teşekkür ederim..sağol...
bana da uyar ne zaman isterseniz.
Printable View
abi benim arabamda da gazihanın yazılımı var. Bol duman atıyorum. Dumandan yana pek sıkıntım yokta , attığı duman kadar yurumediğini düşünüyorum..
Mazot pompasından yakıt kaçırıyor, contasını değiştirdikten sonra, enjektor kontrollerinide yaptırdıktan sonra bu şekilde gitmeye devam ederse turboya girmek istiyorum.
Emme pervanesine girmeden önce wastegate ile oynamak istiyorum. Bizim 70 hp corsada mekanik wastegate olduğu için yazılımla mudahele edemiyoruz.. wastegate kapalı vaziyetteyken hortumunu çıkartıp , elektronik olarak iptal etsek mi daha doğru olur?
yoksa mekanik yada elektronik boost controller mı kullanmalıyım?
Scangauge bakınca basınç değerlerim 0.9-1.1 arası normal max sıkıştırmada 1.25 civarı görebildim en son..
Tavsiyelerin nelerdir?
Benim de aynı iste, 4 senedir chip var ama basınca müdahale edemiyorduk.
Wastegate de o kadar b.ktan yerdeki, turbo falan sökülmesi lazım komple...O yüzden manuel boost controller taktık ama memnunmusun dersen pek degilim.
Cünkü basıncı tutamıyor gibi, ilk gün süper farketmisti bugun hic fark yokmus gibi...Arabanın sesi falan da arttı.
Her an turboyu elimize alcakmısız gibi hissediyorum :D
benimde yazılım yaptırmam lazım :D
Grande Punto,Linea falan yazılımsız cekilir dert degil.Cok hantallar sanki, alınca daha önceden bu işi bilen biri iseniz yaptırmak kacınılmaz oluyor ve fiyat/performansı karsılıyor bana göre.
[QUOTE=Dou;2058888]Ben anadolu yakasında oturuyorum :) Haberleşiriz.
:) bende nerden çıkarttıysam avrp yakasında otrdğnu:)
ok haberleşelim c.tesi yağmazsa yağmur olabılır...
110000 de yazılımdan sonra kaçırmaya başladı. şimdiye kadar işlem gormediğini varsayarsak normal kabul ediyorum. ama enjektorlerden bir arıza vermiyor. bosch a 120 lira verip temizletmeye değermi pek emin değilim açıkçası. ama bu işlemi yaptıran arkadaşların torkta acayip değişme olduğunu soyluyorlar..
aynen abi turbo çok kotu yerde.. Mechanical boost controller resimdeki gibi birşey mi?
http://img13.imageshack.us/img13/3281/mbcc.png
wastegate e giren hortum çıkartılıp buna mı takılıyor? Çok pahallı birşey değil. denemek için alabilirim..
Bundan bendeki...
Dyno üstünde de cevire cevire kesmeyecek sekilde bıraktık.
Ama biraz uyduruk ürünler, cok güven vermiyor.
http://kereta.info/wp-content/upload...03/boost-1.JPG
Bağlantı şekli nasıldır abi? Kendimiz montaj yapabilirmiyiz? Yoksa turbonun sökülmesi mi gerekiyor?
Bizim arac duzde 215 tikaniyor yaf Aracta 4 kisi idikazcikta bagaj vardi salinca rampada 220 gorduk zaten devir bitti bitcek:) normalmidir
Abi basınç tutmuyor derken kaç bar bastığında tutmuyor 1.5 üstü mü ?
:sanamı sorum la ben :p sen kendi 1.3 üne bak stok stok binion :D
eğer 1.7 basıyorsa ara. 1.6 üzeri nde yüksek basınç hatası veriyor araç gitmiyor araba kendini kormuaya alıyor.
Eğer yanıltıcı yok ise.Yanıltıcı ile 1.6 üzeri sıkabiliyorsun .Ama dediğim gibi yanıltıcı yok ise kendini korumaya ceker . Max 1.5 te standart turbo ile çok zevkli oluyor.:)
Dynoda denedigimizde 1.5 peak yapıp 1.1-1.2 arası devam ediyordu.
O gün güzel fark hissettim ama sonrasında normal gidiyormus gibi geldi.
1.7 olayı da birkac kez bastık direk korumaya aldı araba zaten :D
İzmire gelirsem haftasonu bi bakarız.
abi 1.7 de hemen alıyor bende zamanında cok denemiştim.
Suan benim elimde yanıltıcı kalmadı kalsaydı yollardım çok süper oluyor resmen şaha kalkıyor.
Ben sana bitane standart 1.3 basan wastegate hazırladım bile eğer araba kolayca lifte kalkıyorsa hemen pazar takarım sana ben.
Yahu 3000 dd civari vites attirinca yani arabaya yuklenince o devirlerde vites attirinca turbodan cok hafif bi cuflama yada tislama sesi geliyor baskasi pek anlamaz ama boyle seylere kulagim cok acik arabayi surekli ben kullaninca bu ses normalmidir?
yanlış mesaj :)
Banami:)
Ya daha onceki arabamda gelmeye baslamisti turbocu dedi az bisi kacak var performansta kayip yoksa artinca bakariz demisti bunu daha sormadim hic
yok sana değil. egeturboya ozel mesaj atıcaktım yanlışlıkla buraya atmışım:)
ozellikle sokak arasından yada yankı yapabilecek yerlerden geçerken o ıslık sesi gibi ses geliyor. o kadarı normal diye biliyorum.
arda cevap vermeli buna:D aslında hosuma gıdıyor bıraz daha cok çıksa cufluyor dicem :D
Accent 1.5 crdi
büyük turbo
filtre kiti
60mm downpipe
60mm komple eksoz
BoostER Performance remap
guzel bi arac oldu yakında videolarımız gelir :) yaklasık 180 hp civarlarında.. yakın zamanda 200 hp, sornasında da 250 hp insallah :)
Üstad ne kadar büyük turbo? stock neydi ne taktınız? Detay pls! :) Ama araç çok farklı bir karaktere büründüğü kesin. :D
Merak ettigim bisi var pd motor passat ile cr bi sonraki kasa b6 passatin motorlarindan hangisi daha saglam daha dorusu hangisi motorda mekanik oynama yapilmadan ust guclere dayanir?
Bu konuyu okudukça gaza geliyorum :D
4 tane mazot pompası olan kaç tane dizel motor var ki :):)
dizel motorlar doğası gereği yüksek sıkıştırma ve detenasyona dayanıklı üretilir. pistonlar, kollar ve blok zaten oldukça dayanıklı stock motorlarda bile. yüksek güçlerde yaşanıcak sıkıntı basıncın doruklarına ulaştığınızda silindir kapak contanızın sünen saplamalar sonucu yağ ve suyu birbirine karıştırması olacaktır. buda problem değil ARP dizel araçlar için saplama üretiyor. oem conta ve arp ile bu sorunda çözülmüş oluyor :) motorun mekanik kısmından pek korkmayın
stoc internal PD130 a 3 bar basıncın uzerine freeflow NOS basıp bir yarışda 2 tüp bitirdigim halde aynı arabayı arabanın koltuklarını v.s. toparlayıp yarış pistinden tatile gitmeyi açıklamış arkdaş..((: