Benim GT bosken, (yakit miktarini hic hatirlamiyorum) +-20kg hassasligindaki kantarda 1280 cikmisti diye hatirliyorum. veya 1260, bu 2'sinden farkli degil :)
Printable View
Benim GT bosken, (yakit miktarini hic hatirlamiyorum) +-20kg hassasligindaki kantarda 1280 cikmisti diye hatirliyorum. veya 1260, bu 2'sinden farkli degil :)
biri 1300 + demisti demekki sallamasyon bilgiymis:D
Yoo doğru benimki 1300 kg :)
sizinkinin extra olarak neyi var:D
Bildigim kadari ile cam tavan jbl ve buyuk stepne
Bu arada tps %85-86 acik gorunuyor dip gazda
Deniz dostum benim bujiler gelmedi. İstanbul merkezde sayimmi varmis dogrumu? Daha gelmezmis oyle dediler
Sayım var doğru ama daha da lık bir durum olmaz.. 3-5 gün geciktirir..
toplayabildiğim kadar bi ekranda görüntüsü 3. vites peak sırasında okuyabildiği değerler birde motor sıcaklığı çıkmamış bu anda 81 derece gözüküyor
(ilk satır)
http://i.imgur.com/5F7vi.jpg
~ boost -1 bar : 1.44 :D
log aldgnz programın adı nedr normal peugeot arıza tespit cihazlarında olan programmı yoksa farklı bi programmı_
pcmscan programın adı elm327 v1.4 cihazıyla aldık gösterdiği kadar :)
%100 emin olamayız tabiki , accord'a da bağladık doğru gibi aldığımz değerler :D
bizde bilen biri çıkar diye aldık aslında :D boost ve sıcaklıklara baktık devir kesiciy felan gördük hiç yoktan :D
Ya bu RC cilerden GT cilerden hiç mi yok taile Antalya ya gelen sıkıldım bennnn :)
Yorumlicak çıkar belki bunuda ekleyim :D
http://i.imgur.com/UY3uM.jpg
http://i.imgur.com/UY3uM.jpg
tymu eline sağlık, denizden bekliyorum bu performansı :D
dip gaz %85 kelebek açısı aklıma yatmadı benim :(
TPS sizde demi %85 lerde kalıyor. Bu sorun vakti zamanında 206 RC içinde yapılmıştı fransız forumlarda. Kimisi log yanlış söylüyor diyordu kimisi kelebek tam açılmıyor diyordu.
Aslında düz mantık doğru olabilir. Normalde çünkü kelebek konum sensörü tam kapalı halinde 0 göstermesi lazım. Eski sistem gibi düşünürsek kelebek tam kapalı iken telli gaz kelebeğinde rolanti motorundan giren hava motoru rolantide tutar. Ama bizim elektronik gaz kelebeğinde rolanti motoru yok. Gaz kelebeği biraz açık kalarak rolantiyi tutuyor. Bir miktar açık kaldığından yüzde değer olarak 0 değil. Ama insan beyni bende dahil tps değerini bizim gaz kelebeğine basma miktarımız olarak algılıyor. Aslında bunun doğru olması lazım. Bunu ancak şöyle anlayabiliriz :D Gaz kelebeğini dyno üstünde gazlarken boost pipe ı söküp bakıcaz :D 90 derece dik açı ile tam olarak açılmış mı diye. :D
durdu yerde çalıştıramdan bassak göremezmiyiz tps okuyodu sanki öyle :D en kralı telli :D
Durduğu yerde çalıştırmadan sadece kontağı çevirerek gaz kelebeği pedaldan gelen komutu takip etmiyor mağlesef. :D
PPS'te dipgazda %100 diyor direk kelebek konumunda
Hocam 81 santigratı ben göremedim tabloda? Bir de tabi suyun sıcaklığı o değil mi?
Değerler benim ölçtüğüm ve aklımda kalanlarla hemen hemen aynı bir tek peak te 1480 görmüştüm ben hehe :D gerçi 4. vitesti sanırım.
81 derece tablonun biraz üstünde sığmamış engine coolant temp diyor 2 3 denem yapmştık max 87 olmuş :)
schumi ozaman dediğin yöntem gözle denenecek tek yol :D
Özgür selamlar tekrar... İslemler yapıldıkca burda adım adım paylasıyor olacağım...Mehmet Gazihan la görüstük kısmetse cumartesi sabahı yazılıma el atıp bir revizyon yapıcaz. Benim zaten su an Kat iptal... Supersprint downpipe+catback egzos var. Forge Blowoff halkayı Mehmet bey cıkarıcaz burdan basınc kaybı var dedi. S3 dump ı taktıktan sonra boru cıkısları ve HKS blow, turbo sağlığı icin sartı mı yoksa keyfimi? Ne dersin?
elimde az kullanılmış kendi arabamdan çıkma güncel parça kodlu S3 Dumpvalve var
isteyen varmıdır?
Tolga Abi iyi akşamlar..
Gelişmeleri merakla bekliyor olacağız..Blow off tamamen zevk işi.Sağlıkla bir alakası yok bence..
Sana tavsiyem bütçen müsaitse mutlaka bir water/methanol kit al montajlat ona göre ayar yaptır (avansı ona göre ayarlarsanız çok daha güzel olacak )
Bir de yazılım öncesi ve sonrası 2 şer kezz dynoya çık mutlaka..
