bence 400-450 daha ver max istediğin gibi olsun :) bende 10 hp farketmeyeceği için kat duruyor :D +30 alınabilecek araba olsa dk duramaz :D
2 gün önce egzoz işlerini hallettim şimdi yazilim yaptiricam artik bu hafta aklimi kurcalayan bi soru var yazilim muayeneden geciyormu acaba bide ankaradayim nerde yaptirmami tavsiye edersiniz
Biraz alakasiz olacak fakat sizi bulmusken sorayim, 1.6 tdi Polo icin yol bilgisayari ve cc nerde en uygun taktirabilirim?
Benim vag-comdan amerikan parklar açık,ama yanmıyor,parkları yakınca arıza ışığı yanıyor. Sebebi nedir ? Ustam diyotu veya ampulün sıkıntı olabileceğini söyledi.
Ayrıca 1.6tdi'ında dp olan kimler var ? Nerede ne kadara yaptırdılar ses nasıl ?
bu egr iptalini tam manasıyla kim açıklayabilir acaba yaptırmayı düşünüyorum maliyeti nedir nasıl yapılı kim yapark güce etkisi ne olur araca eksisi ne olur her yönden yorumlayacak biri varmıdır acaba teşekkürler.
Ben kısaca tek cümelyle özetleyeceğim :), EGR exhaust gas recirculation yani egzost manifoldundan yakılmayan hava yakıt karışımının tekrar bogaz kelebeğine verilerek emmeye aktarılıp tekrar yakılması. Böylece co2 oranı düşürülmesi ve daha fazla yakıt ekonomis çevre sağlığı vs, iptali genelde mekanik olarak basittir. elips şeklinde bağlantısı vardır bogaz kelebeğine doğru. oraya bir metal conta yaptırır ve kapatarsın. Araç böylece daha fazla o2 ve taze hava çekebilir. Ancak bunu yazılımlada desteklemen gerekir
bu cay la clh motrun arasında ne farklar var
fiyot ve ampül de sıkıntı yoktur, far arızası veren soketi iptal etmek gerekiyor, şirinevlere yakınsan yönlendireyim, modüllü yapan yer var, elinle kısabiliyorsun, muayene sorunsuz girip geçersin.
dp içinse bir çok hızlı tdi'da dp var, fiyat işçilige göre degişir, en az 600-700 diyelim.
aracımdan söktüğüm dp satılıktır yardımcı olabilirim
durmak yok :D egsoz yapılırken yenilendi pd sıkıntı yok hafta sonu kısmet olursa bi gaz atmak istiyorum bakalım
inş. haberleşiriz.
golf 7 deki downpipe mk3 leon a uyarmı? gören bilen varmı ?
1.6 tdi 90 lık polonun vitesleri oldukça kemikli ve sert. Hepsinde böyle midir? Araç 2013 model.
debriyaj ne durumda? veya km ne civarda? şanzıman yağı ile bariz yumuşar, debriyaj bitmeye yakın da geçişler ve pedal sertleşebilir.
Ayrıca motor kulakları biraz nanay gibi geldi bana araca boşta gaz veriyorum oldukça sert bi şekilde sarsıyor aracı. Tamamen boş hissiyatlar olabilir. İlk defa 1.6 tdi kullanıyorum.
Polo nun downpipe ı golf 6 ya uygun olurmu
Hep merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum.
1.6 TDI motoru bu kadar farklı kılan nedir ? Turbo büyütmeden 180-190 HP ve de sıkıntısız güçlerden bahsediliyor.Yüklenmiş 1.6 TDI Poloların da nasıl gittiğini biliyoruz.Neden PSA 1.6 HDI ya da BMW 1.6D ya da Korelilerin 1.6 CRDI motoru değil de 1.6 TDI ? Aslında sormak istediğim 1.6 TDI ı bu kadar verimli yapan tam olarak nedir ?
.................
almanların dizelleri daha dayanıklıda o yüzden :) 116d den 180 bg 400 torq da Alınabiliyor ama debriyaj çabuk biter birde uğraşan yok 116ed ile diğer markalarda yazılım sonrası daha çabuk sıkıntılar baş gösteriyor en büyük fark dayanıklılık ve teknolojik iyileştirmeler
Aslında bir sebebide çok satılmaları piyasada çok var ve bunla beraber aftermarket ürünleride çok oluyo. Arabada öok ugrasanda olunca tutuluyo araç :) yoksa 1.6hdı ide 200 hp yaparsın yapılmıyıcak iş yok araba işinde sen paradan haber ver :):):)
Bugün kızdırma bujisi ışığı yanıp sönmeye başladı yolda giderken, stop ettim geri çalıştırdığımda yoktu, bir süre sonra geri geldi sonrasında motor arıza ışığı da yandı. Geç saat oldu yarın göstericem artık ama aklıma takıldı, yakıt hattı falan felan yazanlar olmuş bazı sitelerde. Herhangi bir anormallik yok araçta. Sorun neden olabilir, başına gelen bilen var mıdır?
Partikul sensorlerinden biri bozuldu buyuk ihtimal.yada fark basinc sensorun bozuldu.
Arkadaşlar gti için yaptırdıkları forge replika intercooler Tdi'lara takılabiliyor mu ?
1.6 tdi aracına intercooler uygulayan varmıdır etkisi ne kadar oluyor hangi aracın intercoolerı kullanılabilir yoksa üretici firmalardanmı bakmak lazım