stage = alabildiğin risk miktarı bence:D
Printable View
stage = alabildiğin risk miktarı bence:D
yazılım, donanımı kontrol eder, tamam, ancak donanımın fiziksel olarak kapasitesini aşırtması mümkün değil, demek istediğim o. yoksa gönül ister 225 versin, 250 versin, ne güzel olur... :)
gtnin turbosu 1 bar basmak için bile neredeyse overspeed dönüyor da 180, bilemedin 190hp civarı bir güç çıkarıyor. daha fazlası için daha fazla hava, yani daha fazla turbo devri lazım. e o turbonun da bir canı var değil mi? ;)
ne bileyim bir hybrid dönüşüm ya da yatak-yağlama modifikasyonu, birşey...
uyarmak istediğim mevzuyu açıklayabildim umarım.
izmirli tüm dostlarımın yazdıklarına gonulden katılıyorum işin fiziki oluru önemlidir benım sahsi görüşüm standart donanımla alınan %20 guc artısı normal max 25_30 arası ust sınır olur bunun ustunu yaparım dıyenede ben pek itibar etmem cunku o aradakı %20 lik artıs motorun korumasıdır derseniz ki motor korunmasın yeter ki güç alınsın elbette sonuçlar maddi acıdan acı olabılır bunu yanısıra güvensiz ve tehlikelide olur %30 dan fazla artıs ıstedıgınız zamanda yapacağınız yatırım bence 1 üst araca gecebilecek bir yatırımdır buda düşünülmelidir 10-15 senedir bu konularla amatörce uğrasırım yanlış anlasılmasın kendim oturup harita yazmam yaptırırım ama devamlı araştırırım soruştururum henüz öğrendiklerim elle tutulur seviyede bile deyil o yuzden araştırıp inanmak bence en mantıklısıdır
Çok güzel açıklamışın arkadaşım Araç rc olsa 210-215 hp akla yatıyo.Sitede deneyenler vardı bar continuous 1.0 i geçtikden sonra araba randımanlı gitmiyo kesiciye falan giriyo.Turbonun barı nı yükseltmeden o güç nasıl alınır onuda bilmiyorum.
Mehmet Gazihan dediyse vardır bi bildiği:)
Gelişmeleri, haberleri bekliyoruz arkadaşım...
Şimdi bu durumda: Benim aracım peak 1.45-1.50 bar boost üretiyor. 1.4 lerde cont. decat, mid pipe, stock backbox.. ve filtre var.. Bu gibi havalarda , buradaki sohbetten gidersek kaç beygir olması lazım???
Fikirlerinizi rica ederim.. ;)
Not: yazılım italyan "all car racing".
bana tek denilen aracın turbo basıncıyla değil timing ayarı iyi seviyede ayarlanacağı yönünde.
Dostum rc de sıkıntı yok Bence rc nin turbo büyütmeden alınabilecek stabil güç max.220 hp. Aklıma takılan gt yazılım+egzost ile 210 hp oluyorsa Rc ninde yazılım+egzost ile 240 hp falan ollması gerekiyor...
Gazihan ın turbo nun timing i ile uğraştığı daha önceki sayfalarda geçmişti bi ara.
Bekleyip görelim arkadaş deneyimlerini paylaşsın
benim eski rc yazılım ve kutu içi k&n vardı.gerisi stock tu. obd den baktığım kadarı ile 1.48peak, 6000 devirlerde cont 0,99bar 'dı. 199,8hp dynom var.
aslında önemli olan tekerlek beygiri yaklaşık 180,5 whp aldım.
bende gt nin okadar değer alamayacağını düşünüyorum. en azından tekerde 180whp alamaz. eğer alırsa kendimce boşa rc almışım :s
dyno ve yazılımlı rc ile video olursa bence iyi olur
Düşüncemin arkasında teknik bilgi yok ama deneyenler hiç 220 nin üstüne sorunsuz stabil çıkamadı hep bi sorunla karşılaştılar randıman alamadılar.Özgür abi araca yazılım harici intercooler takviyesi falan yaptı kendisi aracının yanlış hatırlamıyorsam 210 hp olduğunu söylemişti önceki sayfalarda.Cooper sahibi bi arkadaş vardı uğraştı uğraştı araç hep 220 hp nin üstünde sıkıntı verdi Demek istediğim şu an Türkiyede rc den yazılımla sorunsuz 220 hp nin üstünde güç alan kişi yok...
Bende aynı fikirdeyim araç sorunsuz bi şekilde gücü tekerleklere aktarıyorsa buda tatmin ediyorsa gerisi hikaye... 205-210 hp söylemesi ağza kolay geliyor fakat ciddi bi güç Bide dyo da onemli olan bence yazılım öncesi ve sonrası farkı görmek yoksa her dyno da farklı hp ler çıkabilir...
arkadaşlar ds3 e yazılım yapıp memnun kalan, stabil olarak kullanan var mı acaba :)
RC turbosunun flowrate i 220 HP lerin üstü için müsait değil + bu güçlerde missfire olmaması için de valf yaylarının daha sert olanları ile değişmesi lazım..
