User Tag List

Sayfa 11/13 İlkİlk ... 910111213 SonSon
232 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Evotech Yazılımları TÜV ve ISO9002 Belgeleri

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi yazılım firması kırılmama garantisi veriyor ki?
    Korkusu olan stock binsin
    Niye modifiyeli arabalar normal arabalardan farklı ve sahipleri hava atabiliyor?
    Çünkü kırılma riskini göze alıcak kadar cesur ve bu işlere para harcayacak kadar zengin
    Şu yazdıklarımı konuyla alakasız görebilirsiniz ama birebir alakalı..
    Tüv belgesi egzoz emisyon standartları uygunluk belgesi olucak tabi
    Box yazılım ne olursa olsun slave (bakşasından alıp uygulayan) bir satıcının ürünü hızlı
    satmak için müşteriye sunabileceği bir belgeden öteye gitmez
    master (kendi yazılımını kendi yazan) kişini böyle bir belgeye ihtiyacı da yoktur eğer şirket değil şahıs işi yapıyorsa şirketlerde bu uygulamadan sonra muayene esnasında egzoz emisyon testini geçebileceğini bilmek istediği için bu belgeyi ister ama kırılmama garantisi yoktur olmayan şeyin belgesini beklemekte saçma
    Umarım başınızı şişirmedim ve bir nebze bişiler katabildim konuya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedLine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Forumu takip ettik ve maalesef is yogunlugu yüzünden biraz gec yorumlara cevap verme firsatimiz dogdu.

1. Evotech ISO Sertifikali bir sirektir. ISO nun icerikligi ise motor güclendirme, motor gelistirme, motor

Üzere her bir degisiklik yapma onayi almistir. ISO TÜV e bagli bir kurulustur (SGS) ve Evotech in

Kurulus amaci da sirf motor üzerinedir. Eger biz VDAT a kayitli olmazsak Evotech sirketinin devlet

Veya zabita aninda kapatir. Herzaman denetimden geciyoruz.

2. TÜV denilen kurulus dünya capinda NORMLARI belirler. Bizim TÜV NORMLARIMIZ, yaptigimiz arabalarin

Kanunu hava emisyonlarina baglidir. Yani Euro 4, Euro 5 i yakalamamiz gerekiyor.

3. Yazilim gelistirme ve yazma konusunda nasil Microsoft, Linux dünya lideri ise marka olarak, EVOTECH de

yazilim konusunda bircok araba üreticisine yazilim satmaktadir. Belgedeki kurulus BOSCH sirketinin yazilim

bölümüne aitdir.

4. Biz hicbirzaman kimseyle polemige girmeyiz, siyaset yapmayiz. Isimizi profesyonelce ve müsterinin istedigi

dogrultusunda yapariz. Forumdaki samimiyetden dolayi bunu yaziyorum, Evotech sirf gavur firmasi degildir J

Ben TÜRK ortagi olarak burada Türkiyedeki cogu insandan fazla Türk kaldim diyebilme lüksüne sahibim. Ne kadar

Milliyetci oldugumu Murat Engin bilir

(Arabasinda hic duymadigim Milliyetci Turkuler dinledim,hele Apo denen Kopek turkusu adami gaza getirir! Ayrica Bosna savasina gonullu katilmistir)

5. Jimmy dediginiz arkadasin nosaljik fotosunu da yolluyorum. Bizde kalfalik döneminden kalan fotosu…yorum sizing..

6. Bizim anlasmali yazilim satin alan Firmalardan biri de NÖLLE dir. NÖLLE bu yazilimlari ALPINA ya pazarlamaktadir.

7. PP Performance nin, yani JIMMY nin dyno verilerini gördükten sonra herkesi aradik ve sorduk; bu M5 yazilimi kimden geldi

Diye. NÖLLE de PP Performanceye sattigini söyledi. Fakat yazilim üzerinde oynama yapamiyor, v/max i acamiyor.

