siteden gördüm bir kaç kişi bu chip kullanmış bende merak ettim. ünlü birşeye benzio gibi halbuki :)
Printable View
Susturucusuz duz boru isinde ne yapayim zarari olurmu faydasi olurmu ??
Bugün arkadaşa 1.3 corsa baktık göstermeye götürdük yağ çubuğunda çok az üfleme var (buhar gibi renk yok) sonra motor kapağın altında bi boruyu çıkarttı yerinden ordan daha fazla duman çıktı motor üflüyor yaramaz dediler turbo hortumu değişcek dediler birde.
Ama arabanın yürüyeni çok güzel hakkıyla gidiyor egzozda duman atma vs yok.
Üfleme normal mi değil mi bazı forumlarda dizellerde normal yazanlar.
araba 140,000km'de corsa c
Dizel araba ufleme yapar dogru ama miktar az olmali ve yag cubugundaki ufleme pufpuf etmemeli yag kapagindaki ufleme normal ama birde motoru bitik yada bitmeye yakin araba cekisten dusmez hatta yag yakiyorsa daha fazla his bile verebilir
düşük hacimli motorlarda düz boru yapılıp alt devirlerin ciddi zayıfladığı ve yakıt tüketiminin arttığını söyleyen müşterilerle karşılağıyorum..
eksoz sistemindeki basıncı koruyabilmek adına küçükte olsa arkayahttp://img1.willyfogg.com/thumb.php?...+converter.gifbu tarz bi tüp koyulmalı..
Mehmet abi şu 1.6 TDI larda yazılım konusunda bir gelişme yok mu neredeyse 3 sene olacak bu motor çıkalı hala 105 hp en güçlüsü :)
Kullandığımız chip donanımında okuma modunu aktifleştirdiler, şimdi yazma modunun aktifleşmesini bekliyoruz.. az kaldı, bu motorun limitlerini bulabilmek için araba bile aldım sayılır ((:
Turbo Back düz boru neden düşükte çok etkiliyor ki??
Sonuçta önde turbo var. Back pressure için yeterli basınç oluşmuyor mu Turbo, blok arasında??
Veya perf. düşüklüğü, çok yakmasının başka bir sebebi mi var??
Bende kat iptali yaptırmak istiyorum fakat sürekli düşük devir kullanıcısıyım.
Mehmet Abi bu konuya bir açıklık getirir misin??
d4d auris düz boruyla kullanıyoruz ama alt devirler çook cansız ne yapmamız lazım susturucu mu gerek sona?
Kaclik boru kullaniyorsunuz ?
ölçüsünü bilmiyorum maalesef..
51 lik olabilir bende ayni sekilde kullaniyorum fakat mehmet abi tup koyulmali geri donusu yakalamak icin dedi ki benim alt devirde zayiflama oldu ama ustlerde fena bise oldu :)
eksoz sisteminin en sonuna hafif basınc olusturacak bir tüp konulduğunda borularda olusacak basınc gazın istikrarlı devamlı ileri doğru yol almasına sebeb olur.. bunu yapmazsak gaz serbest halde bir ileri bir geri hareket eder ve borulardaki karmasa turboyu gec spool ettirir..
bu kabaca bi acıklama cok daha detay anlatılması lazım aslında..
yakıt tüketimi perf. kaybından kaynaklanıyor, perf kaybıda turbunun biraz daha gec dolmasından..
bu durum biçoğunuz tarafından tecrübede edilmiş zaten.. yapmamak lazım..
o tüpü koymak üstleri de negatif etkilemez zaten..
düşük devir kullanıyorsan KAT la ugrasma derim.
Back pressure ile Ex. Man. Pressure ü karıştırmayalım..
sona küçük bi tüp şart diyorum arkadaşlar.. düz boru altları öldürüyor diyorum..
51 48 çok farketmez..
kampanyamı varmış ?
Konuyla pek alakası yok ama 1.9 tdi 103.000 jetta marşa basınca neden kara duman atar? marştan sonra gaz verdiğimde duman yok, gidişince çekişindede herhangi bi problem yok ?...
ben direk 55 mm krom yaptırmıştım egzos sistemini, sanırım bu bize - olarak geri dönüyor yanılmıyorsam bide büyük turboda var
Bende borularimi degistim 51mm krom tamamen potsuz en sondada bu tarz bir (Mehmet abinin onerdigi gibi) freeflow tup var suanda gayet memnunum
Henuz konu acmadimda bayramdan sonra tdi 110 luk cipli passatla bizim 130 lugu denicez sizce sonuc ne olur soft yazilim varmis bide orta ile kat yok dedi arkadasim :)
büyük ihtimalle yazılımlı 110 luk geçebilir yazılımı ne kdr harcore onu bilemem
çok iyi ya o zmn artık son susturucuyu takıp gidicez :D
arkadaşlar en verimli dizel motor hangi markaya ait.
yüklenmesine en iyi cevap verende olabilir tabii.
signım hayranı olarak signum araçlarda 3.0 cdti var fakat ortak kullanımlı bir motor mu bulamadım. ve fiyatı ise 30binlerde o paraya yok normalde. onun sorum şu 3.0 cdti iyimi? veya en verimli bol hacimli dizel nedir?
twinturbo dizel varmıdır uygun
Tolga Yılmaz .. 2008 Kangoo 1.5 DCI 65 Hp ~ Stock
Beni ilgilendiren bir bölüm gibi görünüyor :)