Problemlerden biri de bu evet.
Printable View
Problemlerden biri de bu evet.
Aslında tam oalrak öyle değil. O araç aşırı yakıt ve yağ tüketimine ek olarak performans düşüşünden dolayı o populer servise gitti. Onlarda kapağı kontrol edelim diye açıp sekmandı yataktı vs vs diye devam etmişler. Herşey bitip motor toplandıktan sonra performans düşmesinde herhangibir değişim olmadığı içinde sorunu araştırmaya başlamışlar. Avans sorunu olduğunu keşfettikleri zaman 'sahibininde rızası ile' avans haritasını değiştirip avans vermeye çalışmışlar. Çözüm olmayınca boost u arttırıp güç kaybını oradan telafi etmeye kalkmışlar. "Üstün fransız teknolojisine" sahip Pejonun ultra süper ECU su boost u range dışında görünce arıza lambasını yakıp p2263 ü vermeye başlamış. Sonrasını siz daha iyi biliyorsunuz zaten.. Allahtan avans verildiği durumda lamba bir şekilde sönüpte +14 derece avans verilmiş arabada overboost turbo basıncı ile bir taraflarını kırmamış. Tabi tamam kırmamış ama piston kolunu falan eğmişte olabilir.. Tamamen muamma..
Üstün fransız teknolojisi ile alman asıllı motordan ve hepsinden daha üstün Türk dehası birleşince böyle durumlar oluşabiliyor.. Tofaş rulez.. :)
İşin trajik kısmı o arabanın bu forum vasıtası ile alınmış olması. Arabayı satan şeref fukarası ve bu forumda üye olan kankası arabanın hiçbir hatası veya kusurunun olmadığını ifade etmesi ile şehirlerarası pazarlık edilip araba satın alındı. Ondan sonrası daha da içler acısı ama o kısmında arabanın yeni sahibininde ihmali olduğu için o konuya girmek istemiyorum.
Beni nedenmi ilgilendiriyor? O arabanın alınmasına ben vesile olmuştum. İlanını ben gördüm ve yıllardır arkadaşım olan birine "bak böyle bir araba var temiz diyorlar ilgileniyorsan bi bak istersen" demiştim.. Kalan süreçte ben işin içerisinde değilim ama genede arkadaşımın dolandırılmasında ilk çıkış noktası olarak kendimi sorumlu hissettiğim için rahatsızım. Bir daha da kendi arabam için bile olsa ön ayak olursam tospağa böceği olayım.
Araç hangi araç plakası nedir?Merak ettim..
Plaka işini gerekirse sahibi açıklar. O bana düşmez. Ancak geçen yıl Çanakkale'den satın alındı diyebilirim..
o araba en başında geldiğinde 130 hp idi zaten ilk alındığında, basit bir turbo arızası gibi değildi.
neyse tamir ediliyorsa hayırlısı olsun
5-6 pin olayını anlamadım şimdi fazla pin neyle ne arası bağlantı? :)
valla o kadarını biliyorum ben
inşallah yapılır demekten fazlası düşmüyor bana
Kaç bg üretiyor bilmiyorum ama araç sahibinin dediğine göre vvt yi sabite çevirince hiç olmadığı kadar iyi gittiği yönünde bir yorum getirdi ki o sırada arabayı o haliyle ben kullanıyordum, sağ koltuktan anladı.
Arabanın şu an tüm yazılımları BSI'ler dahil stock a çevrildi. Herhangi bir arıza lambası yakamıyoruz ki yakabilelim diye arabayı özellikle benle yolluyolar teste:D Öte yandan en son yine aklımda kalan diyim avans derecelerinde de bir anormallik yoktu. Turbo da basması gerektiği kadar basabiliyordu.
Ama şurası kesin vvt kısmı tamamen popüler servisin yaptığı muhtemelen dış işçiliğin hatası.. Yanıklar da aynen. vvt dişlisinin senkronu ile ilgili toplarken çok sık yapılan bir hata yapılmış. Bu bilgiyi de araç sahibi Güney Afrika forumlarından birinde buldu. Öte yandan Peugeot ve Popaş araç ile ilgilenmeye başladı tekrardan.. vvt iptalken alt devirler biraz geberik kalması kaydıyla araç çok rahat 180-190kms lere çıkabilir durumda.. Devamı da gelirdi elbet ama sıkışık trafikte sadece fark var mı testine çıkmıştık.
Çanakkale'li arkadaş ta bütün fantezilerini gerçekleştirmiş araçta. Korusun diye de bobinlerin üstüne nazar boncukları yapıştırmış :)
Son 10-15 gündür aracı pek takip edemediğimi de belirtmeliyim.
