Naman Nickli Üyeden Alıntı
Hmm ben daha kesici denemedim, kaçta kestiğini bilmiyorum.
Stabilite konusunda bnm hala şüphelerim var :D Ama genel olarak şu ana kadar gayet güzel. Ancak ısı (özellikle yağ, 110a sabitledi) sıkıntısı hissediyorum ben. Isındırınca üst devirler kararlılığını kaybedebiliyor. Isıdan kastım, normalde 80C civarı olması gereken durumlarda sürekli 90C olması, su sıcaklığında..
Dostum, kötü yanlarına göre araba alacaksan bence işin içinden çıkamazsın. Bana marka model söyle nesi varsa en yetkili ağzından listeleteyim.. Honda hariç yalnız, Hondacı arkadaşlar çok kalabalık geliyorlar sonra :D:D:D:D
Sorunlarına göre bakacaksak bunun sonu yok. Bu konu bir tür Ar-Ge ve gelişim konusu olduğundan burada bir takım denemeler ve başarılı/başarısız sonuçları paylaşılıyor.
Yoksa hiç kurcalamayı düşünmüyorsan, hiç sıkıntı yaşamadan kullanırsın bakımlarını takip ettiğin sürece. Öyle sente atma olayı da kronik bir arıza değil.
Senteden ziyade zincir gergisi şu an için stock araçta can sıkabilecek tek risk. Bu da sadece bazı koşullarda soğuk marşta ilk 1 dk boyunca tizden güçlü bir zırıltı yapması. Bir zararı yok motora.
Bence GT'nin iyi yönlerine bak... Donanım olarak sınıfında gırtlak bir araç düşünüyorsun. Üstelik hiç fena da gitmiyor, ülke ortalamasının üstünde trafiğin yarısına selektör atarsın. Öte yandan RC kadar salt spor da olmadığından ailede de sıkıntı riski daha az oluyor, anane babane dede tarafı da hoşnut kalabiliyor, eğer ailede böyle bir talep varsa.. Model yılına göre kilitli torpidolu ve parfümlendirme tesisatlısını da bulabilirsin. Ayrıca RC'ye opsiyon olan donanımlardan cam tavan standart, diğerleri de yine opsiyonel, piyasada daha dolusunu da bulabilirsin bu yüzden.. Jantları bence RC'den daha güzel. Pahalı olmasa hiç düşünmem.. Amortisörleri kesinlikle ülkenin yol koşullarına çok daha uygun. Daha da iyisi hiç risk almadan 175 bg e çıkartabilir, Superchips'le bile 190'lı bg'lere ulaşabilirsin(yanlış hatırlamıyor isem).. Bunun yanısıra hiç oynamazsan sınıfında verdiği performans karşısında en ekonomik araç olduğunu farketmen de çok vakit almaz..
Dediğim gibi bu konu daha çok deneme-yanılma yöntemlerinin paylaşıldığı bilgi arşivi konusu. Burada yazılan bilgiler, sıkıntılar her markada oluyor. Bunları markalar ve yetkili servisleri paylaşmaz.
Biz burada kafalarımızdaki fantezilerimizi gerçeğe döndürmeye çalışıyoruz. Tech Turkey'in de amacı bu zaten. O yüzden kendine araba bakıyorsan Tech Turkey bu konuda pek doğru adres olmayabilir :D