Burdaki yağsız kalma , miktar olarak değil.Bir süre yağlamanın azalması.
Ama normal 4 lt bir arabada , mekanik yapısı göz önünde bulundurularak tabii ki , 0.9-1lt eksik yağ ile sorunsuz gidebilir. 100-200gr birşey değil .
Printable View
büyük geçmiş olsun sinan , Allah sabır versin,inşallah bundan sonrası sıkıntısız olur ..
Geçmiş olsun Sinan, bi şansızlıktır gidiyo senin için inşallah yakın zamanda tekrar istedigin gibi olur.
ana yataklari resimlerden inceledim, bunun sebebi kesinlikle yagsizlik veya yag ile ilgili bir sorun degil, diger sebepleri arastirmak gerekir. cok gecmis olsun.
Doğru yorum
Fakat S2K pompası honda nın kullanmış oldugu en iyi kalitedeki yag pompasıdır
yağ eksikligi fazla olursa 1 litre gibi mesela sorun çıkartabilir
çünkü çok iyi emişi ve çok iyi basışı var emicek yag bırakmıyor duruma geldiyse yag eksikligi ozaman sorun olmuş olabilir
ama sinan diyorki yag tamam pompa da sorun yok yag sogutucu OK
şanzuman desen zaten daha önce bir sürü böle işlem yapıldı ankarada ben şanzumandan olucagını sanmıyorum
Volkan abi iyi akşamlar
Yataklar ve krank resmen kavrulmuş abi sanki yagda degil suda çalışmış gibi
En azından oem yatak var üzerinde sıkı olabilir ama boşluksuz asla olamaz degilmi
oem boşlukta 3 veriyor honda bu şekilde cok toplanan makina var hiç biri sorun yaşamadı bugune kadar OEM honda parçası ile toplanan
Kranktaki aşıntı ve yatak aşıntısı yag basıncı ile alakalı oldugunu gösteriyor bence
geçmiş olsun
naber Hilmi, yagsizlik olsa idi once kol yataklari gider, cunki en son yag onlara gider ve miktarida azalir ve krank kol tarafinda hic sorun yok gibi, bu motorda yaglama ile ilgili bir sorun goremiyorum sahsen.:) birkac aklima gelen sebep verim
1) krank balans
2) sistem balans
3) block barasi
4) krank egrilik
çok geçmiş olsun, kısa sürede istediğiniz gibi olur inşallah,
allah beterinden korusun
Kusursuz insan yoktur. Bir usta 100 arabayı düzgün yaptı diye 101. de hata yapmayacak diye bir kuralda yoktur.
Onu geçtim şimdi hepiniz bu işleri faturasız yaptığınız için gidip bir yere itiraz edip garanti bekleme şansınız da yok iş böyle olunca ustada kabullenmez zaten genelde böyle olur.
Herkes yaptığı işi detaylı anlatan fatura istese her usta yaptığı işe minimum 1 sene yada belirli KM garanti vermek zorunda kalır. Yasalar bunu öngörüyor.
Elinizde şahsen fatura olsa devletin öngördüğü bir bilirkişiye gider durumu gösterir onun kararıyla mahkeme açabilir yada açamayabilirdiniz. Bu hakkınızda yok.
Tabii şuda bir gerçek. Modifiyenin garantisi yok... AMA bu böyle diyede hiç bir ustanın bunu fırsat bilmesine gerek yok.
Abi iyiyim teşekkürler sen nasılsın
Peki abi Anlık olaydan bahsediyorum :)
Karterde üst devirde pompanın çekip basıcak yağ kalmaz ise ilk yaglanan yer olan analar bu sefer zarar görmücek mi ?
bu bir döngü dogrumu en son yagın gittigi yerden kartere de o yag en son inicek ve ilk analar yaglanıcak
yani abi bir bakıma sen bir bakıma ben haklı olmuş oluyorum :)
ben resimlere baktığımda yağsız kalmış bir motor görmedim açıkçası kol yatakları tamamen sağlam nasıl yağsız kalmış olabilir kol yatakları ana yataklar üzerinden yağlandığını göz önüne alınca sizce anayataklar bu haldeyken kolların sağlam olması tereddüt oluşturmuyormu yağsız kalan bir motora benzemiyor hiç gömleklerdeki izler normal krank stabil durmamış sallanmış gibi bir durum var şanzuman kaçık olsa araç sahibi bunu hissederdi diye düşünüyorum acayip vibrasyon yapıyor çünkü
ana yataklar sıkı olsa yataklar zar gibi olurdu ve kol yataklarıda bozulurdu yataklar eriyip yağ kanalını tıkayacağı için.. ana yatak boşlukları fazla verilmiş gibi geldi bana alt keplerin gevşemeside olabilir sonucta krankla yatak arası fazla boşluklu gibi anlık olan bi sorunada benzemiyor
büyük geçmiş olsun sinan , Insanın başına gelen anlar bunu. nedemek çok iyi bilirim maddi ve manevi heryönden insanın canını sıkıyor ve üzüyor:( allah sabır versin,inşallah bundan sonrası sıkıntısız olur ve geri güzel bi şekilde aracını yapar binersin
Cok gecmis olsun Sinan. Allah daha buyuklerini yasatmasin isallah. Zaten sorulmasi gerekenler sorulmus. Umarim cozulurde ilerde tekrar basini agritmaz.
Geçmiş olsun çok kötü olmuş umarım bir an önce toparlarsınız.
Rektifiye hatası olabilir krank ile yataklar arasında yüzdeli değerlerde boşluklar olur motor çalıştığında yağ bu boşluğu doldurur krank tabiri caiz ise yağ üzerinde döner bu boşluk olması gerekenden az bırakılmışsa yağ yeterince krank ile yatak arasına giremez ve zamanla böyle bir sorun ile kendini gösterebilir.Konunun tamamını okumadım rektifiyeciniz ile görüşünüzmü bilmiyorum görüşmediyseniz görüşün bence.