Selam Arkadaşlar,
325 tds aracımda çekiş problemi yaşıyorum. Ya da şöyle diyelim 143 bg gücünü hissedemiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Selam Arkadaşlar,
325 tds aracımda çekiş problemi yaşıyorum. Ya da şöyle diyelim 143 bg gücünü hissedemiyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Daha açıklayıcı yazabilir misiniz ?
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Daha önce yurtdışında kullandığım 325tds ve 525tds araçlarım vardı. Onlara kıyasla çekişinde düşüklük var. Turboyu kontrol ettim çalışıyor ama nedense tam dolduramıyor. Mekanik konularında tecrübeli sayılırım ama elektronik olayına gelince biraz çuvallıyorum. Acaba elektronik bir problem olabilirmi? Gerçi bu araçlarda yeni nesil araçlardaki gibi fazla elektronik donanımlı değil ama yinede elektronik bir arıza olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum.
carbon clean yaptırdıktan sonra arabanız kesinlikle agresifleşicek emin olabilirsiniz![]()
TR de kötü mazot bu özel araçları katletti resmen...
çıkan egsoz gazın ne durumda? turbon hiç değişmemiştir genelde bu tarz sıkıntılar turbodan kaynaklanır ama enjektörlerini de kontrol ettir ayrıca arabandaki egsoz sistemini mutlaka göstermeyi ihmal etme...
sadece mildeki boşluktan anlaşılmaz ama, pervanelerde kırık olabilir... hem emme hem egsoz tarafını kontrol ettin mi? egsoz sistemi derken aracında partikül filtresi türevi bir parça ile 2 tane orta susturucu olması gerekir belki de tektir tam emin değilim... şu an egsoz sistemin nasıl?
maf sensorunu bı kontrol edın gerekırse cıhaza bağlattırın aracınızı,yada balata spreyı ıle temızleyıp bıde oyle bakın ,turbo hortumlarını kontrol edın basınc kaçağı olabılır
carbon cleanı 100.000 üstü araçlara önerilmiyor. Muhakkak yaptırıp faydasını gören olmuştur ama yaptırıp yağ yakanda oldu bu kilometrelerde. Bazı kurumlar motora zararından çok bu kilometrelerde motor ile birleşip hataları kapatıyor. Siz CC yaptırdığınızda bu kurumlar ortadan kalkıp çizikler aşınmalar gün ışığına çıkıyo. Ama aracınızın geçmişini biliyorsanız örneğin 40-80.bin kılometrelerde bu işlem yaptırıldıysa sizinde yaptırmanızda büyük bir risk oluşmayacaktır.
Benim araçta hava akış sensörü yok. Turbo hortumlarında herhangibir kaçak yok kontrol ettim. Aslında arabayı ilk aldığımda çekiş neredeyse yok gibiydi. Sonra vakum bağlantı hortumlarını kontrol ettim. Yanlış bağlantı vardı. Vakum pompası ile emme manifoldu arasına bağlamışlar boruyu. Yani şaçma bir bağlantı. Egr dende vakum kontrol vanasına, vananın diğer çıkan ucunu da vakum sensörüne bağlamışlardı. Bağlantıları biraz mantık kullanarak değiştirdim. Mantık kullanarak diyorum çünkü doğru bağlantıları gösteren şema bulamadım (realoemden kontrol ettim ama tamamen aynı diyagramı bulamadım. Çekiş bariz bir şekilde düzeldi. Ama daha önce kullanmış olduğum 325 ve 525 tdslere göre hala düşük.
egr ne durumda ? çok fazla kurum varmı egrde baktınızmı hiç?
kurumu carbon clean yerine kapağı açıp bakmanız daha mantıklı olabilir aslında, ama dedikleri gibi ilk başta turboya bir bakın eğer palde problem varsa dolumu etkileyebilir, kaçak testi yapabilirsiniz basınç için eğer kaçak varsa egzoz dolmuş olabilir teker teker söküp bakmak gerekiyor değişkenlere
körler sağırlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)