direk yazınca spamciler saldırıyor :)
Printable View
direk yazınca spamciler saldırıyor :)
Deniz baba iş yapar mı sence?
http://www.spoox.co.uk/catalog/produ...bf7e68045e969f
Okuyunca hepsi güzel :D Tecrübe için aramızdan bi kurban seçmemiz lazım :D
Hehe ben onları taktığım gibi söktüm de ondan :D Özay kullanıyor sanırım bir sıkıntısı yoktu en son.. Çok az biraz daha rijit oldu diyordu.. Aman aman bir fark yaratmamıştı.
Müdür sen bu pulleyi dene bak ardından direk takacam da...
Senna zamanında hafiletmek her zaman iyi değildir motorun kırılma riski var diye yazmış..
aracımda sıkıştırna yaptıgım zaman misal 4den 3 almalarda turbo tam devreye girmiyor ama gazı pompalama yaptıgım zaman yavaş yavaş toparlıyor bazı zamanlarda rolantiden bi anda yüklendigim zaman aynısı yapıyor.turboya giden hava kanalında bi yırtıma olabilecegi ihtili var ama ozamanda hiç girmez bence bu sorunla karşılaşan varmı ?:soru:
Aynı sorun var bende de turbo devreden çıkıyor sonra giriyor devreye benim ayrıca hava kaçırma sesi geliyor biraz araştırdım turbo basınç pompası varmış onun değerini ölçtürmek gerekiyormuş bende bu iş için ikitelliye gidecem cumartesi günü...
Edit:Turbo basınç pompasının parça kodunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim...
@RC MAN sende arıza ışığı yanıyor mu bende yanmıyor..
Hava kaçırma sesi DV'den de gelebilir Turbo hava emmeden de.. Turbo Emme borusunun turboyla sabitlendiği noktayı kontrol edin elle şöyle orta kuvvette yüklendiğinizde çıkıyorsa borunun ağzı kelepçesinden dolayı deforme olmuş demektir. Aynı deformasyon borunun diğer 2 ucunda da olabiliyor. 1440.S5 veya J8 ile değişmesi gerekiyor o borunun.. Fabrikadan A9 geliyor.
Araçlarınızda yazılım var mı?
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=69090 207 koni amartisörler
http://www.techturkey.com/forum/show...86#post1850386
ımcsher body ve kırmızı kemerlerımı merak edenler bakabılır
http://www.forgemotorsport.com/conte...c=distributors artık listede turkey var:D:D bundan haberi olan var mıydı?
207 rc koltugu nerden bulabılırım bı fıkrı olan war mı konu dısı ama ?
Çok tıslarsa sökerim zaten.. Bir de araya blow off u var onun onu takmicam direk DV Turboya..
Blow off bir tane GT'de var çok kötü ses veriyor.
hks blow-off isteyen olursa bende var gt-rc göre borulu :)
koltugun cıkması yada ne bılıyım aracında kullamayan kımseden almak ısterım serwıs cok pahalı olur
bende arıza ışıgı yanmıyor ama bazen arabayı çalıştrdıgım zaman çok az zırıltı geliyor stop edip tekrar çalıştırıyorum düzelene kadar deniyorm 1-2marşta düzeliyor sonrasında turbonun çalışmasıda degişiyor bahsetmiş oldugun yer yani ikitellideki yerden haberini bekliyorum.
aracımda yazılım vardı serviste orjınale getirdim.
Benim aracımda yazılım yok Sadece açık hava filtresi var ona rağmen bodrumdayken 2 kez parçalandı DV orda sanayi işi birşey uydurduk..
Naman hocam o borunun ağzı dediğin gibi deforme olmuştu peugetdan aldık yine A9 vermişler ya şansa bak...
Bu arada araç boştayken gaza basınca o hava kaçırma olayı olmuyor araba yürürken oluyor..
GT'deki harbi kötü bir ses. Ama bnm hedefim zaten o sesi hiç duymamak, benim hoşuma gitmiyor :)
zırıltı gergiden dolayı olabilir mi?
Yazılımsız DV'nin parçalanması çok anormal bir durum :S Araç garantideyse mutlaka servise bildirin bunu. Gerekirse turbo komple değişir garantiden.
A9 yine aynı sorunu yaşatacaktır. Garantideyseniz bununla ilgili yine info flash var garantiden değiştirsinler boruyu S5 vey J8 ile..
Boştayken turbo devreye girmez ondan duyamazsınız..
bende var forgeninki. çok kısık bi sesi var araba içinde camlar kapalı pek duyulmuyo. yüksek devirlerde vites atarken zaten hiç ses gelmiyo. turbo devreye girdiğinde hava çekerken ssssssss die ses veriyo. düşük devirlerde 2 3 bin devir arası biraz basıp çektiğinizde inceden çuffluyo
5.895 Sterlin e 2010 RC az kazalı:D:D:D
http://cgi.ebay.co.uk/2009-Peugeot-2...item3cb2d2a4e0
DV içindeki yuvarlak plastik şeyden bahsediyosunuz değil mi?
Araç garantide değil yetkili servise götürdüm bilgisayarda herhangi birşey bulamadılar bana hemen bir felalaket senaryosu hazırladılar motor sıfırlanacak bende tabi dedim hemen terkettim servisi işin kolayı bu maalesef..
Ki 207 ile ilgili 2-3 forum gezdim benim yaşadığım sorunlara benzer sorunlar yaşayıp motor+kapak yaptırıp sıkıntısı giderilmeyen birisinide gördüm..
