Abi durup dururken niye turbonu sökelim? :) Kolay da sökülmüyor hani. Çok teşekkür ederim abi düşünmen yeter
Printable View
Abi durup dururken niye turbonu sökelim? :) Kolay da sökülmüyor hani. Çok teşekkür ederim abi düşünmen yeter
bilgi forumda da bulunsun diye yazayım; milin ucundan 5-6, diyafram tarafından 13-14 diş görünüyor. yalnız uyarmak lazım ki, civataları sıkarkan gevşemesini engelleyecek bir solüsyon kullanılmazsa çok yakın zamanda tekrar gevşeyecek ve muhtemelen p2263 hatasına sebep olacaktır.
izmirdeki hangi turbocudaki gate testte bağlattınız bilmiyorum ama şuan en yeni nesil gatetest cihazlarında sizin araçlarınızın wastegateleri kayıtlıdır.Eğer probleminizi aşamadıysanız size yardımcı olabilirim eski konumuna getirebilirim boşuna wastegate almanıza gerek yok
Kirlenmiş valflere güzel ve güncel bir örnek..böööööööö :(
etuners : Technical File
Abi cikan subaplardan biri yamukmu:d masallah tertemizmis ust taraf:)
Beyler yalnız bunun da bir sebebi üretim hatası olan yarı sentetik motoryağının üretim esnasında kullanılmış olması.. 30bin km görmüş aracın sübapları da aynı bu şekilde..
Burada da sürekli konuşulan 2 tüp TUNAP 133'ün sebebi de zaten fotodaki deformasyona engel olmak. Fotodan pek anlaşılmıyor ama sübapların kendileri şekil değiştiriyorlar. Üzerindeki tortunun arkası da bozuk yani.
Bu durum yeni kasa 207'lerde ve son üretim eski kasa 207'lerde geçerli değil. İstanbul'da bir servis bu şüphe ile yeni RC'lerden kapak açmıştı araç 40bin'deydi sübaplar gayet kabul edilebilir durumda idilerdi ve şekilleri bozulmamıştı.
TUNAP 133'ün uygulama prosedürü:
Tunap133InfoFlash.pdf (451,33 KB) - uploaded.to
Bu prosedüre harfiyen uyulması gerekiyor ve uygulama için en az 2 kişi gerekiyor.
Yağ ve filtresi de muhakkak değişmesi gerekiyor çünkü kimyasal uygulama esnasında yağa da karışıyor.
30 dk kısmı önemli.. Eğer oyalanırsanız kimyasal bu sefer yüzeyleri yakmaya başlıyor.
Bu prosedürü kafasına göre uygulayıp motoru çalışmaz hale getiren yetkili servis biliyorum o yüzden dikkatli olun derim :)
Test prosedürü de çok önemli ve Çin işkencesi gibi.. otoyolda yapın bunu ama kamyon tır trafiği az olan bir yer olmalı. Dinamik tip sürüş dediği olayda direk apaçiye bağlamalı, yumuşak ama bol motor kompresörü uygulamalısınız. Vites ufaltarak yapmanız şart değil. Üst devirde gaz verip çekmek yeter..
Test prosedürü itibariyle en az yarım depo benzin de olması gerekir araçta.
Tüpleri sakın olaki kapalı mekanda uygulamayın. Egsozu ortamı mahvedecek ve insan sağlığına çok zararlı nefes alamazsınız. 30 dk limiti de olduğundan mutlaka açık mekanda yapmanızı tavsiye ederim. Veya %100 çalışır egsoz emiş sistemi olan bir atölye de olur.
Kolay iş değil ama herkese tavsiye ederim. Belli bir seviyeye gelmeden kurumu temizlemek sübapları kurtarmak mümkün.
naman bu tunap ı bır kere uygulamak sorunu cozuyor sanırım ılk dolum sırasındakı hatalı yağ dolumundan kaynaklı bu kurumlar herhalde ben 4000 km de ılk yağ değişmini yapsamda p1385 var bendede yapmakda fayda var sanırım bu hafta bulayım su tunapları uygulayalım ınfo flas ıcın tesekkurler
Bu TUNAP'ı 206 RC'yemi uygulasam bende. :D
Kurum felan temizlemiyor mu kısaca bu TUNAP 133 ?
Eski aracimda 1000km de yag degismistim bende. Fabrikasyon yag mi hatali? Kurum yapip yapmadigini nasil anlariz?
