+1000 katılıyorum bende baskı balata tavsiyesi istedim ama kimsede tık yok :D
Printable View
baskıyı ben orjınal kullandım. eger bronz istersen ankarada proshop hilmi usta ile baglantıya gecmen lazım nette arastırırsan tel bılgılerıne ulasır. detaylı bilgi almıs olursun. ben bırdahakı baskıyı bronz yapacagım. yapan 207cit nickli arkadas güzel sonuclar almıs mutlu mesut kullanıyor. tavsiyede ediyor. :icon_tup:
207 rc ıcın hks nın replıka blow off u kullanılırmı herhangı bır sıkıntı veya arıza cıkartırmı yoksa orjınalınımı kullanan bılen varsa yardımcı olursa sevınırım
Bence Forge'unki iyi ses vermiyor.
Montajı sağlam olduktan sonra pek sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.
isteyen varsa hks blow of bende var 207 lere göre parçasi ile. Gidip boru yaptirmayin. 100 kagit boşuna vermeyin. :-) isteyen Pm atsin.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...29104290/detay
bronz baskı balata yaptırmak isteyen arkadaşlar ilanımdaki baskı-balatayı alıp revize edebilirler
Şöyle anlatayım. Yetkili servisiyim izmirde.. Bu Interface leri bana sağolsunlar tanesi 700€'dan vermek istiyorlar. Buna çevre kabloları dahil, yazılım ve laptop hariç.
Yazılım sorun değil, zaten uzmanlığım bu konu üzerine. Çin'den ebay üzerinden 2-3 tane clone getirmiştim zamanında(ürünün kasası vb. aynı içindeki eeprom bir başka orjinalinin kopyası, eepromun üstündekiyle kasanın üstündeki seri no lar tutmuyor).. 2-3 sene evveline kadar güzeldik, fakat full-CAN araçlar gelince elimizde patladılar..
Çindekileri sanırım 200 $ dan filan satıyorlar yazılım dahil..
Ben full-CAN(207,308,206+, bipper, partner tepee, vb. hatta 508) araçları okuyabilecek Interface bulmak ve ucuza mal etmek istiyorum. EN AZ 2 tane ihtiyacım var şu an.
Anladım.Evet Çinden gelen mallarda dediginiz problem var birkac tanede biz satmıs idik sonra hepsi geri geldi :) tanesı 700 Euro ise bence fena degil fiyat yazılım işini ben hallederim derseniz bildiginiz gibi çeşitli sifreler istiyor pp2000.O fiyattan daha ucuza mal etmeniz bana göre cok zor.Cunku zamanı vaktında biz 2000 küsür euro para vermıstık kargo gümrük vsvs..Zaten bipper icin ayrı bir apart mevcut cinliler bunuda vermiyorlar.ama yaptılar ayrı satıyorlar:)
Bence 700 euro güzel fiyat.Ama cinlilerin satıkklarında yazılım yok interface geliyor sadece burda kuruluma ücret alınıyor.
700€ iyi mi? uff yandık :(
Yazılım bende orjinal olduğu için ve abonesi olduğum için ondan direk klonlayabiliyorum. Hoş, şifre oluşturucusu da mevcut :)
Interface leri tokat a yollicaz sanırım.
Güncel BSI ile şu yeni kasa 207'lerde standart olan tek dokunuşla 3 kere yanan Sağ/sol sinyal özelliği eklenmiş.
güncel BSI derken güncel yazılımlamı bu özellik aktif halemi geliyor yahutta yeni nesil BSI de mi bu özellik mevcut ?
bir de en güncel yazılım versiyonu nedir yada ne zaman çıkmıştır
en son 2008 ağustosta yazılım güncellenmesi yapılmıştı aracıma geçtiğimiz ekim ayında sorduğumda en günceli aracınızda mevcut dediler fakat bana pek inandırıcı gelmedi
çünkü üstünden 2 sene geçti ve yeni bir yazılım çıkmamışmıdırki?
Direk yazılımdan ziyade test cıhazının surumlerıde var buradan musterı opsyionlarını peugeot o surumde aktif hale getirdi ise acık kapatabilirsiniz.Bundan bahsetmiş olabilir ama tam emin degilim.Örnek cogu peugeot aracda cihazdan yüksek hız alarmı aktif edilebilir mesela ama degildir :):)
ECU gibi araçta elektronik olan tüm birimlerin kendi içlerinde bir işletim sistemleri var. BSI de araç içinde tüm CAN dan sorumlu tesisatı, yol bilgisayarı, km sayacı, immobilizer, vs. bir sürü ekipman ve bunların birbirleriyle haberleşmelerini sağlayan beyindir bu.
Bunu zırt diye söyleyemezler. Immoblizer den dolayı yeni versiyon kontrolü için aracın şifresini ister onu da SB'tan bakmak gerekir. 2 dk lık mesele değil.
Versiyon tarihine bakmak aklıma gelmedi ne zaman çıkmış..