8. Bizim acimizdan kimse bize rekabet degildir, olamazda. Onun icin bu Forumu bir firsat bilip, cözemediginiz problemleri,

karsilastiginiz problemleri bize sorun, tabii forumda degilde, mail olark bana ulasir ve size yardimci oluruz. Görüldügü gibi yazimizdan herkes kendine bir pay cikartmis. Almanyadaki sirketler

herzaman bilgi alisverisi yapip daha da yükselirler. Türkiyede maalesef karalama politikasi ile cogu esnaflar calistigi icin,müsterinin güvenci sarsiliyor.ben birlikten yanayim
    İlk olarak ISO 9000 belgesi sizin verdiğiniz hizmeti içerir ürünü içermez. Yani bugün Ecufast ya da yazılım yapan Sarı Çizmeli Mehmet ağada DAR akreditasyonlu ISO 9000 belgesi alabilir. Belgede içerik değil kapsam belirlenir. O kapsam dışında yaptığınız işleri ISO kapsamına sokmak için ek denetim geçirirsiniz. Ben IRCA kayıtlı ISO 9000 denetçisiyim mesela İstersem Ecufast i hemen denetime hazırlayıp aynı kapsamda TUV akreditasyonlu ISO 9000 belgesi aldırabilirim danışmanlığını yaparak. Firmada 3 kişi görünüyor çokta rahat 1 günlük denetim sonunda alırlar belgelerini.

İkincisi TUV dünya çapında Normları belirlemez Almanyaya ait akreditasyon firmasıdır DAR ile beraber çalışır bizim TSE ile TURKAK ın beraber çalıştığı gibi. Normların doğruluğuna onay verir. Normları belirlemek ile Normların doğruluğuna onay vermek farklı şeylerdir. Almanyaya uymayan normlar için onay vermez. Amerikada ürettiğiniz bütün herşeyi imperial ölçüye göre yapılmış Almanyada kullanamayacağınız bir ürüne TUV ve DAR onay vermez ve norm numarası atamaz. Ama bu o ürünü Almanyada üretemeyeceğiniz ya da satamayacağınız anlamına gelmez.

Üçüncüsü ISO TUV e air bir kuruluş değildir. ISO bir yönetim standartıdır ve askeri yönetim kaynaklarından ortaya çıkmıştır. SGS ise size belgeyi veren denetçi firmadır.

Bilmeniz gereken şey şu. Siz TUV akreditasyon firmasına bağlı değilsiniz. Sadece o aracın normlara uygunluğunu TUV den çıkartmak zorundasınız nasıl ki biz burada TUV muayene istasyonlarına sokuyorsak. Bunların dayanıklılıkla cartla curtla ilgisi yok. Siz sadece Müşterilerinizin başının ağrımaması için bu belgeyi alıyorsunuz. Ayrıca Almanya da aldığınız ISO 9000 belgesi Türkiyeyi kapsamaz. Ancak ne zamanki Evotech denetiminde Evotech Türkiye bir daha ki IS0 9000 denetiminde saha olarak denetime girer o zaman Evotech türkiye ISO 9000 belgesine sahip olur. O nedenle Murat Enginin şu anda bizim ISO 9000 belgemiz var demeye hakkı yok. Türkiye denetime girer çıkar uygunsuzluklar varsa giderilir sizin Almanyadaki belgenize ek olarak Türkiye şubeside dahil edilir. Yani demek istediğim sizin Türkiyede ki faaliyetleriniz ISO 9000 kapsamında yer almıyor.
    IN BOOST WE TRUST

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    International ne demek? Uluslararası...
    Buradakı ISO belgesı "INTERNATIONAL" yanı Dunya uzerınde ISO yu tanıyan Her Ulkede gecerlı. Heralde gozunden kactı sanırım??
    SGS Uluslararası ISO belgesı dıyor dokumanda....
    Yahu bıze Iso belgesı yok dendı koyduk,Evotech Servıs hızmetıde verdıgı ıcın Yarıs takımlarına-Ozel ve Tuzel kısılere,oyuzden ISO belgesını koyduk.Hata mı yaptık,anlamadım kı??
    Bız ıyı bır sey yaptık derken,talıhsız bır savunma olmus.Yanlıs yorum,bılgı yada bırıne kotu bır sey mı soyledık?
    Ben fotograflar uzerıne konusalım dıyorum,sız ISO belgesını Sarı cızmelı Mehmet agayada alırım dıyorsunuz.E ozaman ISO tukaka bır sey,nıye kıcını yırtıyor bu devlet ve sırketler,ISO normunu tutturmak ıcın? E tabı,Turkıyede bu ıs paraya dondu,ama dısarda hakkıyla ypılıyor,dogrusuda o. Hata ettık...
    Tabıkı TUV sadece Almanaya ıcın gecerlı ve okadar Guvenılır ve tahkıkatları dogru kı,bır cok ulke bunların verdıgı belgeyı cıddıye alıyor.
    Ayrıca Almanayada TUV suz bır sırket Tuvalete bıle gıdemez... Yada en fazla dısarıyla ıs yapar...
    TUV u olmayan aldıgınız hıc bır Modıfıkasyon yada Norm dısı mal ıle aracınızı trafıkte kullanmazsınız.
    Agzımızla kus tutsak,Kuş kucuk denır mı Evotech'e ?
    Yada bunun rengı ıyı degıl falan
    Yahu ben neler yazıcam dıye hayal edıyorum ama gercekte neler yazıyorum....
    Yılda,koy surdan Orhan baba vıdeosu falan ama sakın ıcın araba maraba olmasın!

Alper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8. Bizim acimizdan kimse bize rekabet degildir, olamazda. Onun icin bu Forumu bir firsat bilip, cözemediginiz problemleri,

karsilastiginiz problemleri bize sorun, tabii forumda degilde, mail olark bana ulasir ve size yardimci oluruz. Görüldügü gibi yazimizdan herkes kendine bir pay cikartmis. Almanyadaki sirketler

herzaman bilgi alisverisi yapip daha da yükselirler. Türkiyede maalesef karalama politikasi ile cogu esnaflar calistigi icin,müsterinin güvenci sarsiliyor.ben birlikten yanayim
    Katılıyorum

Bizde dayanışmaya önem veririz

Sanırım sana da bir kez "Byteshooter Master" cihazımızı ödünç verip yardımcı olmuştuk

Bizde ; CMD - KESS v2 - KTAG - EVC BDM - Ecutek - Byteshooter Truck - HKS Master Dongle ... gibi cihazlar mevcut
    yine lazım olursa çekinmeden isteyebilirsiniz . . .

hmtcn
    Misafir
    Alıntı Alper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum

Bizde dayanışmaya önem veririz

Sanırım sana da bir kez "Byteshooter Master" cihazımızı ödünç verip yardımcı olmuştuk

Bizde ; CMD - KESS v2 - KTAG - EVC BDM - Ecutek - Byteshooter Truck ... gibi cihazlar mevcut
    yine lazım olursa çekinmeden isteyebilirsiniz . . .

esnaflık budur . oLan oLmayana yardımcı olucak tabi .

RedLine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkuru her zaman borc bilirim evet Byshooter almistim ilk zamanlar bizdeki Evotech deydi guncellemesi felan vardi herhalde uzun zaman oldu hatirlamiyorum .

Kesinlikle dayanisma icinde olmaliyiz zaten oyleydikte herzaman ...

Kess , 2 Cmd biri MTM biri Evotech in bunlarin tabi Obd tool lari Byteshooter ve BDM de mevcut ve kesmeden bicmeden Ecu acma aparatlari nokta tornavida izsiz felan felan Vag agirlikli oldugu icin bunlar yetiyor bana

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jahahahhahahahaha neyin pesindeyiz ))

Hks motec haltech vipec aem ems. Ecutek ne istiosunuz sikdik yarisimi simdi bu ???

Beyler bosverin sidik i bizimki uzaga isio zaten birakin onu bununyemek patlatalim bir ))

Hardware software sikinti yok buyrun
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkuru her zaman borc bilirim evet Byshooter almistim ilk zamanlar bizdeki Evotech deydi guncellemesi felan vardi herhalde uzun zaman oldu hatirlamiyorum .
    Kesinlikle dayanisma icinde olmaliyiz
    Bu arada Kess , 2 Cmd biri MTM biri Evotech in bunlarin tabi Obd tool lari Byteshooter ve BDM de mevcut ve kesmeden bicmeden Ecu acma aparatlari nokta tornavida izsiz
    izsiz tornavida çok iyimiş

biz de yeni bi cihaz aldık adamı soymadan iç çamaşırını alıyor hiç te hissettirmiyor
    tuvalete gidince bir de bakıyorsun
    aaaaaaa

bi ara uğra "son nokta" + "izsiz"

