:) sorma valla şimdi benimde dikkatimi çekti. tam detayıyla vereyim dedim bilgiyi :D
Printable View
90 lık corsa d ile 5,3 felan yakıyorum uzun yolda 110-120 ortalama klimada açık. bana pek iyi gelmesede idare edüük :D
meg2 / 80hp
70.000 bakımdan yeni çıktı , masraf 240.-TL (kampanya dahilinde) isteyene kk 3 taksit
yakıt tüketimi son zamanlarda biraz artmıştı , 50 liralık yakıtla 270-280km ancak gidebiliyordu , bakım sonrası menzil 300km ye çıktı (50tl = 13,6 litre gibi birşey)
cruise yokuşlu yollarda tüketimi arttırabilir ama yokuş çıkarken cruise üzerinden hızı düşürürseniz arttırmaz , ya da yokuş çıkarken kendiniz kullanın , tepeye gelince cruise devam :D
en az yakan araba clıo sümbüldür..
Polo Bluemotion, şehir içi 150 tl mazot (GTL) 39-40 lt ile 850 km.....
yok uzun yol değil istanbul şehir içi
beşiktaş , bayrampaşa , erenköy , kadıköy , ümraniye vs. karışık güzergah
peki baskı balatanın yakıtı etkisi çok var mıdır?
kalkışta yukarıda ve 4-5'te kaçırmaya başladı...
aracınız meg2 1.5dci 80hp
şehir içi : 5.2 Lt
sehir dışı: 4 Lt
karışık : 4.4-4.5 Lt
Siz şehir içi kullandım ve 50 TL = 13.7 Lt motorinle 300 km yaptığınızı söylüyosunuz.
Şehir içi 100km'de 4.5 Lt demektir.
verilerin bile baya altına inmişsiniz...hadi verilerde şehir içi 5 Lt olsun nasıl ne durumda bu veriler ölçülüyor siz benden daha iyi bilirsiniz.
sabit 70-80 km/h ile şehir dışı 100km / 3.7 Lt gören duyduk ettik 1.5 DCİ motorda ama sizin ki baya iddaalı :rolleyes:
vw mk3 1.9 TD 'I sı yok
60 TL ile %90 şehir içi ve aracı sıkarak kullanım 3500d/d vites attığım nadir 266.4 km yaptı...Bu km' ye geldiğinde araç stop etti tekrar calıstırdıgınızda yedek depoda 3-4Lt kalıyor onu kullanıyosunuz.
Kullanılan motorin prodiesel Petrol Ofisi 1Lt / 3.57 Kr
Yeni clio dizel 20th serisi ile 120km/h sabit(cruise control) yeri geldi yavaşlayıp hızlanmalar oldu tabi.Bu şekilde net 4lt/100km Yol pc ş.i uzun kullanımdan sonra sıfırlanmadan yola çıkıldı. Benim 2.0 benzinliden sonra şaka gibi gelmişti:D
boşverin detayları hakikaten , tamam ben yanlış hesaplamış olayım 300 olmasın da 280km olsun şehir içi menzil , hep 50lik alırım menzil bu şekilde :) benim güzergahlar ve trafik yoğunluk durumları farklıdır belki , neyse mesele değil , özetle meg2 tüketim olarak beni yeterinde tatmin ediyor onu paylaşmak istedim sadece :)
bu arada bugün ilk defa uzun yol yaptık , maşukiye'ye gittik ,
full depo + 4 kişi + klima hep açık (22 derece auto mode) + 110km/h cruise control
3,7 ile 4,2 arası gezindi ortalama tüketim
ama yazılım istiyorum diyor , biraz daha güce ve torka ihtiyacı var belli :)
abi benim 80 lil hb clio vardı 40 binde aldım 90 binde sattım uzudan 3,9 lara inerdi roket gibide giderdi yani az yakar hafifse guzel kacar .
bu arada reno olayı bitiriyor yakında 1,6 dci cıkardı 130 beygir 320 nm tork 5200 rpm red line ilk grand scenic te gelecek sonra tum modelleri kapsayacak..
bak işte o şeyi swap yaparım seko :D
bu arada bu veriler 1,9tdi pd130'un verileri gibi aynı..
fransızlar için çok iddialı... dayanıklılık ne olacak bakalım