Yani benim anlamadığım nokta araçta duman atma yok yağ eksilme yok aracın gidişinde turbo devreden çıkmadığı sürece hiçbir eksik yok araç tekliyor sallantı yapıyor diye motor komple değişmeli demek doğru mudur..Arızayı bulamadılar kısaca ama ben bu konu üzerinde uğraşmaya devam edecem..
Eğer olumlu bir sonuca ulaşırsam burdan sıkıntının çözümünüde paylaşacağım...
Birkez daha buradan gergi ile ilgili paylaşımı yapanlara (Sıkıntılardan biride bu gürültülü çalışmaydı) teşekkürü bir borç bilirim.
Sente atlama sıkıntısıyla ilgili bu olay meydana geldiğinde arıza ışığı yanar mı benim aracımda arıza ışığı yanmıyor...Daha önce başına gelenler bilgi verirse sevinirim. Herkese keyifli sürüşler ***** ben şu anda pek keyifli süremiyorum :)
Edit:Birde bizim araçlarda güncellenen tüm parçaları görebileceğimiz bir site var mıdır..İşte Debriyaj kiti güncellenmiş,Gergi güncellenmiş vb..
Aracınızı mutlaka bir PPS cihazına bağlatmanız lazım.. her arıza lamba yakmaz ama hafızada kalır..
Motor+kapak yapılan GT Türkiye'de 2. bir tane yoksa şu an bizde.. O araçta çok basit bir P2263 turbo performans hatasından dolayı sorun oluşmuş. Ancak Turbo haricinde heryeri yapılmış çok popüler bir özel servis tarafından. Hatta abuk subuk denemelerle(ısı kalkanları sökük turboya yazılımla cont 1.5 bastırıp 6000 devir basmak gibi) haşat etmişler motoru. En sonunda işin içinden çıkamayıp hata örtbas etme amacıyla wastegate i sabitleyip teslim etmişler..
Şu an bir parça bekliyor.. Daha doğrusu Fransa ile Almanya'nın kavgasının bitmesini bekliyoruz :D
Bu araç size örnek teşkil etmesin. Bundan dolayı moralinizi de bozmayın.
Sente atlama hikayesi ilk çıkan GT'lere özgü.. 2006 yılı üretimlerinde filan var..
Naman hocam bu PPS cihazı peugeot yetkili servislerindeki cihaz değil mi sırf bunun için yetkili servise götürüp ücretini verip bilgisayara bağlanmasını istedim arıza kaydı bulamadılar..Mekanik bir arıza olduğunu kompresyona girmediğini felan söylediler ve sonunda uzunca bir motor yenileme listesi sundular..
Benim aracımda 2007 mart çıkışlı GT bu sente atlamanın rastlandığı model maalesef..
Naman hocam sende yetkili servissin yanlış hatırlamıyorsam Turbo basınç değerlerini yetkili servisler ölçebiliyor mu eğer ölçemiyorsa bu değerlere nerede baktırabilirim Turbocularda olur mu bu iş için gerekli aletler..
Ayrıca bu silindilerin kompresyon değerleride ölçtürülüyormuş bunuda deneyecem olması gereken değerler nelerdir daha önce tecrübesi olan var mı?
*Ayrıca bu sabah özellikle sakin kullandım arabayı bir problem yaşamadım turbonun basıncı tam dolduğu zaman sanırım problem yaşıyorum dipgaz yaptığım zaman yani..Rölantideki titreme motorun sallanması devam ediyor ama...
O araca beklenen parça nedir acaba daha doğrusu ondaki esas arıza nedir?
Edit:Intercoolerdaki bir delik vb. bir sorun hava kaçırmaya yada turbonun dengesiz çalışmasına neden olur mu?
Evet, o cihaz. Ve yine bu cihazla canlı yayın tüm değerleri okutabilirsin. Cihaz okuduğu değerin hemen altında olması gereken değeri de gösteriyor. Aradaki makas anlaşılıyor yani.
Rölantide sallanma olduğunu ya şimdi söylüyorsun ya da ben atlamışım :) Bujiler kontrol edildi mi? Ve de bobinler tabi.. Bence tüm bujileri değiştir. Bujilerin orjinal speclerinde olması çok önemli..
Aracın hikayesinde dediğim gibi basit bir turbo performans hatası vardı ve en önemlisi garantilik bir arıza idi. Ama çok popüler özel servis motora ciddi zararlar verdiğinden ve toplama sırasında çeşitli hatalar yapıldığından, yanlış şekilde yanlış maplerle deneme yanılmalarla zararın seviyesi tavan yaptırıldığından şu an motorun kendiyle uğraşmaktayız. Aracın vvt sini devre dışı bırakınca araba kendine gelir vaziyette. Bu, yanlış işlemlerin sonucu..
Öte yandan şu an parça değil bir tür know-how bekliyor. Çünkü bu araçla uğraşırken 6 pinli olması gereken bir kablonun 5 pinli olduğu farkedildi. Sipariş çektik gelen de 5 pinli geldi. Tüm tasarım kağıtlarında, elektrik şemalarında vb. 6'sı da kullanılan 6 pinli bir kablo gözüküyor. Almanya'ya ilettik onlar da 6pin dedi. Bnm kendi aracıma baktık EP6DT'li 308CC'ye baktık bizde de 5 pinli.. Fransa diyorki hayır 5 pinli.. Almanya diyorki ulan motoru biz yaptık; 6 pinli..
Anlaşmalarını bekliyoruz :D:D
Oksijen sondasıyla ilgili bir kablo olduğu aklımda kalmış, neyin kablosuydu tam olarak hatırlayamadım şimdi.