sonra üzerinden zaman geçiyor . . . hatırlamıyorsun . . .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    International ne demek? Uluslararası...
    Buradakı ISO belgesı "INTERNATIONAL" yanı Dunya uzerınde ISO yu tanıyan Her Ulkede gecerlı. Heralde gozunden kactı sanırım??
    SGS Uluslararası ISO belgesı dıyor dokumanda....
    Yahu bıze Iso belgesı yok dendı koyduk,Evotech Servıs hızmetıde verdıgı ıcın Yarıs takımlarına-Ozel ve Tuzel kısılere,oyuzden ISO belgesını koyduk.Hata mı yaptık,anlamadım kı??
    Bız ıyı bır sey yaptık derken,talıhsız bır savunma olmus.Yanlıs yorum,bılgı yada bırıne kotu bır sey mı soyledık?
    Ben fotograflar uzerıne konusalım dıyorum,sız ISO belgesını Sarı cızmelı Mehmet agayada alırım dıyorsunuz.E ozaman ISO tukaka bır sey,nıye kıcını yırtıyor bu devlet ve sırketler,ISO normunu tutturmak ıcın? E tabı,Turkıyede bu ıs paraya dondu,ama dısarda hakkıyla ypılıyor,dogrusuda o. Hata ettık...
    Tabıkı TUV sadece Almanaya ıcın gecerlı ve okadar Guvenılır ve tahkıkatları dogru kı,bır cok ulke bunların verdıgı belgeyı cıddıye alıyor.
    Ayrıca Almanayada TUV suz bır sırket Tuvalete bıle gıdemez... Yada en fazla dısarıyla ıs yapar...
    TUV u olmayan aldıgınız hıc bır Modıfıkasyon yada Norm dısı mal ıle aracınızı trafıkte kullanmazsınız.
    Agzımızla kus tutsak,Kuş kucuk denır mı Evotech'e ?
    Yada bunun rengı ıyı degıl falan
    Yahu ben neler yazıcam dıye hayal edıyorum ama gercekte neler yazıyorum....
    Yılda,koy surdan Orhan baba vıdeosu falan ama sakın ıcın araba maraba olmasın!
    Murat Bey yanlış anlamayın ben Evotech Tüü kaka demiyorumama Almanyada aldığınız belge Türkiyede geçerli olmaz ki aldığınız belgeninde tarihi 2001. 2004 yılında ex olmuş.ISO demek International Organization of Standartization ın kısaltılmışıdır. Yani Uluslararası Standartlar Organizasyonu demektir. International demek bütün hepsini kapsamaz. Örnek vermek gerekirse TOFAŞ ISO 16949 ve ISO9000 sertifikalarına sahiptir. 16949 kapsamın üretim tesisleri 9000 kapsamına satış ve satış sonrarı hizmetler kapsama alınmıştır. Kapsam dahiline alınacak servisler örnekleme yöntemi ile random olarak denetime tabii tutulurlar. Belge süresi boyunca ana merkez + bütün kapsam içerisine alınacak servisler ara denetimlerde denetlenirler. Yani bütün servisler ve bayiler en az bir kez denetimden geçer. Samsundaki servis denetim istemiyorsa ISO 9000 belgesi iptal edilir ve kapsam dışına çıkar. Ki bu dediğim yurtiçi operasyonu. Siz Almanya ile beraber çalışıyorsunuz. ISO belgesi almak isterseniz Almanya ofisiniz denetimden Önce SGS Almanyaya ben Türkiyedeki faaliyetlerimide kapsam içerisine almak istiyorum der. Siz de burada Kalite El Kitabınızı ve prosedürleri hazırlayıp iç denetimi yaparsınız müşteri memnuniyet raporlarını dosyalarsınız SGS Almanya denetimi organize edip ister kendi oradan denetçi yollar ya da SGS Türkiyeye parasını ödeyerek size ek 1 adam/günlük bir denetim yapıp raporlar. SGS Almanya Major uygunsuzluk yoksa belgenizi basıp yollar ama minör uygunsuzlukların belli bir süre içerisinde giderilip kendilerine raporlanmasını ister.

ISO 9000 belgesi almak maalesef çok kolay. Şu anda denetim yapmadan belge veren firmalar bile var ki merak etmeyin benim verdiğim süre sistemi oturtmak için verdiğim süredir. Yoksa düzmece raporlarla haftaya da alırsınız. ISO 9000 belgesi yönetim sürecini kontrol altına alma sistemidir. Sizin ürününüzü değil yönetim sisteminizin kalitesini gösterir. Isterseniz çöp bile üretebilir ISO 9000 belgesi alabilirsiniz. Kapsam O ürünün üretim sistemini kapsar.

