Oncelikle Sinan gecmis olsun, gercekten cok uzuldum, umarim bir daha tekrarini yasamazsin...
Ikinci olarak forum degil mekaniker, atom muhendisi kayniyormusta haberimiz yokmus, herkafadan bir soz cikiyor...
Sinan'in arabansinin crank haric cogu motor parcasini ben getirdim, setup cikariken, turbo secerken konustuk, kendisi Ankarada oldugu icin arabasi ile mumkun mertebe ilgilendim....
Simdi bu motor'a ne oldugunu hic bir zaman bilemeyecegiz, isteyen istedigini yazsin, belki alakasiz birden fazla ekipmanin ayni anda hatali konuma dusmesinden yada eksik sikilan bir vidadan motor bu hale geldi ama buradan bir cikarim yapmak cok zor, kahve fali bakmaktan farksiz, yagi kara, sanzuman degismiz, krank ortadan yarali, yataklarin hepsi sorunlu, nerden tutsan elinde kaliyor, resmen savas cikmis blogun icinde hangisi ilk basladi ? Neden oldu ? cok degisken var....
Bugun David Buschur kendi arabasina motor yapiyor, sifir gelen gaz kelebeginin vidasini loctitelamiyorlar vida icerde motor gidiyor, adamin kendi Evo'su kendi parasi, kendi nami bu olay, 20 yildir uykusunda dahi 4G6X toplayan adamin kendi basina geliyor...
Garanti isteyenlere, burasi ABD'de degil, ABD olsak Savas zaten dukkanina bir "Manley" yada "Pauter" banneri asar ve mallari %45-55 MSRP den indirimli alir, yilda sadece motor parcasindan 200-300K dolar yapar, icinde alisi 1.000 dolar olan parcali Shortblock'u 4000 dolara satar garantide verir ama burada nasil bir garaj garanti versin ?
Motor toplama ucretleri belli, bu paraya motor toplayan adam motor kirildiginda bu paralara arabanin birak crankini sadece kol pistonunu alamaz, nasil garanti versin ? Kim toplar motor ozaman ? En kral usta olsaniz kim alir bu riski ? Motor'u 4.000'e toplarsin, toplarken cart curt 1.500'de oyle yazarsin, ozaman bir iscilige garanti verirsin, parcadanda %30 ikram yaparsin zaten ilkinde kazanmissin bu parayi, ama bugun bu paralara motor toplaniyor bir garaj garanti vermesi zor, elinizi vijdaniniza koyun...
Bak, yukarda Korhan bey ne yazmis ? Garanti veriyoruz ama bir yere kadar, bir kere senin insanin belli, Korhan bey emin olduguna elinden geldigince garanti verir, dukkanini kapamaz, para kazanacagi isi arkaya alir, senin isini hemen yapar yollar ama suistimal eden cok, Sinan boyle biri degil ama bir garaj Turkiyede acik acik garanti veriyorum diyemiyor iste, cunki ortalik kendini cakal sanan dolu, bak iki satirda 3 ayri suistimal etmeye calisan adam yazmis Korhan bey, bu millete nasil garanti versin bu garaj ? Korhan bey garanti veriyor ama burada soyleyemiyor cunki boyle bir milletsiniz*****...
Burada iyi niyet olacak, kullanici garajina sadik kalacak, ayardan bakima ayni yer ilgilenecek ozaman iscilikte ikram olur, parcada ikram olur dost isi birseyler yapilir, iki tarafta memnun kalir, simdi motor Ankaraya gitmis, ustune sanzuman takilmis, motor'u baskasi dagitmis, tek tarafli dusunmeyin olayi...
Simdi zaten bazi olay haricinde 3. sahislarin soyledigi gibi olay garanti olayi degil, Sinan, Savas'in ilgisiz olmasindan yakiniyor baska birsey degil...
Ama Sinan ayni Savas'in kendi kullandigi parcalarda ki uygun fiyatlari, kendi hesabindaki rekorundan puluna kadar tek tek ayrintili olarak yazilmasini, methanol'u icin soylenmeden yapilan sik kabin icinde takdir ediyor ama biraz ilgi istiyor...
Ama ben bir Evo goturdum Mitsubishi servisine, bu isten X usta anlar dediler, gittik, boyle gittik ya, ulan Mitsubishi servisinde calisan usta bir afralar tafralar, Savas yaninda halt etmis ya... Turkiyede "Usta" dedin mi, sessiz, az konusan, bilmem demeyen adam var karsinda, kimin ustasi farkli ? Ya yanimda dokum atolyesi var oradada "Usta" ayni....
Savas babamin oglu degil, ama serefsiz diyen, arabami kapisina koyarim diyen var, pislesmeyin arkadasim, arabasi bu duruma gelmis arabanin sahibi demiyor bu kelimeleri, size ne duser ? Ne alip vermediginiz adam la ? Biliyormusun olayin Savas tarafini ? Bos konusmayin atip tutmayin...
***** Iste ayni millet adam kesmeye yer kolluyor, "Aaaa Pasaoglunun yaptigi motor yatak mi sarmis ! Dur hemen yazim, falancayi arayayim oda yazsin, imali imali yazalim, beline beline" Bugun Savas'i bitirin, yarin Ahmet'i bitirin, Mehmet'i bitirin, kim varsa bitirin, yapici olun lan biraz, okuyun be, Volkan Tanju gelmis buraya yaziyor, bari bu adamin yazisinin ustune laf yazmayin dinleyin, forumda boyle konu var mi ? Bu kadar fikir var mi ! Sinan buraya yataklarinin resmine kadar koymus, gor iste canli okul bu topic, Bak adam bir ustte demiski " Yag mushiri arizali olmasin ?" nerden nereler cikiyor, bunlar herkeze ders, git kendi mushirine bak iste, ama bu konu kimisine bu bilgi-birikim degil adam kesmeye yer, dar agaci resmen, bu adamlar gitsin arkadas, ben bu adamlari istemiyorum forumda !
Size fazla, Sinan gibi adamda fazla Savas gibi "usta'da" fazla, bunun beteri basiniza gelir arabamin degeri dusmesin diye sessiz sessiz haledersiniz, "Aaa benim ustam 10 numara, 10 yildir ayni makinedeyim" Essek kullandigin yataklar yeni nasil 10 senelik motor bu !
---------------------------------------------
Sinan abi tekrar gecmis olsun, 1 sene arabasiz kaldin, simdi bu, keske olmasaydi ama elimden ne geliyorsa her zaman yardimci olurum :icon_tup: