User Tag List

Sayfa 9/13 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
232 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Evotech Yazılımları TÜV ve ISO9002 Belgeleri

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zafa38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ABT yazilimin tum servislerde garantili oldugu gibi ayni olayi Dolambacli yollardan evotechde yapiyor anlasilan gerci ABT nin garanti isi iptal oldu die biliorum ama ikiside garantili ikiside soft yazilim gbi...
    Zafa,elma-armut-sap-saman ayır be kardesım
    ABT nın yaptıgı ıs ıle,bu konunun ne alakası var? Onların anlasmaları tıcarı ve 3-4 mıslı fıyatla satılan bır sey!
    Garantı,orada Tıcarı bır anlayısı kapsıyor,TUV muv le alaksı yok.Saptırma su konuyu...
    Dolambaclı yol ıle Evotech ı bagdastırdın ya,buradakı yazılanların bır cogu bu anlayısı ıcerıyor...
    Zafa,gercek bır ıs yap,bu forumda yazpılan sunı polemıgı bıtır kardesım.
    O kadar yazıldı ama ınatla anlasılammaya calısılan TUV meselesıne noktayı koy,ben yapsam yıne uzumun copu,samanın sapını sorarlar.
    Evotech ın TUV ID sı,kımlıgı yada ne ıse Nr. 01-1607-00-03 dür!
    Gır,bak bakalım sen,var ı yok mu,sen Var dersen,konu kapanır

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu buraya nerden geldi? Bir baslikta evotech'in yazilimi olan araba gecildi ve siz bizim yazilim tuv lu , ondan gecildi dediniz degil mi? Dogru mu anlamisim?

Sevgili Murat abi, keske orada "bizim yazilimimiz biraz daha safe, ondan gucumuz biraz daha az" deseydiniz.

Bizim yazilim tuvlu deyince olay cigirindan cikti.

Ayrica sunu da ekleyeyim, ben birakin turkiye'yi , almanyanin yakit oktanini karistiran bir yetkiliye sahip firmaya nasil guveneyim? Iyi ki sizin gibi sabirli ve terbiyeli bir bayileri var. inanin sabriniza hayran oldum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bu bir prosesler zinciri... Evotech Alman menşei bir firma olduğundan ve Almanya'da faaliyet gösterdiği alanda alması zorunlu belgeleri almak durumundadır. Evotech distribütörü herhangi bir ülkede bu ürünleri otomatikmen tüv onaylı satmış oluyor. Misal Türkiye'de böyle bir zorunluluk yok aslında ama inşallah ilerde Özgün ecufast markasının başvurusunu almanya'da yaptıktan sonra orada bir şube açsa ondan da ürünlerini satmak için tüv onayını isteyeceklerdir. Ben bunu anlıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu buraya nerden geldi? Bir baslikta evotech'in yazilimi olan araba gecildi ve siz bizim yazilim tuv lu , ondan gecildi dediniz degil mi? Dogru mu anlamisim?

Sevgili Murat abi, keske orada "bizim yazilimimiz biraz daha safe, ondan gucumuz biraz daha az" deseydiniz.

Bizim yazilim tuvlu deyince olay cigirindan cikti.

Ayrica sunu da ekleyeyim, ben birakin turkiye'yi , almanyanin yakit oktanini karistiran bir yetkiliye sahip firmaya nasil guveneyim? Iyi ki sizin gibi sabirli ve terbiyeli bir bayileri var. inanin sabriniza hayran oldum.
    Yok yahu,ne alaksı var Gurcell,gecılen edılen yok konuda.
    Ben en basından soyledım,gecmek yada gecılmek derdımız olmadıkı? Gerekırse gecerız,ısteyene o programıda yaparız,guvenlı sularda gezıcegı programıda.
    Konu TUV BELGESI VE NUMARASINIDA VERDIM.SIMDI KONUYU BASKA YERE TASIMADAN KONUYU BAGLARSAK SEVINIRIM.
    Bu son paragraf sana degıl Gurcell,genel olarak dıyorum sadece.
    Fangıo,Sorumluluk degıl,sadece Musterısıne guven vermek ve yaptıgının onayını yaznsıtıyor.
    Yanı TUV her konuda ayrı ayrı alındıgı ıcın,bunun ıcınde sureklı butce gerekıyor....
    Olay bu kadar basıt....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fangio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu bir prosesler zinciri... Evotech Alman menşei bir firma olduğundan ve Almanya'da faaliyet gösterdiği alanda alması zorunlu belgeleri almak durumundadır. Evotech distribütörü herhangi bir ülkede bu ürünleri otomatikmen tüv onaylı satmış oluyor. Misal Türkiye'de böyle bir zorunluluk yok aslında ama inşallah ilerde Özgün ecufast markasının başvurusunu almanya'da yaptıktan sonra orada bir şube açsa ondan da ürünlerini satmak için tüv onayını isteyeceklerdir. Ben bunu anlıyorum.
    Bravo Kursat valla noktayi koymussun bence ...
    Beyler afaroz etme kulturumuz masallah forumlardada devam ediyor yani 10 koldan bir insan nasil afaroz edilir linc edilir seyrediyoruz yeter artik ustune ustune gitmenin herkes anlayacagini anladi yani.

Rabbit33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlamadığım konu sanki önceleri yazılım çıktığında didik didik işin özüne inip belge aranıyordu resmen ahiret soruları soruluyor yazılım yaptıracak kişi riskleri göze alıp yaptırır yaptıracaksa, bu böyledir herkes bu riski alır ama kendi de inanmak istemez karşıdakine de belli etmez tüv arar onu arar bunu arar tamamen kendini rahatlatma politikası ,stock araba bile bozuluyor bu tamamen biraz da kullanıcıya bağlı.Ben yaptırıken işin açıkçası tuv müs şuymuş buıymuş bakmadım ,yapılan işlere baktım Evotech kendini kanıtlamış bir firma diyecek söz yok .Evotech in de tuvun.sertifikalarin ardina siginacak hali yok,ki kalkıp burda dil dökülüyor TÜV olmasa ne olacak yani yaptırmıycak mı kimse ?Başka firmalarda nasıl bir standart belge var hiç bişey yok. Bunun da reklamı olmaz ayrıca ihtiyacı yok dünya çapında yaptığı işler ortada ilklere yazılım çıkarıyo ve unlimited 500+ lerde surekli hırpalanan sahalarda at koşturuyor.. bilmeyenler biraz araştırsın derim..

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @lover kimse bişiy demiyor ilkindden beri bunun farkındayız yanlış sekilde bilgilendirildi diye oldu bu olaylar zateb
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müşteriye güven vermek değil gerekli üretim proseslerinde üretildiğini belirtir aslında ve müşteri de bundan dolayı güven duyar. Bakın şöyle bir örnek vereyim.

Araçların e-ncap testine girmeleri zorunlu mudur? Hatta bundan 10 sene öncesine kadar bu teste kaç uzakdoğulu üretici girmiştir. Ancak görmüşlerdir ki bu testler pazar payında etkili olmaya başladı herkes gibi onlarda dahil olmuşlardır. Ve sizde bilirsiniz ki bu testlerde yıllarca arkadan çarpışma testi yapılmadı. Şimdi bu testte 5 yıldız almış bir araç saatte 60km/h ile duvar yada rijit bir cisme çarptığında ölmeme garantisi verebiliyor mu?

ayrıca bir kaç kez ayrı ayrı postlarda yazılım ve emisyon ilişkisi kurulduğunda red edildi ancak siz benden iyi bilirsiniz ki avrupada araçlardan alınan vergi emisyon doğrultusunda alınır. Eğer siz bir aracın gücünü arttırırsanız ve bu doğrultuda karbon salınım miktarını arttırırsanız bundan dolayı araç sahibi ceza ödemez mi? yani x firma tüv'den sertifika alarak diyor ki "kardeşim sen bu yazılımı yaptırdığında gücün %25 artacak ama co2 salınımın değişmediğinden ödeyeceğin vergi de bir üst dilime geçmeyecek"...

bu post direk Murat beye yazılmıştır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alman firması olan veya Almanya'da bayisi olan ve tüv belgesi olmayan şirket var mı? Wimmer, Abt gibi firmalarında tüv belgeleri var, dandik powerboxların bile tüv belgesi var. Bunu neden böyle özel birşeymiş gibi ön plana çıkarıldı anlam veremedim. Kimse evotech kötülemiyor ama ön plana çıkarılan durum(tüv vs) bence gereksiz.

Tüv zaten motor aşınmaz, kırılmaz demiyor. Çevreye olan etki faktörlerini gözlemliyor sadece araba üstündeki.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fangio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müşteriye güven vermek değil gerekli üretim proseslerinde üretildiğini belirtir aslında ve müşteri de bundan dolayı güven duyar. Bakın şöyle bir örnek vereyim.

Araçların e-ncap testine girmeleri zorunlu mudur? Hatta bundan 10 sene öncesine kadar bu teste kaç uzakdoğulu üretici girmiştir. Ancak görmüşlerdir ki bu testler pazar payında etkili olmaya başladı herkes gibi onlarda dahil olmuşlardır. Ve sizde bilirsiniz ki bu testlerde yıllarca arkadan çarpışma testi yapılmadı. Şimdi bu testte 5 yıldız almış bir araç saatte 60km/h ile duvar yada rijit bir cisme çarptığında ölmeme garantisi verebiliyor mu?