Şirketler ISO belgesini almak için bi taraflarını yırtıyor çünkü ihalelerde ISO belgesi talep ediliyor. Bütün olayın özü bu. Sistem kötü bir sistem değil ama hantal bir sistem. Çok fazla evrak işi gerektiriyor. Şirket içerisinde alınan bütün faaliyetlerin işlemlerim tamirlerin raporlanması gerekiyor. Güzel yanı herşeyin takip edilebiliyor olması.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ecu da Tornavida hasari yada zedelenme olmadigini anlar her halde herkes
    Katliam gibi acip egip bukenler var Ozgunede gelmistir kesin .
    Yoldayim telden yaziyorum mazur gorun beni yanlis yazarsam
    Ben hicbir zaman yapilan iyiligi unutmam kotulugude hatirlatirim .
    Basarili bi cihaz almissin yaptiklarina bakinca benim taktikleri uyguluyormus ...
    Birakalim gercekten bizim aramizda sorun olamaz hicbir zaman ozgununde dedigi gibi yemek patlatalm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ecu da Tornavida hasari yada zedelenme olmadigini anlar her halde herkes
    Katliam gibi acip egip bukenler var Ozgunede gelmistir kesin .
    Yoldayim telden yaziyorum mazur gorun beni yanlis yazarsam
    Ben hicbir zaman yapilan iyiligi unutmam kotulugude hatirlatirim .
    Basarili bi cihaz almissin yaptiklarina bakinca benim taktikleri uyguluyormus ...
    Birakalim gercekten bizim aramizda sorun olamaz hicbir zaman ozgununde dedigi gibi yemege gidelim
    Ama biz müşterilerde kullanmıyoruz cihazı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende zaten erkeklere kullanmiyordum ...
    Alper bosver cihazi milletin donuyla isi olmasin kimsenin ...
    Ne icin bunlari konusuyoruz anlamis degilim hala senin bi garezin olacaginada inanmiyorum zaten
    kimse kimseyi uzmez 2 mizde ayni isi dogru emegiyle yapan esnafiz mutlaka bi ara kahvemizi icelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar,

SGS Standartlari dünya capinda gecerli bir Norm. Sadece Almanyada degil. Türkiyede satilan ürünlerimizde
    Bu Norma uyuyor tabii. Yani bu Almanyada sirf gecerli, Türkiyede gecerli denilmez.Türkiye de SGS denetimi
    Geciren bir sirketde Almanyada problemsiz faaliyet gösterebilir.

BU ISO yu almaniz icin once sirketiniz
    • Belgelendirme denilen prosedürden gecer ( kagit, kürek, risc-management vs.)
    • Egitim ile alakali prosedürden gecer ( Kalfa yetistirme konusu)
    • Gözetim denilen prosedür vardir, burda yaptiginiz isler mercek atina alinir (cogu zaman TÜV devreye girer)
    • Teknik danismanlik
    • Sertifika

Prosedurlerinden gecer.

Bu olayi Türkiyede SGS den MÜGE hanim yapiyor, iseyene cep no sunu verebilirim, irtibata gecebilirler.

Herseyin bir bedeli oldugu gibi bununda yogun calisma ile 3-4 hafta icinde bitirebilirsiniz. Biz 2001 de Mark zamaninda
    54 000 Mark ödedik ve su anda 30 000 Euro civarinda komple denetim tutuyor.
    Türkiyede fiyat belki farklidir, sorabilirsiniz.

Bu denetimden sonra Ticaret odasina gidip sirket ortaklari sirketi kuruyor. Aradan iki üc hafta sonra TÜV den bir kagit geliyor.
    Diyorki SGS tarafindan bize su ve bu denetim kurallari verildi, lütfen biz bu tarihler arasinda gelip yaptiginiz isleri denetleyecegiz.
    VEEEEE Kriterlerimizi Alman Ulastirma Bakanligi belirliyor diyor ve Kitapcik yollaniyor.

Yani burda devletin kanunu nizaminda bizler is yapiyoruz. Arabaya garanti veren sirketin ismi GARANTISSIMO Garantissimo - Automobile Leidenschaft
    Dikkatinizi bu noktaya cekeyim, Almanyada 1 tane yaptigimiz arabalardan biri bozulmadi. 22 Yil eski Evotech duruyor ve yeni Evotech
    11 yildir faayiliyet gösteriyor. Müsterilerimizi ve kendimizi korumak icin mecburen garanti vermek zorundayiz. 2 milyon euroluk arabada
    Yapiyoruz, 200 euroluk arabada yapiyoruz dünya capinda.