Deniz eski kasa son üretim hangi yıl ve ay oluyor acaba?Bu tunap ın gerekli olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz? Kapak açmadan anlamak münkün mü acaba?
Teşkkürler..
Yok abi hatalı yağ. PDF'te KAYNAK bölümünde yazıyor zaten
133'ü sadece sübap temizliği için öneriyor TUNAP firması.. Komple motor piston vs için 136 veya 137 idi sanırım başka bir kimyasalları var 133 le beraber onu da kullanmak gerekiyor. Bir de TUNAP'ın dediğine göre normalde bir tüp 133 yetermiş. Bu olağandışı bir durum olduğundan 2 tüpmüş.
Abi bu infoflash hep vardı lakin hiç P1385 oluşmadığı için bende kaale almamıştım. Zaten InfoFlash'ta da DAM No. su 12473'ten önce olan tüm araçlar için geçerli diyo. Bence P1385'i beklemeyin. DAM'ı 12473 ve önce olup garantide olan varsa ve P1385 hatası almışsa onlarda bu işlem ücretsiz garanti kapsamında değerlendirilir.
Normalde P1385 veren araçlara uygulayın der Peugeot. Yoksa zaten masrafını kendi karşılamıyor. Ama tabi eTuners taki gibi manifoldun ordan ışık filan tutarak ta bakmak mümkün. Durum eTuners'taki foto gibi veya daha kötüyse uygulamak sonra da 200-300 km sonra tekrar kontrol etmek gerekir 'bence'. Yalnız bakarken içeri birşey sallayıp üzerindeki tortuyu parçalamamak gerekir.. Gömlekleri çizme riski var.
Evet o yağ hatalı. 1000 km de o yağdan kurtulduysanız zannetmiyorum ki birşey olsun.
DAM No: Sol ön kapı içinde yazan numaradır. Çoğumuzunki 11xxx şeklindedir. Örneğin bendeki 11645...
Veya
Servicebox'ta da Teknik Dokümantasyona girip soldan Özellikler'e bastığınız sağda çıkan bilgilerde SATIŞ SONRASI/YP No karşılığında yazan rakamlardan ilk grubu..
Arkadaşlar 307 mi satıyorum kırmızı veya beyaz 207 rc ile takas olur.Araç temiz dosta giderse mutlu olurum...
Peugeot 307 1.6 Technoplus 2003 Model 20.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 73525424
Bekle beni rc az kaldı :)
cumartesı ecu guncellemesı yaptırdım servisde modlu yazılım sılındı tabıykı hıssetıgım farklılıklar eskı stok yazılımdan daha ıyı gıbı geldı bana hızlanma değerlerı geliştirilimiş gibi kesıcı 6650 cıvarı 5. vites hızlanması daha ıyı cok basamadım 215 max gordum 2 kişiydik aracda 210 dan sonra baya hızlanma dusuyor 6000dd cıvarı 215 goruyordu 225-230 arası kalabılır stabıl bır yazılım gıbı geldı turbo gecıkmesı veya baska bişey hıssetmedım kısa sure kullandım şimdilik gözlemlerim bu kadar servis tanıdık deyıldı 50 tl aldılar guncellame ıcın
Arkadaşlar yazılımlarda son durum nedir bayadır muhabbeti geçmiyor.Yüksek devirde kesinti olması gibi problemi olan arkadaşlar vardı devam ediyomu acaba problemler?
tunap arayan arkadaslara ızmırde tunap dagıtan arkadası buldum 24 lu kolı adet fıyatına 45-50 tl arası fıyat verıyor toplanıp kolı alınabılır arac için 2 tup onerıyor peugeot yanı 1 kolı 12 arac yapar
talep olusturalım burda
bu yüksek devirdeki kesintiye çözüm varmı ?
ben bu ay sonu yaptırıyorum ztn ohh mehmet abiyle görüştüm insallah hallolcak 215 ps coming soon :P
http://www.techturkey.com/forum/otom...sea-style.html
215 bana da çok geldi.
Tunap'ın sübapların durumuna göre kesintiye olumlu etkisi olabilir.. Ama iş işten geçtiyse şöyle bir temizlik olur gider..
215 banada hayalı gıbı geldı bu arac standart 150 deyılmı nerdeyse %50 guc artırımından bahsedıyoruz dıkkat
Şu stage'leri biri bana açıklarsa çok bahtiyar olucam :D