Konusuna çok hakim olduğu konusunda hemfikirim :)
Değişken sübap zamanlaması
Konusu bu değilki. O senin bana PM ile sorduğun mühendislerden. Makine orjinli değil yani.. Bakma değme makine mühendisini cebinden çıkarttığına. Bildiği herşeyi benden öğrendiği için öyle.. :p (görünce selam söylersen sevinirim. Bayramda gelip elimi öpecekti ama libido ağır bastı.. :p )
Benim 10 küsur senelik arkadaşım/dostumdur. Severim keratayı.. :)
hahah iletirim :)
Arkadaşlar dün topkapıda pps yazılımına bağlattım aracımı ve çıkan arıza çok zengin karışımdı ve arka sonda ( yanlış yazmadıysam) zengin yazıyordu..Buna karşılık Katalitik müşürü temizlendi aracın gidişi düzeldi...
Aracı turbocuya da gösterdim hava kaçırma sesiyle ilgili önemli birşey olmadığını bir hortumdan dolayı vida eksikliğinden vb. olabileceğini söyledi arabayı 1 gün bırakacam onlar kontrol edilecek..
Yalnız alt devirdeyken gaza dokunmayla araç bi afallıyor yani silkeleniyor gibi oluyor.
Gaz kelebeği sanki gazı ayarlayamıyor gibi geliyor bana sizin yorumlarınız nedir?
Rölantideki sallanma ve motorun sallanmasıyla ilgili sente atlamasından şüphelenildi o da kontrol edilecek..
Arkadaşlar dün topkapıda pps yazılımına bağlattım aracımı ve çıkan arıza çok zengin karışımdı ve arka sonda ( yanlış yazmadıysam) zengin yazıyordu..Buna karşılık Katalitik müşürü temizlendi aracın gidişi düzeldi...
Aracı turbocuya da gösterdim hava kaçırma sesiyle ilgili önemli birşey olmadığını bir hortumdan dolayı vida eksikliğinden vb. olabileceğini söyledi arabayı 1 gün bırakacam onlar kontrol edilecek..
Yalnız alt devirdeyken (1000 ve 1500 devir gaza dokunmayla araç bi afallıyor yani silkeleniyor gibi oluyor.
Gaz kelebeği sanki gazı ayarlayamıyor gibi geliyor bana sizin yorumlarınız nedir?
@Naman hocam değişken sübap zamanlamasıyla ilgili bir problem olabilir mi?
Rölantideki sallanma ve motorun sallanmasıyla ilgili sente atlamasından şüphelenildi o da kontrol edilecek..
vvt ile ilgili sorun tamamen motorun toplanırken yanlış montajından kaynaklanıyor. Motora özel kronik bir arıza değil.
ohh be dünya varmış taş devri lastiklerimi sattım hankook v12 k110a geçtim. çarşamba gelecek. orj ölçü. geçici süreliğine 17 jant lastik taktım. hata/uyarı vermedi :D:D
hatta şunu diyim üstünde geçici olarak takmış olduğum 215/45 var sürtme yapmadı. markasıda syron mudur nedir. o bile pamuk gibi. araç içi tıkırtı testinde %50 başarı sağladım :D
bu nasıl bı sey bıraz acıklarsan sewınırım bıg turbo stage 4 yazıyo acma ımkanının warmı merak ettım bole guzel yuklenebılıyomu araclarımız 207 gt sahıbıyım ama pek fazla bı sey hatta tamamen stok aracım stock otesı bı seyler yapmak ıstıyorum ama su arıza ısıgı yok mu yanıcak yanıcak elletme dıye olduruyolar benı bıraz bılgı werırısen 207 cahılıyım bıraz
Bayramda Atinadaydım.. gece uzun sahil yolu kısmında yol alırken bi grup e-tuner geçti... 4 tane falan Corsa OPC 6 tane 207 yardıra yardıra motorlarla beraber gazlıolardı :) kulaklarınızı çınlattım valla :)
R53 MCS'te son süratte bi kayıp yaşamamıştık biz ama acaba kayıp yaşadık mı diye de bakmadık açıkçası.. Ama kayış sorunu yaşamıştık. İstanbul park'a çıktıydık arabayla 7-8 tur attık full performans.. Akşamına kayışın kırçıl kırçıl deforme olduğunu gördük.. kanallarından(diş) biri komple iptaldi..
Biraz bu beni düşündürüyor.. R53'teki de Alta'ydı..
o sıkıntılı olur bıraz akıl kayısda kalırsa işkence olur o iş
dün itibariyle. bujiler - debriaj set - yaglama bakımı yapılmıstır. debriajından ses gelenler silkeleme yapanlar bir an önce değişsin diyorum. benım debriaj bilyasınn b si bile kalmamıs. actıgımızda 5 parca cıktı bilya. bu sefer yag olarak motul 5-30 koyduk. 3 seferdir 0-30 koyuyorduk bu seferlik bunu denedim.
Yeni debriyajın hayırlı olsun :) Yeni kitlerde hiçbir sıkıntı yaşamazsın
arkadaşlar bende gt için 0-40 koydum bu bakımda sıkıntı olurmu acaba