Sizin dedikleriniz müşteri opsiyonları.. Kemer ikazları, gündüz farı gibi ayarlar da yapılıyor oradan. Bu direk Tele Yükleme adı altında geçen mevzu. Yani mesela atıyorum bluetooth KML'nin yazılımını güncelliyorsunuz, en son çıkan cep tellerle de anlaşmaya başlıyor gibi..
BSI'de de güncelleme olmuş, bir versiyon history yok.. Ama ilk farkettiğim impulse signal olayı oldu işte.. Kola dokunuyorsun 3 kere çakıyor. Peugeot da eksikliğini hissettiğim temel özelliklerdendir bu.. Daha ilk kez 308 le eklediler bunu. 207'lerin de yeni kasalarında stnd. geliyor ama eski kasalara da uygulanabildiğini, en azından RC'lere uygulanabildiğini güncelleme sonrasında öğrenmiş olduk.
Ama uzaktan cam kapama olayı(yeni kasalarda bazılarında var) hala yok.
deniz sınyal olayı oluyorsa yapalım bende cok kullanırdım eskı aracımda fonksıyonel bı özellik
şİMDİ 2009 rc ye yazılımsal olarak güncelleme ile ekstra bir özellik yüklenebiliyormu çakar sinyal,uzaktan kumanda ile kapanan cam vs?
Bence değil. Ama güvenlikle ilgili bir takım kısıtlamalardan ötürü eklenmemiş olabilir..
Ok yapalım. Ama BSI güncelleme biraz daha kompleks. Ben tek başıma yapmaya cesaret edemedim. Birşeyler resetleniyor filan.
Normalde mümkün evet. Güncelleme ile de mümkün kapalı olan özellikler de açılabiliyor yazılımın izin verdiği ölçüde..Veya açıklar kapanabiliyor. İşte kemer ikazı gibi mesela.. He ben bir de kurcalarken yanlışlıkla CD Changer'ı sildim sistemden sonra geri getirmesi silmesinden daha uzun sürdü hem ekrana hem teybe tekrar tanıtmak gerekti. Kurcalama huyum rahatsızlık seviyesinde :)
En azından bnm aracımda oldu. Çakar sinyal var şu an kullanıyorum.
bro ucret sorun deyılde kurban olmuyalım sonra sınyal verıcez derken turbodan olmuyalım ben sınyal hareketını elımle yapıyom tutuyom sınyalı sonra bırakıyom:D 3 kere yanıyo
oo ben 1 sol 1 sağ protokol çakarı efekti bile yapıom bazen soldan kapatmışken kışkışlamak daha kolay oluyo :D
207 sportium'un fiyat listesi kalkmış.tr ye giriş yokmu artık rc gibi? gt istesek alabiliyormuyuz?
Bu bir tür hack değil. Orjinal diag cihazına şase giriyorsunuz, cihaz fransaya bağlanıp o şase için ve içinde o anda bulunan BSI için bir güncelleme olup olmadığına bakıyor. Zaten hacklenmesi imkansız çünkü her BSI şaseye özel çıkıyor, immobilizerden dolayı. Herhangi bir riski yok yani. Kaldı ki aslında yetkili servislerde yapılan rutin bir işlem :) Atıyorum ABS'den şikayetçisiniz, ilk önce ABSnin günceli yüklenip sorun hala var mı ona bakılır :)
Sportium öyle paket bir modeldi.. Geldi ve bitti.. Varsa bayi stoklarında vardır. Peugeot stoğunda gözükmüyor. Envy var biraz alternatifi.. Ama görsel olarak daha zayıf..
Internet kopması değil de, arabanın aküsü biterse veya laptop kapanırsa veya kablo çıkarsa tam yüklenirken o zaman BSI'ye bugüne kadar olan emekleri için teşekkür edip tören düzenliyoruz :D
Şaka tabi :) Bugüne kadar böyle birşey yaşanmadı. Yaşanırsa da BSI'ye sıfırdan yazılım yüklenebiliyor diyelimki laptop yandı bitti kül oldu, içerdeki her hatamız sigorta kapsamında..
Yükleme işlemi 5 dk kadar sürüyor.. Yükledikten sonra resetlenmesi tekrar kendine gelmesi anahtar senkronu filan 10 dk filan sürüyor.. Ha bu arada Yol bilgisayarındaki 1 ve 2. bölümlerdeki yakıt sarfiyat kayıtları da sıfırlanıyor.
Maliyeti yok abi, beni keklemişler burda sağolsun arkadaşlar, gel hallederiz ama işemri açarım yine bedelsiz..
Ha şunu da söyleyeyim yalnız. Bu Euro5'ten dolayı yakıt ışığı yandığında belli km'lerde periyodik olarak uyarmaya devam ediyor. Direk ölçmedim ama 5 km de bir yakıt az diyip duruyor. Sürekli az benzinle dolaşan arkadaşlara tavsiye etmem bu BSI'yi.