ayrıca bir kaç kez ayrı ayrı postlarda yazılım ve emisyon ilişkisi kurulduğunda red edildi ancak siz benden iyi bilirsiniz ki avrupada araçlardan alınan vergi emisyon doğrultusunda alınır. Eğer siz bir aracın gücünü arttırırsanız ve bu doğrultuda karbon salınım miktarını arttırırsanız bundan dolayı araç sahibi ceza ödemez mi? yani x firma tüv'den sertifika alarak diyor ki "kardeşim sen bu yazılımı yaptırdığında gücün %25 artacak ama co2 salınımın değişmediğinden ödeyeceğin vergi de bir üst dilime geçmeyecek"...

bu post direk Murat beye yazılmıştır...
    bu yüzden yazılım diğer firmalara göre kısık,tüv 2 boy vs olayı bundan dolayı var zaten.. tüv var iyiyiz olarak değilde tüv var yazılımımız bu yüzden kısık söylenmek istenen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte buna 2 boy geriden gitmek değil de bizim map co2 değerlerini bir üst dilime taşımayacak şekilde ayarlanmıştır. O yüzden denilse...

zafa38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zafa,elma-armut-sap-saman ayır be kardesım
    ABT nın yaptıgı ıs ıle,bu konunun ne alakası var? Onların anlasmaları tıcarı ve 3-4 mıslı fıyatla satılan bır sey!
    Garantı,orada Tıcarı bır anlayısı kapsıyor,TUV muv le alaksı yok.Saptırma su konuyu...
    Dolambaclı yol ıle Evotech ı bagdastırdın ya,buradakı yazılanların bır cogu bu anlayısı ıcerıyor...
    Zafa,gercek bır ıs yap,bu forumda yazpılan sunı polemıgı bıtır kardesım.
    O kadar yazıldı ama ınatla anlasılammaya calısılan TUV meselesıne noktayı koy,ben yapsam yıne uzumun copu,samanın sapını sorarlar.
    Evotech ın TUV ID sı,kımlıgı yada ne ıse Nr. 01-1607-00-03 dür!
    Gır,bak bakalım sen,var ı yok mu,sen Var dersen,konu kapanır
    Yok Murat abi yanlış anlıyorsun beni mantık olarak bu örneği verdim
    Zaten sap saman incir üzüm çekirdek hepsi karıstı birbirine fakat verdiğin id ye ulasamadım bir sorun var yada id no yanlıs?

TÜV Rheinland Group - TUVdotCOM ID not found

http://www.tuvdotcom.com/search/comp...ing_letters=EU
    GT-R

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okudum ve ayni dili konusmadigimizi farkettim basite indirgemek lazim.

TÜV = TSE + alman kanunlarinin ureticilere koydugu üretim standartlari kisaca budur .

Mantikli dusunuldugunde tuvde firmada yazilimi bulunan 200 yada daha fazla birbirinen farkli model marka otomobille 100.000'er km dayaniklilik testi yapamayacaklarina gore boşuna tirmalamayin tuv standartlari kontrol eder satilan yazilimi degil .yazilimla degisen atik gaz oranlarina bakar, firmanin yazilim ürettirebilecek eğitimli personeli varmidir yokmudur vb teknik yeterlilikleri inceler olayi budur ötesini boşuna tirmalamanin manasi yok .

2x2=4
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dacia logan diger ülkelere göre 2 sene sonra avrupada satildi.
    e ncap testinde basarisizdi aracin sasayi güclendirdiler e ncap sartlarina uygun testi gecince avrupada satildi.
    Yanı bu testler onemsenmese bu kadar cıddıye alınmazdı? Ayrıca Amerıkadakı bu kurumun ayagı,cok cok daha onemlı.Bunu sıgorta sırketlerı yapıyor ve ona gore sıgortalıyor aracları.
    Tabıkı olmeme garantısı yok ama alıcagın aracın 5 yıldız alması,yandan carpmada,arkadan carpmada yada carpma testlerındekı deformasyonu gorunce,alma secımınde bır faydası olmuyor mu?
    Tabıkı oluyor.
    Emısyon kuralları cok sıkı avrupada,cunku kullanıcı ona gore para oduyor.Oyuzden Tuv bunada fazla dıkkat gosterıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu tamam sakin olun artıkkk tmm ben gidiom ewotec e iş basvurusu yapcem çhahauahau

Tüv lü Tunerlık varmıla
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @997TT boşver abi hadi skyline la Gazlayalım
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozgun,alem adamsın,evotek e gıdıp,daglın ulen demek gerek
    Edıt:Rodaj denen ılletten kurtulaya calısıyorum
    800km ye az kaldı....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ozgun,alem adamsın,evotek e gıdıp,daglın ulen demek gerek
    Edıt:Rodaj denen ılletten kurtulaya calısıyorum
    800km ye az kaldı....
    bitti bittti 800 tmm işte
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıtapcıga kalsam 2500km
    Benım psıkolojık sınırım,1000km. Yagı degıstırırım ve gazlarım
    Sonra 2000km oluncada Kıtı takarım artık,gelelı 2 ay oldu,curuyecek anasını satım!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)