http://www.techturkey.com/forum/otom...at-b5-tdi.html
bu benim aracın konusu aynı motor aynı araç belki fikir verir :)
Printable View
http://www.techturkey.com/forum/otom...at-b5-tdi.html
bu benim aracın konusu aynı motor aynı araç belki fikir verir :)
99 passatlarda 2001 ve üzri olanlardan farklı bir kontrol unitesi var.. işler biraz farklı yürüyor..
Stock albea 1.3 mjet var 75 hp neler yapabiliriz fazla sıkıntıya sokmadan ..
2005 Corsa C 1.3 CDTI
Kat iptali Egr iptali(beyinden) Son susturmayıcı :)
Chip tuning
Tekerlekte 95bg 205Nm Tork yada 110bg 235nm tork krankta
1.3 multijet 2006 punto aracım ıcın motor modıfıyesı ıstıyorum ve sızın fıkırlerınıze danısmak.aracta suan 51 duz boru kat ıptalı ve aem costum fılıtre mevcud yazılım olarak ecu fastte yaptırmayı dusunuyorum cok abartıya kacmadan turbo buyutme ıntercooller buyutme nerde yada ne projede yaparız ve turbo buyuturken pıstonlara zarar vermeden dızel ıcın forget var mıdır ? yardımcı olursanız sevınırım 75 hp stock motor
35AR5226
1.5 dci 65 hp kangoo
yazılım + chip box + intercooler + alüminyum borular + spor hava filtresi ve borusu + megane turbo pervanesi + boost controller + egr komple iptal + blow off + eksoz monifoldu genişletildi + kat iptali + vanalı eksoz
1.5 bar basıyo şuan en son 102 hp cıktı ama ondan sonra baya değişiklik yapıldı şuan 110+ hp tahminen yakında bittiğinde dyno verisini verebilirim
Stock bi 1.7 corsa ilk aşamada kat iptali düz boru egr iptali ve gazihan yazılım ile hangi güçleri elde ederiz? Kat iptali ve düz borunun sonuna bişey koymak lazım mı ?
audi a4 2.5 v6 180 hp yazılım vs ile ne gibi sonuçlar alabiliriz ?
dizelci abiler arkadaslar..
dizel yuklemeye kalktik biraz sancili olmaya basladi bu is..
1.7dti var corsa c..
booster yazilim, egr ve wastegate iptali ile kendi halimizde gazliyorduk, ta ki turbo nanay olana kadar..
dedikki madem kendi turbosunun mili koptu parcalandi vs, buyuk takalim..
once forumdan epey bi kisiye pm attim, bu motora ne takilir, neyle ne kadar guc aliriz, hangisi hangi devirde gelir nefesi nerde kesilir vs vs..
birisi dedi ben soylemem, birisi dedi ben artik yardimci olmuyorum musterim degilsen, birisi dedi biz yapariz soylemeyiz, birisi hic cvp bile atmadi vs vs..
acik soyleyim sinirlendim bende, nette arastirmaya basladim, cogu kisi 1749 takmis, inatla 1749 takmamak icin talan ettim interneti, en sonunda kendimce tf035 de karar kildim.
neyse aldik bi tf035, flanslar kesildi, komple duz 60mm krom eksoz falan filan..
araca taktik, dyno da (booster) 4. vites 124 5.vites 127hp guc aldik.
3bin rpm de basinc geliyor ve 4700 lere kadar stabil.
wastegate iptal etmeme ragmen 1.3 bar sabit.
yazilim olarakta orj turbosuyla olan yazilim duruyor.
lag da ciddi duman var, basinc gelincede yine bayaa dumanli..
yakit az degil yani..
ama 1.3 barin ustune cikamiyorum..
birseyler eksik yada yanlis sanirim ama anlayamiyorum hata nerde..
160-170 hp leri gorebiliriz diye dusunurken 130 bile goremedik..
tavsiyleriniz ne olur bana?
eksoz manifoldu mu yetmiyor?
emme manifoldumu yetmiyor?
cooler mi kucuk?
yakit mi az?
turbo mu yanlis secim?
not:
normalde orj turbosuyla 120 hp civari guc cikarilan yazilimla biz 99.7 aldik.
enjektorlerden killanmaya basladim, sokup pompacida olcturmeyi dusunuyorum.
Basınç yok ki ? Enjektörde sıkıntı yok turboda bir acaiplik var bence, tubo basar 2 bar arabada duman göremezsiniz yürürmez ben o zaman derim enjektör diye, neden 1749 veya 1549 değil ? insignia turbosu olabilirdi ? 2500/3000 arası doldurup 5 bin çevirmenin nesini söylemediler bende anlamadım :(
turbonun az basınç basması hiç normal gelmedi. benimki orjinal turbo sadece emme bıçağı büyültüldü 1.9 basabiliyo turbo ben 1.5 bar basıyorum cok hafif duman var görünmüyo bile ama araç fena yürüyo
Cooler ı enjektoru motorun ıcı dısı sagı solu 200hpye kadar problem yok kullanabiliyorsunuz.Aynı sekılde döküm manıfoldu ve emmeyide.Sorun baska yerde.Turbo büyüklukten degil 3000rpmde tam spool diyorsunuz.