Çözüm olarak ya k04 palleri ile hybrit yapılacak yada gt28rs tarzı daha büyük bir turbo.
Artı beygire çok takılmayın yazılım ile araç çok daha tepkili ve keyifli oluyor.
Bu arada Tolga Ağabey in projesini merakla bekliyorum..
Toplucana bir at çiftliğine filan gidelim derim :D
THP timing ile ilgili bir kaç foto ;
https://plus.google.com/photos/10504...473?banner=pwa
Dostum bir tek açı sensörü yeterli olsa keşke.. 2-3 sayfa önce paylaştığım konuda yeni usul açıölçerli tam sente ayarı var..Zincir uzaması varsa sadece açıölçer hiçbir işe yaramıyor 10 km sonra tekrar kayıyor.
cupra lipim ve ufaktan detailing...
http://tynipic.com/images/jdv1329056110p.JPG
http://tynipic.com/images/arx1329056164n.JPG
Zincir uzadı mı yenisi ile değiştirilir :)
Zaten kimse sakin kullanın demiyor. zincir uzaması rc ile ortaya çıkan bir hadise değil :)
Ama uzama farkedilmeden yapılan sente ayarının bir işe yaramayacağını anlatmak istedim.
Peugeot da ilk etapta uzama kontrol ettirmeden sente ayarı yaptırdı. O prosedür aynen etuners ta var. Sonra bunu güncelledi.. Açıölçer ekledi.. Özel bir tamir vidası ekledi yöntem değiştirdi. Yetinmedi yazılımı da değiştirdi :) Toleransı arttırdı :)
Süperrr. şu kırmızı rc/gt lere aşığım valla...Bi araba bu kadar mı +18 olur ya...
bu haftaki gözlemlerim (11/02/2012) yeni ecu update sanki rölentide daha düşük devirde çalışıyor ve ilk kalkışda eski yazılıma göre daha çok gaza basmak gerekiyor hatta 1-2 kez stop ettırdım ilk hareket sırasında gaz pedalı hassaslasmıs sankı
Forumda ilk uzun dişli takan ilk ben oldum sanırım:) gözlemlerimi paylasmak istedim, umarım takmak isteyenlere faydalı bilgiler olur;)(47X35 olan en uzun dişliyi kullandık)
Ankara-Eskişehir arası ekonomik kullanımda;
araçla 110 ile giderken yakıt tüketimi düz yolda 5.5 civarlarında, hafif meyilli yolda 3.5-4.0lt hız buarada 120 civarlarına yükseliyor, yokuş yukarı ise %3-4 meyilli 8.0lt leri gördüm(110un altına inmeden) Alttaki resim dün ankara-eskişehir arası ortalama tüketimimdir.Araçta 225/45/17 michelin alpin kış lastiği var. Normal lastik ile dahada ekonomikleşmesi gerekiyor, bu arada beylikova mevkiinde -15dereceyide gördüm inanılmaz soğuktu:)
Ortalama hızımın düşük 98 olmasının nedeni polatlıdaki 3lambaya takılmam oldu:)
http://s15.postimage.org/fk4o64ycb/I...20212_2105.jpg
dez avantaj olarak cruise control iptal oldu buna müdahale edebilinir mi bilemiyorum, birde sanırım dişlinin ufak olmasından dolayı 80 ile 140 arası gazdan ayagınızı sert ve normal çektiğinizde (sadece 5.viteste oluyor) sanki alt sanzıman kulağı kopuk gibi yıgılma oluyor yüksek hızda olmuyor.
top speed buzlu olduğundan dolayı yapamadım onun ile ilgili gözlemlerimi paylaşıcağımm!
yakıt tuketım değerlerı ınanılmaz olmus bence ama konfordan verılen odunler deyermı ayrıca son surat denemesı yapabıldınmı benım en çok merak ettiğim konu bu cruıse ıptal olması kotu olmus oldukça sık kullanıyorum çünkü
cruise için ecudaki devir-hız tablolarının güncellenmesi gerekiyor..
4. viteste çalışıyor mu peki cruise?
Son sürat değil de 5. viteste hızlanma nasıl?
208:
Fransa'da 11950€ dan satışa çıkıyormuş.. 207 zamanında 12800€'dan satışa çıkmış..
Tüm araçlarda ESP standart donanım..
Şu otomatik paralel park etme zımbırtısı 208 için mevcutmuş. Yani uygun yer oldu mu tuşa basıyorsun kendi park ediyor.
156'lıkta ESP devre dışı kalabiliyor. Diğerlerinde sürekli devrede..
RC klasında bir araçtan haber yok henüz.
Ortadaki ekran 7" dokunmatik.. 800x480 çözünürlük var. Navigasyon var(TR için de olur herhalde, ama Türkçe konuşmaz zannetmem, burdakiler anlamaz o işlerden).
Teknik veriler: 208 Teknik.pdf