chip top speedi arttırmaz.sen top speedini kesicide yapıyorsan eğer.
ama son viteste 3000 devirden yukarı çıkamıyorken 200 yapıyorsan, yazılım sonrası gelen güçle 4000 çevirirsin ve 220 yaparsın mesela
Printable View
chip top speedi arttırmaz.sen top speedini kesicide yapıyorsan eğer.
ama son viteste 3000 devirden yukarı çıkamıyorken 200 yapıyorsan, yazılım sonrası gelen güçle 4000 çevirirsin ve 220 yaparsın mesela
kat yerine düz boru çektirmeyi düşünüyorum ne gibi avantajları dezavatajları olur? Arıza ışığı gibi bir durum olabilir mi ?
Vakti zamanında modüllü rio ile kademeli modüllü 2007 focus sedan tdci denemiştik...
Focus geçiyordu ama ayarlı modüldü ve nerdeyse en üst kademesine yakın açıktı....
Standart halimle Megane III dci 106 ps aracım ile 4 sonuna kadar bir , bir buçuk boy arası açıyordu rio ama 5 ve sonrasında geçiyordum...Yani hızlı gider hafiftir diye alınmaz bence...
Ne fren var ne yol tutuş var enteresan bir araç...
katılıyorum alınası bi araç değil arkadaşımda var yol tutuş kötü frenaj daiyi değil ama benim 1,6 110 luk 307 yi şaka gbi geçiyo :)
valla arkadaşlar ben aracıma 3 senedir yazılımla biniyorum. allaha şükürler olsun ki problem ile karşılaşmadım. ve yazılım sonucu aldığım sonuçlar hep şu şekilde oldu:
-aracım 49 litre mazot alıyor çok sıkıştırmama rağmen. yazılım yapar yapmaz uzun yola çıktığımda 1042 km yol yaptım ve aracımda 90 kmyi hiç geçmedim
-yazılım yapmadan önce ise 90 kmyi gene geçmediğimde 850nin üstüne çıkmadım hiç.
yakıt farkını burdan daha iyi anlayabiliyoruz.
performans olarak ise;
maximum sürat hiç bir şekilde değişmedi desek yalan olur neden mi 4500devirde sabit kalan katran şimdi 5000 devir görüyor yani süran 175i görür iken şimdi 190 görüyor
fikrimce yazılımın asıl değeri ise ivmelenme kim ne derse desin chip olmayan ile chip olan aracın arasında dağlar kadar fark var. isterse 1000 motor olsun. 1300 motorda neler fark edebildiğini çok iyi biliyorum.
her alacağım aracada mutlaka chip yaptıracağım bir allahın emri arkadaşlar...
bu arada teşekkürler mehmet gazihan...
Era dizellerde benzinli gibi mübarek uzun yolda 100-130km civarı hız klima açık üç kişi,bagaj dolu 1.5 depo ile 700km yaptım.
Daha önce 100km sabit klima kapalı iki kisi bir depo ile 1000km yapmıştım.Şehir içide 20 TL 70-80km yapıyor.Diğer era kullananların tüketmi ne durumda?Yazılımla falan nekadar düşüyor tüketim deneyen oldumu öncesi sonrası nekadar km yaptığını?
1.3 corsaya ecufast te yazılım yaptırdım 200 km geçti yazılımdan bu yana. gayet güzel gidiyo üstlerde duman atıyo :Daraba siyah şuan arkası mat siyah olmuş durumda
http://ressim.net/8/upload/019f3cef.jpg
Ahanda bizim turbolar böyle :D büyütmekte fayda var
büyütmek lazımda hiç dolmaz artık heralde :)
1.3 70 ve 75 lerde tubo basıncı beyinden arttırılamadığından turbolar önceden nası çalışıyorlarsa aynı basınclarda aynı devirlerde calısırlar..
sadece fazla püskürtülen mazot EGT yi arttırır turbo daha sıcak calısmıs olur..
orj turboyla 100hp üzeri güçler hayal..
Gel ölçelim arabanı istersen görelim gücünü..
65lik clio için uğraşmaya değermi cooler olmayan tip.?
c4 1.6 hdı 110 bg lik tesisattan sonra araç baya hantallaşmıştı eski günlerini arar olmuştum bir kutu içi filtre ve saolsun megachips mehmet abi sayesinde şuanda inanılmaz derecede kafa diker oldu o tesisatlı haliyle stock vtec e kafa tutuyorum siyah dumanda atmıyor