User Tag List

Sayfa 22/117 İlkİlk ... 1220212223243272 ... SonSon
2220 sonuçtan 400 ile 418 arası

Konu: Dizel Motor Modifiyesi

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanı fabrıka ısını garantıye alıyor
    hem bı yandan dusunursek suan 1.9 araclar kac bg cıkarabılıyor degılmı bızımkınden 100 bg cıkmıs

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanı fabrıka ısını garantıye alıyor
    hem bı yandan dusunursek suan 1.9 araclar kac bg cıkarabılıyor degılmı bızımkınden 100 bg cıkmıs
    Saab 1.9lt BTİD var 180 hp.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjınalmı ?

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjınalmı ?
    evet stock. Biturbo ondan dolayı böyle.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gercı passata 2.0 180 bg sanırım :=) napıo bu adamlar anlamıorum motoru daha saglam hale getırıp turbomu buyutuolr
    ya bide bu dizel için yakıt sıstemı temızleyıcıler varya geçen metrodan aldım carpexin dızel booster mıdır nedır faydası varmıdır bunun

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet bey enjektörlerin püskürtme zamanı arttırdığı için box turbo basıncı oto.yükseliyor.box'lar böylemi işliyor? Ama ECU'ya remap yapıldığı zaman daha fazla basınc kullanılması sağlanıyor.Box'ta enjektörlerin püskürtme zamanı arttırdığı zamanda daha fazla basınç geliyor böylemi oluyor acaba? Doğru anlamışmıyım?

ecu ye remap yapar yüksek turbo basıncı setlersiniz fakat turbonun o basınçları görmesi için daha fazla mazot yakılması gerekir..bunuda powerbox sağlar ve normalde sadece powerboxla alınan güçden çok daha fazlası elde edilmiş olunur..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gercı passata 2.0 180 bg sanırım :=) napıo bu adamlar anlamıorum motoru daha saglam hale getırıp turbomu buyutuolr
    ya bide bu dizel için yakıt sıstemı temızleyıcıler varya geçen metrodan aldım carpexin dızel booster mıdır nedır faydası varmıdır bunun
    o motorun ömüründen şüphe etme benim eski aracım ki hala daha bizde 570 bin km de 2001 megane 1.9dti teknoloji olarak eski bir motor ama düzgün bakıldımı hiç bir sorun çıkarmıyor sdc elektrik sistemi yaşlandığı için arada bir sorun yapıyor o kadar bence bu motorda 130-135 limit al daha üstüne çıkma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 yetr bana kardesım temız motoruya ust motor yapılmıstı tamırcı demışti sadece daha onceden conta yakmıs dedı okdr...bunların tek sorunu dınamo sıstemı ses yapıyor bıde cıkma yedek parcasını bulamıyosun nyse kısmet chıp aklıma yattı chıp yeter bana ağır gorunumlu ama öfkeli:P

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amaç o zaten..yoksa neden powerbox diyim..

yazılımla bütün basınç değerleri setlenir ama bu basınçları kullanabilmek için püskürtme zamanlarının uzatılması gerekir..bu işide enjektorlerden bağlanan bir powerboxa yaptırırsan uzaktan kumanda ile devreye sokarak performans karakterini değiştirebilirsin..
    Bu konuda ve/veya başka konularda defalarca söyledim tekrar söylüyorum. İnsanları doğru bilgilendirmek gereksiz masraflara sokmamak adına bir defa daha yineliyorum.

Eğer chip tuning yapmayı "gerçekten" biliyorsanız hiç bir boxa ihtiyacınız olmadan Tüm basınç değerlerini, Pompanın yakıt püskürtme zamanlarını, Pompa basınçlarını Aklınza gelebilecek tüm komutları, ( ABS yi, Airbagları bile devreden çıkartabilirsiniz eğer mapları okuyup değiştirmeye tecrübeniz yetiyorsa) remap ile ayarlayabilirsiniz. Yok powerboxla bunu yap sonra yazılımlada bunu yap ortaya bu kadar güç cikar demek ben bu işi bilmiyorum demek olur. Gerek olmayan bişeyi gerekliymiş gibi göstererek amaçlanan şey nedir !!!

Box ın yaptığı işlem, pompa basıncını düşük göstererek aracı zengin karışımda( Bol dumanlı) çalıştırmak. universal olduğundan yaptığı iş basit standart ve sağlıksızdır. Aracına özel kullandığı mekanik argumanlara uygun olmayabilir. Dizel aracını modifiye etmek isteyen arkadaşlara önerim chiptunig,remap yazılım ( ne derseniz diyin artık) uygulmasıdır.

Powerbox ın tek avantajı plug and play olayı

Saygılar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuda ve/veya başka konularda defalarca söyledim tekrar söylüyorum. İnsanları doğru bilgilendirmek gereksiz masraflara sokmamak adına bir defa daha yineliyorum.

