bende sehir dışındayım kardeş.. en kısa sürede halledicem tanıdık var 1-2 güne yazarım;)
Printable View
karsiyakaliozi, senin parçalar OK.
Ancak h.içi birgün mutlaka RC ile bi uğraman gerekiyor. Garanti hsonu çalışmıyor. dosyasını hiçi açmak durumundayız.
Değişimi hsonu yaparız.
bizim rc' lere 16 sac jant oluyormu ? bilgisi olan varmı ?
302 Frenlere 16 jant olur.
Evet arkadaşlar aracımı aldım daha öncede söylendiği gibi motordan gelen sesin kaynağı egzantrik zinciri gergisi çıktı değiştirildi ve ses olayı çözüldü bu bilgiyi paylaşan ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim..
Şimdi bir problemle daha karşılaştım araç rölentideyken sallanıyor nasıl anlatsam böle sanki biraz yükseliyor biraz düşüyor devir Özellikle 1. ve 2. viteslerde düşük devirde belli oluyor bu durum kelebek boğazıyla ilgili dediler bu konuda tecrübesi olan var mı acaba temizlenmesi yeterli mi yoksa komple parça mı değişmesi gerekiyor..
Debriyajla veya hava filtresiyle ilgili bir sıkıntı olabilir mi?
Geçmiş olsun ama ben sallantıyı anlayamadım :(
Haklısın anlatamadım tam olarak :icon13:
Araç rölantideyken 0.8 ile 0.7 arası gidip geliyor ve direksiyon ve koltukta bi salınım hissediyorum ayrıca kaputun altındada motor sallanıyor aracı 1.vitese takıp kalkarken debriyajdan ayağımı çekmemle arabada bi vuruntu oluyor mesela yavaşladım 2.vitesde 1000 devir civaro 20 yle giderken gaza dokunmamla beraber hakır hakır diye bir sesle beraber hızlanıyor araç.1.vitesde 4000 devir gördükten sonra gazı kendi haline bırakırken düşüşle beraber kaput altından tıkır tıkır diye bi ses geliyor..aracın 3.4.5 viteslerinde herhangi bişey hissetmedim..Belkide arıza ordada var ama 1.ve 2. vitesde aşırı hissediliyor..
alt motor kulğıdır o;)
motor kulağı değil gibi sanki ya;tıkırtı sallanma ile mi ilgili; yoksa motorun içinden mi geliyor ses
ilginç bir durum valla;sana tavsiyem(yine yetkili servis olacak; ama bundan güveniliri de yok) servise gidip; araçla test sürüşüne çıkın ve de usta kullansın arabayı;bırak anlayana kadar da kullansın :D ;şaka maka en azından kafan rahat olur;bitirince de haber verirler gidip alırsın arabanı...
.8-.7 arasında gidip gelmesi durumu ile tıkırtı farklı sebepler.. Şu rölantideki olayda klima kapalı mı açık mı? Önce ona bakmak lazım. Ama zaten rölantideki salınım bana çok uçuk gelmedi. Aracın durumunu bilemiyorum tabi ama basit bir carbon clean de toparlayabilir arabayı. Gaz kelebeğine kadar inmektense önce bu denenmeli.
Vuruntu derken motordan ses şeklinde mi yoksa motorun devirlenmesi ile alakalı mı? tıkır tıkır ses genelde alt motor kulağı gibi duruyor..
ilk resimdeki borulardan bende istiyorum ama cok pahalı silikon olanlar forge samco da 207 icin var