Yazılım öncesi bir kaç araçla rolling yapın sonra aynı şartlarda o araçlarla bir daha rollleyin..
Farkı çok net anlamak adına..
Özgür tavsiyelerin benim icin cok kıymetli gercekten. Tesekkurler tekrar. Dynoya 2 ser kez cıkıcam mutlaka oncesi ve sonrası... İntercoolar ile beraber AEM in iyi kalite ( 2 kaliteymis cünkü ) water/methanol injection komple kitini alıp takıp tekrar setup ve stage 3 chip yazılım yapıcam. Su an acilen varolanlarla stage 2 yazılım güncelliyoruz, forge blowu iptal edip basınc kaybımızı minimize ediyoruz. Bakalım durum ne olacak görücez. Burda fatih var RC senin arkadastan almıs beyaz lemans Antalya'dan. Yanılmıyosam Memiş ??? dedi telefonda adını. Ondaki durum 185 hp 280 Nm tork. Onla denicez. Haber vericem sana
Ooo süper Abi..Fatih bizim kardeşimiz..Stok biniyor zaten o birtek filtre,cat iptali,egzos var..
Güzel olur..Yaptırmadan önce bir deneyin (vites atış hızlarınızı da bertaraf etmek için mesela 100 de 4 .vitesde aynı anda basın 4 kesiciye kadar vb..)
Birde Intercooler sız olmaz ..Aklında olsun...
Ben de b uakşam supersprint chipli , egzost lu passat cc ile deniyeceğim..Çok güzel gidiyor bimiştim daha önce.. :P
Bende ki çıtır bir yazılımla log tuttum..Henüz Dynoya çıkmadım ama turbo maksimum 0.8 bar basıyor gördüğüm kadarıyla..
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/6/10734.jpg
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/6/10762.jpg
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/6/10772.jpg
aracınızda yazılım varmı? orj 0,8 bar basıyor benim bildiğim???
Linkteki ürün Peugeot tarafından resmi olarak satılıyor hatta parça numarası mevcut ve de nasıl uygulanacağı Flash info da anlatılıyor
ilk çıkan PSA/BMW makinelerinde kurum sorunu olabilir bu da komple silindir kapağı değişimine kadar gidebilir
Problems:
Loss of power, there is a consequence of timing chain tension, carbon on the valves and a number of floating factors.
Nagar on the valves results in a loss of power and errors by the 20th one thousand paths.
Who thinks about the need for preventive cleansing?
The decision of the French. Which for some reason not particularly zhaluyut in services office. Dealer:
Are welcome bloodless solution to clean the intake tract of the cylinder head engine EP6DT THP
Will need two balloons a special fluid (Order No. PSA - 1606394180)
Warm up the engine to operating temperature.
http://img146.imageshack.us/img146/5472/68723928.jpg
Partially remove the air inlet (1) ("a").
Remove the clip and disconnect the inlet pipe to gain access to the introduction of cleaner (in the "a").
NOTE: The duration of the impact of detergent should not exceed 30 minutes
First step:
* Enter the spray nozzle into the intake air pipe (1) ("a")
* To start the engine and to support the regime increased engine speed of approximately 2500 min-1
* Spray bottle spray the contents into an air inlet pipe (1), maintaining at all times the engine speed on the value of a 2500 rpm
* Stop the engine and wait 15 minutes (do not exceed 30 minutes)
Second stage:
* Enter the spray nozzle into the intake air pipe (1) ("a")
* To start the engine and to support the regime increased engine speed of approximately 2500 min-1
* Spray bottle spray the contents into an air inlet pipe (1), maintaining at all times the engine speed on the value of a 2500 rpm
* Stop the engine
* Install the air inlet pipe (1)
Oil change is required after the cleaning procedures cylinder head.
Drain the engine oil with oil filter replacement
Drain the engine oil in compliance with the manufacturer's recommendations.
Replace the oil filter.
Perform a road test vehicle (light tug can be felt in the beginning of the run, this phenomenon is normal and is part of the phase of "cleaning" of the engine associated with the contamination of spark plugs).
RC nin motorunda böyle kurum bağlamış bir foto bulamadım
fakat parçalar nerdeyse aynı olduğu için Miniden bir foto buldum
kurumun ne kadar ciddi boyuta ulaşabileceğini gösteren bir foto
http://img713.imageshack.us/img713/6559/sbap.jpg
yenilenmiş külbütör kapağının içine bir sübap eklenmiş
yani kranktan gelen yağ buharı fazlaysa bu yağ buharı bir sübap vasıtasıyla dışarı yani atmosfere atılıyor
eski külbütör kapağında ise böyle birşey olmadığı için kurumun ana sebepi olarak gösteriliyor
yeni THP lerde (cooper s teki 184lük ve RCZ teki 200lük makinede) ise hem şu uygulama etuners : Technical File ve de yeni versiyon külbütör kapağı mevcut.
benim aracımdada ufak ufak tekleme başladı, arıza lambası ve elm 327den bakınca bir sorun yok. eksoz sesi değişti ve ufak ufak rölanti dalgalanıyor. ben bujilerden tahmin ediyorum. sipariş geçtim 1 haftadan fazla oldu hatta 10gün oldu gelmedi. inşallah üstündeki bujilerin ağzı yüzü kaymamıştır:(
eksoz sesi videosu:
IMG_0392.MOV - Car Videos on StreetFire