Benim en sinir oldugum bir konu, Almanyanin 2. Dünya savasinda yerle bir edilip bu güne gelip dünyaya ferman okuyup, bizim Türkler
    Olarak 100 yildir bir otombil bile üretemeyisimizdir. Alman ortagimila ortakdan daha fazla arkadas oldugumuz icin bazi konulari acik
    Acik konusabiliyoruz. O bizi bizden daha iyi görüyor ve hep diyorki bana, Türkiyedeki en büyük sorun, isleri ve insanlari görmek istediginiz
    Gibi degilde, olduklari gibi görürseniz daha faydali olur.
    Simdi bende aynisini foruma diyorum. Bizleri görmek istediginiz gibi degil, oldugumuz gibi görün. Kimseyi rencide etmek, kücük görmek,
    Veya kimsenin isine göz dikmek gibi niyetimiz yok. Niyetimiz insanlari düzgün bilgilendirip, onlara lagzim olani pazarlamak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ve almanyadan gelen son cevap,Son cumleye katılıyorum,Gormek ve anlamak ısteyen neyın ne oldugunu anladı.
    Agızla tutucak kuş kalmadı.Kımı yapılan araclara ınanmadı,resım koyduk,ISO yok kardesım dendı,o konuldu.Alt kurumları dendı,oda konuldu,TUV muv,hatta Kıl ve Tüy var mı dendı,oda konuldu,neredeyse Tuyumuz kalmadı
    *
    SGS den sertifika almak Almanyada o kadar kolay degil. Ön hazirlik dahil bu 4 ayinizi alir.
    Türkiyede Yogurt fabrikasi kuran arkadasim var, 1.5 yil oldu henüs SGS Den sertifika alamadi.
    Ugrasiyor hergün . Bu ancak alan bilir… bu cileyi de ceken bilir.

2001 alinan belgenin alinis sebebini yazdim. Yenilemeye lüzüm yok SGS Tarafindan cünkü bizi
    Devlet denetliyor. SGS ile isimiz bu konuda bitmistir. Sirf TÜV ile calisiyoruz. Is alanini degistirip
    Yeni bir sirket kurarsak yeni bir denetim gecirmek zorunda kaliriz. SGS in Turkish
    Bu sayfadan da bilgi alabilrsiniz.

Bu sertifika olayi bayaga baydi artik, cevap da vermeyecegim bu konuda, …
    *

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlis yazimlar omus agiziyla tutulucak felan biraz komik olmamismi ?kimseden ornek almaya yardim almaya ihtiyacimiz oldugunu bne ecufast olarak smanmiyorum hala tuv tuv diyorsunuz Tuv nedir alman standartlari uygunlugumu tmm turkiyede o yokalmanyad patlayan araba yokmu var kim kime suc atiyor ya birakin beyler goz boyamayi tuv tuv tuv. Hee tuvv kopek cagiriyoruz havhavhav yaaa abi siz suna deyin dunyanin heryerine ayni yazilimiyapiyoruz. Pardon biz ayni yazilimi yapmiyoruz 2 arabada bile degisiklikler gosteren bir seye nasil oluyorda ayni yazilimi yaparim diyen bir adamim ben kontrolcuyum supheciyim kesinlikle kntrol etmeden birakamiyorum ewosuda 997 turbosuda hic farketmez herseyi ben biliyorum taviriyla dolasmaninmanasi yok gerci biz trde bi *** bilmiyoruz ama neyse daha fazla uzamazkonu sanirim

Allmanyadan gelen soncumleye çevap kimse beni isimden edemez bilgilendirmaninde manssi oldugunu. Dusunmuyorumki Oktaniimizi pic ttikten sonra lafi olmaz bunun
    Benim tuvum yok arabalarimda hizli allahima cok sukur kirilip dagilan da yok ozaman bende tr tuv e bas vurucam

