Modified FERRARI 360 REPLICA from Peugeot 406 - Video Dailymotion
http://www.extreme-sportscars.com/360/extras.html
Printable View
Direk kalp krizi hocam :D
Hocam en büyük eksisi, MR2 yanılmıyorsam ön çekişli. Ayrıca 1:1 olur mu onu bilmiyorum. Mr2 kücük gibi duruyor...
Benim için en önemli olan şey güvenliliktir. İster 10 yeri yamuk olsun ama güvenli olsun. Daha bugün trafik kazasında bir yakın arkadaşımı kaybettim. Hızlı da gitmiyormuş, zaten onun gittiği hızı normal bir insan koşarak aşar... Motorsikletle normal yolda giderken, Stopta durmayan otomobil çarpmış. Kask takmaymış kurtulurmuş dediler. Bu yüzden ilk verdiğim değer güvenlik. İsterse 200K € vermiş oluyum, güvenliğinde şüphelerimi yenemezsem o proje orada biter.
Toyota MR2 ortadan motorlu ve arkadaş itişlidir. Ayrıca MR2'den Ferrari 355 yapıyorlar.
360 Modena ise 406 Coupe'den.
Evet şimdi, size gönderi yaptığımdan sonra araştırdığımda arka itişli imiş. Hatırladığıma göre MR2 ve Celica'dan birinin önçekiş olmasıydı. Evet şimdi yeniden araştırmalarımda Celica'nın arka itişli-den önçekişli olmuş.
Aslında bu attığınız site sanırım Scam. Öyle olmasa direk uğraşacağına al 30K $ dolara :D
Diyelim ki Mr2 çeviri yaptık, geriye kalan sorun içi... Sanırım burası dananın kuyruğunun koptuğu nokta...
akşam okurken uyuyakalmıştım... baya canlanmış konu gece :)
öncelikle söyleyeyim, hayatımda hiç replika araç yapmadım, ama bir AC Cobra hastası olarak bir kupa alıp yapmak hep hayalim olmuştur, o nedenle kafamda bir çok fikir kurmuştum zamanında hala da kuruyorum...
bence şase yapma işinden vaz geçin, ben yapılmış şaseleri gördüm, biz çok iyiyiz kendimiz yapıyoruz diyenler bile bildiğiniz kutu profil ve kaynakla bu işi yapıyorlar... hatta bir kişiyle bu nedenle tartışmıştım yaptığı şaseyi görünce... aventadorun ölçülerini bilemem ama ona en yakın arabayı bulun ve de o arabanın şasesini alın hurdalıktan, gerekli şase takviyelerini yapın ve de kullanın derim, en azından altı ve yürüyeni 'otomobil' olur aracın... gerisini bilemem kaporta parçaları nasıl olur, nasıl kalıp alınır vs vs
Ac Cobra bitmek üzere. hiç düşündüğün gibi olmadı. Hatta orijinaline göre bir çok detay işçilikler var.görmeni tavsiye ederim. Şase yapımını anlatan bir sürü döküman var. Ayrıca artık yapılmışı da var. Eğer daha önceki mesajları okursan kupa alınca iş tamam gibi düşünce olduğu için şase yapanlar ile kavga etmen son derece normal. zaten bir tane kupa alıp iş kolay diyenlerin önüne koyup bakacağım ne yapıyorlar. tiyatro dekoruna araba yapmak bile o kadar kolay değilken işi böyle basitleştirmek sadece bilgi kirliliğine yol açıyor.
ben dikişsiz borudan yapılması taraftarı olduğumu söyledim çünkü darbe aldığında sadece kaynak değil, profiller de ek yerinden açma eğiliminde olur (şahsi fikrim)... bırakın paslanmaz ya da alaşım malzemeyi bildiğiniz sanayiden alınmış kutu profil ve lama ile yapılanları gördüm ben, bırakın araba yapmayı o şekilde bina kaplama konstruksiyonu bile yaptırmıyorum ben... o nedenle hazır bir arabadan şase almak benim için çok daha mantıklı, en azından güzelce kumlatır, gerekli takviyeleri yapar boyatır kullanırım...
ne diyeyim allah kolaylık versin abi
ben airbaglı ralli arabası görmedim hiç neden bu kadar takıldınız ki airbag a :D
30bin eur bütce ile hayal olarak kalır bu proje bence daha ufak projelerden başlayın sıfırdan imal etmek yerine change işlemi ile birşeyler elde etmeye çalışın
en kolayı bi tane 406 coupe alınıp üzerine kalıp giydirmek olur
Ferrari 360 Replica Perfect - YouTube
REPLICA FERRARI - YouTube
Replica ferrari modena 360 fibra de vidrio mexico - YouTube
Sanırım bizde öyle yapacağız, hazır otomobil alıp onu makyajlayacağız. Şasi işi sakat gibi duruyor. Şimdi sorun kıt araba seçmiş olmamız :D Ferrari felan çevirmişler Gallardo cevirmişler ama Aventador o kadar yok, en azından paylaşılan bilgilerin çoğu kaliteden yoksun.
Şimdi MR2 aracını alırsak, buna sanırım modellemesini dışının biz yapıp kalıplaştırıp çıkarmamız gerek. Hazır kit baktım ne yazık ki bulamadım... Bulunan çoğu siteler ise scam... Bu yüzden diğer benzeri sitelere de güvenini kaybediyor insan...
Sağolasınız hocam.
Evet hocam. Hem daha önce dediğimiz gibi önde gelen güvenlik. Ayrıca Tüv'den de geçmesi için gerekli.
Sanırım, bu durumda Aventador değilde başka aracı araştırmamız gerekicek. 0'dan kalıp yapılmaya gidilmezse Aventador zor gibi. Araştırdıklarımın çoğu scam siteler. Hazır kit bulunmuyor...