Geçmiş olsun Sinan :(
Printable View
Geçmiş olsun Sinan :(
Abi ben yine kendi dedigimi savunucam artık kusra bakmassın
ilk marşta en son yaglanan kısım kol yatakları oolur eger ki ilk marşta araba yagsız kalır ise ilk kollar sarar evet veyahut pompa bozuk ise ve hiç yag çekmezse ilk kollar sarar eyvallah
ama ben ısrarla bu pompa cok yag cekip kapaga basmış ve karterdeki yagı bitirmiş ilk yaglanması gereken anaları yaglamasına yetecek yagı cekemdiginden de anayı sarmış diyorum
bakalım parcaların tamamının kontrolunden sonra tekrar yorumlarız artık :)
tekrar geçmiş olsun sinan
Büyük geçmiş olsun :(
Kardesim tekrardan çok çok gecmis olsun... Nedeni ne olursa olsun sonucunun daha iyi olacağından eminim. Sorun tam olarak belirlendikten sonra eğer iscilikle ilgili bir hata varsa Savaşın yaptıgı isin arkasında duracağına inanıyorum. Hatasız kul olmaz sonuçta sıfır km standart motorlar bile gumleyebiliyor. Ama önce tam olarak neden bu hale geldigini belirlemek gerek... Yaglama sorunu varsa zaten nerelere bakacağın belli. Ondan sonra zaten belli olur neden motorun bu hale geldigi, sanzimandan olduguna ben de pek ihtimal vermiyorum...
estafurullah Hilmi, her yigidin ayri tezi olur:) olaya su sekilde bakarsan daha net olur, sen yaglama sistemin sonsuz bir kapali devre gibi dusunuyorsun, gercek oyle degil, acik devre ve devrenin sonu kol yataklari, orasi bir selalinin ustu gibi dusun yag suzulur ve pompaya suzgec haznesini doldurur, haznede ideal sartlarda herzaman ekstra bir miktar mevcuttur onun icin yaglamada bir aksaklik olur ise en son yag alan kol yatagi olur, eger bu pompa fazla yag cekip ust tarafa yollamis diyorsan, kol yataklarini, analar besledigi icin kollarinda sarmis olmasi gerekirdi. suna emin olabilirsinki orta derecede yaglama sorunu olan tum motorlarin once en son yag giden kol yataklari sarar,mesela LS motorladan bahsedim ilk 1. ve 2 silindirlerin kol yataklari sarar.
çok mantıklı abi açıklama için teşekkürler
ama bende boşlugun sıkı olduguna inanmıyorum savaş PE yatak kullandıgı aracların bazılarında sorun yaşadı belki dogru ölçü tutmuyordu vs vs olabilir
ama bugune kadar toplamış oldugu oem ölçü hondalarda hiç problem yaşamadı ki sürekli son ana kadar da boşlukları kontrol ederek motoru toplar zaten analarda en düşük boşlugu bile vermiş olsa fabrika verisi olur sıkı olmaz
kollarda sıkı olma ihtimali var aftermarket oldukları için ki kollarda sorun yok :)
senin yorumundan sonra bende acaba şanzumandan mı diye düşünmeye başladım ama bu seferde pompanında keçe tarafından bozulmuş olması yada en azından keçenin aşınmış olması lazım eger bir kaçıklık var ise ve krankı baskı yapıyorsa dogrumu ?
ben yataklar cok siki demedim, ama sunu kesin soyleyebilirimki cok bos degilmis, fakat bir oriyentasyon sorunu oldugu kesin. dikkat edersen yataklar blok tarafindanda sarmis, ve orta ana yatak agir hasarli, eger blokta veya krankta buyuk bir sorun yok ise bu mumkun degil
Sinan çok geçmiş olsun. Eminim daha iyisini yapacaksındır. Bence konuyu Savaş ile konuşmayı dene. Dersen ki hiç bir şekilde kabul etmez o zaman bişey diyemem.
Abi çok boş degilmiş dedigin fabrika verisi min 3 boşluk zaten yani ben sanmıyorum savaşında kalın takıp 3 ün altına düşürcegini bu hususa çok dikkat eder
ki 3 ün altında bir boşluk olmuş olsa 2000 km beklemez analar bu hale gelmek için bende bu yüzden boşluktan olmadgını düşünüyorum
bu araba rodajdan sonra ayarda gazladı degilmi ozaman ilk gazlamasında sarması gerekirdi fabrikann vermiş oldugu min sıkılıktan daha sıkı olsaydı
Hilmi ben zaten cok bos olmadigi KESIN yazdim:D Savastan kaynaklanan bir sorun kesinlikle DEGIL onuda soyleyebilirim.:)
Abi sen çok boş degilmiş diyorsun ya bende anlıyorum çok sıkı diyorsun :)
şimdi anlaşılmıştır eyvallah
rektefıyecı kurbanı olmus araba olcumler ıyı yapılmamıs :(
Cep telefonundan incelemistim resimleri hep, simdi buyuk ekranda bakinca aynen volkan abinin dedigi gibi orta ana yataktaki extra asinti iyice goze carpiyor, krankta egiklik veya blok ana ciplaginda kaciklik olabilme ihtimali yuksek.
arabanın krank ı 0 beyler bayanlar tamam aşağıyu kontrol etttiğiniz doğru peki bu egzantiriklere neolmuş ?
bu iş egzantiriklerden çıkan talaşlardan sonra basşlamış olamazmı ??
Korhan yorumlardan önce bir geçmiş olsun demeni beklerdim sanki bu kadar zaman tanışıklığımız yok :(
Neyse başından beri yağsızlık vs problem olmadığını anlatmaya çalıştım zaten herkese yani burada bir hata var ve insanların bu hataları görmelerini istemek benim derdim.
Egzantriklerde bisi yok ozgun sinan kendisi soluyor onlar su izi diye belliki kapak acilirken motor suyu gelmis biyerlerden
Volkan abinin yorum ve korhanin yorumdan sonra bende sanzuman dan olabilir diyecegim tam merkezlenmemis olabilir ilk defa sinanin arabada hata yapilmis olabilinir
Krank yatağımda ovalleşme var arkadaşlar. Bu kolay kolay olabilecek birşey değil. Rektefiyeciyi tanımam etmem sizce ne yapmalıyım.
Bu arada krank 0 f22 idi.