Ayriyetten. Mail da attim tuv e merakimdan guzel bir cevap gelicek insallah
    Tesekkur ederim
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burada kesınlıkle sana hitaben bır yazı yok kı Ozgun,yada senın yaptıgın arabaları sorgulanmıyor kı?
    Sadece adam kendını anlatıyor,sorulan sorulara cevap verıyor. Bende aklım ve guzum yettıgınce cevaplıyorum.
    Araba kırılır,ozellıkle ne kadar hassaslasırsa okadar kırılma rıskı olur,orada yazılan sadece yazılım olan ve kırılmayan araclar.Lınk de oyuzden verıldı...
    Ayrıca 11 sayfa yazı olmus,yada bende oyle gorunuyor,Bu Tuv yada Iso,SGS falan belgelerı bu kadar onemsızse,neden bukadar sayfalarca yazı yazdık? Akıntıya kurek cektık yanı ::
    Adam AMG sını -Porschesını-Fordunu yada Evosu getırıcek,yazılım guvenlı mı,kırılır mı edermı dıye soruyor ve bu belge-ızın kıl-tuy adı her ne ıse onu soruyor Almanyada yada baska memleketlerde,yoksa dogal olarak guvenmıyor.
    Yanı senın-benım yada baskasının yaptıgı ısler KANIT hukmundedır,asıl TUV-SGS yada ISO miso,son kullanıcının yorumlarıdır.
    Mutlaka senden benden memnun olmayan musterıler cıkmıstır,yada hedefımıze ulasamadıgımız,ama sanmıyorum kı Kotu bır kelıme edılmemıstır.
    Son kez tekrarlıyayım; Bu belgeler,ıstenıldı de konuldu Ozgun,yanı bız aman sunu bunu koyalım demedık ve onlarca yazıya,ılk basta Oli den sonra Uslu dan cevap ıstedım Neden? Foruma olan saygımdan ve sevgımden.Sabırla yazdım yada Post ettım.
    Konu belge yada garatı ıvır zıvır dı,her ıstenılenı koyduk,resımledık,fotografladık.
    Eger ıstenırse yaparız ama Ozgun,su agzımla kus tutma hadısesı,DOGRU BE KARDESIM...
    Neredeyse temız kagıdı koyucaktım
    Artık bu konu kapansın,Evotech orada duruyor,bayılerı orada burada var,merak eden gırsın,sorsun.
    Bu forumda sadece Otomobıl konusalım. Buarada yazarken Uslu sana cevap gondermıs,habercı oldum Ozgun,valla ıkınızden de Sekreterya ucretı alıcam!
    *
    OZ arkadasimizin yazisini okuduktan sonra sirf ONE MINUTE diyorum ONE MINUTE Öz kardes

TÜV istedi arkadaslar sunduk
    ISO belgesi istediniz onu da yükledik
    Bazı yapılan aracların ve sirketin Fotosunu da gönderdim

Ben burada Ojektif cevap verdim her soruya…..

Burada 7 yil Alperen Ocak baskanligi yaptim, beni gavur edilen yazilar cikti alinmadim, arkadaslarin Bilgisizligidir dedim.
    Oktani Türkiyede biz 2008 de test ettirdik, buna Murat Engin de sahittir...
    OPET
    SHELL
    Petrolofisi….

Hepsi 2 oktan asagi yukari az cikti NORMlardan…bunu yazmak yasakmi ?`

Bilgi alisverisi yapalim dedim..onu bile agresif sekilde biz kimseden yardim almayiz diye cevap verdiniz
    ONE MINUTE ……diyorum sacece
    *
    Ek yapayım,Benzınımızın kotu olmasının TEK sebebı HUKUMETIN POLITIKALARIDIR! %50 memnundur benzınden Uslu! dıger %50 bırlessın,benzını kalıtelı yapıcak yonetıcıler secsın...
    Malesef durmak yok,yola 95 oktan RUS benzını ıle devam!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve almanyadan gelen son cevap,Son cumleye katılıyorum,Gormek ve anlamak ısteyen neyın ne oldugunu anladı.
    Agızla tutucak kuş kalmadı.Kımı yapılan araclara ınanmadı,resım koyduk,ISO yok kardesım dendı,o konuldu.Alt kurumları dendı,oda konuldu,TUV muv,hatta Kıl ve Tüy var mı dendı,oda konuldu,neredeyse Tuyumuz kalmadı
    *
    SGS den sertifika almak Almanyada o kadar kolay degil. Ön hazirlik dahil bu 4 ayinizi alir.
    Türkiyede Yogurt fabrikasi kuran arkadasim var, 1.5 yil oldu henüs SGS Den sertifika alamadi.
    Ugrasiyor hergün . Bu ancak alan bilir… bu cileyi de ceken bilir.

2001 alinan belgenin alinis sebebini yazdim. Yenilemeye lüzüm yok SGS Tarafindan cünkü bizi
    Devlet denetliyor. SGS ile isimiz bu konuda bitmistir. Sirf TÜV ile calisiyoruz. Is alanini degistirip
    Yeni bir sirket kurarsak yeni bir denetim gecirmek zorunda kaliriz. SGS in Turkish
    Bu sayfadan da bilgi alabilrsiniz.

