thekillingroad Nickli Üyeden Alıntı
tool
Tekrar edeyim biraz daha açık yazmaya çalışayım.
JUN un size 20k km sonra bir piston daha satarak var olacağını unutmayın. (*kimsenin ününe laf gelmez bu durumda)
Kimse bu firmalar bir şey bilmiyor demedi.
Aşırı derece sıkıştırılmış araçlar farklı bir konu olabilir, MEP oluşturulurken hayvani bir basınç çıkıyor zaten ortaya, ancak konu başta orası değildi zaten, adam basit bir motor toplamış bunu sordu, cevaplar da bunun için verildi.
Kimseye saldırdığım yok Özgüncüm, o başlarımı senin dediğine latife manasında yazdım ben. :)
Ben kimim? Seninle kanka falan değiliz doğrudur, yüzyüze tanımışlığımızda olsun bir kere, hatırlamana gerek yok problem değil.
Çingene mingene bırak şimdi öyle bir şey demedim, sadece iddia ettiğinden asla vazgeçmeye meyilli olmadığını söyledim, kabul edersin etmezsin senin problemin değil, benim görüşüm sadece. Ama yazdıklarını bir daha oku istersen iki üç gün sonra, dövüyorsun resmen.
Sorduğun sorulardan da bir şey anlamadım açık konuşayım, biraz nokta virgün falan dur bişey yap meşgulsen sonra yaz. :D Ben 900 tane motor topladım yazmıştım, sen bunu da ciddiye almadın umarım? :s...
En baştan yazdıklarımı bir daha oku, sana kimse yanlış seçimde bulundun demedi, yavaş yavaş kullanmak, full throttle yapmak yanlıştır kötüdür de demiyoruz, motoru kırarsınız falan da demiyoruz, alır almaz kesiciye girin falan da demiyoruz, ve ayrıca senin yaptığının alır almaz kesiciye girmekten daha iyi olduğunu da pek tabii kabul ediyoruz.
Lakin aşırı yüklenmemiş, sakin çalışabilecek (fabrikada çıkan S2K, M3 vb. motorlarda) bahsettiğimiz türden rodajın ek güç getirdiğini iddia ediyoruz sadece ve bunun da ömürden bir şey götürmediğini.
F1 veya WTCC'de kullanılan motorları buraya alet etmek pek saçma ama, onlar çok ayrı işler, çok ayrı mevzular, kaldı ki onların performans kavramı da farklı, dayanıklılıkta, sokaktaki araçlar gibi çalışmıyor ki adamların motorları. 19000rpm'de limitlenmiş motorun ne alakası var bizim arabalarınkiyle. :)
JUN'un veya efendim Honda'nın söylediği kullanıcılar için anlaması ve uygulaması çok daha basit olan ve çok daha az zahmet gerektiren bir iş. Tabii ki firmalar bunu söyleyecekler.
Adam sana dese 150km'den sonra MEP uygula, eyvallah, o sırada ikinci yağında ol, 50km sonra üçüncüye geç, filtreleri hepsini değiştir efendim içeriyi temizle dese afedersin hassktr lan demez misin? Kaç kişi uğraşır bununla?
İşi motor toplamak olsun pide yapmak olsun kimse 150km'de bir yağ değiştirmek istemez.
Buyur Ford bana turbo araba için 15k km'den önce gelme dedi.. Lağımdan beter o yağ 15km'ye geldiğinde, bırak 15k'yı, 2k km'de bile içine zçsan öyle olmaz o yağ..
Ayırca PUMA Racing'de çok ciddi bir yarış firması, hani mühendisler niye böyle demiyor diyorsun ya, buyur sana diyeni.
Kaldı ki bireysel olarak ciddi çalışmaları olan adamsın, bir büyük firmanın kullanıcıya her dediği en verimli en iyi yoldur diye bir şey yok. Öyle olsa modifiye lafını duyunca "iyi bir şey olsa koca fabrikanın mühendisi kendi yapar" diyen adamlar da haklı olacaklar değil mi bir yerde?
Sevgiler..