Eğer chip tuning yapmayı "gerçekten" biliyorsanız hiç bir boxa ihtiyacınız olmadan Tüm basınç değerlerini, Pompanın yakıt püskürtme zamanlarını, Pompa basınçlarını Aklınza gelebilecek tüm komutları, ( ABS yi, Airbagları bile devreden çıkartabilirsiniz eğer mapları okuyup değiştirmeye tecrübeniz yetiyorsa) remap ile ayarlayabilirsiniz. Yok powerboxla bunu yap sonra yazılımlada bunu yap ortaya bu kadar güç cikar demek ben bu işi bilmiyorum demek olur. Gerek olmayan bişeyi gerekliymiş gibi göstererek amaçlanan şey nedir !!!

Box ın yaptığı işlem, pompa basıncını düşük göstererek aracı zengin karışımda( Bol dumanlı) çalıştırmak. universal olduğundan yaptığı iş basit standart ve sağlıksızdır. Aracına özel kullandığı mekanik argumanlara uygun olmayabilir. Dizel aracını modifiye etmek isteyen arkadaşlara önerim chiptunig,remap yazılım ( ne derseniz diyin artık) uygulmasıdır.

Saygılar...

bi sor bakalım araba commonrail mi ?

((:

adam babam binince anlamasın diyor ? senin başka bi çözümün varmı
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

BlackEmperor
    Misafir
    ..... gerektıgınde kullan dıger zamanlarda kullanma tarzı bişey düşünüyorsa o ayrı

Saygılar...
    bi sor bakalım araba commonrail mi ?

((:

adam babam binince anlamasın diyor ? senin başka bi çözümün varmı
    Yukarıda zaten soruna cevap verdim. Üstünde durmak sitediğim husus aşağıdaki mesajlarını okuyup yazmam gerektiğini düşündüğümdendir.

ecu ye remap yapar yüksek turbo basıncı setlersiniz fakat turbonun o basınçları görmesi için daha fazla mazot yakılması gerekir..bunuda powerbox sağlar ve normalde sadece powerboxla alınan güçden çok daha fazlası elde edilmiş olunur..
    yazılımla bütün basınç değerleri setlenir ama bu basınçları kullanabilmek için püskürtme zamanlarının uzatılması gerekir..bu işide enjektorlerden bağlanan bir powerboxa yaptırırsan uzaktan kumanda ile devreye sokarak performans karakterini değiştirebilirsin..

Şimdi son mesajımı bi daha oku istersen

bu arada o araçta bosch edc15c2 beyin olması lazım yazılım hertürlü atılabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim kadire anlatmaya çalıştığım ve anlatabildiğimi düşündüğüm ama senin aklının almadığı durum şu..

babası bindiğinde arabada herhangi bir modifikasyon hissetmeyecek, ama o bindiğinde bir kumanda vasıtası ile 30 hp devreye sokacak..

tabiki sadece yazılımla daha da iyisini yaparım ama baba bindiğinde olm noldu bu arabaya dicek..ayrıyetten bahse konu uygulama Chiptuning fiyatı kadar tutuyor..Extra bi maliyeti yok..

renault_f1
    Misafir
    modül ( +30) verebildiğine göre chiple aynı ayarda oluyor yani fiyatta aynıysa modül bnm içinde daha iyi gerektiğinde takarım ...

BlackEmperor
    Misafir
    Benim aklımın ne alıp almadığını yazdıklarımı okuyanlar anlamıştır. Kadir senin potansiyel müşterin olabilir, istediğin ürününde reklamını yap beni ilgilendirmez. Taaaki gereksiz gördüğüm bir işlemi tavsiye ettiğinde. ( Genel anlamda bu konuya has değil) ki yukarda açıklaması mevcut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı renault_f1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    modül ( +30) verebildiğine göre chiple aynı ayarda oluyor yani fiyatta aynıysa modül bnm içinde daha iyi gerektiğinde takarım ...
    senin arabanda piezo enj kullanılıyor ve henüz enjlerden bağlanabilen bi powerbox üretilmedi..

biraz beklemen lazım (:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aklımın ne alıp almadığını yazdıklarımı okuyanlar anlamıştır. Kadir senin potansiyel müşterin olabilir, istediğin ürününde reklamını yap beni ilgilendirmez. Taaaki gereksiz gördüğüm bir işlemi tavsiye ettiğinde. ( Genel anlamda bu konuya has değil) ki yukarda açıklaması mevcut.
    ben çözüm üretiyorum..insanların çözüme ihtiyacı var..reklam fln yok ortada..gider istediği yere yaptırır..Benim görevim yol göstermek..Yanlış bişey yapmaması hususunda senden daha hassasım..Senin gereksiz gördüğün problem çözebilir..E buda tecrübedir..

renault_f1
    Misafir
    remap 'e devam o zaman , her ne kadar fazla örnek göremesemde çevremde :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    superchips 60-70 nm tork kazancından bahsetmiş..

sırf meraktan megane kiralayıp superchips yaptırcam

renault_f1
    Misafir
    superchips 60-70 nm tork kazancından bahsetmiş..

sırf meraktan megane kiralayıp superchips yaptırcam
    neden sizce çokmu ? veya superchips için çokmu ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)