Bu sertifika olayi bayaga baydi artik, cevap da vermeyecegim bu konuda, …
    *
    Murat Bey isterseniz ISO prosedürlerini bana anlatmayın. IRCA kayıtlı ISO 9000 denetçisiyim ben. Denetçiliği bıraktığımda bu ülkede IRCA kayıtı olan 52 insan vardı.
    Yani SGS nin başındaki Müge Hanımdan daha iyi biliyorum ISO prosedürlerini . Eğer Türkiyedeki merkeziniz denetimden geçmediyse Almanyadaki belgeniz sadece Almanyayı kapsar. Türkiyedeki Faaliyetleriniz ISO 9000 kapsamına girmez ki zaten Belgenizin süresi geçmiş artık ISO 9000 belgenizde yok. O nedenle Almanyanın bile ISO 9000 belgesi var diyemezsiniz. Yaptığınız işlerde denetleniyor olmanızda ISO 9000 belgeniz olduğu anlamına gelmiyor. Haa şu da var. ISO 9000 belgeniz yok diye de yaptığınız arabaların kırılacağı anlamını çıkarmıyoruz merak etmeyin. Sadece sunduğunuz belgeler şu anda güncel değil en azından ISO 9000 anlamında güncel değil. Yani demek istediğim şu ki şu anda geçerli bir ISO 9000 belgeniz yok.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    *
    O belge bır kerelıgıne alınıyor ,Sırket kurmak ıcın!Sonrasında sureklı Hukumet,VDAT bızı denetlıyor. Denetımden gecemezsen hapı yuttun zaten...
    Tarım baska,hızmet baska denetımden gecıyor.Bız demıyoruz kı bu sureklı var.Sırket acılırken yaptın mı yaptın,sonrasında Devlet benı denetlıyor.(Ulastırma Bakanlıgı)Burada yanlıs yaptın mı,hemen cullanır ustune. Mesela havalandırmayı degıstırdık,onu hemen kontrole geldı.Ise eleman alıcagız,once TUV test edıyor onu,sonra bıze yolluyor.
    Bız turkıyede fabrıka acmadık kı,acsak haklısın,ISO belgesı lazım olurdu,Bu belge sırf Almanya Tıcaret odasına karsı,sırketın kurulması ıcın gerek.Sonra vıze ettırmenın anlamı yok,dedıgım gıbı,Hukuetın organları sureklı denetlıyor bızı.
    Yanı ISO belgemın Turkıyede gecersız olması ıcın fabrıka kurmus olmam gerek.
    Dıyorkı hukumet,150-200.000 euro su olan sırket bu ısı yapsın,her yonden yeterlılıgını sorguluyor. Yanı Turkıyede calısan bır fabrıkamız yok kı,belgelerımız gecersız olsun,buradan yazılım yolluyoruz.Ayrıca belge INTERNASYONEL...
    *
    Sıze bır sey anlattıgım yok,o yazıları Almanaydan gelıyor,Post edıyorum...
    Kırılıcak dıye bır korkumuz yok,olsa sımdıye kadar olurdu,Turkıyede yada baska bır yerde.
    Kendı adıma konusayım,Ben yada Evotech ın ne oldugu bellı,adamlar sayfalarca anlattı,belgeledı,yada yarıslarda surelerı,kupaları,beratları var.Hukumet denetlıyor olmasada,bu basarılar ortadayken,hala samanlıkta ıgne aramanın manası yok.
    Elestırmek ıcın bıraz yapıcı olup,dogruları bulmak gerek.Ha,avukatlık yapıcaksak,ben Evotech ın avukatı degılım!Sadece yaptıkları ıslerı takdır eden ve guvenen,bu guvence sonunda da bayılıgını almakta huzur duydugum bır muessese...
    Bıtsın mı konu artık?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buarada Akropovic-MTM-Hofele-Cargrapgic-Prior Design-Capristo-Active Autowerke nin Turkiyedeki tek yetkili Mumessiliyim.
    Eisenmann-BMC-Zimmerman-Brembo nunda bayisiyim.
    Neden bunlari iyi-kotu elestirmiyoruzda,11 sayfa "Sadece Evotech" in kagidini kuregini konustuk?
    Sira onlara gelirse,bu gazla daktilocu olurum...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)